από nickL » Πέμ 18 Φεβ, 2016 11:28
Δε νομίζω ότι επιτρέπει ο νόμος να κάνει κάποιος εγκατάσταση από μόνος του, καθώς απαιτεί εγκαταστάτη επαγγελματία πιστοποιημένο από το υπουργείο. Δεν έχω διαβάσει το νόμο, τη γνώμη μου λέω (και το τονίζω). Κάνε ένα τηλέφωνο στο υπουργείο ή σε κάποιο ΚΤΕΟ. Εγώ όταν είδα τα χαρτιά μου που έδωσε ο εγκαταστάτης στο κτεο είχαν χώρο για σφραγίδα συνεργείου και αριθμό πιστοποίησης.
Πάντως louci4er είναι απόλυτα λογικό όπως το σκέφτεσαι, αλλά δεν ξέρω έτσι όπως τα παρουσιάζεις αν αξίζει.. Εγώ πχ το έχω στο μυαλό μου το αέριο κάπως πιο μακροπρόθεσμα.
Απ' την άλλη, φθηνή λύση ενδεχομένως να την πληρώσεις πολύ ακριβά. Ασχέτως του ότι έχεις ένα αυτοκίνητο που έχει αξία ας πούμε 1000 ευρώ, το θέμα είναι αν -χτύπα ξύλο- σου πάθει κάτι εξαιτίας της φθηνής λύσης, μετά δε θα έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ αυτοκίνητο (αν υποθέσουμε ότι και τότε θα σκεφτείς ζημιά 500 ευρώ σε αυτοκίνητο που αξίζει 1000, άρα δε θα το φτιάξεις καν), άρα θα πρέπει να καταφύγεις σε λύση να αγοράσεις κάτι άλλο.
Συνεπώς, θα έχεις χάσει: 1000ευρώ + 350 (υποθετικά, τα οποία αποκλείεται να είναι τόσο - θα είναι περισσότερα) + χ (αξία αγοράς νέου) + απίστευτη ενέργεια, χρόνο, άγχος. Το οποίο νέο θα είναι κάποιο μεταχειρισμένο; Το οποίο τι θα είναι; Ένας θεός ξέρει, και αν. Και αν πάρεις ας πούμε κάποιον κουβά, να δώσεις στην ξεφτίλα 2-3000 (το λιγότερο); Οδεύεις προς τάληρο μετά.
Αν είχες πχ δεύτερο αυτοκίνητο Θα σου λεγα οκ αφού δε σε νοιάζει βάλε ένα φθηνό σύστημα και αν δεν σου κάτσει πέτα τα όλα. Που και πάλι δεν συμφωνώ. Αλλά και πες (καθώς πλέον όλα είναι αβέβαια) ότι φεύγεις από τη δουλειά. Τι θα κάνεις; Θα το ξηλώσεις; Και όποια χρήματα έδωσες θα τα πετάξεις; Άρα θα ξοδέψεις ένα 500άρικο, συνεπώς σχεδόν ένα μηνιάτικο σου, με όποιο ρίσκο μέχρι τότε για το αυτοκίνητο;
Για μένα, όταν κάποιος πει ότι θέλει υγραέριο, πρέπει να το πάρει απόφαση ότι θα είναι πλέον υγραεριοκίνητος. Στο παραπάνω παράδειγμα μου, σκέψου ότι αν δώσεις ένα σεβαστό ποσό για ένα σοβαρό σύστημα (πάρε προσφορές), με τα χιλιόμετρα που κάνεις θα το έχεις αποσβέσει σε λιγότερο από χρόνο και μετά θα αρχίζεις να μαζεύεις κιόλας. Δηλαδή, να δώσεις τώρα 350-500 ευρώ με τόσο ρίσκο, ενώ ας πούμε με 800-900 ευρώ (πολλοί κάνουν δόσεις), θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα κρατήσεις κ το αυτοκινητάκι σου και το υγραέριο για πολύ καιρό ακόμα... Με τη δεύτερη μου λύση, κατά 99,99% σε συμφέρει και μαζεύεις χρήματα κιόλας. Με την πρώτη λύση σου, κατά τεράστιο ποσοστό θα χάσεις χρήματα. Εγώ θα έκανα το πρώτο πάντως. Ελπίζω να σε βοήθησα.