Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Δεκ, 2013 02:19

Φιλε Kostas75 και εμενα απο την επιτροπη οταν με πηραν τηλ. με ρωτησαν αν έχω παραδείγματα πρατηρίων που ανεβάζουν ταυτόχρονα τις τιμές και επισης πως εχω αυτη την υποψια τελος παντων για ανερμονιση των τιμων που ειχα καταγγηλει και τους ειπα να ριξουν μια ματια στο gasprice και στο fuelprices.gr που δειχνει ποτε και ποσσο αναβεσαν τις τιμες τους αλλα και να συγκρινουν και τις διαφορες στην αμολυβδη,κατευθειαν παρατηρησαν απο την επιτροπη οτι οντος ολα τα πρατηρια στην Θεσ/νικη ειχαν αποκλιση το πολυ 2-3 ΧΙΛΙΟΣΤΑ του σεντ π.χ ο ακριβοτερος ειχε 0,922 και ο φθηνοτερος 0,90(πριν κατι μηνες ηταν αυτες οι τιμες) στο υγραεριο ενω στην βενζινη ο ακριβοτερος με τον φθηνοτερο ειχαν εως και 20 λεπτα διαφορα στο λιτρο παρακαλω!
Μαλιστα μαλιστα μου ειπε αυτος που μιλουσα ειναι καταφανεστατο οτι κατι συμβαινει!!!!!!!
Επισης φιλε Kostas75 ουτε και εμενα δεν μου περισευουν για να να κινουμαι με ακριβοτερο καυσιμο (οταν μου τελειωνουν τα καυσιμα απο το εξωτερικο!)μονο και μονο για να κάνω μποϊκοτάζ αλλα συγκεκριμενα εγω τον τελευταιο μηνα το ξαναλεω με αυτα τα μιγματα που κυκλοφορουν απο εκει που ειχα μεχρι τοτε σταθερα 20% αυξημενη καταναλωση με το υγραεριο σε σχεση με την βενζινη τωρα εχω χτυπησει μεχρι και 40-45% αυξηση καταναλωσης και ετσι ειτε κινουμαι με βενζινη ειτε με υγραεριο μου βγαινει μια η αλλη!
Τωρα αν ειμαι εγω η εξαιρεση του κανονα και αυτη η τεραστια αυξηση τελικα οφειλετε γιατι εχει χαλασει το συστημα μου(θα παω μετα τις γιορτες να το κοιταξουμε αν και μια χαρα ρολοι δουλευει το κιτ μου!)και η δικια σου περιπτωση ειναι σαν του φιλο πιο πανω του apagogeas που λεει οτι ουτε κακα μιγματα υπαρχουν και συνεπος ουτε αυτες οι τεραστιες αυξησεις καταναλωσης σε σχεση με την βενζινη τοτε σε συμφερει ακομη να κινησαι με υγραεριο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 25 Δεκ, 2013 08:59

Ας κοιταει ο καθενας την τσεπη του κι οχι του αλλουνου αν τον συμφαιρει.....

ψυχωση εχετε παθει...
τη μια εκανα 20 χλμ λιγοτερα στο 20αρικο την αλλη 10 περισσότερα...
οσο κανω περιπου 120 χλμ στο 20αρικο ( ναι τοσο εκαιγε παντα - πολυ - γι αυτο εβαλα υγραεριο ) ειμαι οκ
σιγα μη κατσω να θυμαμαι και να υπολογιζω αν και ποσα χλμ εκανα αττικη οδο ποση.... θερμοκρασια περιβαλλοντος ειχε να υπολογισω ποσο δουλεψε "πλουσιο" κ.λ.π. κ.λ.π.

εχω σοβαροτερα θεματα να ασχοληθω...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 25 Δεκ, 2013 13:25

Και εγώ εχθές ένα 20αρικο έβαλα μετά από καιρό και μου έβγαλε τα χιλιόμετρα που έβγαζα..μόνο που έβαλα με 99.8

Sent from my HTC One X using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 25 Δεκ, 2013 13:25

Απο Νοεμβριο μεχρι Μαρτιο γκρινια και απο Απριλιο μεχρι Οκτωβριο πανυγυρια εδω και 3 χρονια τα ιδια..............απλα
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 25 Δεκ, 2013 13:28

Kostas75 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.

Η τιμή του υγραερίου έχει φτάσει 94-96 λεπτά το λίτρο και πάει για 1 ευρώ!!! Έγραψα στην επιτροπή ανταγωνισμού και μου απάντησαν μετά από 2-3 εβδομάδες ότι και καλά κοιτάνε το θέμα, αλλά αν έχω και συγκεκριμένα παραδείγματα πρατηρίων που ανεβάζουν ταυτόχρονα τις τιμές να το αναφέρω κτλ. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω ότι σκοπεύουν να κάνουν κάτι. Τι κάνουμε; Καθόμαστε και περιμένουμε απλά ανήμποροι να ανεβαίνει συνέχεια η τιμή; Ακόμη και τόσο ακριβό που είναι το υγραέριο εξακολουθεί να είναι αισθητά φθηνότερο από την βενζίνη, και εγώ όντας άνεργος θέλω να γλιτώνω έστω και λίγα από παντού αυτή την περίοδο, δεν έχω την πολυτέλεια να μπορώ να βάζω βενζίνη με περισσότερα και να τους κάνω μποϊκοτάζ... :(

Sent from my iPad using Tapatalk HD

καλημερα, να τους μποικοταρεις βαζοντας φθηνο καυσιμο απο ενα αλλο πρατηριο η απο σκοπια εχεις ενα χ οικονομικο οφελος αλλα βαζοντας βενζινη πιστευω οτι βγαινεις ο ιδιος χαμενος και αυτοι συνεχιζουν και κερδιζουν, δεν ειναι ευπαθες προιον που αν δεν καταναλωθει σε καποιο χρονικο διαστημα να χαλασει, ενα πραγμα που πιθανον σου συμφαιρει ειναι να περιορισεις τις μετακινησεις με το αυτοκινητο, κανοντας τις βασικες
antonis132

Δημοσιευσεις: 481

Δημοσίευσηαπό cmax » Δευτ 06 Ιαν, 2014 13:18

Ηρθαν οι γιορτες, περασανε, και ακομη στα υψη η τιμη.
Οσο για τη βενζινη παραμενει χαμηλα..
Τι γινετε;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 06 Ιαν, 2014 15:10

cmax έγραψε:Ηρθαν οι γιορτες, περασανε, και ακομη στα υψη η τιμη.
Οσο για τη βενζινη παραμενει χαμηλα..
Τι γινετε;

Τι γίνεται;απλά την πατήσαμε.. Αυτό γίνεται..

Sent from my ZTE V967S using Tapatalk
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό cosygatos » Τετ 08 Ιαν, 2014 20:42

Προσωπικά εχω περίπου 20%-40% οικονομία, με προβλέψεις βλαβών και το σέρβις μέσα. Δε με χαλάει καθόλου- πες ότι πήρα αντί του tjet την έκδοση με το multiair (για fiat μιλάμε),και μου έμειναν καμια 700αρια ευρώ για βαλβίδες οοοοταν!
cosygatos

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Ιαν, 2014 00:27

Το καλυτερο σημερινο σεναριο για μενα ειναι αυτο,και φυσικα αν το μιγμα ειναι σωστο και αν δεν εχει πεσει κλεψιμο στην αντλια που φυσικα δεν το εχω αποφυγει,με 99 λεπτα το υγραεριο σημερα και 1,58 η αμολυβδη + 20% αυξηση καταναλωσης με το υγραεριο= 1,19 το αντιστοιχο με την αποδοση της βενζινη λιτρο υγραεριου + 3 λεπτα το ψυκτελαιο,+3 λεπτα περιπου το ετησιο σερβις του υγραεριου =1,25 δηλ. 21% φθηνοτερη η κινηση με το υγραεριο!

Και απλα κανω τον σταυρο μου μην τυχον και βγει ζημια γιατι ετσι οπως τα υπολογιζω αν συνεχιστουν αυτες οι τιμες θα χρειαστω καμια 5ετια να κανω αποσβεση του συστηματος και της ζημιας!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 09 Ιαν, 2014 12:15

valsam έγραψε:..............,με 99 λεπτα το υγραεριο σημερα .....................+ 20% αυξηση καταναλωσης με το υγραεριο= 1,19 το αντιστοιχο με την αποδοση της βενζινη λιτρο υγραεριου

ορθόν,

valsam έγραψε:.+ 3 λεπτα το ψυκτελαιο,

για οσους ΕΧΟΥΝ... για οσους δεν το χρειαζονται δεν το υπολογιζουν.

επεισεις πολλοι δεν χρειαζονται ΟΥΤΕ μικροψεκασμους βενζινης

valsam έγραψε:.+3 λεπτα περιπου το ετησιο σερβις του υγραεριου

ενα φιλτρο ξερω στα 15 ευρω περιπου... τι αλλο???

valsam έγραψε:.=1,25 δηλ. 21% φθηνοτερη η κινηση με το υγραεριο!

Αν ΑΥΤΗ τη στιγμη δηλαδη καποιος εβαζε βενζινα 21% φτυνότερα δε θα πανυγιριζε...

αν και για μενα με - το ψυκτελαιο ειμαι συμφονα με την λογική ΣΟΥ στα 1.22 λεπτά αρρα μειον ποσο ποσοστο γιατι ειμαι λιγο σκραπα στα μαθηματικα????
γιατι 1,22 Χ 30% = 1.59.... δε μπορει να κανω οικονομια 30%..... ε???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Παρεπιτόντως για πες ΠΩΣ βγαζεις αυτο το "3 λεπτά" και στις 2 περιπτωσεις.... στα ποσα ετησια χλμ πχ γιατι κατι δε μου βγαινει....

valsam έγραψε:.Και απλα κανω τον σταυρο μου μην τυχον και βγει ζημια γιατι ετσι οπως τα υπολογιζω αν συνεχιστουν αυτες οι τιμες θα χρειαστω καμια 5ετια να κανω αποσβεση του συστηματος και της ζημιας!

Κι αν δε το κινεις καθολου δε θα κανεις ποτε
κι αν το αυτοκινητο η καταναλωσω του ειναι 4 λιτρα ανα 100 και παλι ποτε δε θα κανεις
κι αν το μοτερ σου ειναι πρωτη μουρη στα προβληματικά μοτερ και παλι του αγιου θα κανεις
τα εχουμε πει αυτα....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες