Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 10 Ιαν, 2016 23:08

Γενικότερα μια χαρά είσαι. Μέσα στα πλαίσια του -5 +5. Προσωπικά αν είχα την δυνατότητα θα το ανέβαζα κατά 1 (στο -2 έως -3 δηλαδή) χωρίς να σημαίνει στην ουσία κάτι το φοβερό.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό erimitis » Δευτ 11 Ιαν, 2016 00:38

viallesi έγραψε:Γενικότερα μια χαρά είσαι. Μέσα στα πλαίσια του -5 +5. Προσωπικά αν είχα την δυνατότητα θα το ανέβαζα κατά 1 (στο -2 έως -3 δηλαδή) χωρίς να σημαίνει στην ουσία κάτι το φοβερό.

Ευχαριστω αδερφε.Το θεμα ειναι οτι αυτα τα ειδα στο σκυλι γκολφ που σε λιγο καιρο θα γραφει 1000 χλμ την εβδομαδα.
Να δουμε τι θα μας δειξει και ο ιαπωνας

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό dimny » Κυρ 24 Ιαν, 2016 22:44

εμένα που τα shorttrims δειχνουν 0 όταν πατάω γκάζι και τα λονγκτριμσ δεν πέφτουν ποτέ κάτω από -14.8 να ανησυχώ ?
dimny

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 24 Ιαν, 2016 23:43

dimny έγραψε:εμένα που τα shorttrims δειχνουν 0 όταν πατάω γκάζι και τα λονγκτριμσ δεν πέφτουν ποτέ κάτω από -14.8 να ανησυχώ ?

Δουλεύει πολύ πλούσιο.. Φυσικά δεν είναι καλό.. Τι αύξηση κατανάλωσης έχεις σε σχέση με βενζίνη?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 24 Ιαν, 2016 23:44

dimny έγραψε:εμένα που τα shorttrims δειχνουν 0 όταν πατάω γκάζι και τα λονγκτριμσ δεν πέφτουν ποτέ κάτω από -14.8 να ανησυχώ ?

Κάτι δεν πάει καλά με την σύνδεση με την OBD. Αποκλείεται να έχεις 0 short trim συνέχεια όταν πατάς γκάζι.
viallesi

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 19 Φεβ, 2016 15:49

Καλησπέρα

Αγόρασα ένα Elm για να βλέπω τα fuel trims..

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ενώ το short Παίζει διαρκώς (λογικό) το long παρέμεινε σταθερό στην τιμή -1.6 σε όλη την διάρκεια της διαδρομής (Περίπου 15 λεπτά). Είναι λογικό? Κάθε πότε ανανεώνεται?

Επίσης έχετε να προτείνετε άλλες παραμέτρους που μπορώ να βλέπω για να μπορέσω όσο είναι δυνατόν να ελέγξω την σωστή ρύθμιση του υγραερίου?
anikologr

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 19 Φεβ, 2016 15:59

anikologr έγραψε:Καλησπέρα

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ενώ το short Παίζει διαρκώς (λογικό) το long παρέμεινε σταθερό στην τιμή -1.6 σε όλη την διάρκεια της διαδρομής (Περίπου 15 λεπτά). Είναι λογικό? Κάθε πότε ανανεώνεται?

Επίσης έχετε να προτείνετε άλλες παραμέτρους που μπορώ να βλέπω για να μπορέσω όσο είναι δυνατόν να ελέγξω την σωστή ρύθμιση του υγραερίου?

Καλή τιμούλα. Το long ανανεώνεται περίπου με συχνότητα λεπτού, αλλά αν ο μέσος όρος δεν έχει μεταβολή τότε δεν θα δεις τίποτα. Αν ήσουν σε σταθερή πορεία για 15 λεπτά δεν είναι πολύ παράλογο. Αν ήσουν πόλη είναι λίγο περίεργο. Παρακολούθησε το και βλέπεις.
viallesi

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 19 Φεβ, 2016 16:46

viallesi έγραψε:

Καλή τιμούλα. Το long ανανεώνεται περίπου με συχνότητα λεπτού, αλλά αν ο μέσος όρος δεν έχει μεταβολή τότε δεν θα δεις τίποτα. Αν ήσουν σε σταθερή πορεία για 15 λεπτά δεν είναι πολύ παράλογο. Αν ήσουν πόλη είναι λίγο περίεργο. Παρακολούθησε το και βλέπεις.

Το περίεργο είναι πως ήμουν μέσα στην πόλη οπότε υποπτεύομαι ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά. Βέβαια και την τιμή που έδειξε κάπου θα την διάβασε..

Άλλες παραμέτρους που έχουν σημασία?
anikologr

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 19 Φεβ, 2016 17:36

anikologr έγραψε:
viallesi έγραψε:

Το περίεργο είναι πως ήμουν μέσα στην πόλη οπότε υποπτεύομαι ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά. Βέβαια και την τιμή που έδειξε κάπου θα την διάβασε..

Άλλες παραμέτρους που έχουν σημασία?

Ο2 δεν αν μπορείς να δεις.
viallesi

Δημοσίευσηαπό AccelDrag » Παρ 19 Φεβ, 2016 23:36

Qgas έγραψε:Έχει σύνδεση obd το κιτ μην συνδέσεις τίποτα πάνω το τσακίζεις ..

Πως ακριβώς γίνεται αυτό;
Το ρωτάω γιατί ενώ παλιά συνδεόταν κανονικα ο αντάπτορας,πλέον δεν μπορεί να συνδεθεί με την ecu, ενώ η σύνδεση κινητού και αντάπτορα γίνεται κανονικά.
Ο εγκαταστάτης είπε οτι διαβάζει τα trims μέσω του obd αλλά το ερώτημα είναι αν αυτό παίζει ουσιαστικό ρόλο ή υπάρχει για στατιστικούς λόγους.
AccelDrag

Δημοσιευσεις: 59

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες