Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό fotisly » Πέμ 30 Οκτ, 2014 03:25

ειδα καποιος πιο πανω να λεει ντιζελ = ηρεμη οδηγηση,μπορει να μου το κανετε πιο λιανα αυτο??καποτε στο τεξας ναι,τωρα οχι.
κατα την αποψη μου για αυτα που λες πιο πανω με βενζινη(υγραεριο) μονο για το c class θα σ ελεγα ο.κ που δεν νομιζω να ειναι 1.6 που λες αλλα 1.8.ολα τ αλλα και ειδικα τα tsi δεν τα βλεπω λυση.
εχεις δει τιμες για 320d ??πολυ καλη επιλογη σε μεταχειρισμενο οποιας χρονολογιας.με καλη ιπποδυναμη και μονο μειον το 2.000κυβικα.δυστυχως τα ντιζελ τελευταιας γεννιας εχουνε θεματακια με τα φιλτρα μικροσωματιδιων.οποτε πας σε προηγουμενης γεννιας δλδ μοντελα πριν του 2010 χοντρικα.
εγω πιστευω αυτο που θα σε ικανοποιησει βρισκετε μονο στα 2000κυβικα και σε βενζινη και σε ντιζελ.εκτος τα 1.8 κομπρεσορες της μερσεντες.γινονται υγραεριο με σχετικα λιγα προβληματα.ολα τ αλλα τουρμπο βενζινη δεν θα το ενεκρινα.
σε ντιζελ πολυ καλα μοτερια κ δυνατα ειναι τα 2.0tdi του vw γκρουπ και αν παμε πιο παλιο μοντελο ta 1.9 του ιδιου γκρουπ.
αυτη ειναι η αποψη μου βαση των αυτοκινητων που ειχα κατοχη μου που εχω οδηγησει κ εχω δει.
δεν ειμαι μηχανικος αλλα ασχολουμε με ο θεμα αυτοκινητο και εχω κανει μεχρι τωρα περισσοτερα απο 1.500.000χλμ οδηγοντας.

υ.γ skoda octavia 5 2.0tdi να τουρμπιζει συνεχεια και οχι με οικονομικη οδηγηση εκαιγε 9l/100
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Πέμ 30 Οκτ, 2014 11:00

Καλημέρα!
Φώτη, ευχαριστώ για την απάντηση!Το έχω σκεφτεί αυτό το σενάριο όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post και ομολογουμένως παρουσιάζει μόνο πλεονεκτήματα, εκτός φυσικά από τα κόστη κτήσης, ασφαλειών, τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας. Ένα 2λιτρο diesel Χ1 ή Q3 θα με άφηνε απόλυτα ικανοποιημένο από όλες τις απόψεις αλλά αφενός τα 25+ για μεταχειρισμένο μου φαίνονται πολλά και αφετέρου το γελοίο χαράτσι που έχουν επιβάλλει οι "φωστήρες" που ψηφίζουμε,με φρενάρουν απότομα.
Ως προς τη c class, αναφέρομαι στη c 180,1.6 με τα 156 άλογα.
Από τις απόψεις που διαβάζω-ακούω πάντως παρατηρώ ότι όλοι ουσιαστικά οι fsi-tfsi-tsi κινητήρες του group(της τελευταίας 5ετίας-6ετίας τουλάχιστον) δεν είναι και οι ιδανικοτεροι για lpg.Σωστα;
lleonidas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 30 Οκτ, 2014 12:54

lleonidas έγραψε:Καλημέρα!
Φώτη, ευχαριστώ για την απάντηση!Το έχω σκεφτεί αυτό το σενάριο όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post και ομολογουμένως παρουσιάζει μόνο πλεονεκτήματα, εκτός φυσικά από τα κόστη κτήσης, ασφαλειών, τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας. Ένα 2λιτρο diesel Χ1 ή Q3 θα με άφηνε απόλυτα ικανοποιημένο από όλες τις απόψεις αλλά αφενός τα 25+ για μεταχειρισμένο μου φαίνονται πολλά και αφετέρου το γελοίο χαράτσι που έχουν επιβάλλει οι "φωστήρες" που ψηφίζουμε,με φρενάρουν απότομα.
Ως προς τη c class, αναφέρομαι στη c 180,1.6 με τα 156 άλογα.
Από τις απόψεις που διαβάζω-ακούω πάντως παρατηρώ ότι όλοι ουσιαστικά οι fsi-tfsi-tsi κινητήρες του group(της τελευταίας 5ετίας-6ετίας τουλάχιστον) δεν είναι και οι ιδανικοτεροι για lpg.Σωστα;

γιατι με την βενζινα εχουν λιγα προβληματα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Πέμ 30 Οκτ, 2014 23:32

Seat altea freetrack 2.0 TDI. 170 αλόγατα και με πρόγραμμα της μαμάς του 200+! 5 άτομα με φουλ εξοπλισμό και αποσκευές για 10 μέρες στην autostrada με μικρότερη ταχύτητα τα 120, συν την μπαγκαζιερα των 700lt στην οροφή, δεν ξεπέρασε ποτέ τα 10lt)100km! Πιο Νορμάλ μέχρι 8 , 8+! Ας οψονται οι φόροι κατέθεσα πινακίδες φέτος! Επομένως όχι και ήρεμα τα σημερινά diesel!
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό ARESPIDER » Κυρ 02 Νοέμ, 2014 14:10

Θα γράψω κάτι,μιας και έχω αναφερθεί πριν λίγο καιρό στο συγκεκριμένο θέμα και βάσει αυτού μάλιστα γράφτηκαν από εκεί κι ύστερα κάμποσες απαντήσεις...Έχω λοιπόν την Alfa Romeo Spider 3.2 V6 Q4 260HP...και διαβάζω πως αν βάλω αέριο ξεχνάω την ταχύτητα,τις επιδόσεις,την απροβλημάτιστη οδήγηση κόκ(το συγκεκριμένο δε μοντέλο δεν αντιπροσωπεύει τη λογική των υπερβολικών ταχυτήτων,αλλά της οδηγικής απόλαυσης των εκάστοτε διαδρομών)...Λοιπόν σε σχέση με το VW Polo 1.2 TDI 75HP,που κινούμαι εδώ και 2 χρόνια,αν βάλω το κιτ της ICOM JTG στη Spider,εκεί που ήθελα 8 ευρώ περίπου για να διανύσω 100 χλμ.με το Polo,με τις υπάρχουσες τιμές τώρα θα θέλω 12-13 ευρώ...αξίζει για 4-5 ευρώ να συνεχίσω να έχω σε ακινησία ένα αυτοκίνητο-απόλαυση και να συνεχίζω να κινούμαι με το Polο???Αυτά,γιατί διαβάζω ουσιαστικά να μην σκεφτούμε την μετατροπή σε μεγάλου κυβισμού κι επιδόσεων αυτοκίνητα,αλλά να αγοράζουμε diesel...θα δίνει δηλ.ο καθένας μας 15000 ευρώ περίπου να αγοράσει ένα diesel φτωχής οδήγησης,από το να διαθέσει 1500-1600 ευρώ για την τοποθέτηση ενός κιτ LPG,που αν όλα πάνε καλά,δε θα του βγάλει κανένα πρόβλημα??Νομίζω πως παραλογιζόμεθα...Τα 15000 ευρώ είναι 15 χρόνων σήμα τελών κυκλοφορίας για το 3.2 που έχω κι αν αφαιρέσω τα 1500 ευρώ του κόστους μετατροπής του σε LPG,φθάνουμε στα 12-13 χρόνια...Γιατί λοιπόν η με τόσο σθένος υπεράσπιση της diesel αγοράς;;;
ARESPIDER

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 06 Νοέμ, 2014 02:26

ΕΓΏ συμφωνώ μαζί σου ARESPIDER, όταν είχα το icom και γκάζια είχα και οικονομία αλλά....υπάρχει ένα αλλά....εδώ - και γι αυτό αποφάσισα να πουλήσω το αμάξι με το icom και να μη το ξυλώσω να το βάλω στο άλλο αμάξι που αγόρασα παρόλο που ο κινητήρας ήταν σχεδόν ολόιδιος.... (1.8 20v AUQ με icom...και τώρα έχω APY...ουσιαστικά ίδια μοτέρ οπότε χαλαρά έμπαινε το icom με άλλους calibrators sta mpek)

το πρόβλημα που διαπίστωσα ήταν ότι πέφτει πολύ κλέψιμο αφενός απο τις αντλίες και αφετέρου οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν σα τρελλές με τα κρύα.
επιπλέον τα μίγματα είναι λάθος με λιγότερο προπάνιο κάτι που τελικά ρίχνει αισθητά όχι τόσο την απόδοση του μοτερ αλλά τη θερμιδική απόδοση του καυσίμου με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται στα ύψη η κατανάλωση προκειμένου ένας σχετικά "έξυπνος" εγκέφαλος να φτιάξει τα μίγματα όπως τα θέλει και οπως πρέπει να είναι.

έφτασα στο συμπέρασμα ότι οι καταναλώσεις μου ανέβαιναν πάρα πολλές φορές απο 8-9 λίτρα με καλή βενζίνη σε 14-15 λόγω κακού LPG.
και επειδή εγώ το είχα βάλει το υγραέριο ΟΧΙ για να μην απολαμβάνω το αμάξι μου αλλα τουναντίον να το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ακόμη περισσότερο λόγω φτηνότερου καυσίμου... αποφάσισα ότι όταν προσπαθούσα να το απολαύσω (κοινώς να το πιέσω) η οικονομία ήταν μηδαμινή.

μαζι με κάτι άλλα θέματα (πχ. να καταλήγω να κάνω επιλογές πρατηρίων για να κοιμάμαι ήσυχος επειδή μου τύχανε και στραβές με χάλια μίγματα και το αμάξι ήταν ρυθμισμένο για αυστηρά 100άρα βενζίνη οπότε δε με κάλυπτε σε οκτάνια ένα κακό μίγμα με σχεδόν μόνο βουτάνιο) αποφάσισα να το σουτάρω με το icom μαζι.

κοινώς...δυστυχώς απο τη δική μου εμπειρία...ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ και ΥΓΡΑΕΡΙΟ....δε παντρέυονται επιτυχώς παρόλο που το ICOM είναι η μοναδική λύση σε τέτοιο γάμο μιας και σαν ιδέα είναι εξαιρετική και μοναδική στο συνεργάζεται με ακόμη και πειραγμένα πολύ δυνατά τουρμπάτα αυτοκίνητα . αστην ήσυχη την alfa...αλλιώς θα τη σιχαθείς....με υγραέριο αργά αλλά σταδιακά...
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό ARESPIDER » Πέμ 06 Νοέμ, 2014 04:03

Aντώνη,δηλ.μου λες ότι αν πατήσω παραπάνω το γκάζι,από 16 lt/100km που καίει μέσο όρο η Spider τώρα,λόγω παραπάνω χρήσης μέσα στην πόλη,θα δω μέσο όρο 25-30 lt/100km??Μήπως είναι λίγο εως πολύ υπερβολικό το σενάριο;;;Η ICOM δίνει 10-15%,άντε 20% παραπάνω κατανάλωση με LPG...εσένα προσεγγίζει το 40-45%,δηλ.κανονικά θα έπρεπε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο κιτ,αφού ξεπερνά ακόμα και τα ακραία όρια ασφαλείας,για να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ICOM...μήπως κάτι δεν εγκαταστάθηκε-προγραμματίστηκε σωστά;;Δεν μπορεί!!
ARESPIDER

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Κυρ 09 Νοέμ, 2014 03:04

Ποια η γνώμη σας για εγκατάσταση lpg στην ΒΜW 316(E90 αν δεν κάνω λάθος) με τα 122 ατμοσφαιρικά άλογα και στις 1800άρες Μercedes C 180 και C 200(2006-2011) με τα 163 ή τα 184 άλογα;;
lleonidas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 11 Νοέμ, 2014 10:46

ARESPIDER έγραψε:Aντώνη,δηλ.μου λες ότι αν πατήσω παραπάνω το γκάζι,από 16 lt/100km που καίει μέσο όρο η Spider τώρα,λόγω παραπάνω χρήσης μέσα στην πόλη,θα δω μέσο όρο 25-30 lt/100km??Μήπως είναι λίγο εως πολύ υπερβολικό το σενάριο;;;Η ICOM δίνει 10-15%,άντε 20% παραπάνω κατανάλωση με LPG...εσένα προσεγγίζει το 40-45%,δηλ.κανονικά θα έπρεπε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο κιτ,αφού ξεπερνά ακόμα και τα ακραία όρια ασφαλείας,για να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ICOM...μήπως κάτι δεν εγκαταστάθηκε-προγραμματίστηκε σωστά;;Δεν μπορεί!!

φιλε μου οταν πιέζεις το αυτοκίνητο η κατανάλωση σου και με βενζίνη ενδέχεται να διπλασιαστεί μέσα στη πόλη.
τα 16 που λες....είναι με προσπάθεια και όχι σε διαδρομές τύπου ¨Λ. Αλεξάνδρας - Σύνταγμα σε ώρες αιχμής φαντάζομαι. Ετσι δεν είναι;
Δες μόνος σου τι λές παραπάνω:
"δίνει 10-15% άντε 20%"
με πολύ ελαφρυά τη καρδία.....μόνο σου δίνεις ένα φάσμα γενικό και αόρισο....το 10 το φτανεις και 20 :mrgreen:
Ηδη...αρχίζεις να γίνεσαι ελαστικός με το LPG....έτσι ξεκίνησα και γω φίλε μου!!!
Η θεωρία λέει (έχω γράψει πολλά εδώ μέσα...δε θέλω να τα επαναλαμβάνω!)

οτι το υγραέριο έχει 6,61 KWh/lt -σε σχέση με 11,9 KWh/lt του πετρελαίου.....
επίσης η βενζίνης είναι χαρακτηρισμένη ως ισο-οκτανιο-οκτάνιο (δηλ έχει 8 άνθρακες με απλό δεσμό) , το LPG έχει 3-4, με απλά λόγια για να λειτουργεί το μοτερ της αλφα στις ίδια θερμοκρασία κύκλου (otto) θα χρειαστείς περίπου το διπλάσιο καύσιμο.

επειδή στη πράξη δε γίνεται αυτό....ανάλογα το κιτ και τις "υποχωρήσεις" μπορεί να πέσεις στο 20-30%.
Το icom είναι πιο αποδοτικό λόγω υγρού ψεκασμού και είναι καλύτερο σε κάποια θέματα πχ. θερμοκρασία εισαγωγής κάτι πολύ σημαντικό για την απόδοση των τούρμπο κινητήρων.
απο εκει και πέρα...ΜΑΓΙΚΑ φίλτρα δεν υπάρχουν και όσο ζορίζεις το μοτερ...τόσο θα φαίνεται η ωμή αλήθεια.
οταν πηγαίνεις ήρεμα και προσεκτικά....τότε τη κρύβεις και ψυχολογικά θα νιώθεις καλύτερα μέχρι...τη πρώτη μεγάλη ζημιά.το δικό μου αμάξι είχε ρυθμιστεί ώστε να πηγαίνει και καλύτερα απο ότι με 98άρα βενζίνη..προφανώς λοιπον...έπινε τις σωστές ποσότητες και έβλεπα τη πραγματική θερμογόνο δύναμη του lpg που αγόραζα απο το εκάστοτε πρατήριο.
δες και εδω...
http://autogasforum.gr/viewtopic.php?f=14&t=239
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό ARESPIDER » Τετ 12 Νοέμ, 2014 00:09

Αντώνη,αγνοούμε όμως κάτι,ενώ υποπίπτεις σε λάθος συμπεράσματα,παρακολουθώντας την εξήγηση σου...Η Spider,πέραν των στιγμιαίων ενδείξεων 18lt/100-20lt/100-25lt/100,παρουσιάζει και καταναλώσεις 5lt/100-7lt/100-9lt/100-11lt/100 κόκ,για να καταλήξουμε σε μια μέση κατανάλωση 14-18lt/100 με περισσότερη χρήση στην πόλη...Αν λοιπόν με το lpg η κατανάλωση κυμανθεί από 17-22lt/100,η διαφορά με 55% φθηνότερο lpg παραμένει περίπου στο -50% σε σχέση με τη βενζίνη...το αυτοκίνητο είναι στημένο απόλυτα αρμονικά(βοηθάει και η τετρακίνηση),για να πιεστεί σπάνια,όταν χρειαστεί δηλαδή προσπέραση κόκ,που φεύγει αέρας...αυτό δε θα χαθεί φυσικά πιστεύω με το lpg...άρα προς τί όλος αυτός ο αρνητισμός;;;Και κάτι τελευταίο:πόσοι από εδώ μέσα έμειναν με...τη μηχανή στο χέρι;;;Μήπως κινδυνολογούμε περιέργως,σ'ένα forum,που διαβάζω συχνά-πυκνά,πολύ περισσότερο "μην" και λιγότερο "συν"..;;;
ARESPIDER

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες