Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρακαλω Βοηθεια για επιλογη καταλληλου συστηματος.

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Πρακαλω Βοηθεια για επιλογη καταλληλου συστηματος.

Δημοσίευσηαπό JohnPit » Πέμ 16 Ιουν, 2011 15:46

Καλησπερα στο φορουμ.Καταρχας συγχαρητηρια για την δημιουργια του.Σο θεμα μου τωρα.Ειμαι ιδιοκτητης μια Alfa Romeo GT 2006 mod 2.000cc JTS.Ο κινητηρας ειναι αμμεσου ψεκασμου και μεχρι στιγμης δεν εχω βγαλει καμμια ακρη.Το μονο που κατφερα ειναι να γινω δυσπιστος ενω δεν ημουνα.Παρακαλω παρα πολυ για τα φωτα σας.Εχω ακουσει διαφορα οπως "Τα 5 γενιας ραγιζουνε κεφαλες.Τα 4 γενιας για αμμεσο ψεκασμο σπανε μπεκ μετα τα 60.000.Μεχρι 1000 στροφες καταναλωνει βενζινη μετα και μεχρι τις 4.000 υγραεριο και μετα παλι βενζινη.Ολοκληρωμενο και αξιοπιστο συστημα ΔΕΝ υπαρχει.Ελεος.Τι να πιστεψω?Μιλαμε για επωνυμα συστηματα παντα.Βοηθεια..... :crazy: :?: :((
JohnPit

Δημοσιευσεις: 1

Re: Πρακαλω Βοηθεια για επιλογη καταλληλου συστηματος.

Δημοσίευσηαπό dim63 » Πέμ 16 Ιουν, 2011 16:39

JohnPit έγραψε:Καλησπερα στο φορουμ.Καταρχας συγχαρητηρια για την δημιουργια του.Σο θεμα μου τωρα.Ειμαι ιδιοκτητης μια Alfa Romeo GT 2006 mod 2.000cc JTS.Ο κινητηρας ειναι αμμεσου ψεκασμου και μεχρι στιγμης δεν εχω βγαλει καμμια ακρη.Το μονο που κατφερα ειναι να γινω δυσπιστος ενω δεν ημουνα.Παρακαλω παρα πολυ για τα φωτα σας.Εχω ακουσει διαφορα οπως "Τα 5 γενιας ραγιζουνε κεφαλες.Τα 4 γενιας για αμμεσο ψεκασμο σπανε μπεκ μετα τα 60.000.Μεχρι 1000 στροφες καταναλωνει βενζινη μετα και μεχρι τις 4.000 υγραεριο και μετα παλι βενζινη.Ολοκληρωμενο και αξιοπιστο συστημα ΔΕΝ υπαρχει.Ελεος.Τι να πιστεψω?Μιλαμε για επωνυμα συστηματα παντα.Βοηθεια..... :crazy: :?: :((

Δυστυχώς θα πρέπει να διαβάσεις αρκετά μέσα στο φόρουμ και να αποφασίσεις μόνος σου για το τι θα βάλεις.

Υπάρχουν πολλά ποστ που δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα σου ΑΛΛΑ θα πρέπει να τα κρίνεις μόνος σου.
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 16 Ιουν, 2011 17:18

Καλως ηλθες.

Μπορεις να βαλεις στο μοτερ σου συστηματα και για αμεσο ψεκασμο αλλα και συστηματα που ειναι για εμμεσο(κανονικα μοτερ-τρυπημα στην πολλαπλη)

Τα συστηματα αμεσου ψεκασμου ειναι τα εξης: Vialle LPdi ( http://www.vialle.nl/producten/lpdi.html?L=1 ) το Icom JTG HP ( http://www.ygraeriokinisi.net/el/kit-in ... n/fsi.html ) ή της Prins το Direct Liquid Max που δεν ειναι σιγουρο αν εχει ελθει ακομα ( http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html ) .
Ολα αυτα ειναι υγρου ψεκασμου. Η Prins εχει και αεριου ψεκασμου για αμεσο ψεκασμο.

Τωρα, για εμμεσο ψεκασμο...υπαρχουν οσα θες... Ριξε 1 ματια εδω να παρεις 1 ιδεα viewforum.php?f=20 . Καποιοι στο φορουμ εχουν βαλει και σε αμεσου ψεκασμου. Εγω στη θεση σου(αν διαθετεις τα χρηματα...) θα εβαζα τα συστηματα αμεσου που εχουν σχεδιαστει για το μοτερ μου, για να εχω το κεφαλι μου ήσυχο...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό xouniko » Τρί 28 Ιουν, 2011 15:40

ελεος μην παραπληροφωρειτε τον κοσμο αν δεν γνωριζετε μην απαντατε παιδι μου αν εχεις αμεσου ψεκασμου μπαινει μονο ο υγρος ψεκασμος και τιποτα αλλο ο αεριος δεν γινεται δδεν υπαρχει για να μπει τελος.....οσο αφορα τον υγρο τωρα απο τις εταιριες που αναφερανε δεν ξερω αν ακριβως για το δικο σου αμαξι υπαρχει μονο εκει θα κολλησεις οποτε ψαχτο λιγο κ μην ακους αεριο ψεκασμο στα αμεσου ψεκασμου με τιποτα...
xouniko

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 28 Ιουν, 2011 16:27

xouniko έγραψε:ελεος μην παραπληροφωρειτε τον κοσμο αν δεν γνωριζετε μην απαντατε παιδι μου ...
..μονο ο υγρος ψεκασμος και τιποτα αλλο ο αεριος δεν γινεται δδεν υπαρχει...

Μια χαρα τα λες... Για πες μου, αυτο εδω το συστημα τι ειναι αεριου ή υγρου http://www.prins-fgas.eu/prins-lpg-system/vsi-di ?

Μην προτρεχεις λοιπον φιλε.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό nick_grande » Τρί 28 Ιουν, 2011 19:34

Μεγαλε μην βαλεις τιποτα, ετσι οπως τα εκαναν οι πολιτικοι μας πεταμενα λεφτα θα ειναι, πουλα το και παρε ποδηλατο με μπαταρια για να κανεις ευκολο πεταλι στην ανηφορα. Και τωρα ας σοβαρευτουμε, αν βαλει 5ης γενιας ( το μονο που μπορεις να βαλεις ) θα πληρωσεις πανω απο 2 χιλιαρικακια και θα εχεις ενα κερδος γυρο στο 20% το πολυ 30% με τις νεες τιμες του υγραεριου, εφοσον βεβαια η τιμη της βενζινης κινειται καθοδικα, αν ομως παρει την ανιουσα αλλαζουν τα πραγματα. Θα πρεπει να υπολογισεις απο την αλλη και την αποσβεση του συστηματος. Αν κανεις περιπου 15χιλ χλμ το χρονο τοτε παπαλα, αποσβεση θα κανεις μετα απο 4-5 χρονια, και μην ξεχνας μιλαμε για αυτοκινητα οχι για ακινητα. Λοιπον εχουμε: 5 χρονον το αυτοκινητο + 5 χρονια η αποσβεση + κεφαλικο φορo λογω 2000 κυβικα + αυξημενα ασφαλιστρα + αυξημενα τελη κυκλοφοριας + τεκμηριο + σερβις & ανταλλακτικα + οτι αλλη βλακεια σκευτουν τα καμαρια μας οι πολιτικοι = ποδηλατο
nick_grande

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό MAc2 » Τετ 29 Ιουν, 2011 08:24

Σε ενα Fiat Bravo T-Jet που ειναι αμεσου ψεκασμο τοποθετηθηκε συστημα 3ης γενιας ενα παλιο. Το aldesa. Και δουλευει αψογα το αμαξι. Το ξερω γιατι το εχει ενα φιλαρακι μου. Γιατι το alfa romeo με κινητηρα jts αμεσου ψεκασμου και αυτο δε μπορω να τοποθετηθει συστημα υγραεριου με εμμεσο ψεκασμο και πρεπει να τοποθετηθει 5η γενιας με αμεσο και υγρο ψεκασμο? :-\ :-\ :-\ :-\
MAc2

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό xouniko » Τετ 29 Ιουν, 2011 16:29

Μια χαρα τα λες... Για πες μου, αυτο εδω το συστημα τι ειναι αεριου ή υγρου http://www.prins-fgas.eu/prins-lpg-system/vsi-di ?

Μην προτρεχεις λοιπον φιλε.[/quote]

επειδη θελω να σου απαντησω για να μαθαινεις κ εσυ κ ειλικρινα δεν θελω να προσβαλω κανεναν επειδη λοιπον η ημιμαθεια ειναι κακος συμβουλος. Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι επαγγελματιας απλα μιλαω επιστημονικα κ μονο κ ακολουθω οτι λεει η παγκοσμια κοινοτητα κ τους νομους της φυσικης! λοιπον το συστημα τις πρινς που μου αναφερεις που για μενα η πρινς την κατατασω στις πρωτες εταιριες το συστημα που παρουσιαζει δεν καταλαβα αν ειναι υγρος η αεριος ψεκασμος μαλλον για αεριο ψεκασμο μιλαει στο σαιτ που μου παραθεσες αν απο οσο γνωριζω και η πρινς θα βγαλει συστηματα υγρου ακολουθοντας την προτοπορο βιαλε οπως κ την icom αν υποθεσουμε οτι μιλαει για αεριο δεν αποδιδει φιλε μου στα αμεσου ψεκασμου κ για του λογου το αληθες στο τελος της σελιδας αναφερει οτι θα χρησιμοποιειτε μια μικρη ποσοτητα βενζινης δεν αναρωτηθηκες ποτε για πολο χρησιμοποιουν κ βενζινη??? ασε ξερω θα σου ειπανε για να λιπαινει τον κινητηρα κ να χαμηλωνει τισ θερμοκρασιες που αναπτυσονται το ιδιο παραμυθι επιστημονικα φιλε μου κ μονο απλα ο αεριος ψεκασμος γενικοτερα δεν αποδιδει ειναι ενα συστημα ασταθες κ το βοηθανε με βενζινη κ τετοια....για να μην μακρυγορο οποιος γνωριζει θερμοδυναμικη θα ειναι ο μονος που μπορει να αντιληφτει τη θελω να πω οποιος γνωριζει τις διεργασιες των αεριων κ των υγρων καταλαβαινει απολυτα οτι ο αεριος ψεκασμος δημιουργει καποια προβληματα κ ειναι ασταθες συστημα επηρεαζομενο απο διαφορες καταστασεις θερμοκρασια πυκνοτητα αερα κλπ. επειδη μιλαμε για ΑΜΕΣΟΥ ψεκασμου κινητηρες μονο κ μονο το τονιζω αυτο υγρος ψεκασμος οσο αφορα τα αμεσου καλος ο αεριος θα κανεις την δουλιτσα σου κατα μεσο ορο αλλα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα βα διαθεσεις μαχ 500 ευρω παραπανω προτειμησε τον υγρο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Κλεινοντας δεν υπαρχει περιπτωση ποτε ο αεριος ψεκασμος να ανταποκριθει σε κινητηρες αμεσου ψεκασμου χωρις την βοηθεια της βενζινης δεν θα γινει ποτε αυτο η φυσικη κ οι θεμελειωδης νομοι δεν αλλαζουν ο υγρος ομως ανταποκρινεται πληρως! την γνωμη μου λεω κ μονο ακολουθοντας νομους φυσικης κ την επιστημονικη μου καταρτσει δεν πουλαω κ δεν ειμαι εγκαταστατης δεν εχω καμια μα καμια διαθεση να ερθω σε κοντρα με καποιον απλα οποιος διαφωνει ας μου το τεκμηριωση επιστημονικα κ μονο κ οχι κατι ανηκουστα που ακουω απο κατι δηθεν μαστορες που τους ενδιαφερει να πουλησουν κ μονο κ χωρις να κοιτανε την περιουσα του πελατη κ δημιουργουν προβληματα στους κινητηρες κ λιγο πολυ τα γνωριζεται φιλοι μου τι εχουν ακουστει. καλη δυναμη σε ολους κ καλες επιλογες να κανετε. ευχαριστω για τον χρονο σας!!!
xouniko

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 30 Ιουν, 2011 17:57

xouniko έγραψε:...αν υποθεσουμε οτι μιλαει για αεριο δεν αποδιδει φιλε μου στα αμεσου ψεκασμου κ για του λογου το αληθες στο τελος της σελιδας αναφερει οτι θα χρησιμοποιειτε μια μικρη ποσοτητα βενζινης δεν αναρωτηθηκες ποτε για πολο χρησιμοποιουν κ βενζινη???

Οντως αεριου ψεκασμου ειναι και τα παρελκομενα ειναι στα αριστερα της σελιδα.
Παντως, αλλο το ''δεν αποδιδει'' και αλλο το ''δεν υπαρχει'' οπως ανεφερες παραπανω, και πανω σ'αυτο σχολιασα. Το οτι καιει και βενζινη το ξερω αλλα αυτο ειναι ασχετο με το αν μπορει να μπει ή οχι. Οποιος το επιλεξει, παει να πει οτι αποδεχεται να ριχνει και λιγο(ή αρκετη)βενζινη.

Και εγω συμφωνω με τα υπολοιπα που λες και γι'αυτο εχω βαλει υγρο ψεκασμο εδω και καιρο.

Δε νομιζω να σε προσβαλα και δεν ειχα αυτο σκοπο. :thumbup: Μιας ειμαι και γω φιλος της αληθειας, θα ηθελα να ξερω το σωστο.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό xouniko » Παρ 01 Ιούλ, 2011 12:12

[color=#FFFF00][color=#FFFF00]
astragjtg έγραψε:
xouniko έγραψε:...αν υποθεσουμε οτι μιλαει για αεριο δεν αποδιδει φιλε μου στα αμεσου ψεκασμου κ για του λογου το αληθες στο τελος της σελιδας αναφερει οτι θα χρησιμοποιειτε μια μικρη ποσοτητα βενζινης δεν αναρωτηθηκες ποτε για πολο χρησιμοποιουν κ βενζινη???

Οντως αεριου ψεκασμου ειναι και τα παρελκομενα ειναι στα αριστερα της σελιδα.
Παντως, αλλο το ''δεν αποδιδει'' και αλλο το ''δεν υπαρχει'' οπως ανεφερες παραπανω, και πανω σ'αυτο σχολιασα. Το οτι καιει και βενζινη το ξερω αλλα αυτο ειναι ασχετο με το αν μπορει να μπει ή οχι. Οποιος το επιλεξει, παει να πει οτι αποδεχεται να ριχνει και λιγο(ή αρκετη)βενζινη.

Και εγω συμφωνω με τα υπολοιπα που λες και γι'αυτο εχω βαλει υγρο ψεκασμο εδω και καιρο.

Δε νομιζω να σε προσβαλα και δεν ειχα αυτο σκοπο. :thumbup: Μιας ειμαι και γω φιλος της αληθειας, θα ηθελα να ξερω το σωστο.
[/colo

δεν προσβληθηκα φιλε μου την βοηθεια μας δινουμε εδω οσο μπορουμε....απλα τα αμεσου ψεκασμου αμαξια εχουν απαιτησεις ο αεριος ψεκασμος δεν προκειται ποτε να φτασει σε πιεσης 100bar και ανω ενοω να ψεκαζει σε τοσο ψηλες πιεσεις εν πας περιπτωση να σε ρωτησω σε τι αμαξι εχεις βαλει υγρου κσι ποια εταιρεια? αν επιτρεπεται σοφη η επιλογη σου παντως ελπιζω να ειχες και καλο εγκαταστατη και να μην εχεις προβληματα οποτε καλα χιλιομετρα και απροβληματιστα.... :D
xouniko

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες