elias34 » Παρ 17 Ιαν, 2014 08:51
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα πρωί έβαλα υγραέριο στο πιο φτηνό βενζινάδικο (όπως κάνω πάντα δηλαδή).
Τιμή lpg 0,979€
Τιμή αμόλυβδης 1,579€
Δηλαδή 38% πιο φτηνή η τιμή του υγραερίου.
Με την προϋπόθεση ότι με υγραέριο καίμε κατά μέσο όρο 10% παραπάνω έχουμε με κατανάλωση 10lt/100 km:
100 km LPG --> 11 x 0,979= 10,77€
100 km βενζίνη --> 10 χ 1,579 = 15,79€
εξοικονόμηση 32% (από 50% που διαφημίζεται κατά κόρον από τους εγκαταστάτες!)--> 5,02 € ανά 100 χλμ.
Δηλαδή για να κάνω απόσβεση ένα σύστημα των 1200€ που έβαλα πρέπει να κάνω (1200/5,02)χ100 = 23.900 χλμ.
Σε αυτά τα χλμ. σίγουρα θα χρειαστώ 80€ για τα φίλτρα τουλάχιστον (2 φορές αλλαγή) άρα θα έχω μπει και μέσα 80€.
Μετά την λήξη της εγγύησης που θα πιθανόν θα χρειαστώ οποιδήποτε εξάρτημα χαλάσει (θα κάνω το σταυρό μου μήπως με λυπηθεί ο θεούλης) απλά θα έχω βάλει lpg από χόμπι ή απλά για να βλέπω τον αγαπημένο μου εγκαταστάτη, να τα λέμε κτλ. (να κινηθεί και λίγο η αγορά ρε παιδιά!).
Ας είναι καλά η κυβέρνηση που μας έσωσε από την άτακτη χρεοκοπία.
Δεν έβαλες βαλίδες, έδρανα και τα συναφή, εκεί που το κοστούμι είναι μεγάλο καθώς και τα 30άρια για να βλέπεις τη χαμογελαστή φάτσα του υγραεριατζή σου (στον δικό μου λείπουν και κάτι δόντια οπότε το θέαμα δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο) για να περνάς κάθε φορά ΚΤΕΟ.
Την ταλαιπωρία για τις ρυθμίσεις δεν τη βάζω μέσα (εξάλλου όπως έχει αποδείξει το κράτος για να είναι κάποιος αδειούχος εγκαταστάτης αρκούν σεμινάρια-εξάλλου τα παιδιά το έχουν ασκήσει το άθλημα τόσα χρόνια μωρέ, την μαθαίνουν την τεχνολογία εύκολα- ενώ για να εκδίδει κάποιος επιστήμονας μηχανολόγος μηχανικός ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να έχει τελειώσει πολυτεχνείο, να έχει κάνει σεμινάρια και μετά να δώσει επιτυχείς εξετάσεις-καλά να πάθει αφού πέρασε στο πολυτεχνείο, ενώ άμα γύριζε με γκόμενες και δεν διάβαζε τώρα θα είχε ένα νόμιμο συνεργείο και θα παντελόνιαζε τα ωραία λεφτά του κάθε άμοιρου κατατρεγμένου που του έχουν στερέψει και την τελευταία σταγόνα οι φόροι, τα χαράτσια με μοναδική ελπίδα να γλιτώσει κανά ευρώ-). Και μετά θα κλαιγόταν όπως σχεδόν όλοι (δεν βγαίνω, δύσκολα κτλ) γιατί κακά τα ψέματα το μεροκάματο στις εγκαταστάσεις παιδιά παίζει από 300+ η εγκατάσταση από την έρευνα που έκανα.
Τελικά μήπως εμείς που έχουμε βάλει ερχόμαστε μία η άλλη;
Το ξέρω κατάντησα γραφικός....