Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 29 Δεκ, 2013 21:04

dimoskats έγραψε:
Qgas έγραψε:Ούτε τύπου βενζίνης είναι τα μπεκ της landi renzo .. τα γνωστά μπεκ med τα στρογγυλά , είναι κάτι ενδιάμεσο, όσες φορές τα τοποθέτησαμε σαν I-plus injectors τα ξηλώσσμε πολλά προβλήματα .. Τα έχει η landi η landi renzo η elpigas κα.

Αν και είναι off topic μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς? Αν δεν είναι ούτε ηλεκτροβαλβίδα ούτε τύπου βενζίνης τι είναι, ένας τύπος μόνος του? Πώς λειτουργεί σαν ηλεκτροβαλβίδα? τι συντήρηση χρειάζονται, θέλουν καθάρισμα, ρύθμιση στο χρόνο ψεκασμού κ.τ.λ.?Αν έχει αναλυθεί κάπου αλλού το θέμα, πόσταρε κανένα link αν μπορείς! Στα 8.000κμ ως τώρα χωρίς προβλήματα και ρελαντί 650στ/λ.

ειναι μια μεση λύση θωρακισμενου καλα μπεκ αεριου δεν ειναι τυπου βενζινης δεν θα εχεις προβλημα στο auirs μην ανησυχεις , θελουν ελεγχο μετα απο +30 χιλ χιλομετρα ειναι κλασικα με ακροφυσια που ξετρυπιουντε αναλογαμε την υποδυναμη η με προτρυπημενα στις αναλογες διααστάσεις ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 30 Δεκ, 2013 02:45

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και πλήρη απάντηση!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό gouris » Κυρ 02 Φεβ, 2014 19:41

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς μεταβάλλεται το long fuel trim? Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει είναι το μακροπρόθεσμο short fuel trim. Πως υπολογίζεται όμως? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, η τιμή που δείχνει είναι συνολική για ολο το ευρος στρόφων και φορτίων ή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μεταβολές στην κίνηση του οχήματος.
Εμενα οι τιμες εως 800 στροφες είναι στο +8.6 και από 1200 και πανω από 0 εως -5 -6,-7-8 αναλογα
Τι σημαίνει αυτό ότι είμαι φτωχός στα χαμηλά και πλούσιος στα ψηλά? Δηλαδή και το long fuel trim αλλάξει στιγμιαία ανάλογα το φορτίο και τις στροφές αναλογα με τις τιμες που εχει αποθηκεύσει.Επίσης όταν πατώ γκαζι η τιμη παει παντα στα αρνητικά και όταν πατήσω συμπλέκτη εν κίνηση παει πάντα στα θετικα +7 +8

Εικόνα
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 03 Φεβ, 2014 00:07

gouris έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς μεταβάλλεται το long fuel trim? Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει είναι το μακροπρόθεσμο short fuel trim. Πως υπολογίζεται όμως? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, η τιμή που δείχνει είναι συνολική για ολο το ευρος στρόφων και φορτίων ή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μεταβολές στην κίνηση του οχήματος.
Εμενα οι τιμες εως 800 στροφες είναι στο +8.6 και από 1200 και πανω από 0 εως -5 -6,-7-8 αναλογα
Τι σημαίνει αυτό ότι είμαι φτωχός στα χαμηλά και πλούσιος στα ψηλά? Δηλαδή και το long fuel trim αλλάξει στιγμιαία ανάλογα το φορτίο και τις στροφές αναλογα με τις τιμες που εχει αποθηκεύσει.Επίσης όταν πατώ γκαζι η τιμη παει παντα στα αρνητικά και όταν πατήσω συμπλέκτη εν κίνηση παει πάντα στα θετικα +7 +8

Εικόνα

τα long trim ειναι ουσιαστικα η μνημη του εγκεφαλου που εχει σαν σκοπο να κραταει τα short trim συνεχεια στο 0 ή πολυ κοντα σε αυτο, δηλαδη βλεπει οτι στις 2500 στροφες και σε φορτιο 0.20 το long einai sto 0% και το short ειναι γυρο στο 10% συνεχεια, τοτε μεταβαλει το long στο +10% ετσι ωστε το short να ειναι σε αυτη την συνθηκη λειτουργειας γυρο στο 0% αυτη η καταγραφη γινεται σε ολες τις στροφες και τα φορτια που δουλευει ο κινητηρας σε κλειστο βροχο.
για να μεταβαλεις στο παραδειγμα σου στις 800 στροφες και σε φορτιο 35 τα long απο το 8.6 στο 0 θα πρεπει να δουλεψεις τον κινητηρα σε αυτη την συνθηκη, να διαβασεις τι short γραφει εκεινη την στιγμη και να προσθεσεις τοσο στον χαρτη ετσι ωστε η νεα τιμη που θα δεις στο short να ειναι η προηγουμενη που ειχες + το 8.6 που εχουμε στο long τοτε μετα απο μερικα περασματα απο αυτη την συνθηκη ο εγκεφαλος θα φτιαξει το long στο 0.
πριν κανει αυτη την διαδικασια η οποια δεν ειναι πολυ δυσκολη και χρονοβορα, θα πρεπει, 1ον. να εχεις απενεργοποιησει την λειτουργεια του να κανει διορθωση μεσω obd το υγραεριο, 2ον.να εχεις κανει αρκετα χιλιομετρα μονο με βενζινη πανω απο 50 και ιδανικα θα ελεγα τα 200, 3ον. να τσεκαρεις με βενζινη τα νουμερα του κατασκευαστη του αυτοκινητου (π.χ. οι Ιαπωνες συνηθως δουλευουν με θετικα νουμερα) και να φτιαξεις τα ιδια νουμερα και στο υγραεριο αφου πρωτα εχεις ρυθμισει την πιεση του πνευμονα σε αυτην που θεωρεις ιδανικη.
επλιζω να τα εγραψα με κατανοητο τροπο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Δευτ 03 Φεβ, 2014 00:12

gouris έγραψε: Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, η τιμή που δείχνει είναι συνολική για ολο το ευρος στρόφων και φορτίων ή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μεταβολές στην κίνηση του οχήματος. Ναι

αρνητικες τιμες σημαινει πλουσιο μειγμα, θετικες τιμες φτωχο μειγμα, υπαρχει ενα περιθωριο +-20% για να αναψει το check
εκει που εχει αρνητικα fuel trims μεχρι και τις 3.000στρ. θα μπορουσε να ειναι +2μεχρι +5, οχι με φουλ φορτιο-τερμα γκαζι-επιταχυνση
με ποιο καλωδιο συνδεεσαι με αυτο το λογισμικο με το OBDLink SX η με το ElmScan 5 Compact
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό gouris » Δευτ 03 Φεβ, 2014 00:38

hlias έγραψε:για να μεταβαλεις στο παραδειγμα σου στις 800 στροφες και σε φορτιο 35 τα long απο το 8.6 στο 0 θα πρεπει να δουλεψεις τον κινητηρα σε αυτη την συνθηκη, να διαβασεις τι short γραφει εκεινη την στιγμη και να προσθεσεις τοσο στον χαρτη ετσι ωστε η νεα τιμη που θα δεις στο short να ειναι η προηγουμενη που ειχες + το 8.6 που εχουμε στο long τοτε μετα απο μερικα περασματα απο αυτη την συνθηκη ο εγκεφαλος θα φτιαξει το long στο 0.

Εδω το εχασα. Τι ακριβως εννοεις να προσθεσω λιγο λιγο στο χαρτη, αλλα ποσο?, και μετα από καποια χιλιομετρα θα ερθει το long?
Edit/ το ξαναδιάβασα και νομίζω κατάλαβα, λογικά εννοείς να προσθέσω στο χάρτη τόσο ώστε το short να γίνει όσο ήταν μείων όμως και όχι συν όπως έγραψες το 8,6? Κατάλαβα καλά? Για να πεσει το long από +8,6 πρεπει να πέσει αναλογα και το short κατά -8.6, σωστα?

Το αμαξι ειναι suzuki swift λες να δουλευει απο μονο του στα θετικα εκει? Θα το δοκιμασω και με βενζινη

Μια ακομα απορια μπορει να θελει στον χαρτη το ιδιο μειγμα σε λιγοτερο φορτιο στις 1000 στροφες με μεγαλυτερο φορτιο στις 2000στροφες

antonis132 έγραψε:με ποιο καλωδιο συνδεεσαι με αυτο το λογισμικο με το OBDLink SX η με το ElmScan 5 Compact

ELM327 V1.5
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Τετ 19 Μαρ, 2014 14:49

Θέλω να κάνω μία ερώτηση προς τους ειδικότερους του φορουμ.
Στο xtrail που έχω τόσο τα long trims όσο και και sort trims δείχνουν τις ίδιες μετρήσεις τόσο κατά την διάρκεια της κίνησης με βενζίνη όσο και με το υγραέριο.
Μάλιστα έκανα την μισή διαδρομή Αθήνα Κόρινθο με lpg και τα sort trim ήταν -1,9% έως 2% και τα long trim από 5.5% έως 8%.
Την υπόλοιπη διαδρομή και τον γυρισμό τον έκανα με βενζίνη για να έχω σωστές ενδείξεις και τα trims long και sort ήταν τα ίδια με το lpg. -1.9% με +2,00% και 5,5% με 8,00% τα long.

Να τονίσω ότι έχω κάνει ρύθμιση βαλβίδων πριν 15000 χλμ. και ότι κάποια στιγμή λόγω μικρο εγκοπών (λοξυγγα) του κινητήρα σε επιταχύνσεις με τρίτη ο Μπίρμπος έκανε πιο πλούσιο το μείγμα.

Από αυτά που διαβάζω εδώ οι τιμές πρέπει να βρίσκονται κοντά στο +-3,00%.
Με δεδομένο ότι στο lpg και στη βενζίνη τα τόσο τα long trims όσο και και sort trims είναι στο 5,5%-8,00% λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 28 Φεβ, 2015 13:58

μου δανεισε καποιος το elm 327 v2.1 με την εκδοση torque pro στο android κινητο συνδεθηκα διαβαζω θερμοκρασια νερου, στροφες κινητηρα, χιλιομετρα, αλλα και τα fuel trims που ηθελα
στο ρελαντι βλεπω long fuel trims -37 με -40 και τα short fuel trim -5 με -9 αλλα ο κινητηρας δουλευει υποδειγματικα εχει επιταχυνση, δεν εχει σβησιματα και μπουκωματα και κυριως περνει μπρος τα πρωινα με βενζινη και δουλευει βελουδο
προσπαθησα να κανω διορθωση στο ρελαντι αφαιρεσα απο το χαρτι σε εκεινο το σημειο απο το 148 στο 143 και πηρε ποιο αρνητικες τιμες, στη συνεχεια προσθεσα +10 πηγε στο 158 και μου φαινεται πηρε θετικη τιμη το sft
σε ταξιδι στον αυτοκινητοδρομο εχει -15 με -17, μεσα σε πολη εχει -22 με -25
εκανα ενα autocalibration φαινεται να το κατεβασε στο ρελαντι και στις υπολοιπες στροφες στο -9 με -5 αλλα ο κινητηρας οταν ειναι κρυος με βενζινη λειτουργει πολυ χαλια με κραδασμους σαν να εμπλουτιζει με πολυ πλουσιο μειγμα
ξαναφορτωσα τον προηγουμενο χαρτη με τις -37 τιμες lft και οποτε βαζω μπρος το πρωι ο κινητηρας δουλευει βελουδο σαν να ειναι ζεστος
υπαρχει καποια ρυθμιση που πρεπει να κανω στο ελμ επειδη μου φαινονται υπερβολικα εξω οι τιμες χωρις να εχει διαγνωσει check o κινητηρας και το vag-com 311.2N(ειναι παλια η εκδοση και το block 032 δεν διαβαζει καθολου ενδειξεις, αλλα σε καποια αλλα μπλοκ τις ενδειξεις του sft)
πιστευω οτι το ελμ 327 πιθανοτατα να μην διαβαζει σωστα τις ενδειξεις στο δικο μου μοντελο επειδη πιστευα οτι στον αρχικο χαρτη θα εβλεπα θετικες τιμες fuel trim, θα κανω ενα καθαρισμο την πεταλουδα γκαζιου και θα αλλαξω το φιλτρο αερος να δω αν θα κατεβουν αυτα τα νουμερα
η ταπα λαδιου αν χανει αναθυμιασεις που δεν φαινονται υπαρχει περιπτωση να βγαζει αρνητικες τιμες;
antonis132

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 01 Μαρ, 2015 08:45

Εχει μαρελι εγκεφαλο με τριμς + - 100 .. Ολο σχεδον τα seat των 75 ho εχουν αυτο το θεμα αν δουλευει σωστα μην το πειραξεις ... Το κονο που μποριες νακανεις εινσι συγκριση των τριμς της βενζινης και του υγραεριου να ενσι ιδια
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 01 Μαρ, 2015 12:33

ναι ακριβως εχει μαρελι εγκεφαλο, οταν εβλεπα αυτες τις μεγαλες αρνητικες τιμες οντως το γυρισα σε βενζινη να δω αν θα διορθωνει και θα δημιουργει δικες του τιμες fuel trims αλλα οχι ακολουθει αυτες του υγραεριου
εχει ενα κακο, οτι χαρτη γραψω στο υγραεριο τα ιδια fuel trims θα ακολουθει και στη βενζινη(εγραψα 4 διαφορετικους χαρτες με autocalibration με διαφορετικες θερμοκρασιες 82, 88, 95, 100) και συνεβη το ιδιο, αρα για να διαβασω τα πραγματικα fuel trims του αυτοκινητου θα πρεπει να βγαλω την ασφαλεια του αυτοκινητου
ναι οντως απο εκει & περα ειναι χασιμο χρονου και δεν βγαζω ακρη, απο τη στιγμη που δουλευει σωστα και στα 2 καυσιμα δεν πειραζω τιποτα αλλο, καποια στιγμη θα αλλαξω αυτες τις ηλεκτροβανες με τα barracuda
ευχαριστω για τη βοηθεια :wave:
antonis132

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες