Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:10

valsam έγραψε:
maevius έγραψε:
antonis8via έγραψε:Ο valsam εχει απόλυτο δίκιο.
Έχω προκαλέσει άπειρες φορές για μετρήσεις, για εγγυήσεις Γραπτές αλλα όλοι οι επιστήμονες εφευρέτες μούγκα.
Και μετα απο λίγο....ξανά αρχίζουν τις ιστοριουλες τους.
Η θερμογονος διάφορα εχει αναφερθεί ότι είναι άνω του 30 τα εκατο, εμείς βάζουμε το 25 σε πολυ καλές περιπτώσεις με καλή ecu, ειδάλλως αν το αμάξι είναι ρυθμισμενο με 100 άρα και επιθετικό προγραμμα....η αύξηση περνάει το 30 τα εκατο και οι μοίρες πέφτουν στο κοφτη, έχω κάνει πόστ με ποσά Οκτανια είναι το LPG.....μούγκα όλοι όμως!

Αυτός που λέει για 30 κάτι μοίρες.....ούτε να λογκαρει και να αναλύσει τι διαβάζει ξέρει.
Στα τουρμπατα 3 μοίρες είναι 10 το πολυ 15 ίπποι.....στα ατμοσφαιρικά μαμισια είναι πολυ λιγότερη η διάφορα.
Το ότι πάω μέχρι 4500 σαλ και έχω μόνο 17 τα εκατο αύξηση.....αυτο και αν είναι τρισμεγιστη κορυφή δήλωση.....δηλαδή το κιτ που μπήκε είναι ανίκανο για παροχές του συγκεκριμένου μοτέρ; Η το μοτέρ το δουλεύεις στο μισό powerband οπότε έχεις 17 τα εκατο αύξηση στη παραγωγή του ποιου ακριβώς έργου σε σχέση με το ονομαστικο;
Μου γίνατε ειδικοί στη προπορεια.....νέα μόδα......για τα long term fuel trims......κινέζοι;
Ντροπή ρε παιδια.......ντροπή...

Αστε το παιδια......μη το ταραζετε βρωμάει το πράγμα.....

Γιατι τσουβαλιαζετε την καταναλωση στα τουρμπατα - πειραγμενα - με προγραμμα η τα δικα σας με ολα τα αυτοκινητα;;;;
Και μετα φωναζετε (πολλακις σε ρυθμο εκνευριστικο) οτι εχετε δικιο;;;;
Εεεε οχι δικιο σε ολα δεν εχετε τους αθλιους του Βικτωρος Ουγκο να γραψετε εδω μεσα

Μπραβο maevius για την επιστημονικα τεκμηριομενη απαντηση σου,μας ελυσες τις οποιες αποριες ειχαμε για το πως "καταφερνουν" ορισμενα αυτοκινητα να κινουνται με λιγοτερο απο 25.8% αυξηση καταναλωσης τουλαχιστον που θα επρεπε φυσιολογικα να εχουν λογο της 25,8% λιγοτερης θερμογονου δυναμης του υγραεριου ως καυσιμο σε σχεση με την Βενζινη!
Εγραψες παλι μεγαλε!

Εσυ που δεν ξανααασχολεισαι..........τι εγινε;;;;;;
Δεν ασχολουμαστε μαζι σου και επαθες στερητικο συνδρομο;;;
Αν δεν σου αρεσουν αυτα που γραφω σε αλλους αγνοησε τα οπως αλλωστε το δηλωσες ....
Αυτοβαφτιζεις τεκμηριωμενα οτι γραφεις η σε συμφερουν;;;;
Τι σημαινει αποδειξη και τεκμηριωση;;;
γραμματα και αριθμοι;;;;;
Τι να συγκρινω αμεσου ψεκασμου με προγραμμα με ατμοσφαιρικο;;;;;;;;

Ειδα δυναμομετρο;;; Ειδα εγκατασταση;;; Ειδα συντηρηση;;;; Ειδα οδηγικη συμπεριφορα;;;Ειδα καταναλωση στην πραξη;;;;Ειδα ποιοτητα καυσιμου;;;;
Τι να συγκρινω;;;; Τα ανομοια;;;
Να δεχτω "μετρηση" του καθε φουφουτου χωρις να δω κατι χειροπιαστο σαν δεδομενο;;;;;;
Αυτος εχει το δικαιωμα να με αμφισβητει αλλα εγω οχι;;;;;
Απροσωπα ποστ και αφηγησεις μετρησεων τεκμηριωμενες απαντησεις ;;;;;
Τι λε ρε;;;;;. Για παρτο αλλιως.........αντε ασχολησου με τα καρτελ.........ασε μας εμας τους ασχετους.......

Ε ναι λοιπον εγραψα.......
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Παρ 28 Φεβ, 2014 14:35, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:16

Maev...περίμενε...τώρα θα σε βρίσει !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:20

NickSt έγραψε:Maev...περίμενε...τώρα θα σε βρίσει !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μαλλον τα θελει ο κω....ς του οπως ειπε και η αρκουδα στον κυνηγο.........
:-D:-D:-D:-D
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:40

Θα κανω μια ξεκαθαρη ερωτηση προς ολους του φορουμ και θελω να μου απαντησετε!
Λεω λοιπον υποθετικα οτι ισχυουν τα παραπανω στοιχεια και που λενε οτι ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες που βγαζουν εργοστασιακα μοντελα lpg και δεν μπορουν να πετυχουν λιγοτερη αυξηση καταναλωσης απο 28-35% και που και ο antonis8via συμφωνει σε αυτο!
Αρα για να δουλεψει σωστα ενα αυτοκινητο με lpg ειτε εργοστασιακη εγκατασταση ειτε aftermarket θελει 30% περιπου αυξηση καταναλωσης(και λεγοντας σωστα δεν βαζουμε τα black list αυτοκινητα που απλα καθηστερουν το αναποφευχτο!).
Το ερωτημα μου λοιπον ειναι το εξης:
Aν ισχυουν αυτα πιστευετε οτι θα εβγαινε οποιοσδοιποτε εχει καποιο συμφερον απο το υγαρεριο σαν μπιζνα (εγκαταστατης,εμπορας συστηματων ,πρατηριουχος,μηχανικος αυτοκινητων,μηχανουργος κ.τ.λ)θα εβγαινε και θα το παραδεχοταν?

Σημερα με τιμη υγραεριου στην Θεσ/νικη στα 90 λεπτα το λιτρο και μεχρι πριν 10 μερες ηταν στα 99 λεπτα αν λοιπον ισχυει και αυτο το + 30-35% πηγαμε στα 1,30-1,35 η τιμη του αντιστοιχου λιτρου βενζινης που ηταν στα 1,55-1,58 και τωρα εχει 1,60-1,63,υπολογιστε το κοστος εγκαταστασης και το κοστος που ουκ ολιγοι μεσα στο φορουμ εχουν παθει απο τις βαλβιδες αν εβγαινε και ελεγαν την "αληθεια" (αν το ξαναλεω ισχυουν τα παραπανω!)θα εβαζε κανεις υγραεριο στο αυτοκινητο του?
Ελαχιστοι λεω εγω,η πιτα θα μικραινε τοσο που θα εβαζαν υγραεριο μονο οσοι κανουν τρομερα πολλα χλμ τον χρονο,τα αυτοκινητα τους ειναι αρκετα ενεργοβορα και δεν ειναι σε καμια black list και δεν υπαρχει σεντς και αρα δεν εχουν την επιλογη για να επιλεξουν ντιζελ!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:43

maevius έγραψε:
NickSt έγραψε:Maev...περίμενε...τώρα θα σε βρίσει !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μαλλον τα θελει ο κω....ς του οπως ειπε και η αρκουδα στον κυνηγο.........
:-D:-D:-D:-D

Εισαι και κυνηγος?
Πες μου οτι το εχεις κανει και το κολπο με την αρκουδα να χεστω στο γελιο!
valsam

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:49

valsam έγραψε:Θα κανω μια ξεκαθαρη ερωτηση προς ολους του φορουμ και θελω να μου απαντησετε!
Λεω λοιπον υποθετικα οτι ισχυουν τα παραπανω στοιχεια και που λενε οτι ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες που βγαζουν εργοστασιακα μοντελα lpg και δεν μπορουν να πετυχουν λιγοτερη αυξηση καταναλωσης απο 28-35% και που και ο antonis8via συμφωνει σε αυτο!
Αρα για να δουλεψει σωστα ενα αυτοκινητο με lpg ειτε εργοστασιακη εγκατασταση ειτε aftermarket θελει 30% περιπου αυξηση καταναλωσης(και λεγοντας σωστα δεν βαζουμε τα black list αυτοκινητα που απλα καθηστερουν το αναποφευχτο!).
Aν ισχυουν αυτα πιστευετε οτι θα εβγαινε οποιοσδοιποτε εχει καποιο συμφερον απο το υγαρεριο σαν μπιζνα (εγκαταστατης,εμπορας συστηματων ,πρατηριουχος,μηχανικος αυτοκινητων,μηχανουργος κ.τ.λ)θα εβγαινε και θα το παραδεχοταν?

Σημερα με τιμη υγραεριου στην Θεσ/νικη στα 90 λεπτα το λιτρο και μεχρι πριν 10 μερες ηταν στα 99 λεπτα αν λοιπον ισχυει και αυτο το + 30-35% πηγαμε στα 1,30-1,35 η τιμη του αντιστοιχου λιτρου βενζινης που ηταν στα 1,55-1,58 και τωρα εχει 1,60-1,63,υπολογιστε το κοστος εγκαταστασης και το κοστος που ουκ ολιγοι μεσα στο φορουμ εχουν παθει απο τις βαλβιδες αν εβγαινε και ελεγαν την "αληθεια" (αν το ξαναλεω ισχυουν τα παραπανω!)θα εβαζε κανεις υγραεριο στο αυτοκινητο του?
Ελαχιστοι λεω εγω,η πιτα θα μικραινε τοσο που θα εβαζαν υγραεριο μονο οσοι κανουν τρομερα πολλα χλμ τον χρονο,τα αυτοκινητα τους ειναι αρκετα ενεργοβορα και δεν ειναι σε καμια black list και δεν υπαρχει σεντς και αρα δεν εχουν την επιλογη για να επιλεξουν ντιζελ!

Αν αν αν υποθετικα λεω αν ησουν τρολλ θα εγραφες αλλα;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 28 Φεβ, 2014 14:56

valsam έγραψε:Θα κανω μια ξεκαθαρη ερωτηση προς ολους του φορουμ και θελω να μου απαντησετε!

μπορεις να βρεις καποιον που εχει αυτοκινητο με διπλο καυσιμο απο την μανα του και να τον ρωτησεις για τις καταναλωσεις ετσι ωστε να δεις την πραγματικοτητα, ολοι αυτοι που εχουν μετρησει κατ εσε ειναι βλακες και δεν ξερουν τι πληρωνουν τωρα και τι στο παρελθον, για τον Αντωνη που λες το μονο που θα σχολιασω ειναι οτι ακομα ψαχνει να βρει πρατηριο στην Αττικη που εχει τιμη λιτρου κατω απο 80 λεπτα οταν με ενα κλικ στην πανω αριστερη γωνια της κεντρικης σελιδας του φορουμ βγαζει 7 πρατηρια, απο κει και περα κρινε μονος σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 28 Φεβ, 2014 15:32

antonis8via έγραψε:Αυτός που λέει για 30 κάτι μοίρες.....ούτε να λογκαρει και να αναλύσει τι διαβάζει ξέρει.
...Στα τουρμπατα 3 μοίρες είναι 10 το πολυ 15 ίπποι.....στα ατμοσφαιρικά μαμισια είναι πολυ λιγότερη η διάφορα.

Επειδή είμαι ο μόνος που ανέφερα μοίρες, να υποθέσω αναφέρεσαι σε μένα; Θα σε παραπέμψω σε κάτι απλό, θυμήσουν τι κάνανε οι ταξιτζήδες παλιότερα για να έχουν μεγαλύτερη οικονομία. Επίσης ό,τι παραθέτω είναι ενδείξεις OBD live streaming και όχι από το μυαλό μου, αν καταφέρεις να δείξεις ότι αυτά που δείχνει το OBD είναι μπούρδες πάω πάσο. Δύο διαφορετικά εργαλεία χρησιμοποιώ, το ένα έχει ανάλυση 0.5 μοιρών, το άλλο τα δείχνει στη μονάδα, και τα 2 τα ίδια πράγματα δείχνουν. Θα τρομοκρατηθείς αν μάθεις ότι το αβάνς γίνεται και αρνητικό;

antonis8via έγραψε:Μου γίνατε ειδικοί στη προπορεια.....νέα μόδα

Κάτι κάπου το έχεις μπλέξει. Το εύρος του αβάνς παίζει από -25 μέχρι και +39 με πιο επικρατούσες τιμές από -10 έως +36. Ολογραφώς Ignition timing το γράφουν τα εργαλεία, μήπως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο;;
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Φεβ, 2014 15:44

Ηλια να βρω π.χ καποιον με opel υγραεριοκιητο απο την μαμα και να μου πει τι δηλ?
Οτι εχει μονο 10% αυξηση καταναλωσης ενω η ιδια η opel το δινει 35%!!!!!
Και θα τον πιστεψω?
Ειναι σαν να μου λες πανε ρωτα τον ταδε ποσο καει το αυτοκινητο του ενω ξερουμε οτι η μαμα το δινει π.χ 6 λιτρα καταναλωση βενζινης και αυτος αντι να πει ενα φυσιολογικο 7-8 (γιατι οι εταιριες ολοι το ξερουμε πολυ καλα και επισης εσυ Ηλια οτι το 6 που δινουν ειναι επανω σε ραουλα και η πραγματικη ειναι 1 με 2 λιτρα τουλαχιστον παραπανω!)μου πει καιω 5,δηλ. να μου πει οτι καιει και λιγοτερο απο το μη εφικτο νουμερο που δινει η ιδια η εταιρια!
Ηλια κανεναν δεν αποκαλεσα βλακα και οτι δεν ξερει τι καιει(υπαρχουν ομως και παρα πολλοι οπως και εγω που στην αρχη δεν μετρουσαμε σωστα πως και τι καιει το αυτοκινητο με υγραεριο!), απλα ρωταω και εγω για να δω αν πραγματικα υπαρχουν συμφορουμιτες που οντος δεν εχουν αυτο το 25-35% αυξηση της καταναλωσης και εχουν 10-15% που λενε πως αυτο πετυχαινετε!
Πετυχαινετε με φτωχοτερα μιγματα,με μειωση ιποδυναμης κ.τ.λ,δηλ. πειτε μας επιτελους επιστημονικα πως γινετε τελος παντων αυτο το μικρο θαυμα?
Ηλια μαγνητακια,υδρογονο,ματζαφλερια που βαζεις στον αναπτυρα του αυτοκινητου και πετυχαινουν εως και 60% μειωση στην καταναλωση δεν υπαρχουν φιλε και θαυματα δεν γινονται,οταν το υγραεριο εχει 25,8% λιγοτερη θερμογονο δυναμη εμενα περι θαυματος μου ακουγετε να εχεις μονο 10% αυξηση καταναλωσης οταν παιρνεις 25,85 λιγοτερη δυμναμη απο το καυσιμο(και σιγουρα και στις αυκινητοβιομηχανιες σαν θαυμα θα τους ακουστει αν μαθουν οτι στο Ελλαδα εχουμε πετυχει τετοιο πραγμα και αυτοι δεν μπορουν!)!
Τα ιδια και χειροτερα γινοταν και ακομη γινονται με την θερμανση, μολις ανεβηκε η τιμη του πετρελαιου,τι πυρηνικους αντιδραστηρες παρουσιαζαν κατι θαυματουργες απλες αντιστασεις οπως δηλ. ζεσταινει το νερο με ρευμα ενας βραστηρας που κανουμε καφε ,τι κατι θαυματουργα ηλεκτρικα πανελ, τι λεβητες πελλετ με 99% αποδοση, τι ξυλολεβητες με τα ιδια ποσοσστα αποδοσης,φιλε ολα στις περισοτερες περιπτωσεις τριχες ,αλλα ηταν και ειναι εντελος απατη και αλλα που δεν ηταν-ειναι τριχες απλα εχουν πολυ λιγοτερες αποδοσεις απο τις ονομαστικες η γενικα δεν κανουν αυτα που υποσχονται ,απλα ο Ελληναρας που κοιταει στο πως θα φαει τα λεφτα του κοσμακι υποσχονταν λαγους με πετραχειλια, και για να μην το τσουβαλιιασουμε και το υγραεριο στο ιδιο σακι μες τα αλλα θαυματουργα προιοντα σας παρακαλω λοιπον με νουμερα αποδειξτε μου λοιπον πως πετυγχανετε αυτο το οχι 25-35% αυξηση καταναλωσης!
Εξαλου σαν ερωτημα το εθεσα εξ'αρχης για να μου λυθει η απορια,δεν ειπα πουθενα οτι το γνωριζω ντεφακτο οτι ισχυει,αλλα απο τις απαντησεις που παιρνωεδω μεσα τεινω να πιστεψω πλεον οτι η αληθεια ειναι αυτη!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 28 Φεβ, 2014 16:04

valsam έγραψε:Ηλια να βρω π.χ καποιον με opel υγραεριοκιητο απο την μαμα και να μου πει τι δηλ?
Οτι εχει μονο 10% αυξηση καταναλωσης ενω η ιδια η opel το δινει 35%!!!!!
Και θα τον πιστεψω?
Ειναι σαν να μου λες πανε ρωτα τον ταδε ποσο καει το αυτοκινητο του ενω ξερουμε οτι η μαμα το δινει π.χ 6 λιτρα καταναλωση βενζινης και αυτος αντι να πει ενα φυσιολογικο 7-8 (γιατι οι εταιριες ολοι το ξερουμε πολυ καλα και επισης εσυ Ηλια οτι το 6 που δινουν ειναι επανω σε ραουλα και η πραγματικη ειναι 1 με 2 λιτρα τουλαχιστον παραπανω!)μου πει καιω 5,δηλ. να μου πει οτι καιει και λιγοτερο απο το μη εφικτο νουμερο που δινει η ιδια η εταιρια!
Ηλια κανεναν δεν αποκαλεσα βλακα και οτι δεν ξερει τι καιει(υπαρχουν ομως και παρα πολλοι οπως και εγω που στην αρχη δεν μετρουσαμε σωστα πως και τι καιει το αυτοκινητο με υγραεριο!), απλα ρωταω και εγω για να δω αν πραγματικα υπαρχουν συμφορουμιτες που οντος δεν εχουν αυτο το 25-35% αυξηση της καταναλωσης και εχουν 10-15% που λενε πως αυτο πετυχαινετε!
Πετυχαινετε με φτωχοτερα μιγματα,με μειωση ιποδυναμης κ.τ.λ,δηλ. πειτε μας επιτελους επιστημονικα πως γινετε τελος παντων αυτο το μικρο θαυμα?
Ηλια μαγνητακια,υδρογονο,ματζαφλερια που βαζεις στον αναπτυρα του αυτοκινητου και πετυχαινουν εως και 60% μειωση στην καταναλωση δεν υπαρχουν φιλε και θαυματα δεν γινονται,οταν το υγραεριο εχει 25,8% λιγοτερη θερμογονο δυναμη εμενα περι θαυματος μου ακουγετε να εχεις μονο 10% αυξηση καταναλωσης οταν παιρνεις 25,85 λιγοτερη δυμναμη απο το καυσιμο(και σιγουρα και στις αυκινητοβιομηχανιες σαν θαυμα θα τους ακουστει αν μαθουν οτι στο Ελλαδα εχουμε πετυχει τετοιο πραγμα και αυτοι δεν μπορουν!)!
Τα ιδια και χειροτερα γινοταν και ακομη γινονται με την θερμανση, μολις ανεβηκε η τιμη του πετρελαιου,τι πυρηνικους αντιδραστηρες παρουσιαζαν κατι θαυματουργες απλες αντιστασεις οπως δηλ. ζεσταινει το νερο με ρευμα ενας βραστηρας που κανουμε καφε ,τι κατι θαυματουργα ηλεκτρικα πανελ, τι λεβητες πελλετ με 99% αποδοση, τι ξυλολεβητες με τα ιδια ποσοσστα αποδοσης,φιλε ολα στις περισοτερες περιπτωσεις τριχες ,αλλα ηταν και ειναι εντελος απατη και αλλα που δεν ηταν-ειναι τριχες απλα εχουν πολυ λιγοτερες αποδοσεις απο τις ονομαστικες η γενικα δεν κανουν αυτα που υποσχονται ,απλα ο Ελληναρας που κοιταει στο πως θα φαει τα λεφτα του κοσμακι υποσχονταν λαγους με πετραχειλια, και για να μην το τσουβαλιιασουμε και το υγραεριο στο ιδιο σακι μες τα αλλα θαυματουργα προιοντα σας παρακαλω λοιπον με νουμερα αποδειξτε μου λοιπον πως πετυγχανετε αυτο το οχι 25-35% αυξηση καταναλωσης!
Εξαλου σαν ερωτημα το εθεσα εξ'αρχης για να μου λυθει η απορια,δεν ειπα πουθενα οτι το γνωριζω ντεφακτο οτι ισχυει,αλλα απο τις απαντησεις που παιρνωεδω μεσα τεινω να πιστεψω πλεον οτι η αληθεια ειναι αυτη!

με φτωχοτερο μειγμα μπορει να εχεις μεγαλυτερη καταναλωση αποτι με σωστο.
ελα παρε το αμαξι μου κρατα το μια βδομαδα και πηγαινε το αν θες και σε δυναμομετρο, σου αρκει αυτο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες