Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 29 Μαρ, 2014 16:54

fokion έγραψε:Αστική κινηση

310 χλμ - 53 λιτρα.

17,1 λιτρα τα 100 ??????
Πολυ καυσιμο τρωει,ουτε hummer να'ταν!
Εχεις υπολογισει και την βενζινη που εκαψες η οχι,γιατι αποκλειετε να τα εκανες μονοκοπανια τα 310 χλμ για να πεις οτι το ζεστανες μια φορα αρα δεν υπολογιζουμε την βενζινη.
Με βενζινη ποσο να σου εκαιγε σε αστικη κινηση?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 29 Μαρ, 2014 21:09

Όντως πολύ καύσιμο σου καίει το αφιλότιμο fokion.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που σε μικτό κύκλο (αστικό-εθνική) δεν ξεπερνάω τα 8,5 λίτρα.Παλαιότερα σε κάποιες
περιπτώσεις είχα πάει στα 9 , 9,5 λίτρα αλλά θεωρώ ότι οφείλετε σε κακά μίγματα ή κλέψιμο στην αντλία.

Ειδικά στα τελευταία γεμίσματα που όλα είναι από Φάωνος η κατανάλωσή μου είναι σταθερή στα 8 λίτρα στα 100.

Χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση γιατί καμία σχέση δεν έχω,μόνο ότι γεμίζω από εκεί λόγω της τιμής του,θεωρώ ότι
είναι και από τα πρατήρια με σταθερά καλό μίγμα και φυσικά με την καλίτερη τιμή στην Αττική. :thumbup:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 29 Μαρ, 2014 21:56

το φυσιολογικό του με βενζινη ηταν 13 κι οχι με αυτο το στησιμο σε λαστιχα...
Βενζινη ουτε 10 ευρω..
αν και για λογους που βαριεμαι να εξηγησω η βενζινη δε πρεπει να υπολογιζεται... θα την εκαιγες ειτε ειχε ειτε οχι αεριο... αλλα ειπα βαριεμαι
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Μαρ, 2014 03:18

fokion έγραψε:το φυσιολογικό του με βενζινη ηταν 13 κι οχι με αυτο το στησιμο σε λαστιχα...
Βενζινη ουτε 10 ευρω..
αν και για λογους που βαριεμαι να εξηγησω η βενζινη δε πρεπει να υπολογιζεται... θα την εκαιγες ειτε ειχε ειτε οχι αεριο... αλλα ειπα βαριεμαι

Για εξησγησε μας ρε fokion ιατι δεν καταλαβαινω, λες οτι εκαψες 53 λιτρα για 310 χλμ και περιπου 10 ευρω βενζινη,σωστα η κανω λαθος?
Αν ειναι ετσι τοτε εκαψες 53 λιτρα υγραεριο και 6,25 λιτρα βενζινης δηλ. συνολικα 59,25 λιτρα και δεν εχεις καταναλωση 17,1 λιτρα τα 100 αλλα 19,11 λιτρα τα 100!
Και γιατι να μην υπολογιζετε η βενζινη φιλε,εγω οταν εκαιγα μονο βενζινη μου εβγαζε 10 λιτρα τα 100 στον περιφερειακο,12 στην πολη,13 στο βουνο,15 σε μποτιολιαρισμα 2 ωρων κ.τ.λ,πως δηλ. το λες θα την καιγαμε ουτος η αλλος,δηλ. τι θελω να πω,αν δεν ειχα υγραεριο θα εβαζα 10 ευρω βενζινη και θα μηδενιζα τον χιλιομετρητη και αναλογα την οδηγηση και που οδηγουσα θα μου πηγαινε ταδε χιλιομετρα η βενζινη,δηλ. 7 λιτρα εβγαλαν ταδε χιλιομετρα ,εσυ τωρα δηλ. εχεις βαλει 53 λιτρα υγραεριο και 6,25 λιτρα βενζινη(με 1,60 τιμη λιτρου στην βαζω!)γιατι ρε φιλε να μην μετρησει στην συνολικη καταναλωση?
valsam

Δημοσίευσηαπό mudkia » Κυρ 30 Μαρ, 2014 10:11

Ο fokion το αφινει να¨αλαξει¨ και μετα ξεκιναει για τους γνωστουσ λογους :κρυο μοτερ και με παρα πολλα χλμ και καλα κανει, προσπαθει να το κρατησει περισσοτερο στη ζωη. Ο ανθρωπος μετραει καθαρα καταναλωσει /διανυθεντα χλμ. ;) ;) ;)
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Μαρ, 2014 11:26

mudkia έγραψε:Ο fokion το αφινει να¨αλαξει¨ και μετα ξεκιναει για τους γνωστουσ λογους :κρυο μοτερ και με παρα πολλα χλμ και καλα κανει, προσπαθει να το κρατησει περισσοτερο στη ζωη. Ο ανθρωπος μετραει καθαρα καταναλωσει /διανυθεντα χλμ. ;) ;) ;)

Βρε εγω ρωταω γιατι να μην μετραει στην συνολικη καταναλωση και η καταναλωση βενζινης!
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 30 Μαρ, 2014 12:18

Ανάλογα τι θέλεις να μετρήσεις είναι. Αν θέλουμε να μετρήσουμε πιο είναι το καθαρό % αύξησης κατανάλωσης με χρήση υγραερίου, δε λαμβάνουμε υπόψη τη βενζίνη. Αν θέλουμε να υπολογίσουμε συνολικό όφελος ανά χιλιόμετρο πχ για εκτίμηση απόσβεσης συστήματος ή όφελος στη τσέπη μας, πρέπει να τη λάβουμε υπόψη, άσχετα αν κάνουμε ή όχι χιλιόμετρα με βενζίνη, όπως επίσης και σε συστήματα που ψεκάζουν και βενζίνη.
Πάντως και εμείς που μετράμε καταναλώσεις 10-20% στο LPG, επειδή υπολογίζεται σε συνολικά χιλιόμετρα, υπάρχει κάποια κατανάλωση που πάει στη βενζίνη, ας είναι και μερικά χιλιόμετρα. Αν μπορούσαμε να τα κάνουμε και αυτά εξ'ολοκληρου με υγραέριο, θα ήταν + κάτι επιπλέον στις υπολογιζόμενες καταναλώσεις του LPG.
Δηλαδή, σε μένα πχ έχω μικτή κατανάλωση GAS γυρω στα 7lt/100km προ εγκατάστασης και μέχρι στιγμής μετά την εγκατάσταση LPG κάπου 7.3lt/100km και GAS 1lt/100km υπολογισμένα στα συνολικά χιλιόμετρα. Εννοείται το σύστημα δεν έχει κατανάλωση μόνο 7.3lt/100km LPG, αλλά φαίνεται μειωμένο γιατί κάποια χιλιόμετρα πήγανε με κατανάλωση βενζίνης. Αν μπορούσα να εξαλείψω τελείως τη βενζίνη, θα ήταν πάνω από 8-8.5lt/100km LPG.
O fokion όμως, αφού ξεκινάει και γράφει χιλιόμετρα αφού γυρίσει σε υγραέριο, δεν έχει λόγο να υπολογίζει και τη βενζίνη μέσα για να εκτιμήσει τη καθαρή κατανάλωση του LPG, ίσως είναι και η πιο σωστή μέθοδος μέτρησης αυτή.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Μαρ, 2014 12:57

Ο πιο σωστος τροπος φιλε για να μετρησεις την καταναλωση που εχεις με υγραεριο ειναι ενας και αυτος ειναι ειμαι ζινγκα μεχρι τα αυτια γεματος βενζινη και στεγνος μεχρι πατο υγραεριο,π.χ βαζω ενα 20ρικο υγραεριο και βλεπω ποσα χιλιομετρα εχω κανει μεχρι να μην γυρναει ξανα με τιποτα στο υγραεριο το αυτοκινητο και ξαναγεμιζω μεχρι τ'αυτια το ντεποζιτο ης βενζινης ετσι λεω π.χ εκανα 200 χλμ και εκαψα 22,2 λιτρα υγραεριο και 1,3 λιτρα βενζινη δηλ. συνολικα 23,5 λιτρα καυσιμα για 200 χλμ δηλ. 11,75 λιτρα τα 100 μ.ο, που αλλοτε μπορει να ειναι 100 τα χλμ που μπορει να μας βγαλει λογο οτι εγιναν ολα μεσα στην πολη αλλωτε 220-250 γιατι εγιναν με 80-90 και εκτη στο περιφερειακο!
Με την βενζινη ενας ηταν ο τροπος μετρησης, γεμιζες μεχρι τ'αυτια εκανες π.χ 100 χλμ και ξαναγεμιζες μεχρι τα αυτια και εβλεπες ποσο σου εκαψε,και αναλογα το που,πως και τι οδηγηση εκανες εβγαζες και τον μ.ο καταναλωσης ανα 100 χλμ!
Με λιγα λογια εγω με βενζινη ειχα για ενα συγκεκριμενο δρομολογιο που εχω κανει χιλιαδες φορες μ.ο καταναλωσης 10-10.2 λιτρα τα 100 και τωρα με υγραεριο και βενζινη(μιας και οπως ολοι ξερουμε δεν γινετε να μην καψω και βενζινη μεχρι να ζεσταθει το αυτοκινητο) εχω 13-13,3,πως δηλ. να μην μετρησω και την βενζινη που καιω?
valsam

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 30 Μαρ, 2014 14:49

Παντως τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία στα 500μετρα γυρνάει..οπότε σε αυτούς που δεν ψεκάζουν βενζίνη θα κάψεις ένα λίτρο βενζίνη κάθε 10-15μερες

Στάλθηκε από το HTC One X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 30 Μαρ, 2014 17:55

valsam έγραψε:Ο πιο σωστος τροπος φιλε για να μετρησεις την καταναλωση που εχεις με υγραεριο ειναι ενας και αυτος ειναι ειμαι ζινγκα μεχρι τα αυτια γεματος βενζινη και στεγνος μεχρι πατο υγραεριο,π.χ βαζω ενα 20ρικο υγραεριο και βλεπω ποσα χιλιομετρα εχω κανει μεχρι να μην γυρναει ξανα με τιποτα στο υγραεριο το αυτοκινητο και ξαναγεμιζω μεχρι τ'αυτια το ντεποζιτο ης βενζινης ετσι λεω π.χ εκανα 200 χλμ και εκαψα 22,2 λιτρα υγραεριο και 1,3 λιτρα βενζινη δηλ. συνολικα 23,5 λιτρα καυσιμα για 200 χλμ δηλ. 11,75 λιτρα τα 100 μ.ο, που αλλοτε μπορει να ειναι 100 τα χλμ που μπορει να μας βγαλει λογο οτι εγιναν ολα μεσα στην πολη αλλωτε 220-250 γιατι εγιναν με 80-90 και εκτη στο περιφερειακο!

Αντικειμενικά δεν είναι σωστός τρόπος αυτός γιατί τα ντεπόζιτα ποτέ δεν αδειάζουν 100% μέχρι τελευταίας σταγόνας ούτε και οι αντλίες που γεμίζουμε σταματάνε ακριβώς στο ίδιο σημείο, είτε είναι LPG είτε βενζίνη. Ναι μεν είναι το πιο απλό αυτό αλλά δεν είναι ακριβές, μόνο αν γίνουν μερικά γεμίσματα το λάθος κάθε τέτοιου πλήρους γεμίσματος απορροφάται στις μετρήσεις. Η μόνη πραγματικά αξιόπιστη μέτρηση είναι συνολικά χιλιόμετρα/συνολικά λίτρα κάθε καυσίμου και να περιλαμβάνει μερικά γεμίσματα σε κάθε καύσιμο για τον παραπάνω λόγο.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες