Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 02 Απρ, 2014 15:22

Λοιπόν χτές άδειασε τελείως για μία ακόμη φορά η δεξαμενή. :(( :((

37 λίτρα 460 συνολικά χιλιόμετρα .Τα 200 σε Εθνική τα υπόλοιπα εδώ Αττική στο γύρω - γύρω.
Αν αφαιρέσουμε τα λίγα με βενζίνη ελαφρά πάνω από τα 8 λ. στα 100. :thumbup: :thumbup:
Σε όλα τα τελευταία γεμίσματα από Φάωνος παίζει εκεί κοντά στα 8 λίτρα και κανένα πρόβλημα στην
απόδοση του αυτοκινήτου.. 8-)

Πήγα και φουλάρισα χτες απόγευμα στη Φάωνος.Πήρα 39.5 λίτρα.Το άφησα να πιεστεί καλά και να πάρει
παραπάνω. :lol: :lol:
Γνωρίστηκα στο πρατήριο και με τον Qgas ο οποίος γέμιζε δίπλα ένα ΤΟΥΟΤΑ RAV 4 πελάτη του όπως μου είπε.
Μου είπε 2-3 πραγματάκια για το lpg.Νάναι καλά. :thumbup:
Δεν και είχαμε πολύ χρόνο για περισσότερη συζήτηση αν και θα τόθελα,γιατί συζητώντας με γνώστες της
υγραεριοκίνησης όλοκαι κάτι μαθαίνης..Άλλη φορά ελπίζω να υπάρχει χρόνος να πιούμε και καφέ και να πούμε
περισσότερα.

Ωραίος τύπος. :thumbup:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 02 Απρ, 2014 16:54

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

καλησπερα παππου !! τι παπους νεοτατος και ακμαιοτατος εισαι !!

να και το RAV στο δρομο μπορειτε αν δειτε τα μειγματα !!

Εικόνα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό mudkia » Τετ 02 Απρ, 2014 20:04

fokion έγραψε:
mudkia έγραψε: Παλια ειχα από 12-15 (όταν ηταν νορμαλ) αργοτερα και μετα τις μετατροπες ειχε φτασει από 15-18 :shock: :o :o

τρομαξανε και δε μιλαει κανενας :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ΙΙΙΙΙΕΕΕΕΕΤΣΣΣΣ όπως θα λεγε και ενας φιλος καρδιτσιωτης :"ακουσε οβοσκος ποσο τρωνε τα γελαδια και σταματισε να παραπονιεται για τα προβατα" :D :D :D ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΙΓΗΣΗ /:) /:) /:)
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό mudkia » Τετ 02 Απρ, 2014 20:18

valsam έγραψε:
mudkia έγραψε:Καταναλωση με ασφαλτινα ελαστικα :14.18lpg/100km(550km :arrow: 78l)+8lβενζινης μικτος κυκλος και χαλαρα πατηματα :lol: 3000-4200rpm max ;) ;) ;) ;)

Δηλ, 15,63 συνολικη καταναλωση τα 100km!
Κινουμενος παλαιοτερα αποκλειστικα με βενζινη ποση καταναλωση ανα 100km θα ειχες για εναν τετοιο μικτο κυκλο?

Και για να μας φυγει η απορια : στην κατά 95%ιδια διαδρομή και κατά το οσο το δυνατον ιδιες συνθικες οδηγησης ειχα13,86l/100km καταναλωση βανζινης συνεπος μονο13% αυξηση ;) :D ;) :D αν δεν απατομαι, σωστος εεε σωστοοοςςςς :?: :?: :!: :!: :!:
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 02 Απρ, 2014 20:33

Εγώ θα ρωτήσω τους πραγματικά γνωρίζοντες -( δεν θα ληφθούν υπόψιν οι απαντήσεις απο τους εμπαθείς κατά της υγρεριοκίνησης - όλοι ξέρετε ποιοί είναι ) , θα ρωτήσω λοιπόν με ποιά κριτήρια η κατανάλωση της βενζίνης χρεώνεται στην πραγματική κατανάλωση του υγραερίου , αφού το στοιχείο της κατανάλωσης βενζίνης ΔΕΝ είναι ΠΟΤΕ σταθερό και μεταβάλεται ανάλογα με χίλιους δυό παράγοντες . Πχ βάζω μπροστά , κάνω μονορούφι τρακόσια χιλιόμετρα με υγραέριο , δλδ καίω σταγόνες βενζίνης - ή το βάζω μπροστά κρύο και επειδή έτσι γουστάρω το αφήνω και δουλεύει μισή ώρα με βενζίνη και καίει τα αντερά του- ή κάνω σε απόσταση 100 χιλιομέτρων 30 στάσεις σβήνοντας το και ξαναξεκινάω καίγοντας πάλι τα κερατά του σε βενζίνη - ή φοράω μια μαλακία σύστημα που μου λέει " πρέπει να ψεκάζεις και...μισό τόνο βενζίνα στα εκατό χιλιόμετρα για να μη κάψεις τις βαλβίδες του μπουρδέλου σου που τυχαίνει να ανήκει στα "ευπαθή" κάρα "... Ξαναρωτάω λοιπόν , υπάρχει τεχνικά ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ κριτήριο χρέωσης της βενζίνας στην κατανάλωση υγραερίου ?????...Οι πραγματικά σοβαρά γνωρίζοντες ας διαφωτίσουν και εμάς .

Προκαταβολικά ευχαριστώ...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 02 Απρ, 2014 21:21

Νικο οταν θελεις να βγαλεις το "ποσοστο κερδους" που εχεις απο την εγκατασταση υγραεριου σε σχεση με την αποκληστικη καυση βενζινης τοτε πρεπει να υπολογισεις και την καυση της βενζινης, παραδειγμα εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα με το ιδιο κιτ και παρομιο τροπο οδηγηματος απο τους οδηγους, ο ενας κανει πολλες διαδρομες των 5 χιλιομετρων και ο αλλος πολλες των 50 χιλιομετρων, ο πρωτος θα εχει μια οικονομια της ταξεως του 40% και ο δευτερος 45% (τα νουμερα ειναι θεωριτικα) σε σχεση αν αυτα τα χιλιοετρα θα τα εκαναν μονο με βενζινα.
υπαρχει ενα θεμα με τα συστηματα που ψεκαζουν και βενζινα σε καποιες στροφες-φορτια, αλλα εκει για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης γεμιζουμε το ρεζερβουαρ της βενζινης, καιμε 4-5 ρεζερβουαρ υγραεριου και μετα ξαναγεμιζουμε και τα δυο ντεποζιτα για να εχουμε ενα αποτελεσμα, ναι η ποσοτητα της βενζινης μπορει να διαφερει αλλα αν εχεις κανει 1000 χιλιομετρα με αυτο τον τροπο και μετρησεις καταναλωσεις τοτε οι διαφορες που μπορει να εχουμε στην βενζινη θα ειναι πολυ μικρες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 02 Απρ, 2014 21:49

Κι εδω - κατα την γνωμη μου που εχω υπενιχθει ειναι το λαθος.

Αλλα ας το παμε με ενα παραδειγμα.

Εχουμε μια κοντη διαδρομη του τυπου 5 χλμ.
Θεωρουμε οτι ολοι οι παραγοντες περιβαλλοντος ειναι ιδιοι.
Θεωρουμε επεισεις οτι πχ ξεκιναμε κατευθειαν.

Ας θεωρησουμε οτι η αλλαγη σε αεριο γινεται στο χιλιομετρο και με υγραεριο κανουμε τα υπολοιπα 4 χλμ.
Αν κανουμε την ιδια διαδρομη αποκλειστικά με βενζινα

εχουμε στο πρωτο χλμ οτι και με το αεριο ΑΛΛΑ η Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α σε κοστη ερχεται στα 4 χλμ.

Αρα - κατ' εμε αν θελουμε να υπολογισουμε "διαφορές"= "κερδος" αυτο προκυπτει στα 4 χλμ και η βενζινα ειναι αδιαφορη καθοτι ( το πρωτο χλμ του παραδειγματος ) υφισταται ετσι κι αλλιως.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 02 Απρ, 2014 22:09

fokion έγραψε:Κι εδω - κατα την γνωμη μου που εχω υπενιχθει ειναι το λαθος.

Αλλα ας το παμε με ενα παραδειγμα.

Εχουμε μια κοντη διαδρομη του τυπου 5 χλμ.
Θεωρουμε οτι ολοι οι παραγοντες περιβαλλοντος ειναι ιδιοι.
Θεωρουμε επεισεις οτι πχ ξεκιναμε κατευθειαν.

Ας θεωρησουμε οτι η αλλαγη σε αεριο γινεται στο χιλιομετρο και με υγραεριο κανουμε τα υπολοιπα 4 χλμ.
Αν κανουμε την ιδια διαδρομη αποκλειστικά με βενζινα

εχουμε στο πρωτο χλμ οτι και με το αεριο ΑΛΛΑ η Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α σε κοστη ερχεται στα 4 χλμ.

Αρα - κατ' εμε αν θελουμε να υπολογισουμε "διαφορές"= "κερδος" αυτο προκυπτει στα 4 χλμ και η βενζινα ειναι αδιαφορη καθοτι ( το πρωτο χλμ του παραδειγματος ) υφισταται ετσι κι αλλιως.

Φωκιονα διαφωνω, οταν θελω να δω ποσα λιγοτερα χρηματα θα δωσω συνολικα σε καυσιμο και να βγαλω την διαφορα με αυτα που εδινα πριν τοτε πρεπει να υπολογισω και την βενζινα μεσα, εχω αποτρεψει εγκατασταση υγραεριου σε πελατη γιατι οι διαδρομες του ειναι πολυ μικρες της ταξεως των 3-5 χιλιομετρων με στασεις των 2-3 ωρων, σε αυτον τον ανθρωπο ετσι και του εβαζα υγραεριο τι θα του ελεγα τον επομενο χειμωνα που η τιμη του υγραεριου ανεβαινει και θα ειχε συνεχεια κρυες εκκινησεις? μην υπολογιζεις τα 5 χιλιομετρα που κανεις την ημερα με βενζινη αλλα τα υπολοιπα 15 που κανεις με υγραεριο?
αυτουνου η οικονομια τον χειμωνα δεν θα ξεπερναει το 15-18% γιατι κανει επιθετικη οδηγηση και θα ειχε και καταναλωση βενζινης αφου παει συνεχεια αρκετα πανω απο τις 4500 στροφες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 03 Απρ, 2014 00:36

Βρε την καναμε την τριχα τριχια!
Εβαζα 10 ευρω βενζινη και εκανα π.χ 100 χλμ,βαζω τωρα 7 ευρω υγραεριο και 1 ευρω βενζινη και κανω παλι 100 χλμ γιατι να μην μετρησω την βενζινη ,αφου απο την τσεπη μου εφυγε το γαμημενο το ευρω της βενζινας ,πως να το κανουμε!!!!!
Και μετα καθομαι και μαλωνω για το ποσο αυξηση καταναλωσης εχω και εχει ο καθενας εδω μεσα και στην τελικη με λενε και παραλογο,εδω στο ασπρο μαυρο-φως φαναρι δεν βγαζουμε ακρη!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 03 Απρ, 2014 00:53

valsam έγραψε:Βρε την καναμε την τριχα τριχια!
Εβαζα 10 ευρω βενζινη και εκανα π.χ 100 χλμ,βαζω τωρα 7 ευρω υγραεριο και 1 ευρω βενζινη και κανω παλι 100 χλμ γιατι να μην μετρησω την βενζινη ,αφου απο την τσεπη μου εφυγε το γαμημενο το ευρω της βενζινας ,πως να το κανουμε!!!!!
Και μετα καθομαι και μαλωνω για το ποσο αυξηση καταναλωσης εχω και εχει ο καθενας εδω μεσα και στην τελικη με λενε και παραλογο,εδω στο ασπρο μαυρο-φως φαναρι δεν βγαζουμε ακρη!

ολοι εχουν δικιο και ο Φωκιονας απο την μερια του και εσυ απο την δικη σου, μην ξεχνας οτι το νομισμα εχει παντα δυο οψεις και ειναι αναλογα απο ποια μερια το κοιτας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες