Και να μην βάλει με obd εάν σου το ρυθμίσει σωστά στο δρόμο δηλαδή τα fuel trims να έχουν απόκλιση +-2% με της βενζίνης δεν θα έχεις πρόβλημα.FiKiFiKi έγραψε:Δεν θέλει να βάλει εγκέφαλο με obd ο μάστορας, το θεωρεί περιττό.

FiKiFiKi έγραψε:Το κακό είναι ότι στο άλλο αμάξι (δικό μου ATOS) που βάλαμε στον ίδιο μάστορα (NIGS) το ρύθμιζε με μαρσαρίσματα στο συνεργείο. Επέμενε ότι το NIGS δεν ρυθμίζεται στο δρόμο και πως το μενού του είναι πολύ απλό. Μετά από πολύ πρήξιμο το βγάλαμε για λίγο στο δρόμο και η αντίδρασή του ήταν "να καμία αλλαγή δεν χρειάστηκε". Βέβαια πάλι μετά από πρήξιμο έβαλε το αμάξι στο διαγνωστικό και τα trims ήταν μηδενικά (με μαρσαρίσματα στο συνεργείο), και μου το έδειξε. Υποθέτω (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) ότι το ίδιο θα κάνει και με τα stag, πρώτα στο αυτόματο και μετά διορθώσεις με μαρσαρίσματα. Δεν μπορώ να ξέρω διότι δεν είμαι ειδικός, ποια η διαφορά μεταξύ της διαδικασίας ρύθμισης στο δρόμο με αυτή στο συνεργείο με μαρσαρίσματα. Μήπως δεν την έχει διδαχτεί στα σεμινάρια που παρακολούθησε πριν χρόνια; Αν το ρύθμιζε στο δρόμο θα το είχα περάσει χθες το υγραέριο, διότι είναι καλός μάστορας με γνώσεις, εμπειρία και γουστάρει πολύ τη δουλειά του. Από το 1999 του πάω το αυτοκίνητό μου (ATOS) και τον έχω εμπιστοσύνη. Το θέμα όμως είναι ότι χρήστης του αυτοκινήτου (i20) είναι η σύζυγος και ιδιοκτήτης ο πεθερός οπότε καταλαβαίνεις αν δεν είμαι 1000% σίγουρος δεν προχωράω. Στο δικό μου με NIGS και με μοτέρ σκυλί δεν μασάω. Από το 2012 που πέρασα υγραέριο ότι χρειάστηκε το πλήρωσα και δεν είχα πρόβλημα. Σε άλλου αυτοκίνητο όμως είμαι διπλά προσεκτικός.
Στο θέμα των μπεκ μου προτείνει τα AC-02 τα οποία όπως διάβασα είναι πολύ γρήγορα και η κατασκευή τους είναι ποιοτική. Η stag βάζει και hana, πράγμα το οποίο ανέφερε και ο ίδιος αλλά τον είδα πάρα πολύ διστακτικό όταν του είπα να τα βάλουμε στο i20. Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η ουσιαστική διαφορά στη λειτουργία και στα ωφέλη μεταξύ των AC-02 και hana αλλά μου κάνει εντύπωση που επιμένει για εγκέφαλο χωρίς obd και μπεκ ηλεκτροβαλβίδας AC-02 αντί για τύπου βενζίνης hana. Ίσως θέλει να με γλυτώσει από έξοδα που θεωρεί περιττά μιας και με ξέρει αυτός και ο πατέρας του (μάστορας και ο ίδιος) από το 1999 που αγόρασα το ATOS.
Επιμένω να το περάσω σε αυτόν διότι αν συμβεί κάτι στο υγραέριο του δίνω το κλειδί και του λέω φτιάχτο και δεν παίζει κατάσταση μπαλάκι από το συνεργείο στον εγκαταστάτη και το ανάποδο. Είναι εξειδικευμένος στα Hyundai, ξέρει τα μοτέρ τους καλά και έχει περάσει σε ουκ ολίγα υγραέριο.
Αν τελικά πάρω το ρίσκο να το περάσω υγραέριο θα φάει πολύ πρήξιμο να το ρυθμίσει στον δρόμο!![]()
![]()
meletis έγραψε:
Όσο αφορά τη ρύθμιση εγώ στο Honda με το Λοβατο είχα θέματα.
Ο αρχικός εγκαταστάτης το πιο πιθανόν είναι ότι το ρυθμιζε στο ρελαντί με αυτόματο καλιμπραρισμα.
Ασχολήθηκα από μόνος μου μέχρι και διαγνωστικό αγόρασα (των 80€).
Το πρόβλημα μου ήταν στο ρελαντί και σε φορτίο ( a/c) και θέμα επιτάχυνσης.
Μόλις το δουλεύεις για λίγο βενζίνη ώστε να διορθώσει έστρωνε.
Για να μην μακρηγορω , πήγα σε άλλο εγκατάστατη και το διόρθωσε εν κινήσει και με αναμμένο το a/c.
Οδηγός ήμουν εγώ και κοίταζα από περιέργεια και από όσες πληροφορίες είχα μαζέψει.
Μέσα σε 2-3 επισκέψεις το αμάξι έγινε αγνώριστο ,(του έκανα και service το υγραέριο) και διορθώθηκαν όλα τα πρόβληματα.
Έτσι συνέχισα και έκανα 130.000 μόνο με αλλαγές φίλτρων και έλεγχο .
Τα πρώτα 30.000 και μέχρι να καταλάβω πως λειτουργεί και τι φταίει , ήταν προβληματικά όσο αφορά το υγραέριο.
Για το Nigs εχω διαβασει ότι το πουλούσαν για Ιταλικό ενώ ήταν βουλγαρικό.
Αυτό που κατάλαβα από ότι 3-4 φορές και το διαβασμα είναι ότι προσπαθούν όταν το βγάζουν στο δρόμο το αμάξι να φέρουν όσο πιο κοντά το χάρτη υγραεριου στο χάρτη βενζίνης .
Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
PeterPan έγραψε:Πάντως σε εμένα τα μπεκ της stag λειτουργούν μια χαρά εδώ και 60κ χιλιόμετρα μην τα φοβάσαι μιας και θα σου βγουν και πιο οικονομικά.
Το σύστημα το έχω χωρίς obd αλλά κάνω ρύθμιση στον δρόμο μόνος μου μιας και ο δικός μου μάστορας βαριέται να το βγάλει, αν πάρεις καλώδιο είναι αστεία διαδικασία μόλις μάθεις τι πρέπει να κάνεις.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
FiKiFiKi έγραψε:meletis έγραψε:
Όσο αφορά τη ρύθμιση εγώ στο Honda με το Λοβατο είχα θέματα.
Ο αρχικός εγκαταστάτης το πιο πιθανόν είναι ότι το ρυθμιζε στο ρελαντί με αυτόματο καλιμπραρισμα.
Ασχολήθηκα από μόνος μου μέχρι και διαγνωστικό αγόρασα (των 80€).
Το πρόβλημα μου ήταν στο ρελαντί και σε φορτίο ( a/c) και θέμα επιτάχυνσης.
Μόλις το δουλεύεις για λίγο βενζίνη ώστε να διορθώσει έστρωνε.
Για να μην μακρηγορω , πήγα σε άλλο εγκατάστατη και το διόρθωσε εν κινήσει και με αναμμένο το a/c.
Οδηγός ήμουν εγώ και κοίταζα από περιέργεια και από όσες πληροφορίες είχα μαζέψει.
Μέσα σε 2-3 επισκέψεις το αμάξι έγινε αγνώριστο ,(του έκανα και service το υγραέριο) και διορθώθηκαν όλα τα πρόβληματα.
Έτσι συνέχισα και έκανα 130.000 μόνο με αλλαγές φίλτρων και έλεγχο .
Τα πρώτα 30.000 και μέχρι να καταλάβω πως λειτουργεί και τι φταίει , ήταν προβληματικά όσο αφορά το υγραέριο.
Για το Nigs εχω διαβασει ότι το πουλούσαν για Ιταλικό ενώ ήταν βουλγαρικό.
Αυτό που κατάλαβα από ότι 3-4 φορές και το διαβασμα είναι ότι προσπαθούν όταν το βγάζουν στο δρόμο το αμάξι να φέρουν όσο πιο κοντά το χάρτη υγραεριου στο χάρτη βενζίνης .
Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μελέτη όντως τα NIGS πρέπει να ήταν βουλγάρικα που τα προωθούσαν για ιταλικά αλλά το αυτοκινητάκι μου δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι πιο εξελιγμένο. Πάντως στο i20 έτσι και του βάλω υγραέριο θα πέσει πολύ πρήξιμο για ρύθμιση στο δρόμο. Τα 30km που έκανες με τον μάστορα ήταν μόνο ευθεία ή ήθελε και ανηφόρες κτλ; AC και μεγάλα φώτα ανοιχτά για να έχει φορτίο;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες
|
|
|