Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel Astra H Z16XEP

Opel Astra H Z16XEP

Δημοσίευσηαπό fisakis » Πέμ 27 Δεκ, 2018 21:49

Κύριοι καλησπέρα σας και χρόνια πόλλα!

Λόγω αλλαγής του τόπου εργασίας μου, πλεόν χρειάζεται να περνώ περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο μου με αποτέλεσμα να εχω περισσότερα κόστη μετακίνησης και κάνω σκέψεις για τοποθέτηση ενός συστήματος υγραερίου. Γενικά δεν ειμαι υπέρ των μετατροπών στο αυτοκίνητο γιατι πιστεύω οτι ο κάθε κατασκευαστής εχει το λόγο του που το κατασκεύασε όπως το κατασκεύασε. Πόσο μάλλον που ακούω να εχουν συμβεί διαφορα φάουλ σε κινητήρες με κίτ υγραερίου απο μετατροπή, ίσως λόγω εγκαταστάτη. Επίσης, γνωριζω οτι ενας κινητήρας υγραεριου εχει μεγαλύτερη θερμοκρασία στο χώρο καύσης του κινητήρα σε σχέση με ενα βενζινοκινητήρα.

Αυτό το τελευταίο με κάνει να ανησυχώ ακομη περισσότερο για το αν πρέπει να κάνω μια τετοια μετατροπή, ειδικά για το δικό μου αυτοκίνητο . Το λεω αυτό γιατι ο δικός μου κινητήρας δουλευει με θερμοκρασία ψυκτικού υγρού μεγαλύτερη απο τα περισσοτερα αυτοκίνητα εξαντλώντας ετσι όποια περιθώρια ασφαλείας θα υπήρχαν αν δούλευε χαμηλότερα (θερμοστάτης ψυκτικού υγρου στους 105 βαθμούς και ενεργοποιήση βεντιλατερ στους 113!!!) .

Επίσης μου εχουν πεί οτι έχει ιδιαίτερο σύστημα βαλβίδων, πολλαπλής εισαγωγής αλλα και συστήματος εισαγωγής γενικότερα (twinport) και ότι έχει ευαισθησία στα συστήματα υγραεροκίνησης.

Θα ήθελα λοιπόν αρχικά τη γνώμη σας, την εμπειρία σας και τη συμβουλή σας για το αν θα επρεπε να προχωρήσω σε μια τετοια μετατροπή καθώς και ποιό κίτ συστήνετε να βάλω (αν το προτείνετε). Εννοείται ότι η επιλογή ενός καλού εγκαταστάτη, είναι αυτονόητη και δεν έχω πρόθεση να πάω στον φθηνότερο και μόνο που θα βρώ.
fisakis
 
Δημοσιευσεις: 3
Εγγραφή: Πέμ 27 Δεκ, 2018 21:04

Re: Opel Astra H Z16XEP

Δημοσίευσηαπό meletis » Πέμ 27 Δεκ, 2018 22:56

Γενικά τα Opel είναι ανθεκτικά στο υγραέριο , δεν έχω ακούσει πρόβλημα.
Περί θερμοστάτη που έγραψες δεν χρήζει να βάλεις να ανοίγει πιο κάτω.
Εάν γίνει σωστή χαρτογράφηση του Κιτ του συστήματος δεν έχεις πρόβλημα.
Τώρα απο συστήματα μπορείς να δεις Ιταλικά ,Πολωνικά ( Aeb,Lovato,EuropeGas,Stag) αναλόγως πόσα μπορείς να δώσεις. Να βάλεις και μπεκ τύπου βενζίνης εξ αρχής.
Εννοείται το αμάξι να δουλεύει άψογα στη βενζίνη γιατί εάν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα θα είναι πολύ πιο έντονο στο υγραέριο.

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis
 
Δημοσιευσεις: 1430
Εγγραφή: Σάβ 23 Αύγ, 2014 01:22

Re: Opel Astra H Z16XEP

Δημοσίευσηαπό fisakis » Πέμ 27 Δεκ, 2018 23:11

Δεν ανάφερα οτι θα βάλω αλλο θερμοστάτη αλλα οτι ο θερμοστάτης μου δουλεύει ψηλότερα. Αυτό, σε συνδιασμό με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες του υγραερίου μήπως δεν πρέπει να βάλω.

Δεν ξερω για τα όπελ γενικότερα αλλα για το δικό μου κινητήρα 2-3 μηχανικοί μου εχουν σύστήσει να μή βάλω (twinport). Εχουν δει πολλά καπάκια στα αζήτητα και δε το συστήνουν. Άλλοι εχουν δεί καπάκια απο υγραεροκίνητα γενικώς (πιθανων κακή εγκατάσταση και ρύθμιση) και αλλοι απο αποκλειστικά βενζινοκίνητα οπως το δικό μου που σημαίνει οτι εχουν ήδη κάποια μεγαλύτερη ευαισθησία.

Τα μπέκ τύπου βενζίνης ειναι αυτά που λένε υγρού ψεκασμού?
fisakis
 
Δημοσιευσεις: 3
Εγγραφή: Πέμ 27 Δεκ, 2018 21:04

Re: Opel Astra H Z16XEP

Δημοσίευσηαπό meletis » Πέμ 27 Δεκ, 2018 23:16

Τα μπεκ τύπου βενζίνης είναι ότι δεν χρειάζεται συντήρηση όπως τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβιδας.
Πιστεύω με σωστό Κιτ /ρύθμιση και ψεκασμούς βενζίνης δεν έχεις πρόβλημα.
Λογικά θα σου απαντήσει και κάποιος εγκαταστάτης ή μέλος που θα έχει το ίδιο αμάξι.


Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis
 
Δημοσιευσεις: 1430
Εγγραφή: Σάβ 23 Αύγ, 2014 01:22

Re: Opel Astra H Z16XEP

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 28 Δεκ, 2018 00:07

χρονια πολλα!!!
ισχυουν οσα λες αλλα ομως παλι κερδος θα εχεις αν κανεις χλμ.θελει προσοχη,οχι υψηλες στροφες με υγραεριο και δεν ξερω αν το σωνει να ψεκαζει και βενζινη.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly
 
Δημοσιευσεις: 394
Εγγραφή: Τρί 03 Μάιος, 2011 21:54

Re: Opel Astra H Z16XEP

Δημοσίευσηαπό fisakis » Παρ 28 Δεκ, 2018 21:30

Χρόνια Πόλλα φίλε μου!!

Ξέρεις τί γίνεται? Κατ αρχάς, δεν μπορώ να το δώ μόνο σαν μια επένδυση γιατί στη βενζίνη τα δίνεις λίγα λίγα (σχετικό βεβαια αυτο!) ενω σε μια ενδεχόμενη ζημιά λόγω αερίου ή κακής τοποθέτησης του ή ακαταλληλότητας του κινητήρα το κόστος επισκευής θα ειναι μεγάλο, αιφνίδιο, άγνωστο αν θα μπορει να καλυφθεί και θα έχει μια ταλαιπωρία και σκοτούρα. Αυτός ειναι ο λόγος που το ψάχνω. Δεν έχω την πολυτέλεια να αλλαζω κάθε 5 χρόνια αυτοκίνητο βλεπεις και επισης ειμαι ταλαιπώρημένος στο παρελθόν, όχι φυσικά απο αέριο.

Αυτό που λές με τις χαμηλές στροφές το έχω υπόψιν καθως και αποκλειστική χρήση βενζίνης στις μεσσαίες και υψηλές στροφες. Αυτό φυσικά θα το συζητήσω με τον εγκαταστάτη ο οποιος θεωρω οτι θα έχει πιο αξιοπιστη αποψη.
fisakis
 
Δημοσιευσεις: 3
Εγγραφή: Πέμ 27 Δεκ, 2018 21:04


Επιστροφή στο Opel

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες