Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 03 Απρ, 2014 02:37

Για να γινει πιο σαφες το συγκεκριμενο θεμα τοτε πρεπει να μεταονομαστει σε ΣΥΝΟΛΙΚΗ Καταναλωση /100χλμ με LPG και βενζινης(μιας και με το lpg δεν γινετε να μην χρησιμοποιουμε και βενζινη τουλαχιστον μεχρι να ζεσταθουν τα νερα!!!!!!)!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 03 Απρ, 2014 06:38

Στο βαθμό που με απασχολει ξεψυριζουμε τον ποπο της Μαιμους.

Οταν εχεις καταναλωσεις 12 και 13 λιτρα βενζινη η εγκατασταση αεριου ειναι μονοδρομος.

οσοι πηγαν και εβαλαν σε αναπτηρες... πρεπει να μετραν τα φραγκδιφραγκα.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 03 Απρ, 2014 07:53

Η καταναλώση της βενζίνης μπορεί να είναι από ελάχιστη έως σημαντική. Στο δικό μου αυτοκίνητο που δεν είχε ψεκασμούς και με τα χιλιόμετρα που έκανα έβαζα 10€ βενζίνη και έκανα 1500 χιλιόμετρα μέχρι να ξανασυμπληρώσω το 10ρικο, με το μάτι έφτανε στην ίδια στάθμη λαμπάκι δεν είχα δει σχεδόν ποτέ πριν ανάψει έβαζα. Τον χειμώνα έβγαζα λίγα λιγότερα άντε 1200. Δηλαδή στην περίπτωση μου με βάση το χειμώνα ~ 0,5 λ/100. Αν θες να είσαι ακριβείς στους υπολογισμούς πρέπει να το υπολογίσεις. Στην πράξη όμως κάθε 4ο γέμισμα υγραερίου να θες και 10€ βενζίνη δεν φαίνεται. Συνολικά το χρόνο δηλαδή άντε να ήθελα για 25.000 120 λίτρα βενζίνη, αν το δεις έτσι μαζεύεται. Στο ταξίδι η κατανάλωση βενζίνης ήτανε τίποτα ουσιαστικά 0, άρα από γέμισμα σε γέμισμα είχες την ακριβή μέτρηση. Από την άλλη όπως λέει ο Φωκίων αν είσαι αναγκασμένος να κάθεσαι και μετράς τα φραγκοδίφραγκα λόγο λίγων χιλιομέτρων / έτος, μικρής κατανάλωσης βενζίνης, άγχος πιθανής βλάβης, υψηλή τιμή καυσίμων, άστο πάτα το κουμπάκι της βενζίνης καλύτερα ή μην βάζεις καθόλου.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 03 Απρ, 2014 08:34

fokion έγραψε:Στο βαθμό που με απασχολει ξεψυριζουμε τον ποπο της Μαιμους.

Οταν εχεις καταναλωσεις 12 και 13 λιτρα βενζινη η εγκατασταση αεριου ειναι μονοδρομος.

οσοι πηγαν και εβαλαν σε αναπτηρες... πρεπει να μετραν τα φραγκδιφραγκα.

Η μαιμου ειναι κασσιδα εδω και πολυ καιρο
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 03 Απρ, 2014 08:37

τη βενζινα στο συνολικο κοστος την βαζεις
στην ΔΙΑΦΟΡΑ δε τη βαζεις...
τελος παντων...

ναι και εμενα αν η μεση καταναλωση ηταν 8-9 λιτρα βενζινα και με προβληματικο μοτερ αλλα CRV κ.λ.π. ( ή σε σμαρτ, ατος και λοιπους.... "αναπτηρες" ) valsam θα ειχα καταληξει να μετραω φραγκοδιφραγκα ( οχι οτι μου περισευουν αλλα καταλαβαινετε τι εννοω )

τωρα με 14 και ενιωτε 15 τι να λεμε....
με το υγραεριο το αυτοκινητο ειναι παλι αξιοποιησημο και το κυριωτερο κανω πιο πολλες εκδρομες την οικογενεια μου με οτι ψυχολογικά σημαινει αυτο...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 03 Απρ, 2014 18:15

hlias έγραψε:Νικο οταν θελεις να βγαλεις το "ποσοστο κερδους" που εχεις απο την εγκατασταση υγραεριου σε σχεση με την αποκληστικη καυση βενζινης τοτε πρεπει να υπολογισεις και την καυση της βενζινης, παραδειγμα εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα με το ιδιο κιτ και παρομιο τροπο οδηγηματος απο τους οδηγους, ο ενας κανει πολλες διαδρομες των 5 χιλιομετρων και ο αλλος πολλες των 50 χιλιομετρων, ο πρωτος θα εχει μια οικονομια της ταξεως του 40% και ο δευτερος 45% (τα νουμερα ειναι θεωριτικα) σε σχεση αν αυτα τα χιλιοετρα θα τα εκαναν μονο με βενζινα.
υπαρχει ενα θεμα με τα συστηματα που ψεκαζουν και βενζινα σε καποιες στροφες-φορτια, αλλα εκει για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης γεμιζουμε το ρεζερβουαρ της βενζινης, καιμε 4-5 ρεζερβουαρ υγραεριου και μετα ξαναγεμιζουμε και τα δυο ντεποζιτα για να εχουμε ενα αποτελεσμα, ναι η ποσοτητα της βενζινης μπορει να διαφερει αλλα αν εχεις κανει 1000 χιλιομετρα με αυτο τον τροπο και μετρησεις καταναλωσεις τοτε οι διαφορες που μπορει να εχουμε στην βενζινη θα ειναι πολυ μικρες.

Ηλία καλησπέρα και σε ευχαριστώ που απάντησες αν και δεν ρώτησα το σχετικό με την απάντηση σου .
________________________________________________________________________________________

Συνφορουμίτες , νομίζω ο τίτλος του thread είναι Κατανάλωση / 100 χλμ με LPG , έτσι ????

Ξαναρωτάω λοιπόν...με ποιό τεκμηριωμένο τεχνικά κριτήριο χρεώνουμε την κατανάλωση βενζίνης στην ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ του LPG , όταν όπως ξαναέγραψα η ποσότητα πού θα καταναλωθεί σε βενζίνη εξαρτάται απο χίλιους δυό παράγοντες και είναι παντλώς άσχετη με την κατανάλωση LPG . Και για να γίνω πιο σαφής , όταν πιο πάνω ο γνωστός και μη εξαιρετέος "αυτόκλητος επιστήμονας - εκτιμητής" άρπαξε το +11% κατανάλωση με LPG , του κότσαρε και την κατανάλωση της βενζίνας και γιατί έτσι του γούσταρε το έκανε +25%!!!!!! Οταν "τόλμησα" να ρωτήσω με ποιό κριτήριο έγινε αυτό , κατά την προσφιλή του τακτική "όρμηξε " να με φάει !!!! Δείτε το πιο πάνω αν θέλετε ...

Λοιπόν το αν συμφαίρει η όχι , είναι άλλο θέμα και άλλο πόσο υγραέριο καταναλώνουμε σε σχέση με τη βενζίνα...
...έτσι για να τελειώνουμε...δεν νομίζετε ?????..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 03 Απρ, 2014 21:03

NickSt έγραψε:
hlias έγραψε:Νικο οταν θελεις να βγαλεις το "ποσοστο κερδους" που εχεις απο την εγκατασταση υγραεριου σε σχεση με την αποκληστικη καυση βενζινης τοτε πρεπει να υπολογισεις και την καυση της βενζινης, παραδειγμα εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα με το ιδιο κιτ και παρομιο τροπο οδηγηματος απο τους οδηγους, ο ενας κανει πολλες διαδρομες των 5 χιλιομετρων και ο αλλος πολλες των 50 χιλιομετρων, ο πρωτος θα εχει μια οικονομια της ταξεως του 40% και ο δευτερος 45% (τα νουμερα ειναι θεωριτικα) σε σχεση αν αυτα τα χιλιοετρα θα τα εκαναν μονο με βενζινα.
υπαρχει ενα θεμα με τα συστηματα που ψεκαζουν και βενζινα σε καποιες στροφες-φορτια, αλλα εκει για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης γεμιζουμε το ρεζερβουαρ της βενζινης, καιμε 4-5 ρεζερβουαρ υγραεριου και μετα ξαναγεμιζουμε και τα δυο ντεποζιτα για να εχουμε ενα αποτελεσμα, ναι η ποσοτητα της βενζινης μπορει να διαφερει αλλα αν εχεις κανει 1000 χιλιομετρα με αυτο τον τροπο και μετρησεις καταναλωσεις τοτε οι διαφορες που μπορει να εχουμε στην βενζινη θα ειναι πολυ μικρες.

Ηλία καλησπέρα και σε ευχαριστώ που απάντησες αν και δεν ρώτησα το σχετικό με την απάντηση σου .
________________________________________________________________________________________

Συνφορουμίτες , νομίζω ο τίτλος του thread είναι Κατανάλωση / 100 χλμ με LPG , έτσι ????

Ξαναρωτάω λοιπόν...με ποιό τεκμηριωμένο τεχνικά κριτήριο χρεώνουμε την κατανάλωση βενζίνης στην ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ του LPG , όταν όπως ξαναέγραψα η ποσότητα πού θα καταναλωθεί σε βενζίνη εξαρτάται απο χίλιους δυό παράγοντες και είναι παντλώς άσχετη με την κατανάλωση LPG . Και για να γίνω πιο σαφής , όταν πιο πάνω ο γνωστός και μη εξαιρετέος "αυτόκλητος επιστήμονας - εκτιμητής" άρπαξε το +11% κατανάλωση με LPG , του κότσαρε και την κατανάλωση της βενζίνας και γιατί έτσι του γούσταρε το έκανε +25%!!!!!! Οταν "τόλμησα" να ρωτήσω με ποιό κριτήριο έγινε αυτό , κατά την προσφιλή του τακτική "όρμηξε " να με φάει !!!! Δείτε το πιο πάνω αν θέλετε ...

Λοιπόν το αν συμφαίρει η όχι , είναι άλλο θέμα και άλλο πόσο υγραέριο καταναλώνουμε σε σχέση με τη βενζίνα...
...έτσι για να τελειώνουμε...δεν νομίζετε ?????..

Πως να σε φαω ρε συ αφου εσυ δεν τρωγεσαι με τιποτα!
Το θεμα ειναι ναι οντος Κατανάλωση / 100 χλμ με LPG και αν δεν καταλαβαινεις τι ενοει αυτο το Κατανάλωση / 100 χλμ με LPG δεν σου φταιω εγω για το χαμηλο IQ σου!
Αντε να σε βοηθησω να το καταλαβεις(ασκοπα πιστευω αλλα τελος παντων!)τι σημαινει Κατανάλωση / 100 χλμ με LPG,οταν παμε να αγορασουμε ενα αυτοκινητο π.χ βενζινα η πετρελαιο στα χαρτια εχουν Κατανάλωσεις / 100 χλμ που δινει ο κατασκευαστης ,οπως καταναλωση πολης ,μικτου κυκλου, και σε αυτοκινητοδρομο, και λενε π.χ 7 λιτρα/ 100 χλμ στην πολη ,6 μικτο κυκλο και 5 στον αυτοκινητοδρομο,το ιδιο λοιπον πιστευω οτι ισχυει και για τον τιτλο του θεματος μας (μιας και κολησες στον τιτλο!)δηλ. δεν νομιζω οτι κανενας νοημων θα μπορουσε να εκλαβει διαφορετικα το τι μπορει να σημαινει το "Καταναλωση /100χλμ με LPG",δηλ.το να σημαινει καθαρη καταναλωση πορειας με lpg οπως πας να το πλασαρεις δηλ. χωρις ζεσταμα του πνευμονα χωρις ψεκασμους(γιάυτους που τους εχουν!) μου ακουγετε εντελος ηλιθιο οπως αφου το ξαναλεω δεν γινετε να μην προσμετριετε και η καταναλωση βενζινης μιας και χωρις αυτην εστο και για τα ξεκινηματα δεν γινετε!
Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε και ο μονος σκοπος ο δικος σου και του αλλο του καλοθελητη ειναι να τσαπουνατε εξυπναδες και λ@λακιες μονο και μονο για να γ@ματε την συζητηση!
valsam

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Πέμ 03 Απρ, 2014 21:51

Έτσι όπως είναι ο τίτλος, είναι πράγματι διφορούμενος και ο καθένας μπορεί να δίνει τη δική του εκδοχή.
Αν όντως ήθελε να μιλήσει μόνο για τη κατανάλωση υγραερίου θα έπρεπε να είναι "Κατανάλωση lpg / 100 Km"
Αν ήθελε να μιλήσει και για τις δύο καταναλώσεις (υγραέριο και βενζίνη) θα έπρεπε να είναι "Μικτή κατανάλωση / 100 Km"

Ψιλά γράμματα. Το τι μετράει ο καθένας είναι δική του δουλειά αφού η κάθε μία απ' τις παραπάνω καταναλώσεις έχει τη δική της σημασία. Εγώ θα συμφωνήσω με τον Ηλία και θα συμπληρώσω πως σημασία για τον καθένα - θα έπρεπε να - έχει το πόσο γρήγορα θα κάνει απόσβεση της επένδυσής του. Αν το δεχτούμε αυτό σαν λογική δεν μπορούμε παρά να υπολογίζουμε ΚΑΙ τη κατανάλωση της βενζίνης.
Διαφωνώ ωστόσο στη πρόσθεση των λίτρων βενζίνης σ' αυτά του υγραερίου. Το σωστό - κατά τη γνώμη μου - είναι να κάνουμε αναγωγή των λίτρων του κάθε καταναλωθέντος καυσίμου σε ευρώ και μετά να προσθέτουμε τα ποσά. Μετά μπορούμε να συγκρίνουμε το ποσό που θα προκύψει με το κόστος που θα είχαμε αν την ίδια διαδρομή την είχαμε κάνει μόνο με βενζίνη. Διαιρώντας δε μετά τα αντίστοιχα ποσά με τα διανυθέντα χιλιόμετρα θα έχουμε τα αντίστοιχα κόστη ανά χιλιόμετρο (για όποιον ενδιαφέρεται να έχει πιο λεπτομερή στοιχεία)
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 04 Απρ, 2014 00:33

Φιλε nikkokk εγω ξερω οτι με βενζινη ειχα καταναλωση για ενα συγκεκριμενο δρομολογιο 10-10,5 λιτρα καθε 100 χ.λ.μ και αυτο το μισο λιτρο διαφορας παιζει αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασιια το αν εχω ανοιχτα φωτα,καλοριφερ,ραδιοφωνο κ.τ.λ,και τωρα με το υγραεριο εχω 12.5-13 λιτρα υγραεριο για του ιδιου δρομολογιου τα 100 χλμ αλλα οπως και να το κανουμε για καθε 100 χλμ που διανυω χρειαζομαι και περιπου 0,5-0,7 λιτρα βενζινη ,δεν θα την υπολογισω και αυτην?
Δηλ. απο εκει που ειχα 10-10,5 λιτρα καταναλωση τα 100χλμ με βενζινη τωρα εχω καταναλωση μικτου καυσιμου 13-13,6 λιτρα αρα εχω 30% αυξηση καταναλωσης και οχι 25% που ειναι μονο η καταναλωση υγραεριου!
Και πανω σε αυτο που λες,δηλ. πως σημασία για τον καθένα - θα έπρεπε να - έχει το πόσο γρήγορα θα κάνει απόσβεση της επένδυσής ,συμφωνω απολυτος και πανω σε αυτο εχω να πω πως απλα ειναι τα πραγματα,με βενζινη εβγαζα απο την τσεπη μου 16-16,8 ευρω για καθε 100 χλμ που εκανα και τωρα με μεικτο καυσιμο υγραεριο-βενζινη βγαζω απο την τσεπη μου καθε 100χλμ 11,69-12,14!

(και δεν εβαλα και τα αλλα που φευγουν απο την τσεπη μου οπως το ψυκτελαιο που το εχω να σταζει μπολικο,και τα σερβις του κιτ υγραεριου ,αν τα βαλω και αυτα και το οτι ειχαμε τμη υγραεριου εδω στην Θεσν/νικη κολημενη για μηνες στα 99 λεπτα αστο καλυτερα δεν θελω καν να σκεφτομαι το ποτε και αν θα κανω ποτε αποσβεση!)
valsam

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 04 Απρ, 2014 00:43

Όπως οι χάκερ βομβαρδίζουν έναν ιστοτόπο με αιτήσεις πρόσβασης, έως ότου τον βγάλουν νοκ άουτ, έτσι και τα τρολ καταποντίζουν τον δημόσιο διάλογο σε βούρκο κόπρου, έως ότου όλα φαίνονται καφέ και τίποτα δεν ξεχωρίζει ως αληθινό.

Απο το άρθρο "τρολ με δελτιο παροχής" του Βαρουφακη
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση