Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 14 Σεπ, 2013 08:45

Ποιος δεν αναφέρεται εκτεταμένα στο θέμα της λίπανσης των βαλβίδων?
88.000 προβολές έχει το συγκεκριμένο θέμα και 47 σελίδες posts.

Εμείς στην LPGas έχουμε γίνει κουραστικοί αναφέροντας τους λόγους που δημιουργείτε το VSR και τους τρόπους να παρατείνουμε τη ζωή των εδρών εξαγωγής ενός υγραεριοκίνητου κινητήρα όσο περισσότερο μπορούμε.
Γι’αυτό και φωνάζουμε όταν ακούμε συναδέλφους να διαφημίζουν 10 και 15 χρόνια εγγύηση κινητήρα, αλλά χωρίς να περιλαμβάνονται οι βαλβίδες εξαγωγής, γιατί πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση λογω ελλιπούς ενημέρωσης του καταναλωτή.

Το υγραέριο συμφέρει και μέσα στο forum αυτό έχουμε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πάρα πολλές φορές για διαφορετικά μοντέλα. Εμείς έχουμε στο δρόμο πάνω 200 Toyota με VVTi κινητήρες όχι με 10.000 αλλά με 80.000 + χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Απλά ελέγχουμε κάθε 40.000 χλμ τα διάκενα των βαλβίδων εξαγωγής και αν χρειαστεί ρυθμίζουμε ανάλογα.

Και στη χειρότερη λοιπόν των περιπτώσεων που κάποιο από τα «ευαίσθητα» αυτοκίνητα χρειαστεί στα 50.000, 80.000, 100.000 χλμ έδρες και βαλβίδες, υπάρχει η λύση των ενισχυμένων υλικών, που με 500-600 Euros κάνουν το καπάκι ολοκαίνουριο και ανθεκτικότατο στη χρήση με υγραέριο.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Σάβ 14 Σεπ, 2013 10:04

VALSAM
Ολα αυτά φ'ιλε μου έχω κάτσει και έχω διαβάσει , δέν πιστέυω σε καμιά περιπτωση ότι κάποιοι οι λιγοι
ψεκασμοι βενζίνης σε mil secont θα προστατέψουν βαλβίδες και έδρες !!

Ειμαι απόλυτα συμφωνος με όλα αυτα που γράφεις !! Ειδα στο τελευταίο εγκεφαλο της BRC PLUG END DRIVE .
Οτι μπορείς να επιλέξεις απενεργοποίησει της τρόμπα βένζίνης εργοστασιακά ,φυσικά έχει και την καλλωδίωση
όποτε δέν νομίζω ακόμη και οι Ιταλικες εταιρίες να πιστέυουν ότι θα σωθουν οι εδρες και βαλβίδες απο τους ψεκασμους κάποιον μιλισεκοντ βενζίνης ,οι μελετές που έχουν κάνει οι εταιρίες , σου λένε ότι το τά δε αμάξι έχει προβλημα στις βαλβίδες π.χ( νισσαν κασκα΄ι' ) δέν λέει πουθενα στο PDF ή στο manual set βάλε ψεκασμους βενζίνης !!!!!! :thumbup: :thumbup: :wave: :wave:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 14 Σεπ, 2013 11:07

LPGas έγραψε:Ποιος δεν αναφέρεται εκτεταμένα στο θέμα της λίπανσης των βαλβίδων?
88.000 προβολές έχει το συγκεκριμένο θέμα και 47 σελίδες posts.

Εμείς στην LPGas έχουμε γίνει κουραστικοί αναφέροντας τους λόγους που δημιουργείτε το VSR και τους τρόπους να παρατείνουμε τη ζωή των εδρών εξαγωγής ενός υγραεριοκίνητου κινητήρα όσο περισσότερο μπορούμε.
Γι’αυτό και φωνάζουμε όταν ακούμε συναδέλφους να διαφημίζουν 10 και 15 χρόνια εγγύηση κινητήρα, αλλά χωρίς να περιλαμβάνονται οι βαλβίδες εξαγωγής, γιατί πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση λογω ελλιπούς ενημέρωσης του καταναλωτή.

Το υγραέριο συμφέρει και μέσα στο forum αυτό έχουμε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πάρα πολλές φορές για διαφορετικά μοντέλα. Εμείς έχουμε στο δρόμο πάνω 200 Toyota με VVTi κινητήρες όχι με 10.000 αλλά με 80.000 + χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Απλά ελέγχουμε κάθε 40.000 χλμ τα διάκενα των βαλβίδων εξαγωγής και αν χρειαστεί ρυθμίζουμε ανάλογα.

Και στη χειρότερη λοιπόν των περιπτώσεων που κάποιο από τα «ευαίσθητα» αυτοκίνητα χρειαστεί στα 50.000, 80.000, 100.000 χλμ έδρες και βαλβίδες, υπάρχει η λύση των ενισχυμένων υλικών, που με 500-600 Euros κάνουν το καπάκι ολοκαίνουριο και ανθεκτικότατο στη χρήση με υγραέριο.

Μπραβο σου LPGas τωρα το εθεσες πολυ πιο σωστα αλλα και παλι σε αυτο που λες "Εμείς στην LPGas έχουμε γίνει κουραστικοί αναφέροντας τους λόγους που δημιουργείτε το VSR και τους τρόπους να παρατείνουμε τη ζωή των εδρών εξαγωγής ενός υγραεριοκίνητου κινητήρα όσο περισσότερο μπορούμε" παλι μου αφηνει την εντυπωση οτι το προβλημα ειναι πολυ πιο εκτεταμενο απ'οσο παρουσιαζετε απο την πλειοψηφια των εγκαταστατων,επισης παλι δεν πειθωμαι με χειροπιαστα παραδειγματα οπως π.χ μακροχρονια τεστ οτι με μικροψεκασμους βενζινης μερικων μιλισεκοντ προστατευονται οι εδρες και βαλβιδες η οτι κανουν δουλεια ψυκτελαια και τουναπ,οτι κανουν κανουν λεω εγω (και οχι μονο εγω αλλα δεκαδες σαιτ στο ιντερνετ)αλλα ελαχιστη εως πολυ ελαχιστη!

"In the past we have experimented fitting hardened valve seats at great expense to Vauxhalls, Nissan X Trails and Primeras along with Flashlube kits and all have suffered valve recession damage within 20k miles the Vauxhall Zafira in fewer than 12k miles"

"Microwelding (factor 3)

Metallurgy shows us that any two similar metals that are truly clean (right down to a molecular level) will begin to stick back together if left touching for any length of time. The longer they are left this way (when the engine is not running), the more similar the metals are, and the cleaner their surfaces are, the more quickly they will begin to Microweld."

"When two Microwelded surfaces are pulled apart, molecules of metal are pulled from both, resulting in surface damage. After prolonged surface damage due to Microwelding the valve head and seat may not produce a gas tight seal any more. The simplest way to prevent or retard Microwelding is to add 'Dirt' to the surfaces of the two pieces of metal. That 'Dirt' could be the Oil we use to stop things siezing up, it could be Polish or Paint of some kind, it could also be the Soot produced by burning some fuels. It is convenient that Petrol combustion produces lots of carbon (Soot) whereas it is a little inconvenient that LPG burns much cleaner than Petrol and does not leave Carbon deposits. Thus, the cleaner combustion of LPG and other fuels (CNG for instance) can actually promote Microwelding."

Microwelding

In essence, valve wear will occur slightly more quickly when running on LPG simply because it burns much more cleanly. There is no Soot or Dirt to prevent the occurrence of Microwelding. Don't let that worry you, this effect alone is very small. We are still talking about Valve life that is often longer than the life of the car.

Microwelding can be avoided, at least in part, by having the valve head and seat made out of metals that are as dissimilar as possible. Carbon steel valves and Stellite seats provide a good solution here. Another weapon in our anti-Microwelding arsenal is provided by fuel additives. These often come in the form of light Oil which, if introduced in the correct dosage can lubricate the valve head and seat faces, preventing Erosion. Also worth mentioning is that any lubricating oil will eventually burn. When it does, it will replace the missing Soot (Carbon) that can do a lot to prevent Microwelding. Injection of these tiny amounts of oil must have some cooling effect on the valves (like petrol does) although it is probably so small as to make no difference to valve temperatures

Με λιγα λογια εγω καταλαβα οτι η μπιχλα απο τα καταλοιπα της βενζινης που κατακαθετε πανω στις βαλβιδες ειναι σωτηρια για τις βαλβιδες, με το υγραεριο επειδη γινετε πιο καθαρη καυση και γινονται λαμπικος και στεγνες οι βαλβιδες με τα οποια δυσαρεστα αποτελεσματα, Injection of these tiny amounts of oil must have some cooling effect on the valves (like petrol does) although it is probably so small as to make no difference to valve temperatures,δηλ. κλαιν-μαιν η ελαχιστες ποσοτητες ψυκτελαιων και βενζινης!
Ολο και πιο σωστο μου φαινετε τελικα η λυση του πακετου και λαδιερα με 10 σταγονες το λεπτο και ψεκασμος βενζινης σε ποσοστο 30+% και μακαρι να τσιμπαει και λιγο λαδακι το μοτερ ακομη καλυτερα(το δικο μου τσιμπαει 1 λιτρακι στις 10.000 χλμ),το τουναπ ακυρο βγαινει γιατι απόσα καταλαβα καθαριζει τις βαλβιδες και περναει ενα μικροφιλμ απο πανω αρα θα καθαριζει τα λαδια και την μπιχλα της βενζινης !
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 14 Σεπ, 2013 11:36

BMW1796 έγραψε:VALSAM
Ολα αυτά φ'ιλε μου έχω κάτσει και έχω διαβάσει , δέν πιστέυω σε καμιά περιπτωση ότι κάποιοι οι λιγοι

Ειμαι απόλυτα συμφωνος με όλα αυτα που γράφεις !! Ειδα στο τελευταίο εγκεφαλο της BRC PLUG END DRIVE .
Οτι μπορείς να επιλέξεις απενεργοποίησει της τρόμπα βένζίνης εργοστασιακά ,φυσικά έχει και την καλλωδίωση
όποτε δέν νομίζω ακόμη και οι Ιταλικες εταιρίες να πιστέυουν ότι θα σωθουν οι εδρες και βαλβίδες απο τους ψεκασμους κάποιον μιλισεκοντ βενζίνης ,οι μελετές που έχουν κάνει οι εταιρίες , σου λένε ότι το τά δε αμάξι έχει προβλημα στις βαλβίδες π.χ( νισσαν κασκα΄ι' ) δέν λέει πουθενα στο PDF ή στο manual set βάλε ψεκασμους βενζίνης !!!!!! :thumbup: :thumbup: :wave: :wave:

Μπορείς σαφέστατα να πιστεύεις οτιδήποτε, αλλά εταιρίες όπως η BRC και η Vialle έχουν αντίθετη άποψη με την δική σου.

Ο στρατηγικός ψεκασμός βενζίνης, συνάρτηση φορτίου και στροφών μπορεί να περιορίσει τη φθορά τόσο πολύ που καθιστά την μετατροπή ασφαλής και μακροχρόνια αξιόπιστη. Κάθε αυτοκίνητο αναλόγως την ευαισθησία του, έχει διαφορετικές ρυθμίσεις όσον αφορά την ποσότητα και το χρόνο ψεκασμού βενζίνης και αυτό προκύπτει από δοκιμές στα εργοστάσια παραγωγής των εταιριών σε συνεργασία πάντοτε με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Δεν συζητάμε λοιπόν για μια απλή ενεργοποίηση ψεκασμού βενζίνης, πρόκειται για έρευνα πάνω στον ταυτόχρονο ψεκασμό LPG και βενζίνης η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε Ιταλία και Ευρώπη.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 14 Σεπ, 2013 11:45

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:
valsam έγραψε:
splitapsou έγραψε:Κανείς δεν μπορεί να σου πει ή να σου εγγυηθεί ότι με 30% συμμετοχή βενζίνης θα έχεις σίγουρη προστασία ειδικά σε κινητήρα ευαίσθητο. Συνολικά η σκέψη δεν είναι κακή απλά η ένσταση μου είναι το κατα πόσο χρειάζεται ή όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό η βενζίνη. Επίσης εχε υπόψη σου πως δεν ψεκάζει κανένα σύστημα με ποσοστά αλλά με millisecond όταν διαβάσει φορτίο ή στροφές και αν δεν κάνω λάθος αυτό έχει ένα min και ένα max προκαθορισμένο απο τον κατασκευαστή του συστήματος που δεν ξέρω αν μεταβάλλεται.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Αφου λοιπον ουτε με 30-40% παραλληλης χρησης υγραεριου δεν μπορει να μου εγγυηθει κανεις οπως λες την μακροζωια των εδρων μου τοτε δεν εχω παρα μονο να αμφισβητο τα οποια αποτελεσματα εχει ο παραλληλος ψεκασμος ελαχιστης ποσοτητας βενζινης ακομη και σε αυτοκινητα που δεν εχουν εντονο προβλημα με τις εδρες,εγω σε 3-4 χιλιαδες χιλιομετρα δηλ. μολις συμληρωσω 10.000 με υγραεριο (με χρηση απλης λαδιερας και flashlube)θα παω και θα μου κοιταξει ο μαστορας τις βαλβιδες (τις ειχα ρυθμισει 3χιλιαδες χ.λ.μ πριν περασω το υγραεριο,δηλ. θα τις ξαναρυθμισω σε μολις 13.000 χλμ).,αν βγουν συμφωνα με αυτα που δινει αυτος http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas-Vl ... a_CR-V.pdf σημαινει οτι κανει δουλεια το λαδακι,μετα θα το παω για να ενεργοποιηθει ο παραλληλος ψεκασμος και στις 10.000 θα το ξαναπαω για να δουμε τις βαλβιδες,μονο ετσι θα την βρω την ακρη και αν κανουν δουλεια και τα 2 το ενα λιγοτερο το αλλο περισσοτερο τοτε γιατι οχι και τα 2 συγχρονος!
Αλλα παλι να"χαμε να λεγαμε!
Εδω ειδα με τα ματια μου honda crv ιδιο με το δικο μου στην Σαμαρινα και ο τυπος ειχε κανει κοντα 150.000 χλμ ταπα με εναν τουρκικο συστημα χωρις λαδιερες και ψεκασμους βενζινης και στο συνεργειο που παω ειδα παλι ιδιο με λαδιερα και ψεκασμους και κατεβασμενο κεφαλαρι για επισκευη ,μου φαινετε οτι η υποθεση ειναι οπως μας κατσει περισσοτερο!

λαθος συμπερασμα εβγαλες.

Hλια σε σεβομαι σε εκτιμω αλλα ασε με να εχω τις αμφιβολιες μου,αποδειξε μου με μακροχρονια τεστ η με χειροπιαστα παραδειγματα οτι αυτος ο ελαχιστος παραλληλος ψεκασμος βενζινης εχει ευεργετικα αποτελεσματα στην προστασια των εδρων και θα σου βγαλω το καπελο αλλιος ασε με οπως ειχα πει να εχω τις αμφιβολιες μου!
Εχω χομπι και κολλημα τον ελευθερο μου χρονο οπως θα καταλαβες να μπαινω στο ιντερνετ και να την ψαχνω λιγουλακι και σε Αυστραλιανα φορουμ Αγγλικα και Πολωνικα που ανακαλυψαν το lpg πολυ πριν απο εμας και απ'οσα διαβαζω παντου διαπιστωνω ενα πραγμα και αυτο ειναι αναλογα το αυτοκινητο αλλο λιγο αλλο πολυ lpg=VSR δηλ.Valve Seat Recession:
Due to the ever increasing cost of LPG and the unsuitability of most modern petrol engines from around 2006 onwards most now suffer from severe exhaust valve and valve seat recession when converted to run on LPG. This is caused by cheap and poor quality materials being used in the manufacture of the exhaust valves and seats, and also the discontinuation of Manually Adjustable Tappets, Self Adjusting Hydraulic Tappets and engines with VVT Variable Valve Timing.

In most modern multi-valve engines in a bid to reduce prices and ease of manufacture, the makers have opted for fixed clearance or solid tappets which cannot be adjusted without extensive work and often the removal of the cylinder head. These components and materials are fine when running on petrol only, I will explain in more detail below.

This is where the problems with valve seat recession starts, LPG once vaporised is a pure vapour and has no lubricating properties at all, this then passes through the inlet valves and into the cylinder where it is ignited by the spark plugs, combustion takes place and the hot spent gasses exit through the exhaust valves.

Because these gasses are very hot and contain no lubricants or additives they very slowly start to burn the valve face and valve seat of the exhaust valve away, this process (called recession) over time eventually causes the valve to recede in to its seat eventually reducing the valve or tappet clearance to zero. Once this has happened it is only a matter of a few miles before the valve head starts to disintegrate causing loss of compression and misfire. This will also lead to catalytic converter failure if the vehicle continues to be driven with misfires by way off unburnt fuel passing through the exhaust system to the catalytic convertor.

On some cars such as:

All V6 Jaguar / Ford Engines

All Freelander 2's

All V8 Discovery 3's

All V8 Range Rover Sports with super-charged and normally aspirated engines

All V8 Range Rovers manufactured after 2006 with super-charged and normally aspirated engines All the above Land-Rovers now use Ford engines.

Also most Fords

All Vauxhalls after 2006

Subaru, Hondas, Toyotas, Lexus and Nissans can suffer in less than 10,000 miles, even with lubrication systems such as Flashlube fitted these oil injection systems help a little but will not prevent wear entirely.

Pre 2006 L322 Range Rovers with BMW engines and Older P38 4.0 and 4.6 V8 Rover engines are fine and will easily cover large mileages

Caution must be used with Flashlube or similar systems as excess dosing will severely damage oxygen sensors and catalytic convertors. In the past we have experimented fitting hardened valve seats at great expense to Vauxhalls, Nissan X Trails and Primeras along with Flashlube kits and all have suffered valve recession damage within 20k miles the Vauxhall Zafira in fewer than 12k miles

Το καταλαβαινω οτι σαν επαγγελματιας εσυ οπως και οι οι υπολοιποι εδω στο φορουμ δεν σας συμφερει να ανεφερετε εκτεταμενα αυτα τα προβληματα αλλα δεν παυουν να υπαρχουν ,αν λεω αν μας λεγατε στα ισια ξερεις φιλε 800-850 ευρω το ταδε συστημα και αλλα 700 μαξιμουμ αν και οποτε θα σου βγει αυτο το VSR και δεν υπηρχαν και αυτα τα καργιολια οι πρατηριουχοι με το 92,2 το λιτρο αλλα με το 76 λεπτα του Βολου να εισαι σιγουρος οτι ουρα θα περιμεναν σημερα οι πελατες στους εναπομηναντες εγκαταστατες!

εχω αποτρεψει αρκετα εως πολλα αυτοκινητα απο το να βαλουν υγραεριο με κριτηριο τον τροπο που οδηγαει ο χρηστης τους, την κατασταση του αυτοκινητου και την συντηρηση που κανουν οι ιδιοκτητες τους (σε καποια πραγματα που φαινονται).
η λογικη μου ειναι οτι αν πρεπει να ειναι ευχαριστημενος και απροβληματιστος ο πελατης αλλιως υπαρχει πολυ μεγαλο προβλημα σε αυτον και μεγαλυτερο σε μενα.
ςσυ μην τρωγεσαι με τα ρουχα σου το crv με ελεγχο και ρυθμιση βαλβιδων καθε 20-30000km δεν θα εχεις κανενα προβλημα, ο αδερφος μου εχει το hrv το οποιο το ειχαμε κανει πειραματοζωο (ηταν η δευτερη εγκατασταση μου) και δεν εβγαλε κανενα προβλημα.

BMW1796 έγραψε:VALSAM

nissan qasquai 2000cc ηταν το πρωτο αυτοκινητο που εβαλα υγραεριο εχει κανει περιπου 110000km απο τοτε λογο του οτι παει Ελλαδα-Βουλγαρια πολυ συχνα λογο σπουδων της κορης του, προβλημα κανενα. ford connect με 80000km αλλα με 2700+ ωρες λειτουργειας τσεκαραμε βαλβιδες τον ιουλιο και αλλαξαμε 5 καπελωτα προβλημα δεν εχει, ο τροπος οδηγησης και η συντηρηση του αυτοκινητου ειναι το Α και το Ω για απροβληματιστα χιλιομετρα τωρα αν ο κινητηρας βγαλει 20% λιγοτερα χιλιομετρα αποτι με βενζινα δεν το θεωρω σοβαρο προβλημα, αλλωστε ποιος μπορει να μας πει με σιγουρια οτι το ταδε αυτοκινητο αν δεν ειχε κανει εγκατασταση υγραεριου θα εβγαζε τοσα παραπανω χιλιομετρα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 14 Σεπ, 2013 12:18

Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι να χαμε να λέγαμε αν το αυτοκίνητο είναι στην μαύρη λίστα και ότι και να γίνει είναι ημίμετρα αλλά μέχρι να έρθει η βλάβη υπάρχει σοβαρό κέρδος που υπερκαλύπτει το κόστος επισκευής, σε συνδυασμό με χρήση καλύτερων υλικών στην επισκευή που λύνει το πρόβλημα.

Αν οι μικροψεκασμοί ήτανε πανάκεια θα λεγόνταν κάπως αλλιώς στο πρόγραμμα ρύθμισης πχ valve saver, valve protector ή κάτι τέτοιο και όχι petrol addition = προσθήκη βενζίνης. Μπορεί και να δουλεύει αυτή η λογική απλά να μην μπορεί να το ισχυριστεί η εταιρεία επίσημα δεν το ξέρω αλλά σίγουρα δεν είναι πιστοποιημένη λύση. Το ίδιο και με τις λαδοξυδιέρες αν και εφόσον κάνουν κατι, την μία ξερυθμίστηκε την άλλη βούλωσε, την άλλη τελείωσει και δεν το κατάλαβα :crazy: μύλος. Άσε που δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το τι πρέπει να καλύπτει ο μαγικός ζωμός. Καλύτερη λύση ίσως είναι οι εξειδικευμένες ελεγχόμενες ηλεκτρονικά λαδοξυδιέρες και χρήση του προτεινόμενου από τον κατασκευαστή ζωμού αλλά με τέτοιο κόστος εγκατάστασης προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και να συμπληρώσεις για να φτιάξεις ανθεκτικό καπάκι εάν και όταν χαλάσει.

Από την άλλη όταν ανάβουν τα λαμπάκια και ο χρήστης τα αγνοεί, όταν ο εγκαταστάτης του λέει έτσι είναι φταίει ο ανάδρομος ερμής και η κακιά στιγμή που ανάβει και προγραμματίζει τον εγκέφαλο του υγραερίου απλά να το σβήνει όταν ανάβει έ δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις τι έχουν τα έρημα και ψοφαν. Επίσης όταν το αυτοκίνητο θέλει έλεγχο βαλβίδων ανά διαστήματα και είτε λόγο οικονομικών δυσκολιών είτε λόγο άγνοιας , είτε για οποινδήποτε λόγο το παρατάμε και το βλέπει μηχανικός κάθε ολυμπιάδα έ πάλι δεν σου φταίει το υγραέριο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: Απ: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 14 Σεπ, 2013 12:57

gakost έγραψε:Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι να χαμε να λέγαμε αν το αυτοκίνητο είναι στην μαύρη λίστα και ότι και να γίνει είναι ημίμετρα αλλά μέχρι να έρθει η βλάβη υπάρχει σοβαρό κέρδος που υπερκαλύπτει το κόστος επισκευής, σε συνδυασμό με χρήση καλύτερων υλικών στην επισκευή που λύνει το πρόβλημα.

Αν οι μικροψεκασμοί ήτανε πανάκεια θα λεγόνταν κάπως αλλιώς στο πρόγραμμα ρύθμισης πχ valve saver, valve protector ή κάτι τέτοιο και όχι petrol addition = προσθήκη βενζίνης. Μπορεί και να δουλεύει αυτή η λογική απλά να μην μπορεί να το ισχυριστεί η εταιρεία επίσημα δεν το ξέρω αλλά σίγουρα δεν είναι πιστοποιημένη λύση. Το ίδιο και με τις λαδοξυδιέρες αν και εφόσον κάνουν κατι, την μία ξερυθμίστηκε την άλλη βούλωσε, την άλλη τελείωσει και δεν το κατάλαβα :crazy: μύλος. Άσε που δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το τι πρέπει να καλύπτει ο μαγικός ζωμός. Καλύτερη λύση ίσως είναι οι εξειδικευμένες ελεγχόμενες ηλεκτρονικά λαδοξυδιέρες και χρήση του προτεινόμενου από τον κατασκευαστή ζωμού αλλά με τέτοιο κόστος εγκατάστασης προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και να συμπληρώσεις για να φτιάξεις ανθεκτικό καπάκι εάν και όταν χαλάσει.

Από την άλλη όταν ανάβουν τα λαμπάκια και ο χρήστης τα αγνοεί, όταν ο εγκαταστάτης του λέει έτσι είναι φταίει ο ανάδρομος ερμής και η κακιά στιγμή που ανάβει και προγραμματίζει τον εγκέφαλο του υγραερίου απλά να το σβήνει όταν ανάβει έ δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις τι έχουν τα έρημα και ψοφαν. Επίσης όταν το αυτοκίνητο θέλει έλεγχο βαλβίδων ανά διαστήματα και είτε λόγο οικονομικών δυσκολιών είτε λόγο άγνοιας , είτε για οποινδήποτε λόγο το παρατάμε και το βλέπει μηχανικός κάθε ολυμπιάδα έ πάλι δεν σου φταίει το υγραέριο.

Τα ειπες ολα
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Σάβ 14 Σεπ, 2013 13:48

gakost έγραψε:Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι να χαμε να λέγαμε αν το αυτοκίνητο είναι στην μαύρη λίστα και ότι και να γίνει είναι ημίμετρα αλλά μέχρι να έρθει η βλάβη υπάρχει σοβαρό κέρδος που υπερκαλύπτει το κόστος επισκευής, σε συνδυασμό με χρήση καλύτερων υλικών στην επισκευή που λύνει το πρόβλημα.

Μέ ένα μίκρο κείμενο τα είπες όλα !!!!!!!!!! :thumbup: :ymapplause: :-ss
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό LPGas » Κυρ 15 Σεπ, 2013 13:32

gakost έγραψε:
Αν οι μικροψεκασμοί ήτανε πανάκεια θα λεγόνταν κάπως αλλιώς στο πρόγραμμα ρύθμισης πχ valve saver, valve protector ή κάτι τέτοιο και όχι petrol addition = προσθήκη βενζίνης. Μπορεί και να δουλεύει αυτή η λογική απλά να μην μπορεί να το ισχυριστεί η εταιρεία επίσημα δεν το ξέρω αλλά σίγουρα δεν είναι πιστοποιημένη λύση.

H BRC έχει ονομάσει την τεχνολογία ψεκασμών βενζίνης VSR και όχι Petrol adition.
Μικρή σημασία έχουν όμως τα ονόματα αφού η BRC Italy σε συνεργασία με κατασκευαστές όπως η Hyundai, η ΚΙΑ, η Renault κλπ έχουν δοκιμάσει το VSR εκτεταμένα στα μοντέλα τους, και μας στέλνουν συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά τις ρυθμίσεις του συστήματος ψεκασμών βενζίνης.
Η γκάμα των μοντέλων μεγαλώνει μήνα με τον μήνα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Σεπ, 2013 19:00

LPGas έγραψε:
gakost έγραψε:
Αν οι μικροψεκασμοί ήτανε πανάκεια θα λεγόνταν κάπως αλλιώς στο πρόγραμμα ρύθμισης πχ valve saver, valve protector ή κάτι τέτοιο και όχι petrol addition = προσθήκη βενζίνης. Μπορεί και να δουλεύει αυτή η λογική απλά να μην μπορεί να το ισχυριστεί η εταιρεία επίσημα δεν το ξέρω αλλά σίγουρα δεν είναι πιστοποιημένη λύση.

H BRC έχει ονομάσει την τεχνολογία ψεκασμών βενζίνης VSR και όχι Petrol adition.
Μικρή σημασία έχουν όμως τα ονόματα αφού η BRC Italy σε συνεργασία με κατασκευαστές όπως η Hyundai, η ΚΙΑ, η Renault κλπ έχουν δοκιμάσει το VSR εκτεταμένα στα μοντέλα τους, και μας στέλνουν συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά τις ρυθμίσεις του συστήματος ψεκασμών βενζίνης.
Η γκάμα των μοντέλων μεγαλώνει μήνα με τον μήνα.

Η άποψη μου ότι το όνομα δεν έχει μικρή σημασία και για να το ονομάσει έτσι κάτι σημαίνει. :thumbup:

Hyundai και KIA (ίδιοι κινητήρες) αλλά και τα Reanult δεν είναι από τα πολύ ευπαθή αυτοκίνητα όπως τα Ford

Απορία
Εφόσον αυτή η λύση κάνει τόσο καλή δουλειά και λύνει το πρόβλημα γιατί ακόμη η BRC έχει αυτοκίνητα σε μαύρες λίστες; Ξέρετε αν σκοπεύουν να βάλουν ρυθμίσεις και για τα πιο ευπαθή; :?:

Τέλος από τα λεγόμενα σας συμπεραίνω ότι εφόσον δεν υπάρχουν οι συγκεκριμμένες ρυθμίσεις για όλα τα αυτοκίνητα σε όσα δεν υπάρχουν μπορεί να δουλέψει ή και όχι η λύση και ρυθμίζεται το αυτοκίνητο με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία του κάθε εγκαταστάτη.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 19 επισκέπτες