Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 28 Αύγ, 2014 18:55

drspiros έγραψε:
valsam έγραψε:...το cng ειναι μονοδρομος πλεον,εσυ τι λες,αν ειχαμε ενα καλουτσικο δυκτιο cng στην Ελλαδα με αυτη την τεραστια διαφορα τιμης μεταξυ των 2 καυσιμων θα υπηρχε κανεις που θα προτιμουσε το lpg απο το cng?

Αν είχαμε.... αλλά ΔΕΝ έχουμε! Δεν μπορώ να συγκρίνω την Ελλάδα λοιπόν με την Ιταλία που έχει 999 πρατήρια (να τα χιλιάσει) αλλά με την (κάθε) Πολωνία που έχει περιορισμένο δίκτυο cng. Το τι θα γίνει σε 3-4 χρόνια δεν το ξέρω, μπορεί να έχουμε γίνει Βενεζουέλα και να έχει η βενζίνη 7 λεπτά το λίτρο! Μιλάμε με τωρινά, σημερινά δεδομένα και σε βάθος 3-4 ετών. Ίσως και πολύ περισσότερο αν μιλάμε για επαρχία, όπου δεν προβλέπεται από κάπου ανάπτυξη δικτύου cng (όπως δεν έχει συμβεί τόσα χρόνια με τη θέρμανση).
Και δε μου αρέσει να μιλάω με αφορισμούς και ισοπεδώσεις του στυλ "είσαι λάθος, λες βλακείες, δεν ξέρεις τι λες κτλ." γιατί το κάθε συμπέρασμα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο στα αντικειμενικά κριτήρια που σωστά αναφέρεις, αλλά και σε υποκειμενικά, όπως οι οδηγικές συνήθειες του καθενός, η χρήση του αυτοκινήτου, το μέρος που μένει και άλλα πολλά, για τα οποία το cng δεν είναι πανάκεια.
Αν έχεις κάποια πληροφόρηση για εξάπλωση του cng σε όλη την επικράτεια σε εύλογο χρονικό διάστημα, ευχαρίστως να το κουβεντιάσουμε, αλλιώς ας μη μιλάμε για σημερινά δεδομένα με προοπτικές του 2020...

Φιλε ουτε σου ειπα οτι λες βλακειες ουτε δεν ξερεις τι λες κτλ,απλα σου ειπα οτι κανεις λαθος σε αυτο το συγκεκριμενο σου ερωτημα και το συγκεκριμενο σου παραδειγμα για την Ιταλια:
"Μόνο κορόιδα βάζουν lpg;;;
Μια βόλτα από Ιταλία και Πολωνία (πιθανότατα και αλλού) νομίζω θα σε πείσει για το ακριβώς αντίθετο..."
Και η απαντηση ειναι ναι φιλε στην Ιταλια μονο τα κοροιδα βαζουν πλεον lpg!
Υπαρχουν και στην Ελλαδα αυτα τα κοροιδα,πχ κοροιδο θα ημουν και εγω αν εβαζα σημερα καινουργια εγκατασταση στο αυτοκινητο και εβαζα υγραεριο και οχι cng και θα σου εξηγησω το γιατι,παρα τον σχεδον μηδενικο αριθμο πρατηριων εδω στην Θεσ/νικη(1 ειναι ολο κι'ολο)που μενω ηδη ενας πολυ καλος φιλος που με ρωτησε "να βαλω υγραεριο στο αυτοκινητο?" του τα "ειπα" για το cng και εμεινε με το στομα ανοικτο και εντος του αλλου μηνα μαλλον θα βαλει μιας και το καθημερινο του δρομολογιο και στο 90-95% του συνολου ολων των χιλιομετρων που κανει (οπως και των δικων μου!)ειναι στο να περναει καθημερινα μπροστα απο το μοναδικο σημερα πρατηριο cng της Θεσ/νικης(5 χλμ απο το σπιτι μου-μας!).
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό drspiros » Πέμ 28 Αύγ, 2014 20:53

valsam έγραψε:Φιλε ουτε σου ειπα οτι λες βλακειες ουτε δεν ξερεις τι λες κτλ...

Δε σου είπα αυτό, απλώς δε μου αρέσουν ή δε συμφωνώ με αφοριστικές απόψεις του στυλ "το ένα κορυφή, το άλλο άχρηστο" όπως τα παρουσιάζεις. Υπάρχουν και οι υποκειμενικές παράμετροι. Προφανώς ανήκεις στου τυχερούς που έχουν πρατήριο cng κοντά τους, αλλά δυστυχώς αυτοί οι "τυχεροί" είστε ακόμα πολύ λίγοι, μακάρι να υπήρχε λίγο παραπάνω βούληση σε αυτή τη χώρα.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό OBSERVER » Πέμ 28 Αύγ, 2014 21:35

Ημουν κατοχος καινουριου diesel 1400cc με 80hp περιπου και 17kg ροπη.

με ενα ρεζερβουαρ περιπου 50lt εκανα μεσα στην πολη πανω απο 800km,δηλ.καταναλωση κατω απο 6lt/100km.Σε ανοιχτο δρομο εφτανα και 850km.Φουλαρα μια φορα τον μηνα αφου 800km περιπου εκανα καθε μηνα,εκτος απο ταξιδι κτλ.

Δεν συγκρινεται η καταναλωση και η αυτονομια του πετρελαιου με οποιαδηποτε μετατροπη στο αεριο.Στο αεριο κανεις μια μετατροπη,χανεις χρονο και χρημα και χωρο αποσκευων.Η συντηρηση κοστιζει οσο σε ενα βενζινοκινητο.Απλα αν παθει βλαβη μπορει να κοστιζει καποιο ανταλακτικο ποιο ακριβα.Βλαβη θα βγαλει αν αλλαζεις λαδια καθε 20000Km,αν αλλαζεις φιλτρο πετρελαιου καθε 50000km και αν βαζεις πετρελαιο οπου βρεις...Συγνωμη εδω ομως δεν εχεις μπουζι να αλλαξεις οποτε η διαφορα τιμης στο φιλτρο πετρελαιου με βενζινης ειναι μια η αλλη..Εκτος αν αλλαζεις μπουζι καθε 90000km...

πουλησα λοιπον το 1400αρι disel που ειχα παρει καινουριο και πηρα ενα 1500αρι diesel μεταχειρισμενο με 110+ hp και πανω απο 26kg ροπη.Eχει 110.000km.Αλλαζα αμεσως φιλτρα,βαλβολινες,ιμαντες (πλην χρονισμου που θα γινει πιο μετα) και μαζι με τα εργατικα εχω δωσει σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο 250€....(φιλτρο αερα,καμπινας,πετρελαιου,λαδιου,βαλβολινες 3lt ποσοτητα,λαδια 5/30 συνθετικα 5 lt ποσοτητα,ελεγχος διαγνωστικου 250€ μεσα ολα εργατικα,φπα).Αν θεωρειται μεγαλο το κοστος για τιμες αντιπροσωπειας,αγοραστε παπι 50cc.

TΙ συζηταμε τωρα μεταξυ υγραεριο και πετρελαιο?Αλλαζω λαδια καθε 8000€ συνθετικα 5/30,φιλτρο πετρελαιου καθε 4η αλλαγη λαδιου δηλ.καθε 32000km και εχω το κεφαλι μου ησυχο.Εννοειται οτι βαζω απο συγκεκριμενα πρατηρια πετρελαιο και φουλαρω παντα.

Το διλημα ομως που εχω ειναι ενα φτιαγμενο βενζινοκινητο που εχω αν αξιζει να το δωσω ή να του βαλω υγραεριο..Αν το κρατησω παλι δεν θα εχω την αυτονομια και τα καλα του πετρελαιου,αντιθετα θα χασω απο χωρο αποσκευων,θα τρεχω για ρυθμιση με τον εγκεφαλο κτλ..

οποτε στο διλημα αγορα νεου αυτοκινητου disel ή υγραεριο.Η απαντηση ειναι αγορα μεταχειρισμενου disel αμεσα.Να σημειωσω οτι τα ταξιδια τα κανω με το πετρελαιο το οποιο εχει χωρους και το βενζινοκινητο ειναι για μικρες βολτες...κανει κατω απο 10000km τον χρονο.
OBSERVER

Δημοσιευσεις: 14

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό Aerios » Πέμ 28 Αύγ, 2014 22:03

Η Ιταλία είναι 20 χρόνια μπροστά απο μας. Σε 20 χρόνια Θα στραφούμε κι εμείς στο CNG. Το diesel υπερέχει όταν μιλάμε για καινούργιο αυτοκίνητο. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να παρουσιάσει ακριβές βλάβες. Το πλεονέκτημα είναι η δύναμη σε συνάρτηση με την κατανάλωση. Λογικό αφού δουλεύουν χαμηλά. Εννοείται ότι θα φτάσει την βενζίνη στην τιμή. Για μας τώρα που έχουμε παντρευτεί τα 20άχρονα τουτού μας και κάνουμε 12 με 15000 χλμ ετηςίως, λαμβάνοντας υπόψιν τα σημερινά Οικονομο-κοινωνικά δεδομένα , μόνο lpg. Αν δε , συνεχιστεί αυτό το ράλι της οικονομίας μας που μόνο η πρωθυπουργάρα μας μπορεί να το δει, τότε μετατροπή σε πέλετ!

Sent from my iPhone using tapatalk
Aerios

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό liverpool69 » Παρ 29 Αύγ, 2014 02:28

Γεια σας και απο μενα. Φιλε , αν δεν τρεχεις οτι και να παρεις το ιδιο ειναι, αν σου αρεσει ομως λιγο να πατας το γκαζι χωρις να ξοδευεσαι παρε πετρελαιο και ασε τον aerio να λεει τα δικα του. Οχι οτι θα βαζεις φωτια στην ασφαλτο αλλα δεν θα παθαινεις καταθλιψη οταν φουλαρεις και ουτε οταν πατας το γκαζι θα σου δειχνει κατι 12/100. Ρωτα τον αεριο αν πηγαινει με 160(ουτε με 120 δεν παει) . ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ. Και οσο για τις βλαβες αν σου κατσει σου εκατσε, οι πιθανοτητες με το πετρελαιο ειναι μικροτερες. octavia III tdi 1600 cc
liverpool69

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό Aerios » Παρ 29 Αύγ, 2014 08:23

liverpool69 έγραψε:Γεια σας και απο μενα. Φιλε , αν δεν τρεχεις οτι και να παρεις το ιδιο ειναι, αν σου αρεσει ομως λιγο να πατας το γκαζι χωρις να ξοδευεσαι παρε πετρελαιο και ασε τον aerio να λεει τα δικα του. Οχι οτι θα βαζεις φωτια στην ασφαλτο αλλα δεν θα παθαινεις καταθλιψη οταν φουλαρεις και ουτε οταν πατας το γκαζι θα σου δειχνει κατι 12/100. Ρωτα τον αεριο αν πηγαινει με 160(ουτε με 120 δεν παει) . ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ. Και οσο για τις βλαβες αν σου κατσει σου εκατσε, οι πιθανοτητες με το πετρελαιο ειναι μικροτερες. octavia III tdi 1600 cc

Γιατί του είπα εγώ να μη πάρει πετρέλαιο? Μη χειρότερα...
Για πές μας στα 160 το "ταξί σου" πόσο κάιει? Να το πάς συνέχεια όμως όχι όπως κάτι κουβαρντάδες που με προσπερνάνε στην εθνική για 10 μέτρα κια μετά κάθονται πάλι πίσω γαιτί δεν τους φτάνει το κάυσιμο να φτάσουν στον προορισμό τους. Το άεριο έσωσε πολύ κόσμο που δεν έχει να πάρει το καινούγιο αυτοκίνητο, αυτό είναι γεγονός. Εγώ το πέρασ γιατί πούλησα το δεύτερο αυτοκίνητο (που καθόταν) και μου ήρθε τζάμπα η τοποθέτηση . Το έχω κάνει ήδη απόσβεση μόνο απο τα τε΄λη και τα ασφάλισταρ του δεύετρου αυτοκινήτου. ¨οτι γλυτώνω απο τη βενζίνη είανι κέρδος.! Τώρα όσοι έχουν παίρνουν TDI και πουλάνε εξυπνάδα. Τώρα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ στη δουλειά καθημερινά το αλλάζω κάθε 3 χρόνια. Τα κάνω περίπου 100.000χλμ στη τριετία. Πέρασαν και Diesel απο τα χέρια μου (όχι turbo). Το diesel στη τριετία είχε βγάλει 2 φορές αντλία η πρώτη στη εγγύηση η δεύτερη πληρωμή 800 ευρώ θυμάμαι (για μένα κλάιν μάιν είναι leasing) αλλά για τον κακομοίρη που θα ήταν δικό του θα το ζόριζε. Τώρα σε κανα δυο μήνες θα μου δώσουν καινούργιο diesel /cng και θα έχω να πώ περισσότερα γαι τα καινούργια.
Υ.Γ.
Και κάτι τελευταίο γαιτί δε μ΄αρέσει αυτού του τύπου η αντιπαράθεση. Αυτά που λες κι εσύ πιο πάνω δεν έιναι "δικά σου"?, στα υπαγορέυει άλλος?...εκτός κι αν έχεις το ίδιο πρόβλημα με τη γραφή όπως στη ανάγνωση.
Aerios

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό kyriak » Παρ 29 Αύγ, 2014 09:25

έχεις πάρει diesel έχεις πάρει ένα σωρό αυτοκίνητα , αλλα το lpg ήταν καλύτερο, βασανίζεσαι με το πως γράφει ο άλλος .....και όλα αυτά για να μας πεις να βάλουμε lpg , βασανίσου.....εύχομαι η νέμεσις να σου φερθεί με επιείκεια ....

Υ.Γ. δεν έχει ψωμί το lpg , άλλαξε νικ πάλι , βρες άκρες ......και αβανταρισε το diesel .... τι φοβασε , μην σε απολήσει ο farmakis?
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό kyriak » Παρ 29 Αύγ, 2014 09:44

Aerios έγραψε:Η Ιταλία είναι 20 χρόνια μπροστά απο μας. Σε 20 χρόνια Θα στραφούμε κι εμείς στο CNG.

Sent from my iPhone using tapatalk

και ποιος σου είπε ότι στην ιταλια έχουν όλοι cng ή lpg?, και στην ιταλια το 70% του στόλου είναι diesel , μερικα λεωφορεία στην Φλωρεντία έχουν με φυσικό αέριο, πειραματικά , με ένα σορό βλάβες και προβλήματα . Οτι σαβούρα έχει μένει από παλιά που δοκίμαζαν και αυτοί το lpg εχουν και ότι cng έχουν βάλει πέριξ της Τοσκάνης και αυτο πριν λιγα χρόνια, έχουν σταματήσει πλέον. Και εκεί παντού diesel και μικρά βενζίνης έχουν, άσε που από Ρωμη και κάτω δεν υπάρχουν πρατήρια με lpg εκτως απο την autostrata ... μην λέμε ότι θέλουμε για να αβανταρουμε ...
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 29 Αύγ, 2014 12:19

Κυριακο ποιος αβανταρει και τι φαινεται καθαρα δεν χρειαζεται να το γραφεις!!! Δεν ξερω τι οφελος εχεις απο το πετρελαιο και ποιος σε πληρωνει αλλα τα δεδομενα στην Ελλαδα εχουν ως εξης: Αυτοκινητο πετρελαιοκινητο και καινουργιο 10.000 ευρω + για να αγορασεις και θα ειναι ψιλο κουβαδακι.
Τα καλα εχουν 15.000+ .
Πιστευεις οτι εχουν πολλοι Ελληνες 13.000 ευρω μεσο ορο για να αγορασουν αυτοκινητο σε τετοιες εποχες? Το ιδιο ισχυει για και για το cng.
Δεν το συζηταω φυσικα για αγορα μεταχειρισμενου πετρελαιοκινητου το οποιο κοστιζει 7000 με 8000 ευρω και η καταναλωση δεν ειναι τοσο χαμηλη οσο των καινουργιων.
Τι μενει στον κοσμακη λοιπον? παιρνει το μεσαιο η μεγαλο βενζινοκινητο που εχει και με 500 εως 1000 ευρω το κανει αεριο και εγω δεν θα σου πω παραπανω αλλα 5-6 χρονακια βολευεται οικονομικα μεχρι να δει τι θα γινει.
Εσενα ποιος σου ειπε οτι οι Ελληνες πολιτικοι φωστηρες δεν θα κανουν το πετρελαιο 1,70? δεν ξερω μπορει και το lpg να ανεβει παντως μεχρι τωρα ειναι σε ικανοποιητικο επιπεδο σε σχεση μα βενζινη και πετρελαιο.
Γιατι λοιπον τοσο μενος με το υγρεριο εσυ και μερικοι αλλοι εδω μεσα που σημειωτεον εχουν και υγραεριο? Γιατι δεν το βγαζουν εφ΄οσον ζημιωνουν?
Στο κατω κατω ας κινηθουν με βενζινη αφου δεν γουσταρουν!!
Αρα κατα την γνωμη μου κατι αλλο παιζεται εδω μεσα!! Και κατι τελευταιο πες μου ποσο κοστιζει μια πομπα πετρελαιου?
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 29 Αύγ, 2014 12:45

Tasoshunter , η "πόμπα" του diesel κοστίζει όσο η αγορά ...μισού έως ολόκληρου μεταχειρισμένου βενζινοκίνητου !!!!

...εν τω μεταξύ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλάει για τον ΚΑΡΚΙΝΟ που εκπέμπουν οι εξατμίσεις τών diesel , τώρα που αρχίσανε και παλιώνουν../.. και μη μου πεί κανείς ότι "περνάνε ΚΤΕΟ" γιατί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας !!!

..η λύση περνάει μέσα από τα αεριοκίνητα ( Lpg η Cng , δεν ξέρω να σας πω ποιό είναι καλύτερο ) , τα ηλεκτροκίνητα και μελοντικά τα υδρογονοκίνητα ..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες