Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό Iliass » Πέμ 27 Μαρ, 2014 01:45

Qgas έγραψε:οποτε θελεις υπο οποιαδηποτε συνθηκη .... και τελος το υγραεριο θελει διαφορετικη οδηγηση απο οτι η βενζινη στο ειπα απο κοντα κινουμεθα μεσα στις ροπες γεμιζουμε λιγο τις ταχυτητες για περισσοτερο οικονομια οδηγηση τυπου ταξι εξοικονομει στη βενζινη οχι ομως στο υγραεριο...

Ποια είναι δηλαδή η οδήγηση που ενδείκνυται για υγραέριο;
Άβαταρ μέλους
Iliass

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 27 Μαρ, 2014 03:04

Iliass έγραψε:
Qgas έγραψε:οποτε θελεις υπο οποιαδηποτε συνθηκη .... και τελος το υγραεριο θελει διαφορετικη οδηγηση απο οτι η βενζινη στο ειπα απο κοντα κινουμεθα μεσα στις ροπες γεμιζουμε λιγο τις ταχυτητες για περισσοτερο οικονομια οδηγηση τυπου ταξι εξοικονομει στη βενζινη οχι ομως στο υγραεριο...

Ποια είναι δηλαδή η οδήγηση που ενδείκνυται για υγραέριο;

Αυτο το εχω παρατηρησει σε μενα, οσο ταξιτζιδικα και να οδηγησω κατω απο 11,5 δεν προκειται να δω με τιποτα με υγραεριο. Κινουμενος νευρικα ειμαι στο 11.8-12. Με βενζινη με ηρεμη οδηγηση ειχα δει μεχρι 8.5-9. Δεν ξερω γιατι γινεται αυτο, υπαρχει εξηγηση?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 27 Μαρ, 2014 03:53

LPGas έγραψε:Σωστα fokion, και σε κάποια πιο παλιά μοντέλα με distributor βοηθούν ακόμη περισσότερο στο τράβηγμα και την κατανάλωση. Μεχρι εκεί όμως...

Για εξηγησε το λίγο αυτο ρε φιλε LPGas γιατι δεν το καταλαβαινω!
LPGas παραδεχεσαι οτι τα ματζαφλαρια θα βοηθησουν στο τραβηγμα και την κατανάλωση του αυτοκινητου απο ρελαντι οπως λεει και ο fokion αρα εχουμε καλυτερη καυση του υγραεριου σωστα?
Οταν εχουμε διαφορετικο χρονο καυσης του υγραεριου απ'οτι της βενζινης και ο μαμα ecu ρυθμιζει το αβανς οταν καιμε υγραεριο σαν να καιμε βενζινη καιγονται η δεν καιγονται οι βαλβιδες εξαγωγης μιας και ακομη γινετε καυση?
Δηλ. αυτο που θελω να πω ειναι αφου με το ματζαφλαρι πετυχαινουμε σωστωτερη καυση(τραβηγμα και την κατανάλωση ),αρα με αυτο δεν συνεπαγεται και προστασια απο το γνωστο προβλημα VSR?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 27 Μαρ, 2014 04:07

Και ξανα αλλη μια μετρηση παλι σημερα,34,9 λιτρα υγραεριο(απο εντελος αδειος) και 1,5 λιτρο βενζινη για 276 χλμ εκ των οποιων τα 230 στο περιφερειακο με ταχυτητες 80-100 και τα υπολοιπα 46 εδω στο χωριο(χωρις φαναρια και σταματηματα!!!!),δηλ, 13.2 λιτρα τα 100 ενω με βενζινη υπολογιζω πολυ κυμπαρικα να ημουν στα 10-10,2(ουτε φωτα ουτε θερμανση,μονο ραδιο παιζει!),μετα την τελευταια ρυθμιση του συστηματος και το +25% αυξηση καταναλωσης εχει πια περασει στο μακρινο παρελθον και εχω σταθεροπιοηθει πια στο +30%!
Και η χοντρη πλακα στο βενζιναδικο που λετε,σταματαω και βαζω ενα 20ρικο μιας και ημουν εντελος στεγνος και μου δινει ο αθεοφοβος μια αποδειξη των 20 ευρω για αμολυβδη κομενη στις 12.38 το μεσημερι,ξαναγυρναω πισω στο ταμειο και του λεω του τυπου "φιλε τι ειναι αυτο",και μου λεει "συγνωμη σας πειραξε που ειναι για βενζινη?" και του απαντω και φυσικα με πειραξε,"φιλε σημερα στην επαρχεια βαζουν με 76 λεπτα και'γω εδω βαζω με 90 και με ρωτας αν με πειραξε που θελεις να μου πλασαρεις και αποδειξη κομενη απο αλλον καταναλωτη που δεν την πηρε?" ,παγωσε ο τυπος και μου απαντησε "εχετε απολυτο δικιο το γνωριζω τι παιζει " ,και τον ρωταω "αφου γνωριζεις τι παιζει αντε πες μου ρε μαγκα ποιος ευθυνετε γιάυτο το νταβατζιλικη στην τιμη του υγαρεριου εδω στην Θεσ/νικη οι πρατηριουχοι η οι εταιριες γιατι οι αποψεις διιστανται" και η απαντηση του ηταν ολα τα λεφτα"οι πρατηριουχοι φιλε,αυτοι καθοριζουν ποσσο θα πουλανε ολοι και το κρατανε με νυχια και με δοντια",'μπραβο ειλικρεινια " του απανταω "σιγουρα κακοπληρωμενος υπαληλος θα εισαι" και εκει εσκασε στα γελια το παιδι και μου ειπε΄"ασε ρε φιλε τωρα τελευταια οι περισσοτεροι που μπαινουν να πληρωσουν μουρμουρανε για την τιμη του υγαρεριου σε σχεση με αλλες πολεις εκτος Θεσ/νικης και τα ακουω εγω που ειμαι υπαλληλος,σε λιγο με βλεπω να τρωω και ξυλο,η αληθεια ειναι οτι εσενα σε φοβηθηκε το ματι μου" γελασα και εφυγα μπηκα στο αυτοκινητο και μολις μπαινω με ρωταει η κορη μου "μπαμπα γιατι εκανες τοση ωρα?" και απανταει η γυναικα μου "δεν ξερεις πουλακι μου,παλι τα εχωνε ο μπαμπας στον βενζινα γιατι το υγραεριο ειναι πολυ πιο ακριβο στην Θεσ/νικη απ'οτι στην κολοπετινιτσα!?
Κανονικα γραφικοτατος αλλα ντεφι να γινει γιατι με εφτιαξε αυτο το "τωρα τελευταια οι περισσοτεροι που μπαινουν να πληρωσουν μουρμουρανε για την τιμη του υγαρεριου σε σχεση με αλλες πολεις εκτος Θεσ/νικης"!
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 27 Μαρ, 2014 04:46

Εγώ έχω και άλλη απορία πέρα τις διαφορές στις καταναλώσεις. Για πιο λόγο το υγραέριο καίγεται πιο αργά σε λίγες στροφές και πιο γρήγορα στις υψηλές στροφές;; Το λέμε σαν de facto δεδομένο αλλά είναι περίεργο. Δεν είναι δεδομένη σταθερά ο χρόνος καύσης;

Πρόσφατο ταξίδι 1544km 90% εθνική 10% πόλεις, τα 15km περίπου με βενζίνη για σπάσιμο μηχανής και το πατούσα κιόλας σε μεγάλο μέρος της διαδρομής (οδηγούσε η κοπέλα μου βασικά και έχει βαρύ πόδι παρά τις προτροπές μου να μη το πατάει με το LPG!). Υπολογίζω 4-6lt βενζίνης (και πολύ βάζω να καταναλώθηκαν στα 15km οδήγησης με βενζίνη και τα ξεκινήματα που δεν ήταν πάνω από 20).

Θα πω τα 1500km έγιναν με LPG, έβαλα 118.78lt υγραέριο από φουλάρισμα σε φουλάρισμα -> 7.92lt/100km
Εκτίμηση κατανάλωσης GAS με αντίστοιχο τρόπο οδήγησης με βάση παλιότερες μετρήσεις γύρω στα 6.6 - 6.9 lt/100km
Δηλαδή αύξηση από 14.7% - 20% στο LPG + 4-6lt βενζίνης σε αυτό το ταξίδι.

Μέσος όρος σε 14565km σε ένα χρόνο:
LPG : 7.181lt/100km -> 0.06258e/km με μέση τιμή LPG 0.895e/lt
GAS : 1.054lt/100km -> 0.01778e/km με μέση τιμή GAS 1.687e/lt
Όπως έχω πει κατά καιρούς, από επιλογή καταναλώνω παραπάνω βενζίνη (το γυρνάω σε σημεία πχ μεγάλες ανηφόρες και για να δουλεύει που και που η αντλία και τα μπεκ βενζίνης). Σε κάποιες περιόδους που δε το γυρνούσα καθόλου σε βενζίνη (έκαιγε μόνο στο μιζάρισμα μέχρι να γυρίσει σε LPG), η κατανάλωση GAS ήταν περίπου στο 0.7lt/100km.

Συγκεντρωτικό 5.5 ετών GAS πριν την εγκατάσταση (74122km):
GAS : 6.976lt/100km -> 0.09564e/km με μέση τιμή GAS 1.360e/lt

Με αναγωγή τιμών GAS στα 1.6e/lt και LPG στα 0.9e/lt:
LPG + GAS = 0.06293e/km + 0.01687e/km = 0.0798e/km
vs GAS = 0.11252e/km

Δηλαδή σε κάθε km γλυτώνω κατά μέσο όρο 0.03272e/km μετά και τις τελευταίες μετρήσεις. Πιο παλιά ήμουν στα 3.5ε/100km όφελος αλλά λόγω χειμώνα που καίγεται και παραπάνω βενζίνη και το LPG ανεβαίνει σε κόστος, έπεσε ο μέσος όρος στα 3.27e/100km και αναμένεται να αυξηθεί πάλι όσο καλοκαιριάζει.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 27 Μαρ, 2014 14:41

valsam έγραψε:
LPGas έγραψε:Σωστα fokion, και σε κάποια πιο παλιά μοντέλα με distributor βοηθούν ακόμη περισσότερο στο τράβηγμα και την κατανάλωση. Μεχρι εκεί όμως...

LPGas παραδεχεσαι οτι τα ματζαφλαρια θα βοηθησουν στο τραβηγμα και την κατανάλωση του αυτοκινητου απο ρελαντι οπως λεει και ο fokion αρα εχουμε καλυτερη καυση του υγραεριου σωστα?
Οταν εχουμε διαφορετικο χρονο καυσης του υγραεριου απ'οτι της βενζινης και ο μαμα ecu ρυθμιζει το αβανς οταν καιμε υγραεριο σαν να καιμε βενζινη καιγονται η δεν καιγονται οι βαλβιδες εξαγωγης μιας και ακομη γινετε καυση?
Δηλ. αυτο που θελω να πω ειναι αφου με το ματζαφλαρι πετυχαινουμε σωστωτερη καυση(τραβηγμα και την κατανάλωση ),αρα με αυτο δεν συνεπαγεται και προστασια απο το γνωστο προβλημα VSR?

Το πρόβλημα μας δεν είναι αν καίγονται ή δεν καίγονται και πόσο καίγονται οι βαλβίδες.
Το πρόβλημα είναι ότι από το υγραέριο λείπουν κάποια πρόσθετα, τα οποία κατά την καύση τους επικάθονται στις βαλβίδες και έδρες εξαγωγής δημιουργώντας ένα «φιλμ» και βοηθούν στην μεταφορά της θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα.
Στο παραπάνω φαινόμενο τα ignition μαντζαφλαρια δεν έχουν καμία επιρροή.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 27 Μαρ, 2014 16:09

LPGas έγραψε:
valsam έγραψε:

Το πρόβλημα μας δεν είναι αν καίγονται ή δεν καίγονται και πόσο καίγονται οι βαλβίδες.
Το πρόβλημα είναι ότι από το υγραέριο λείπουν κάποια πρόσθετα, τα οποία κατά την καύση τους επικάθονται στις βαλβίδες και έδρες εξαγωγής δημιουργώντας ένα «φιλμ» και βοηθούν στην μεταφορά της θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα.

Εδω υπαρχουν διαφορετικες αποψεις πανω στο θεμα,η μια λεει αυτο ακριβος που λες και'συ δηλ. οτι από το υγραέριο λείπουν κάποια πρόσθετα, τα οποία κατά την καύση τους επικάθονται στις βαλβίδες και έδρες εξαγωγής δημιουργώντας ένα «φιλμ» και βοηθούν στην μεταφορά της θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα και ετσι δημιουργειτε το γνωστο Microwelding με συνεπεια το vsrαφου ειναι ετσι τοτε με τα προσθετα τυπου flashlube,JLM κ.τ.λ δεν θα επρεπε να μην δημιουργειτε το vsr?
Και η αλλη θεωρεια ειναι οτι λογο της διαφορετικου χρονου καυσης του υγραεριου ακομη γινετε η καυση και ετσι καιγονται οι βαλβιδες εξαγωγης(It was shown, that the real problem of LPG is the slower burn rate,VSR is probably caused by the burning LPG mixture leaving the cylinder too early with the mixture still coming out flaming when the outlet valve opens )!
Ποια απο τις 2 τελικα ειναι η σωστη ?
Με την προσθηκη βενζινης (συστηματα brc,AEB κτλ) με τις μικροποσοτητες βενζινης που ψεκαζονται δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτες οι ποσοτητες ικανες για την δημιουργια προστατευτικων επικαθησεων (μπιχλα,μαυριλα) στις βαλβιδες και το μονο που κανει η προσθηκη βενζινης ειναι να επιταχυνει τον χρονο καυσης του υγραεριου ωστε να ειναι σχετικα κοντα σε αυτον της βενζινης!
Εγω πιστευω τελικα οτι και τα 2 ισχυουν δηλ. και το Microwelding απο την ελειψη επικαθισεων στις βαλβιδες αλλα και το διαφορετκο αβανς που θελει το υγραεριο για να καει,αλλα αντε πειτε το στους πελατες σας φιλοι μου εγκαταστατες,δηλ. πειτε τους δωσε 800-900 ευρω για το κιτ ,υπολογιστε και ενα 25 με 30% αυξηση καταναλωσης ,υπολογιστε και ενα 5% συνεχες ψεκασμο βενζινης, υπολογιστε και τα λεφτα για το ματζαφλαρι και θα βαζετε και υγραεριο με 90 λεπτα το λιτρο και ισος δεν βγαλτε προβλημα στις βαλβιδες-εδρες και τελικα υπολογιστε ποτε και αν θα κανετε ποτε αποσβεση!
To its to good to be true με το υγραεριο εγω εδω και καιρο το βλεπω πια ξεκαθαρα αν ορισμενοι θελουν να εθελοτυφλουνε μεγεια τους και χαρα τους,χθες μετα την νικη της ομαδας μας πηγαμε για μια ρετσινα με τους αλλους γονεις και αλλος ενας γνωστοτατος μου με accent μου εσκασε το παραμυθι οτι μετα απο 3 χρονια καραευτιχισμενος με υγραεριο του ηρθε το φιρμανι των 1000+ ευρω για επισκευη κεφαλης +αλλα απο το υγραεριο και υπολογιζοντας και τα 1300 ευρω που ειχε σκασει και την μονο 20% αυξηση καταναλωσης που ειχε ακομη υπολοιπετε καμια 500ρια ευρω για να κανει αποσβεση,απο καραευτιχισμενος εγινε καρααπογοητευμενος με το υγραεριο,"τρυπιος κουμπαρας" ετσι κατα λεξη το χαρακτηρισε,ξυλωστο να υσηχασεις του ειπα και΄γω(οπως μου εχουν πει καμποσοι κι'εμενα εδω μεσα !) και η απαντηση του ηταν "κατσε να κανω αποσβεση και μετα αν εχω λεφτα θα παρω ενα ντιζελ μεταχειρισμενο και θα το ανατοιναξω μιλαμε"!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 27 Μαρ, 2014 19:37

To good to be true ειναι - απλά δεν ειναι για ολους

και δεν ειναι πανακεια
ειναι μια λυση για οσους δεν θελουν / δεν μπορουν να "πεταξουν" = "σκοτωσουν" το αυτοκινητο τους να παρουν κατα κυριο λογο ντιζελ.

( αν και προς το παρον εχω επιφυλλαξεις που εχω εκφρασει αλλα ειναι αλλη ιστορια)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 27 Μαρ, 2014 20:04

valsam έγραψε:
LPGas έγραψε:
valsam έγραψε:

Εδω υπαρχουν διαφορετικες αποψεις πανω στο θεμα,η μια λεει αυτο ακριβος που λες και'συ δηλ. οτι από το υγραέριο λείπουν κάποια πρόσθετα, τα οποία κατά την καύση τους επικάθονται στις βαλβίδες και έδρες εξαγωγής δημιουργώντας ένα «φιλμ» και βοηθούν στην μεταφορά της θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα και ετσι δημιουργειτε το γνωστο Microwelding με συνεπεια το vsrαφου ειναι ετσι τοτε με τα προσθετα τυπου flashlube,JLM κ.τ.λ δεν θα επρεπε να μην δημιουργειτε το vsr?
Και η αλλη θεωρεια ειναι οτι λογο της διαφορετικου χρονου καυσης του υγραεριου ακομη γινετε η καυση και ετσι καιγονται οι βαλβιδες εξαγωγης(It was shown, that the real problem of LPG is the slower burn rate,VSR is probably caused by the burning LPG mixture leaving the cylinder too early with the mixture still coming out flaming when the outlet valve opens )!
Ποια απο τις 2 τελικα ειναι η σωστη ?
Με την προσθηκη βενζινης (συστηματα brc,AEB κτλ) με τις μικροποσοτητες βενζινης που ψεκαζονται δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτες οι ποσοτητες ικανες για την δημιουργια προστατευτικων επικαθησεων (μπιχλα,μαυριλα) στις βαλβιδες και το μονο που κανει η προσθηκη βενζινης ειναι να επιταχυνει τον χρονο καυσης του υγραεριου ωστε να ειναι σχετικα κοντα σε αυτον της βενζινης!
Εγω πιστευω τελικα οτι και τα 2 ισχυουν δηλ. και το Microwelding απο την ελειψη επικαθισεων στις βαλβιδες αλλα και το διαφορετκο αβανς που θελει το υγραεριο για να καει,αλλα αντε πειτε το στους πελατες σας φιλοι μου εγκαταστατες,δηλ. πειτε τους δωσε 800-900 ευρω για το κιτ ,υπολογιστε και ενα 25 με 30% αυξηση καταναλωσης ,υπολογιστε και ενα 5% συνεχες ψεκασμο βενζινης, υπολογιστε και τα λεφτα για το ματζαφλαρι και θα βαζετε και υγραεριο με 90 λεπτα το λιτρο και ισος δεν βγαλτε προβλημα στις βαλβιδες-εδρες και τελικα υπολογιστε ποτε και αν θα κανετε ποτε αποσβεση!
To its to good to be true με το υγραεριο εγω εδω και καιρο το βλεπω πια ξεκαθαρα αν ορισμενοι θελουν να εθελοτυφλουνε μεγεια τους και χαρα τους,χθες μετα την νικη της ομαδας μας πηγαμε για μια ρετσινα με τους αλλους γονεις και αλλος ενας γνωστοτατος μου με accent μου εσκασε το παραμυθι οτι μετα απο 3 χρονια καραευτιχισμενος με υγραεριο του ηρθε το φιρμανι των 1000+ ευρω για επισκευη κεφαλης +αλλα απο το υγραεριο και υπολογιζοντας και τα 1300 ευρω που ειχε σκασει και την μονο 20% αυξηση καταναλωσης που ειχε ακομη υπολοιπετε καμια 500ρια ευρω για να κανει αποσβεση,απο καραευτιχισμενος εγινε καρααπογοητευμενος με το υγραεριο,"τρυπιος κουμπαρας" ετσι κατα λεξη το χαρακτηρισε,ξυλωστο να υσηχασεις του ειπα και΄γω(οπως μου εχουν πει καμποσοι κι'εμενα εδω μεσα !) και η απαντηση του ηταν "κατσε να κανω αποσβεση και μετα αν εχω λεφτα θα παρω ενα ντιζελ μεταχειρισμενο και θα το ανατοιναξω μιλαμε"!
.......and he is back......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 27 Μαρ, 2014 20:47

fokion έγραψε:To good to be true ειναι - απλά δεν ειναι για ολους

και δεν ειναι πανακεια
ειναι μια λυση για οσους δεν θελουν / δεν μπορουν να "πεταξουν" = "σκοτωσουν" το αυτοκινητο τους να παρουν κατα κυριο λογο ντιζελ.

( αν και προς το παρον εχω επιφυλλαξεις που εχω εκφρασει αλλα ειναι αλλη ιστορια)

Ναι τελικα δεν ειναι για ολους,ειναι για αυτους που το αυτοκινητο τους δεν εχει καμια η σχεδον καμια εμπορικη αξια και ειναι απο τα "αλεξισφαιρα " για μετατροπη υγραεριου και μενουν σε περιοχη οπου το υγραεριο ειναι τουλαχιστον 50% φθηνοτερο το λιτρο απο την βενζινη και δεν χρειατηκε να πουλησουν το νεφρο τους για το κοστος της εγκαταστασης!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 24 επισκέπτες