Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 23 Αύγ, 2014 18:19

Τι 5.5 στα 100? Το 1300 corsa? Μη λεμε οτι θελουμε. Βολταρουμε με corsa d φιλου μου με τα 90 αλογα, και μετραω απο φουλαρισμα σε φουλαρισμα 4.5 λιτρα στα 100κμ με νορμαλ ρυθμο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 23 Αύγ, 2014 21:19

Ουτε συζητηση,για το πιο πανω ερωτημα η απαντηση με οτι κομπιουτερακι κανεις τις πραξεις φυσικα λεει ντιζελ,εγω αν επαιρνα σημερα καινουργιο ομως θα επαιρνα CNG παρολου τα ελαχιστα πρατηρια ανεφοδιασμου σημερα(μεσα στο 2014 λεει θα γινουν 4 συνολικα τα πρατηρια στην Θεσ/νικη)με 90-95 λεπτα το κιλο,δηλ. τα αντιστοιχα 2 λιτρα βενζινης,το φυσικο αεριο ειναι με τεραστια διαφορα οτι πιο συμφερον!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 24 Αύγ, 2014 00:28

Εγώ πάντως είμαι κατά του πετρελαίου στην Ελλάδα....Έχω βαρεθεί την τελευταία διετία να βλέπω σπασμένα μοτέρ...το δε φίλτρο μικροσοματιδιων δεν βγάζει ούτε 50χιλ με τιμή κοντά στα 800,στα οπελ τουλάχιστον..
Έχω δει και πολλές αντλίες...προτιμώ ένα αμάξι που να αντέχει το lpg και ιδίως αν είναι μαμά ,κάτι ιταλικό..
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 24 Αύγ, 2014 01:42

συγκριση τιμων φιλτρου λαδιου, ποσοτητα λαδιων και τιμη αυτων σε βενζινη και πετρελαιο εχουν μια διαφορα τιμης προς οφελος της βενζινης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 24 Αύγ, 2014 09:20

δεν υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα με υγραέριο , με την έννοια όπως λέμε εργοστασιακά βενζίνης ή πετρέλαιο, είναι αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί όπως τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και μετά οι εταιρίες τοποθετούν το κιτ της υγραεριοκίνησης , η μόνη διαφορά είναι στην ρύθμιση , οι εταιρίες(εργοστασιακά) λόγο ότι δίνουν και εγγύηση κάνουν σωστά την ρύθμιση αυξάνοντας έτσι περισσότερο τον χρόνο ζωής του κινητήρα σε σχέση με τα μετατρεμμένα εκτός εργοστασίου.... , ενώ οι εγκαταστάτες για να κερδίσουν όσο ποιο πολύ γίνεται σε οικονομία το κάνουν εις βάρος της διάρκειας ζωής του κινητήρα.

για παράδειγμα, στα εργοστασιακά της τουοτα το κιτ μπαίνει στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα , ούτε καν Ιαπωνία.
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό georged30 » Κυρ 24 Αύγ, 2014 11:18

[quote="kyriak"]δεν υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα με υγραέριο , με την έννοια όπως λέμε εργοστασιακά βενζίνης ή πετρέλαιο, είναι αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί όπως τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και μετά οι εταιρίες τοποθετούν το κιτ της υγραεριοκίνησης , η μόνη διαφορά είναι στην ρύθμιση , οι εταιρίες(εργοστασιακά) λόγο ότι δίνουν και εγγύηση κάνουν σωστά την ρύθμιση αυξάνοντας έτσι περισσότερο τον χρόνο ζωής του κινητήρα σε σχέση με τα μετατρεμμένα εκτός εργοστασίου.... , ενώ οι εγκαταστάτες για να κερδίσουν όσο ποιο πολύ γίνεται σε οικονομία το κάνουν εις βάρος της διάρκειας ζωής του κινητήρα.

για παράδειγμα, στα εργοστασιακά της τουοτα το κιτ μπαίνει στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα , ούτε καν Ιαπωνία.[/quo Και αυτο τι ειναι ?http://www.worldcarfans.com/109061219908/vw-reveals-golf-plus-bifuel---lpg-or-petrol
SKODA OCTAVIA TOUR LPG
TARTARINI SEQUENTIAL
georged30

Δημοσιευσεις: 42

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 24 Αύγ, 2014 11:45

αυτό που κοιτάς είναι πρώτον από το 2009.Δεύτερον, είναι μόνο κατά παραγγελία, πράγμα που σημαίνει ότι το παραγγέλνεις και στο βάζουν μετα , άλλα , στο εργοστάσιο , όπως και όλα τα υγραεριοκινητα, καμιά εταιρία δεν έχει αυτοκίνητο που να καίει αποκλειστικά υγραέριο , και ούτε και θα βγάλει ποτέ , τοποθετούν και αυτές τα κιτ μετά ως έξτρα εξάρτημα .....ιδικά για την τουοτα ( το εχω ψάξει προσωπικα) τα κιτ μπαίνουν εδώ Ελλάδα , στην επίσημη αντιπροσωπεια, και σου λένε εργοστασιακό ....

όσα και να αναφέρεις εδώ, όλα θα είναι μετά εγκατάσταση και υβριδικά , η λες να τα κάνουν lpg και μετά να τα βάζουν και βενζίνα?

Υ.Γ. και όπως ειπα είναι από το 2009 , απo το 2011 και μετά, το 80% τον αυτοκίνητων που ταξινομούνται Γερμανία είναι πετρέλαιο ,θα δεισ τι θα γίνει και Ελλάδα σε 2~3 χρόνια, δεν υπάρχουν πλέον αυτά τα κατά παραγγελια ....lpg εκεί έχουν μονό για να γεμίζουν τι μπουκάλες για τα καμινέτα.
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 24 Αύγ, 2014 14:58

εγω δεν καταλαβαινω γιατι να μην παρεις βενζινη και να βαλεις εσυ υγραεριο.ετσι θα χεις και λιγοτερη καταναλωση και λιγοτερα λεφτα θα δωσεις
επισης κοιτα και μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις απιστευτες τιμες ακομα και σε σχετικα καινουργια αυτοκινητα
δυο φιλοι μου προσφατα πηραν μεταχειρισμενο σε τιμες αδιανοητες σκοτωμα κανονικα

εγω εχω γερμανο και hyundai δεν θα επαιρνα ποτε αρκει μια φορα που μπηκα μεσα σε ενα...τωρα για αλλα ιαπωνικα δεν θα ελεγα οχι αμα αλλαζα αμαξι
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό Aerios » Κυρ 24 Αύγ, 2014 16:21

gkazakias έγραψε:Τι 5.5 στα 100? Το 1300 corsa? Μη λεμε οτι θελουμε. Βολταρουμε με corsa d φιλου μου με τα 90 αλογα, και μετραω απο φουλαρισμα σε φουλαρισμα 4.5 λιτρα στα 100κμ με νορμαλ ρυθμο.

Μιλάω για μεικτή οδήγηση πόλη και εθνική με ταχύτητες 50 - 140. Τόσο καίει και δεν έχω κανένα λόγο να γράψω κάτι υπερβολικό για αυτό χαλάρωσε...
Aerios

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 24 Αύγ, 2014 16:35

Panosopel

Εξετάζουμε την περίπτωση μαμίσιου lpg με τη σκέψη οτι θα είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει με lpg οπότε ίσως αποφεύγονται τα γνωστά προβλήματα που συχνά αναφέρονται . Επίσης (πράγμα που πρέπει να ρωτήσω ) ίσως υπάρχει καλύτερη κατανομή χώρου ανάμεσα στα δύο ρεζερβουάρ ώστε να εξοικονομείται χώρος.

Πάντως , στις τιμές καταλόγου κόρσα , η διαφορά lpg και βενζίνης είναι 2000 , και η διαφορά lpg και diesel 750 . Είναι ακριβό το diesel και αν υποθέσουμε οτι κερδίζεις 2€ ανά 100 χλμ(diesel με lpg ) θέλει σχεδόν 40000 χλμ μόνο και μόνο για τη διαφορά αυτή .
Αν πάμε σε hyundai η διαφορά lpg κόρσα - diesel i20 είναι 530 ευρώ αλλά στο 1.1lt και εκτοξεύεται στα 1300 ευρώ στο 1.4 . Μιλάω πάντα για βασικές εκδόσεις και τιμές καταλόγου
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες