Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Τρί 15 Δεκ, 2015 21:12

tripas έγραψε:Τέλος, για τον admin μπορώ να τον κάνω κάπου εδω μέσα στον forum upload να υπάρχει και για τους αλλου φίλους που πιθανοτατα ενδιαφέρονται?

Μπορείς να ανεβάσεις attachments στα posts σου.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό tripas » Τρί 15 Δεκ, 2015 22:09

Sorry δεν το είχα προσέξει έχεις δικαιο

Ο παλιος καταλογος της Vialle πριν αφαιρεθει το "Extended warranty".
Συνημμένα
Consument_Catalogus_EN.pdf
Old Vialle catalog.
(437.92 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 407 φορές
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό andker » Τρί 15 Δεκ, 2015 23:54

tripas έγραψε:Καλα βρε αθεοφοβε σε όχημα του 2010 έβαλες συστημα LECHO. Ημαρτον!!!!!!!!!!!!!!

Για δες τι βάζουν
http://www.brcgasequipment.ua/documents/insrtuktion/Chevrolet/Spark10i-12i_FSG050059_it.pdf

Φίλε έχεις τόσο μα τόσο απόλυτο δίκιο.ΟΜΩΣ.... σε όχημα μικρό είπα να γλυτώσω κάνα 300άρι με ποιο οικονομικό σύστημα.Εμπιστεύτηκα τον εγκαταστάτη μιας και είχαμε συνεργασία και στο προηγούμενο αμάξι.Το BRC λοιπόν το γνωρίζω και το εμπιστεύομαι όσο κανένα,μιας και το είχα σε Renault Megane 1600 του '03 για περίπου 4 χρόνια και 50000 χλμ. χωρίς να κάνει κιχ :clap: :clap: ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟ. ΝΟΜΟΣ..........ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ B-) B-)
CHEVROLET SPARK 1200 του '10 με σύστημα LECHO.
andker

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Δευτ 08 Φεβ, 2016 01:16

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα.Εχω ενα 106 Rallye 8v και πως μου καρφωθηκε η ιδεα να βαλω lpg και γραφτηκα για να σας κανω μερικες ερωτησεις.Τι κιτ προτεινεται για το συγκεκριμενο αυτοκινητο?Να πω οτι σκεφτομουν για το easy fast της Lovato αλλα απ' οτι καταλαβαινω,την συγκεκριμενη εταιρια δεν την εχετε μεσα στις top κατασκευαστριες.Να πω εδω οτι δεν με νοιαζει καθολου ποσο θα κρατησει ο κινητηρας πρωτον γιατι το φτιαχνω μονος μου και δευτερον δουλευω σε μαγαζι με ανταλακτικα αυτοκινητων οποτε τα ανταλακτικα δεν ειναι θεμα για μενα,τσαμπα παιρνω οτι θελω.Το μονο που θελω ειναι να μου πειτε ενα συστημα με το οποιο θα δουλευει οσο το δυνατον καλυτερα το αυτοκινητο και να ειναι οσο το δυνατον πιο οικονομικο στην αγορα.Αυτοκινητο που αξιζει 1000€ να δωσω 900€ για μετατροπη,δεν μου φαινεται και πολυ λογικο.Ευχαριστω.
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 11 Φεβ, 2016 09:09

"Να δουλεψει οσο το δυνατον καλυτερα με οσο το δυνατον οικονομικοτερο στην αγορα"

Κατι τετοιο δεν εχει κυκλοφορησει ακομη.

Επισης συνδεεις απο την αρχη την αξια του αυτοκινητου με την αξια του κιτ.

Μην βαλεις καθολου υγραεριο στο 106, θα εισαι ενας δυσαρεστημενος χρήστης υγραεριου.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Τετ 17 Φεβ, 2016 19:50

Γιατι το λες αυτο?Ολοι λενε οτι τα συγκεκριμενα μοτερια δουλευουν πολυ καλα με υγραεριο.Οταν λεω να δουλεψει οσο το δυνατον καλυτερα και να ειναι οσο το δυνατον φθηνοτερο,δεν εννοω να δουλευει καλυτερα απο την βενζινη και να κοστιζει το πολυ 50€.Τηρουμενων των αναλογιων(δλδ τις τιμες των κιτ),περιμενω να ακουσω καμια γνωμη για value for money kit.Να πω οτι θα το περασω μονος μου αρα και να μην με ικανοποιει το βγαζω.Γι αυτο λεω να μην δωσω πολλα λεφτα.Δυσαρεστημενος δεν νομιζω να μεινω,εχω "πεταξει" πολλα χρηματα στο Rallye και ετσι το να δωσω αλλα 350€ πχ και μετα απο μηνες να αποφασισω να το βγαλω,δεν με νοιαζει.Θα μου πεις γιατι καθεσαι και ασχολεισαι και δεν το αφηνεις οπως ειναι?Γιατι εχω καποιους μηνες που αλλαξα δουλεια και πρεπει να κανω 60χλμ την μερα,αυτα αντιστοιχουν σε 200€ το μηνα σε βενζινη(60χ25=1500χλμ το μηνα).Βαλε τωρα οτι παιρνω 700€ το μηνα,ενταξει δεν μπορω να πω οτι πειναω αλλα με ξενερωνει να σκεφτομαι οτι τρεχω ολη μερα,κανω χιλιομετρα,μου τρωει σχεδον 10 ωρες την μερα αυτη η δουλεια για να παρω τι,500?Θα μου πεις ολοι τα ιδια και χειροτερα τραβανε.Τεσπα,μεγαλη κουβεντα ανοιγω και τελειως ασχετη με το θεμα,απλως ειχα συνηθησει που για χρονια επαιρνα ενα χιλιαρικο και δεν εκανα ουτε ευρω εξοδα(απο το σπιτι με επερνε,στο σπιτι με γυρνουσε το προηγουμενο αφεντικο).

Σκεψου τωρα οτι αν δεν ξεκινουσα σε αυτη την δουλεια,κανω με το αυτοκινητο το πολυ 5000χλμ το χρονο.Αρα το να βαλω αεριο δεν αξιζει.Σε αυτη τη δουλεια δεν ξερω ποσο θα καθησω,μπορει και για παντα,μπορει και σε καποιους μηνες να φυγω(αν βρω κατι καλυτερο).Αν καθησω πρεπει να βρω τροπο να εξοικονομησω χρηματα για καυσιμα,αρα το αεριο ειναι μια λυση μιας και για την ωρα λεφτα για αλλο αμαξι δεν παιζουν.Αν φυγω,το να δωσω 1000€+ για ενα καλο συστημα+εγκαταστατη πανε χαμενα διοτι οπως εγραψα πιο πανω δεν κανω καθολου χιλιομετρα.Γι αυτο κοιταω για οικονομικο κιτ που να δουλευει εστω σχετικα καλα.Τεσπα,μπερδεμενη κατασταση.
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό referravag » Τετ 17 Φεβ, 2016 21:03

Οικονομικό και τίμιο σύστημα από τα όσα θα έχεις διαβάσει είναι το Lovato... Προφανώς ότι πληρώνεις παίρνεις όμως... Το όσον το δυνατόν φθηνότερο και το όσο το δυνατόν καλύτερο δεν συμβαδίζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Τα φθηνότερα ΚΙΤ κοστίζουν γύρω στα 600€ με εγκατάσταση... Τώρα αν θες να βάλεις ότι πιο φθηνό υπολογίζοντας και τον μάστορα σε αυτό, δηλ να το βάλεις στον φθηνότερο μάστορα τι να σου πω; Εγώ προσωπικά επειδή έχω το μικρόβιο με τα αυτοκίνητα από μικρός δεν θα το έκανα... Βάζεις καινούριο σύστημα τροφοδοσίας στο αυτοκίνητο και όπως λες θες να σε πηγαίνει και να σε φέρνει στη δουλειά σου... Είναι το τρίτο σου χέρι με άλλα λόγια και απ' ότι καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις χρήματα για νέο δεν παίζουν όπως δεν θα παίζουν και αν απλά αναζητήσεις τον φθηνότερο πακέτο ΚΙΤ/μάστορα και έχεις προβλήματα μετά την εγκατάσταση ή αναγκαστείς να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο επειδή η εγχείρηση δεν ήταν σωστή... Δεν του αλλάζεις μπουζί (χωρίς παρεξήγηση έτσι)... Είναι μια αξιοσέβαστη μετατροπή... Ρουτίνα για τους εγκαταστάτες αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο γνώστες, δεν είναι όλοι το ίδιο συνεργάσιμοι όπως και δεν είναι όλοι το ίδιο σχολαστικοί στη δουλειά τους...

Όση και να είναι η αξία του αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή, δεν έχει να λέει. Όσο περισσότερο το σεβαστείς τόσο καλύτερα και περισσότερο θα σε υπηρετήσει.

Φιλικά
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 17 Φεβ, 2016 22:01

υπαρχουν και αλλα κιτ πολωνικα & τουρκικα κιτ που ειναι πραγματικα b value f money που υπερτερουν σε κατι απο τα ιταλικα αλλα υστερουν σε αλλο
το λοβατο ειναι ενα τιμιο και αξιοπιστο κιτ υγραεριου με πλεονεκτημα τα μπεκ του, τα οποια δεν χρειαζονται ρυθμιση ,ουτε καθαρισμα και εχουν καλη διαρκεια, ο εγκεφαλος ειναι απο την aeb μια απο μεγαλυτερες προμηθευτριες εταιρειες για εγκεφαλους, θα δεις και αλλα κιτ που ειναι προμηθευτης η αεβ
το ζητημα ειναι να βρεις γνωστη εγκαταστατη, εχει πολλες ρυθμισεις καλυβει και τους πιο απαιτητικους κινητηρες
η καταναλωση καυσιμου δεν εξαρταται αμεσα απο το κιτ, το ενα καταναλωνει περισσοτερο το αλλο λιγοτερο, αλλα απο τις γνωσεις του εγκαταστατη στο αντικειμενο δηλαδη σε ενα αυτοκινητο μονο με αυτορυθμιση μπορει να το βγαλει για οποιοδηποτε λογο τη δεδομενη στιγμη και 40% πανω στην καταναλωση
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό tedd » Πέμ 18 Φεβ, 2016 01:42

Τι καλο εγκαταστατη να βρει? Απο οτι κατάλαβα μόνος του θέλει να το περάσει με κοστος το πολυ 350€ και αν δεν του κανει να το ξηλωσει.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό nickL » Πέμ 18 Φεβ, 2016 11:28

Δε νομίζω ότι επιτρέπει ο νόμος να κάνει κάποιος εγκατάσταση από μόνος του, καθώς απαιτεί εγκαταστάτη επαγγελματία πιστοποιημένο από το υπουργείο. Δεν έχω διαβάσει το νόμο, τη γνώμη μου λέω (και το τονίζω). Κάνε ένα τηλέφωνο στο υπουργείο ή σε κάποιο ΚΤΕΟ. Εγώ όταν είδα τα χαρτιά μου που έδωσε ο εγκαταστάτης στο κτεο είχαν χώρο για σφραγίδα συνεργείου και αριθμό πιστοποίησης.

Πάντως louci4er είναι απόλυτα λογικό όπως το σκέφτεσαι, αλλά δεν ξέρω έτσι όπως τα παρουσιάζεις αν αξίζει.. Εγώ πχ το έχω στο μυαλό μου το αέριο κάπως πιο μακροπρόθεσμα.

Απ' την άλλη, φθηνή λύση ενδεχομένως να την πληρώσεις πολύ ακριβά. Ασχέτως του ότι έχεις ένα αυτοκίνητο που έχει αξία ας πούμε 1000 ευρώ, το θέμα είναι αν -χτύπα ξύλο- σου πάθει κάτι εξαιτίας της φθηνής λύσης, μετά δε θα έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ αυτοκίνητο (αν υποθέσουμε ότι και τότε θα σκεφτείς ζημιά 500 ευρώ σε αυτοκίνητο που αξίζει 1000, άρα δε θα το φτιάξεις καν), άρα θα πρέπει να καταφύγεις σε λύση να αγοράσεις κάτι άλλο.

Συνεπώς, θα έχεις χάσει: 1000ευρώ + 350 (υποθετικά, τα οποία αποκλείεται να είναι τόσο - θα είναι περισσότερα) + χ (αξία αγοράς νέου) + απίστευτη ενέργεια, χρόνο, άγχος. Το οποίο νέο θα είναι κάποιο μεταχειρισμένο; Το οποίο τι θα είναι; Ένας θεός ξέρει, και αν. Και αν πάρεις ας πούμε κάποιον κουβά, να δώσεις στην ξεφτίλα 2-3000 (το λιγότερο); Οδεύεις προς τάληρο μετά.

Αν είχες πχ δεύτερο αυτοκίνητο Θα σου λεγα οκ αφού δε σε νοιάζει βάλε ένα φθηνό σύστημα και αν δεν σου κάτσει πέτα τα όλα. Που και πάλι δεν συμφωνώ. Αλλά και πες (καθώς πλέον όλα είναι αβέβαια) ότι φεύγεις από τη δουλειά. Τι θα κάνεις; Θα το ξηλώσεις; Και όποια χρήματα έδωσες θα τα πετάξεις; Άρα θα ξοδέψεις ένα 500άρικο, συνεπώς σχεδόν ένα μηνιάτικο σου, με όποιο ρίσκο μέχρι τότε για το αυτοκίνητο;

Για μένα, όταν κάποιος πει ότι θέλει υγραέριο, πρέπει να το πάρει απόφαση ότι θα είναι πλέον υγραεριοκίνητος. Στο παραπάνω παράδειγμα μου, σκέψου ότι αν δώσεις ένα σεβαστό ποσό για ένα σοβαρό σύστημα (πάρε προσφορές), με τα χιλιόμετρα που κάνεις θα το έχεις αποσβέσει σε λιγότερο από χρόνο και μετά θα αρχίζεις να μαζεύεις κιόλας. Δηλαδή, να δώσεις τώρα 350-500 ευρώ με τόσο ρίσκο, ενώ ας πούμε με 800-900 ευρώ (πολλοί κάνουν δόσεις), θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα κρατήσεις κ το αυτοκινητάκι σου και το υγραέριο για πολύ καιρό ακόμα... Με τη δεύτερη μου λύση, κατά 99,99% σε συμφέρει και μαζεύεις χρήματα κιόλας. Με την πρώτη λύση σου, κατά τεράστιο ποσοστό θα χάσεις χρήματα. Εγώ θα έκανα το πρώτο πάντως. Ελπίζω να σε βοήθησα.
nickL

Δημοσιευσεις: 338

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες