Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Παρ 17 Ιαν, 2014 19:51

Δημοσίευσηαπό
elias34 » Παρ 17 Ιαν, 2014 08:51
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα πρωί έβαλα υγραέριο στο πιο φτηνό βενζινάδικο (όπως κάνω πάντα δηλαδή).
Τιμή lpg 0,979€
Τιμή αμόλυβδης 1,579€
Δηλαδή 38% πιο φτηνή η τιμή του υγραερίου.
Με την προϋπόθεση ότι με υγραέριο καίμε κατά μέσο όρο 10% παραπάνω έχουμε με κατανάλωση 10lt/100 km:
100 km LPG --> 11 x 0,979= 10,77€
100 km βενζίνη --> 10 χ 1,579 = 15,79€
εξοικονόμηση 32% (από 50% που διαφημίζεται κατά κόρον από τους εγκαταστάτες!)--> 5,02 € ανά 100 χλμ.
Δηλαδή για να κάνω απόσβεση ένα σύστημα των 1200€ που έβαλα πρέπει να κάνω (1200/5,02)χ100 = 23.900 χλμ.
Σε αυτά τα χλμ. σίγουρα θα χρειαστώ 80€ για τα φίλτρα τουλάχιστον (2 φορές αλλαγή) άρα θα έχω μπει και μέσα 80€.
Μετά την λήξη της εγγύησης που θα πιθανόν θα χρειαστώ οποιδήποτε εξάρτημα χαλάσει (θα κάνω το σταυρό μου μήπως με λυπηθεί ο θεούλης) απλά θα έχω βάλει lpg από χόμπι ή απλά για να βλέπω τον αγαπημένο μου εγκαταστάτη, να τα λέμε κτλ. (να κινηθεί και λίγο η αγορά ρε παιδιά!).
Ας είναι καλά η κυβέρνηση που μας έσωσε από την άτακτη χρεοκοπία.

Δεν έβαλες βαλίδες, έδρανα και τα συναφή, εκεί που το κοστούμι είναι μεγάλο καθώς και τα 30άρια για να βλέπεις τη χαμογελαστή φάτσα του υγραεριατζή σου (στον δικό μου λείπουν και κάτι δόντια οπότε το θέαμα δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο) για να περνάς κάθε φορά ΚΤΕΟ.
Την ταλαιπωρία για τις ρυθμίσεις δεν τη βάζω μέσα (εξάλλου όπως έχει αποδείξει το κράτος για να είναι κάποιος αδειούχος εγκαταστάτης αρκούν σεμινάρια-εξάλλου τα παιδιά το έχουν ασκήσει το άθλημα τόσα χρόνια μωρέ, την μαθαίνουν την τεχνολογία εύκολα- ενώ για να εκδίδει κάποιος επιστήμονας μηχανολόγος μηχανικός ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να έχει τελειώσει πολυτεχνείο, να έχει κάνει σεμινάρια και μετά να δώσει επιτυχείς εξετάσεις-καλά να πάθει αφού πέρασε στο πολυτεχνείο, ενώ άμα γύριζε με γκόμενες και δεν διάβαζε τώρα θα είχε ένα νόμιμο συνεργείο και θα παντελόνιαζε τα ωραία λεφτά του κάθε άμοιρου κατατρεγμένου που του έχουν στερέψει και την τελευταία σταγόνα οι φόροι, τα χαράτσια με μοναδική ελπίδα να γλιτώσει κανά ευρώ-). Και μετά θα κλαιγόταν όπως σχεδόν όλοι (δεν βγαίνω, δύσκολα κτλ) γιατί κακά τα ψέματα το μεροκάματο στις εγκαταστάσεις παιδιά παίζει από 300+ η εγκατάσταση από την έρευνα που έκανα.
Τελικά μήπως εμείς που έχουμε βάλει ερχόμαστε μία η άλλη;
Το ξέρω κατάντησα γραφικός....
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 17 Ιαν, 2014 21:23

Λοιπον επειδη εχω βαρεθει τα υπονοουμενα και τις κορωνες προκαλω τον Κυριακο να αποδειξει οτι εχω επαγγελματικη σχεση αμεση η εμμεση με το υγραεριο.....με αποδειξεις οχι παπαριες...του επιτρεπω να βαλει και ονοματα διευθυνσεις τηλεφωνα κλπ.........για να τελειωνουμε με αυτο το αστειο
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 18 Ιαν, 2014 00:25

tirbouson έγραψε:Δημοσίευσηαπό
elias34 » Παρ 17 Ιαν, 2014 08:51
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα πρωί έβαλα υγραέριο στο πιο φτηνό βενζινάδικο (όπως κάνω πάντα δηλαδή).
Τιμή lpg 0,979€
Τιμή αμόλυβδης 1,579€
Δηλαδή 38% πιο φτηνή η τιμή του υγραερίου.
Με την προϋπόθεση ότι με υγραέριο καίμε κατά μέσο όρο 10% παραπάνω έχουμε με κατανάλωση 10lt/100 km:
100 km LPG --> 11 x 0,979= 10,77€
100 km βενζίνη --> 10 χ 1,579 = 15,79€
εξοικονόμηση 32% (από 50% που διαφημίζεται κατά κόρον από τους εγκαταστάτες!)--> 5,02 € ανά 100 χλμ.
Δηλαδή για να κάνω απόσβεση ένα σύστημα των 1200€ που έβαλα πρέπει να κάνω (1200/5,02)χ100 = 23.900 χλμ.
Σε αυτά τα χλμ. σίγουρα θα χρειαστώ 80€ για τα φίλτρα τουλάχιστον (2 φορές αλλαγή) άρα θα έχω μπει και μέσα 80€.
Μετά την λήξη της εγγύησης που θα πιθανόν θα χρειαστώ οποιδήποτε εξάρτημα χαλάσει (θα κάνω το σταυρό μου μήπως με λυπηθεί ο θεούλης) απλά θα έχω βάλει lpg από χόμπι ή απλά για να βλέπω τον αγαπημένο μου εγκαταστάτη, να τα λέμε κτλ. (να κινηθεί και λίγο η αγορά ρε παιδιά!).
Ας είναι καλά η κυβέρνηση που μας έσωσε από την άτακτη χρεοκοπία.

Δεν έβαλες βαλίδες, έδρανα και τα συναφή, εκεί που το κοστούμι είναι μεγάλο καθώς και τα 30άρια για να βλέπεις τη χαμογελαστή φάτσα του υγραεριατζή σου (στον δικό μου λείπουν και κάτι δόντια οπότε το θέαμα δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο) για να περνάς κάθε φορά ΚΤΕΟ.
Την ταλαιπωρία για τις ρυθμίσεις δεν τη βάζω μέσαι την (εξάλλου όπως έχει αποδείξει το κράτος για να είναι κάποιος αδειούχος εγκαταστάτης αρκούν σεμινάρια-εξάλλου τα παιδιά το έχουν ασκήσει το άθλημα τόσα χρόνια μωρέ, την μαθαίνουν την τεχνολογία εύκολα- ενώ για να εκδίδει κάποιος επιστήμονας μηχανολόγος μηχανικός ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να έχει τελειώσει πολυτεχνείο, να έχει κάνει σεμινάρια και μετά να δώσει επιτυχείς εξετάσεις-καλά να πάθει αφού πέρασε στο πολυτεχνείο, ενώ άμα γύριζε με γκόμενες και δεν διάβαζε τώρα θα είχε ένα νόμιμο συνεργείο και θα παντελόνιαζε τα ωραία λεφτά του κάθε άμοιρου κατατρεγμένου που του έχουν στερέψει κα τελευταία σταγόνα οι φόροι, τα χαράτσια με μοναδική ελπίδα να γλιτώσει κανά ευρώ-). Και μετά θα κλαιγόταν όπως σχεδόν όλοι (δεν βγαίνω, δύσκολα κτλ) γιατί κακά τα ψέματα το μεροκάματο στις εγκαταστάσεις παιδιά παίζει από 300+ η εγκατάσταση από την έρευνα που έκανα.
Τελικά μήπως εμείς που έχουμε βάλει ερχόμαστε μία η άλλη;
Το ξέρω κατάντησα γραφικός....

ξεχνας οτι για να βγαλει καποιος αδεια εξασκησεως επαγγελματος για αερια καυσιμα θα πρεπει πρωτα να εχει αδεια εξασκησεως επαγγελματος μηχανικου ή ηλεκτρολου αυτοκινητων, παρακολουθει μετα σεμιναρια (250 ωρες ηταν και τωρα νομιζω οτι εγιναν 150 ωρες) και δινει και αυτος καποιες εξετασεις. οπως και ο επιστημονας μηχανολογος μηχανικος μετα απο σεμιναρια εκδιδει ενεργειακα πιστοποιητικα, αληθεια αυτα που χρησιμευουν αραγε?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 18 Ιαν, 2014 07:32

Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα,αν δεν είχα κάνει μετατροπή,το σκεφτόμουν και ερχόμουν σε τούτο εδώ το
φόρουμ να ενημερωθώ για το υγραέριο σίγουρα δεν θα την έκανα.

Ευτυχώς που είχα κάνει τη μετατροπή πρώτα και μετά έψαξα και έμαθα για το φόρουμ.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 18 Ιαν, 2014 08:20

Δεν ειναι - ακριβως - ετσι pappoy.

Ακομα και αυτος ο τροπος ειναι ενημερωση.

Το κακο ειναι οτι ΠΟΛΛΟΙ σα και εσενα ΠΡΩΤΑ βαζουν - ανενημερωτοι - υγραεριο και μετα εμφανιζονται εδω με προβληματα και "γιατι".
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 18 Ιαν, 2014 10:42

+2
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό cmax » Σάβ 18 Ιαν, 2014 11:30

Ουτε οπως τα λες, fokion ειναι ακριβως.
Πως ακριβως ειναι η ενημερωση; Να μπω σε αυτο το φορουμ και να ενημερωθω απο ποιον;
Εσενα; Τον Kyriak;Τον εγκαταστατη; Τον μηχανικο μου που ειναι αντιθετος με το υγραεριο;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 18 Ιαν, 2014 11:36

cmax έγραψε:Ουτε οπως τα λες, fokion ειναι ακριβως.
Πως ακριβως ειναι η ενημερωση; Να μπω σε αυτο το φορουμ και να ενημερωθω απο ποιον;
Εσενα; Τον Kyriak;Τον εγκαταστατη; Τον μηχανικο μου που ειναι αντιθετος με το υγραεριο;

Ok ας αλαξω την λεξη απο "ενημερωση" σε "αποψεις"
διαβαζεις και σχηματιζεις την δικη σου.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό cmax » Σάβ 18 Ιαν, 2014 11:41

Ωραια, και πως ενας ασχετος απο μηχανολογικα, θα ενημερωθει γυρω απο το υγραεριο;
Πως θα σχηματισει τη δικια του οταν δεν ξερει καν τι ειναι το μπουζι;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 18 Ιαν, 2014 11:51

Τι εγιναν τα ποστ του kyriak,ποιος τα εξαφανισε ρε παιδια?
Εξαπελησε διαφορες κατηγοριες για αβανταδορους με τσαμπα εγκαταστασεις κ.τ.λ,αυτα δεν περνιουνται ντουκου,εμενα αν με κατηγορουσε ετσι οπως στα εχωσε fokion και ειχα την φωλια μου καθαρη θα τον ξεχεζα μεχρι το 2018!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες