Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Στιγμιαίο Κόμπιασμα κατά το πάτημα γκαζιού από αρχική θέση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Στιγμιαίο Κόμπιασμα κατά το πάτημα γκαζιού από αρχική θέ

Δημοσίευσηαπό ppd » Τετ 24 Απρ, 2019 13:59

profitiss έγραψε:
gkazakias έγραψε:
profitiss έγραψε:
gkazakias έγραψε:Ρεύματα είναι . Άλλαξε πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλωδια. Είναι αναλώσιμα αυτά.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Επειδή μου κάνει εντύπωση που είσαι τόσο σίγουρος.
Πάντως όπως φαίνεται θα ξεκινήσω με μπουζοκαλώδια και βλέπουμε.
Ναι μου έχει τύχει σε 3 οχήματα μου. Έχω αέριο σε όλα. Το πρόβλημα ρευματος ξεκινάει να φένεται πάντα από ότι αέριο καύσιμο.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ φίλε, κυρίως για την ξεκάθαρη απάντηση, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς "αυτό είναι.." "αλλά δεν ξέρω γιατί στο κάνει και στην βενζίνα..." κτλ κτλ
Ξεκινάω με μπουζοκαλώδια και μετά πολλαπλασιαστές. Αν δεν είναι αυτά, τι άλλο σε σχέση με τα ρεύματα να κοιτάξω?

Είναι σίγουρα πολλαπλασιαστής/μπουζοκαλωδια.
Γνωστό πρόβλημα και Θα έπρεπε μα στο αναφέρει αμέσως ο εγκαταστατης σου.
xsara II 16v optima nano 60k km lpg
sirion II 16v avance 32 15k km lpg
z3 24v N.I.G.S. 55k km lpg
ppd

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό nickL » Παρ 03 Μάιος, 2019 23:50

Άμα κάνει κομπιάσματα στη βενζίνη σε κάποιες στροφές χαμηλά κοντά 2.000 σ.α.λ., αλλά στο υγραέριο είναι υποδειγματικό, θέλει κανα μηδένισμα ο εγκέφαλος μήπως;
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό megaloup » Σάβ 18 Μάιος, 2019 22:15

Τσέκαρε αν θέλεις, αν έχουν πάρει υγρασία-νερά οι πολλαπλασιαστές και τα μπουζοκαλώδια (αν εχεις).

Στο δικό μου corsa (εγώ έχω έναν 4πλό πολλαπλασιαστή, χωρις μπουζοκαλώδια) όπως και σε 2 focus συναδέλφων έπαιρνε υγρασία εκεί και παρέμενε και στα μπουζοκαλώδιά τους μετά. Με φύσημα λύθηκε το δικό μου το πρόβλημα, αυτοί άλλαξαν και μπουζοκαλώδια.
megaloup

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό nickL » Κυρ 19 Μάιος, 2019 01:08

Αν ήταν ο πολλαπλασιαστής, θα το έκανε και στο υγραέριο.

Άσε φίλε τι έπαθα, έβαλα βενζίνη από πρατήριο που δεν ήξερα και είχα αυτά τα αποτελέσματα. Να πατάω γκάζι τέρμα και να κόβεται η ισχύς του κινητήρα λες και κολλούσανε οι ρόδες στο δρόμο. Την έκαψα τη βενζίνη, έβαλα από πρατήριο που ξέρω ότι είναι καλό κοντά στο σπίτι μου και ως δια μαγείας λύθηκε το πρόβλημα και πετούσε το αυτοκίνητο. Είχα ακούσει για προβλήματα από κακή βενζίνη, τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί ποτέ.
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Σάβ 26 Ιούλ, 2025 12:09

Καλημέρα παιδιά ! Συγνώμη για το ποστ τόσα χρόνια έπειτα... Έχω παρόμοιο πρόβλημα και είπα να στείλω μήπως βγάλω άκρη από τους είδη παθόντες.
Και εγώ έχω το ίδιο θέμα πάνω κάτω , έχω αλλάξει μπεκ ιριδίου , καθάρισμα πεταλούδα, maf, καθαριστικά μπει σε βενζίνη και αέριο και σκέφτομαι για πολλαπλασιαστες.

Σύστημα brc , κλωτσαει κυρίως αέριο αλλά και βενζίνη πλέον και χωρίς πολλά χιλιόμετρα να έχω κάνει .
Justme82

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό meletis » Σάβ 26 Ιούλ, 2025 12:18

Justme82 έγραψε:Καλημέρα παιδιά ! Συγνώμη για το ποστ τόσα χρόνια έπειτα... Έχω παρόμοιο πρόβλημα και είπα να στείλω μήπως βγάλω άκρη από τους είδη παθόντες.
Και εγώ έχω το ίδιο θέμα πάνω κάτω , έχω αλλάξει μπεκ ιριδίου , καθάρισμα πεταλούδα, maf, καθαριστικά μπει σε βενζίνη και αέριο και σκέφτομαι για πολλαπλασιαστες.

Σύστημα brc , κλωτσαει κυρίως αέριο αλλά και βενζίνη πλέον και χωρίς πολλά χιλιόμετρα να έχω κάνει .

Εάν στο κάνει κυρίως στις χαμηλο μεσαίες στροφές , πρώτος υποπτος είναι η ανάφλεξη , ειδικά στο υγραέριο .
Μετα εάν εχεις χιλιόμετρα με το σύστημα επάνω κοιτάζεις και το μειωτήρα του , εάν κρατάει πίεση
Σε διαγνωστικό έχεις δεί τιμές για το Maf , όσο για το καθάρισμα πρόσεχε , υπάρχει ειδικό σπρεί για Maf της Liqui Moly
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1465

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Σάβ 26 Ιούλ, 2025 12:36

Έχω obd scaner δεν έχει σφάλματα προς το παρόν, maf που βλέπω κτλπ με το torgue παίζουν οκ. Θα προσπαθήσω να δω τον εγκατάσταση του αερίου μέσα στην εβδομάδα να δω τι θα μου πει και αυτός

Εχθές καθάρισα την πεταλούδα και το βλέπω συχνότερα από τότε , το συνεργείο αυτοκινήτων ntts Σπάτα μου είχε πει πως ίσως είναι πεταλούδα γκαζιού, not sure .

Το αμάξι ρεταριζε και έσβηνε και σε χαμηλές φανάρια και στα 2 και δεν μου το έχει ξανά κάνει από τότε που έβαλα καθαριστικά μπεκ πάντως.

Εάν έχει πίεση το αμάξι δεν το κάνει τόσο αυτό έχω προσέξει πάντως, έχεις δίκιο για τις χαμηλές. Θα το πω στο συνεργείο για την πίεση , τι τσεκαρουν ; Κολάρα κτλπ μου τα είδε εχθές ένα συνεργείο Αλιβέρι που ήμουν γιατί έχανε υγρά ψυγείου από μη σφιγμένα κολαρα άσε , έχουμε και αυτά ...

Ίσως πλέον που το κάνει συχνότερα να βγάλω άκρη γιατί κουράστηκα και εγώ...
Justme82

Δημοσίευσηαπό meletis » Σάβ 26 Ιούλ, 2025 16:30

Justme82 έγραψε:Έχω obd scaner δεν έχει σφάλματα προς το παρόν, maf που βλέπω κτλπ με το torgue παίζουν οκ. Θα προσπαθήσω να δω τον εγκατάσταση του αερίου μέσα στην εβδομάδα να δω τι θα μου πει και αυτός

Εχθές καθάρισα την πεταλούδα και το βλέπω συχνότερα από τότε , το συνεργείο αυτοκινήτων ntts Σπάτα μου είχε πει πως ίσως είναι πεταλούδα γκαζιού, not sure .

Το αμάξι ρεταριζε και έσβηνε και σε χαμηλές φανάρια και στα 2 και δεν μου το έχει ξανά κάνει από τότε που έβαλα καθαριστικά μπεκ πάντως.

Εάν έχει πίεση το αμάξι δεν το κάνει τόσο αυτό έχω προσέξει πάντως, έχεις δίκιο για τις χαμηλές. Θα το πω στο συνεργείο για την πίεση , τι τσεκαρουν ; Κολάρα κτλπ μου τα είδε εχθές ένα συνεργείο Αλιβέρι που ήμουν γιατί έχανε υγρά ψυγείου από μη σφιγμένα κολαρα άσε , έχουμε και αυτά ...

Ίσως πλέον που το κάνει συχνότερα να βγάλω άκρη γιατί κουράστηκα και εγώ...

Εάν έχεις πολλά χιλιόμετρα επάνω δες και το καθάρισμα μπεκ . Καθαριστικά προσωπικά μια φορά χρησιμοποίησα .
Πήγαινε σε κάποιον που δουλεύει BRC να δει το υγραέριο αρχικά . Πολλαπλασιαστές έχει αλλάξει ποτέ ; Πόσα χιλιόμετρα έχει επάνω ;
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1465

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Σάβ 26 Ιούλ, 2025 22:02

Μπεκ είχα καθαρίσει βενζίνης πριν 3 χρόνια και του αερίου είναι 2 ετών δεν είναι εκεί το πρόβλημα καθώς το κάνει και σε βενζίνη το επιβεβαιωσα και σήμερα ξεκάθαρα ...
Πολλαπλασιαστές έχει να αλλάξει το αμάξι 4-5 χρόνια και πάνω από 100κ χιλιόμετρα, τελευταία φορά είχα βάλει denzo ότι φόραγε όταν το είχα πάρει δλδ. Εκεί πάει ο νους μου.

Τώρα από χιλιόμετρα το αμάξι έχει ανακατασκευασμένο ίδιο κινητήρα με της μαμάς εδώ και 4 χρόνια και πάει μια χαρά , κάνω και έλεγχο στα καπάκια κάθε 50κ ίσως γίνει και τώρα , θα το πάω Δευτέρα συνεργείο τώρα που το κάνει περισσότερο να το ξανά δει.
Ευχαριστώ.
Justme82

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 31 επισκέπτες