Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δείκτη δεξαμενής βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Καίει και βενζίνη και υγραέριο!!!

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 01 Νοέμ, 2011 10:44

Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο παρά πολλά μπράβο στο φόρουμ για την τεχνική βοήθεια που περιέχει! :clap: :clap: :clap:

Τι εννοώ: Το πρόβλημα με την στάθμη της βενζίνης το διάβασα πρώτη φορά χθες εδώ μέσα και όχι μόνο αυτό, διαπίστωσα ότι το έχουν και άλλα γαλλικά αυτοκίνητα! Σήμερα που πήγα από εκεί, μου είπε ότι πήρε στα κεντρικά της Stefanelli στην Ιταλία και του είπαν ότι χρειάζεται ρελέ και ότι πρώτη φορά του έτυχε! Μιλάμε για επίσημη αντιπροσωπεία της Peugeot!

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν μπορεί ολοκαίνουργιο εξάρτημα να μην δείχνει σωστά τις ενδείξεις στο υγραέριο! Τότε για ποιό λόγο βάζουν τις ενδείξεις? Για διακοσμητικό λόγο ή διαφημιστικό? Σε αυτό το μικρό τετραγωνάκι έχουν καταφέρει και έχουν γράψει ''stefanelli'', αν είναι για τους παραπάνω λόγους, ας μην το χρεώνουν!

Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, κατά τα άλλα είμαι πολύ στεναχωρημένος από την όλη διαδικασία και βέβαια για την επιλογή μου... Εντωμεταξύ μαζί με το κιτ LPG άνοιξα και την μηχανή για επισκευή (μεσαίες πάνω, εξαγωγής φλάντζες, αντλία νερού, ιμάντας εκκεντροφόρου, τσιμουχάκια βαλβίδων κτλ) είχα φτάσει τα 104.000 χιλιόμετρα και απο κάποιο σημείο μου έσταζε λάδι. Αυτά άραγε να έχουν γίνει σωστά? :think: :think: :think: :think:
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τρί 01 Νοέμ, 2011 11:12

Πράγματι και εγώ που έχω ρενώ χρειάστηκα το ρελεδάκι. Citroen, renault και peugeot θέλουν αυτό το ρελεδάκι το οποίο κάθε φορά που βάζεις μπρος θα σου δείχνει σωστά την στάθμη. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα πέφτει όμως η στάθμη. Δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

Τώρα για την ένδειξη υγραερίου, έχει συζητηθεί και εδώ μέσα εκτενώς, ότι είναι -ειδικά για τους μαστόρους- πολύ δύσκολο να ρυθμιστεί σωστά. Αυτό γιατί έχεις έναν τοροειδές (όχι ιδανικό, που προέρχεται από έλλειψη εκ περιστροφής) που πρέπει να υπολογίσεις τον όγκο συναρτήσει του ύψους. Αν το πεις αυτό σε έλληνα μάστορα θα σε κοιτάει σαν εξωγήινο εκτός αν μιλάμε για Μηχ. Μηχανικό πολυτεχνείου

Μπορεί να γίνει μια καλύτερη ρύθμιση στην ένδειξη υγραερίου, αλλά και πάλι όμως και οι περισσότεροι εδώ μέσα θα πρέπει να μηδενίζεις τον μετρητή κάθε φορά που βάζεις υγραέριο ώστε να ξέρεις πόσα km έχεις κάνει και να ξέρεις πόσα περίπου θέλεις ακόμη για να γεμίσεις.

Σου εύχομαι να λύσεις αυτά τα προβληματάκια και να μην έχεις άλλα προβλήματα από εδώ και πέρα.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 01 Νοέμ, 2011 23:05

odys2008 έγραψε:εκτός αν μιλάμε για Μηχ. Μηχανικό πολυτεχνείου

Ακόμα κι εγώ που θα γίνω μηχανικός αυτοματισμού, ξέρω πως να βρω το εναπομείναν υγραέριο σε ντόνατ.
Απλώς οι περισσότεροι ή βαριούνται ή έχουν τελειώσει κάποιο ιεκ (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, κανά 2, που έκαναν το πολύ δύσκολο : google it!).

Απλώς, αυτό με τις ενδείξεις (τουλάχιστον στο δικό μου και από ότι μου έχουν δείξει) είναι ένα εξάρτημα που δίνει απευθείας, αντί να περνάει από τον εγκέφαλο (που θα ήταν απίστευτα εύκολο να το ρυθμίσεις).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τετ 02 Νοέμ, 2011 10:45

Δεν ξέρω βρε παιδιά τι να σας πω, δεν ξέρω αν είναι δύσκολο ή όχι, αλλά από την στιγμή που και εμείς δεν δίνουμε λεφτά της Monopoly, αλλά αληθινά λεφτά κανονικά θα έπρεπε να δουλεύουν όλα στην εντέλεια. Στο κάτω κάτω της γραφής από την στιγμή που σου πουλάνε υπηρεσίες - την τέχνη - τους, πρέπει αυτές να ανταποκρίνονται πλήρως στο κόστος τους. Ποιος ο λόγος να απαιτείται πιστοποίηση? Αν ήταν να πετάμε από μια δεξαμενή σωλήνες μέχρι να φτάσουμε στην μπεκιέρα , τότε να το κάνουν και οι υδραυλικοί - ΟΚ - Απο αυτούς δεν θα είχα καμία απαίτηση να μου φτιάξουν σωστά την στάθμη!

Αλήθεια, αν είμασταν σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος, θα μπορούσε κανείς να ανεχτεί αυτού του είδους των υπηρεσιών??
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 02 Νοέμ, 2011 22:04

Οταν πήγα στην αντιπροσωπεία (που εδώ και κανα μήνα βάζει και υγραέριο) για αλλαγή λαδιών ο ιδιοκτήτης έβαλε τα μαστόρια να ελεγξουν το αυτοκίνητο και μάλιστα το πήραν βόλτα να δουν πως πάει............αντε πήγαινε βάλε σε αυτούς.........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τετ 02 Νοέμ, 2011 23:08

christoi έγραψε:
odys2008 έγραψε:εκτός αν μιλάμε για Μηχ. Μηχανικό πολυτεχνείου

Ακόμα κι εγώ που θα γίνω μηχανικός αυτοματισμού, ξέρω πως να βρω το εναπομείναν υγραέριο σε ντόνατ.
Απλώς οι περισσότεροι ή βαριούνται ή έχουν τελειώσει κάποιο ιεκ (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, κανά 2, που έκαναν το πολύ δύσκολο : google it!).

Επειδή δεν είναι ιδανικό αλλά είναι έλλειψη εκ περιστροφής δεν είναι τόσο απλό όσο ένας τύπος που λένε στο ιντερνετ γι αυτο το είπα για το μηχ μηχ πολυτεχνείου. Αν διδάσκεστε κ εσείς ανώτερα μαθηματικά, συγκεκριμένα όποιος γνωρίζει τριπλα ολοκληρώματα και αλλαγές συστήματος συντεταγμένων μπορεί.

Αλλά φυσικά μπορούν και με άλλους μπακαλίστικους τρόπους,πιο πρακτικούς. Τα έχουμε αναφέρει και στο άλλο νήμα, μην επαναλαμβάνομαι

Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλοι βάζουν υγραέριο, και συνήθως αυτό που ξέρουν είναι να πατάνε auto-configure και ο θεός βοηθός
odys2008

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 11:22

Αν είναι έτσι όπως το λες φίλε μου, τότε ο υπολογισμός της στάθμης του υγραερίου θα έπρεπε και αυτός με κάποιον τρόπο να είναι ''έξυπνος'' δηλαδή:

Μόλις μπαίνει σε λειτουργία υγραερίου το αυτοκίνητο, να αναλαμβάνει ο παράλληλος εγκέφαλος ΚΑΙ την ένδειξη της βενζίνης, να την απομονώνει και γνωρίζοντας πόσα λίτρα δεξαμενής υγραερίου έχει (αυτό το δηλώνει ο εγκαταστάτης ρυθμίζοντας το) ανάλογα να πέφτει η ένδειξη του υγραερίου! Νομίζω ότι με αυτό το τρόπο υπολογισμού, οι ενδείξεις θα ήταν άριστες και ακριβείς από τη στιγμή που θα ήξερε ο εγκέφαλος του υγραερίου ότι έχω Χ λίτρα χωρητικότητα και ότι με μια κατανάλωση Ψ, έχω το αποτέλεσμά της αυτονομίας Ζ, άρα αυτό το Ζ το ''σπάς'' δια του 5 ή όσα led δείχνουν την στάθμη του υγραερίου και τελειώνει η ιστορία!

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, δεν ξέρω αν τα λέω σωστά ή λάθος, αλλά το μόνο σίγουρο είναι εμένα προσωπικά μου φαίνεται ''μισή δουλειά'' αυτό το πράγμα που παίζει αυτή τη στιγμή και μπακαλίστικη η μερική επίλυση με ένα ρελέ!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 13:28

Ο τρόπος ένδειξης της βενζίνης διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Τα κιτ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι Universal ώστε να έχουν χαμηλό κόστος και ευρεία εφαρμογή. Είναι ασύμφορο λοιπόν για τον κάθε κατασκευαστή αλλά και για τον τελικό καταναλωτή η εξέλιξη και παραγωγή κιτ για κάθε αυτοκίνητο χωριστά. Γι’αυτό το λόγο υπάρχουν τα extra εγκεφαλάκια που είναι φθηνά και εξειδικευμένα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 13:48

l3g3nd ο παράλληλος εγκέφαλος δεν είναι πανάκια. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει και πράγματα που δεν μπορεί.

Το σύστημα στα renault συγκεκριμένα δουλεύει ως εξής: όταν βάλεις βενζίνη ο εγκέφαλος διαβάζει το φλοτέρ γιατί τότε έχει αξιόπιστη ένδειξη επειδή είσαι σε απόλυτα επίπεδο έδαφος. Μετά το πόσο πέφτει ο δείκτης το υπολογίζει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου με βάση το πόσο βενζίνη ψέκασε.Διαβάζει το φλοτέρ ξανά όταν ξαναβάλεις μπρος και δει μεγάλη απόκλιση στο καύσιμο σε σχέση με αυτό που έχει υπολογίσει αυτός που δεν δικαιολογείται από κλίση εδάφους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έβαλες βενζίνη, γι αυτό και ξαναπέρνει τιμή από το φλοτέρ.

Είναι πανέξυπνος τρόπος για τον δείκτη αυτός γιατί μένει ανεπηρέαστος απο κλίση και δουλεύει με υποδειγματική ακρίβεια. Αλλά όπως καταλαβαίνεις με το υγραέριο χάνει τα αυγά με τα πασχάλια. Τα ρελέ που βάζουμε δείχνουν στον εγκέφαλο ότι έχει την μισή βενζίνη απο όσο έχει πραγματικά και έτσι βλέπει μεγάλη απόκλιση και διαβάζει το φλοτέρ κάθε φορά που βάζεις μπρος.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος παράλληλος να έκανε δουλειά, Θα χρειαζόταν ολόκληρος προγραμματισμός της ecu για να γίνει δουλειά, που απαιτεί εδικά εργαλεία για κάθε αυτοκίνητο, πανάκριβα, και κάποιον που να έκανε αυτές τις αλλάγές. Αν γινόταν γιατί πολλοί εγκέφαλοι δεν έχουν ξεκλειδωθεί. Άλλοι απαιτούν να βγεί το chipaki από την πλακέτα για να προγραματιστεί και να ξανακοληθεί. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι πολύ δύσκολη διαδικασία.
odys2008

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 14:15

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου LPGas από την στιγμή δεν είμαι ειδικός στο θέμα. Από ότι φαίνεται είναι σωστά αυτά που περιγράφεις. Δέχομαι πλήρως και τα λεγόμενα του odys2008.

Το θέμα μου είναι το εξής απλό: Το αυτοκίνητό μου είναι Peugeot 206 και η εγκατάσταση έγινε σε αντιπροσωπεία της Peugeot.

Δεν θα έπρεπε να με ενημερώσουν για το ΤΙ θα μου βάλουν και το πως θα δουλέψει? Και αν όχι δεν έπρεπε να το φτιάξουν να δουλεύει σωστά? Δεν θα έπρεπε να ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ποιο είναι το κατάλληλο κιτ και πως θα έκαναν την υλοποίηση?
Το κόστος είναι μια άλλη ιστορία, θα μπορούσαν να μου πουν ότι έχεις την επιλογή αυτή με αυτό το θέμα που κάνει 10 δραχμές και αυτή που κάνει 10 δραχμές + κάτι άλλο extra αν όντως θέλεις πλήρη συμβατότητα?

Για να το θέσουμε πιο απλά, εγώ προσωπικά ήθελα το αυτοκίνητό μου βγαίνοντας από το συνεργείο να δουλεύει σωστά με ότι αυτό συνεπάγεται. Θεωρείτε ότι είναι παράλογη η απαίτησή μου?
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 67 επισκέπτες