Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό mayas » Παρ 13 Σεπ, 2013 13:47

δλδ ολα αυτα μας τα δινουν οι λαδιερες? Δεν κανουν το καυσιμο πιο "βρωμικο" ας πούμε?
mayas

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 13 Σεπ, 2013 14:14

mayas έγραψε:δλδ ολα αυτα μας τα δινουν οι λαδιερες? Δεν κανουν το καυσιμο πιο "βρωμικο" ας πούμε?

Η λαδιερα υπάρχει ακριβώς για να υποκαθιστά τα πρόσθετα της βενζίνης που δεν μπορούν να υπάρχουν στο υγραέριο. Γι αυτό η άλλη λύση ειναι ο παράλληλος ψεκασμός βενζίνης.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Σεπ, 2013 14:47

splitapsou έγραψε:
mayas έγραψε:δλδ ολα αυτα μας τα δινουν οι λαδιερες? Δεν κανουν το καυσιμο πιο "βρωμικο" ας πούμε?

Η λαδιερα υπάρχει ακριβώς για να υποκαθιστά τα πρόσθετα της βενζίνης που δεν μπορούν να υπάρχουν στο υγραέριο. Γι αυτό η άλλη λύση ειναι ο παράλληλος ψεκασμός βενζίνης.

Για τι ποσοτητα βενζινης στον παράλληλο ψεκασμο μιλας φιλε splitapsou για να μπορεσει να προσφερει αυτη η ποσοτητα τα προσθετα που λειπουν απο το υγραεριο,αν μου πεις τιποτα 2 και 5% σε ορισμενες στροφες και ορισμενα φορτια και για λιγα μιλισεκον εμενα κατι δεν μου καθετε καλα φιλε για τα ευεργετικα αποτελεσματα που υποσχονται ορισμενοι ατο μπορει να προσφερει ο παράλληλος ψεκασμός βενζίνης , να μου ελεγες σημετοχη βενζινης 10-15% σε ολο το φασμα στροφων και στα φορτια εως και 50-70% αντε να πω αρκετα προσθετα να προσφερει αυτη η ποσοτητα,εκει ομως χανετε η μπαλα στο ποσο τελικα συμφερει το υγραεριο και αν και ποτε θα κανω αποσβεση.

Κι'ομως υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν χανετε η μπαλα στο αν συμφερει η οχι με τοση καταναλωση βενζινης η ακομη και πολυ παραπανω και θα σου εξηγησω την περιπτωση μου.

Σε λιγο θα ενεργοποιησω και'γω τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης στο αυτοκινητο μου(ετσι μου ειπαν τελος παντων απο την europegas δηλ. οτι γινετε,ο Ηλιας και ο Qgas εχουν τις αμφιβολειες τους στο αν γινετε)και οπως εξηγησα σε αλλο θεμα του φορουμ εχω την δυνατοτητα να προμηθευωμαι βενζινη με 1,25-1,30 το λιτρο μιας και ανα 2-3 μηνες παω Βουλγαρια (το σκεπτικο μου ειναι αν με 60 λιτρα βενζινη δηλ ενα ντεποζιτο μου αν υπολογισω 20% συμετοχη βενζινης και 80% υγαεριου ειναι 300λιτρα μεικτου καυσιμου δηλ.εχω αρκετη βενζινη να κανω 2500 χλμ μεχρι να ξαναπαω Βουλγαρια ,ανετα τωρα χειμωνα τα βγαζω 1250 χλμ τον μηνα )ετσι αν ειναι να εχω το κεφαλακι μου ησηχο με το θεμα βαλβιδες μιας και το αυτοκινητο μου ειναι στην μπλακ λιστ δεν με πειραζει να καιω εως και 30% βενζινη ταυτοχρονα με υγραεριο παντου και παντα σε ολες τις στροφες γιατι π.χ αν και 2000 λιτρα υγραεριο τωρα τον χρονο θα καψω με 30% βενζινη (στην χειροτερη αν μεινω απο βενζινη παω και Σκοπια που ειναι 80 χλμ απο το σπιτι μου και το πανε-ελα θα βγει μονο απο το γεμισμα υγραεριου)600 λιτρα βενζινη και 1400 αεριο 600Χ30 λεπτα διαφορα τιμης=180 ευρω τον χρονο εγω ομως λεω κοντα στα 150 ευρω θα ειναι μαξιμουμ η εξτρα επιβαρυνση γιατι με βενζινη ημουν και με 20% κοντα λιγοτερη καταναλωση αρα στα 600 λιτρα βενζινης τα υπολογιζω με μειον 20% καταναλωση αρα 480 λιτρα βρε 500 λεω επι 30 λεπτα το λιτρο διαφορα=150 αφερεσε και ενα πενηνταρικο για τα flashlube που δινω τον χρονο και μας κανει 100 ευρω ολα κιόλα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Σεπ, 2013 15:59

Συνοψη:
Aν και εφ'οσων μπορει να μου πει με βεβαιοτητα κανεις οτι με τοση-οση ποσσοτητητα(εως και 30-40% συμετοχη βενζινης παραλληλα με το υγραεριο)θα ειμαι σουπερ καλυμενος και θα γλυτωσω το 800-1000ρικο της επισκευης της κεφαλης τοτε ειμαι διτηθεμενος να το κανω και θα με συμφερει κι'ολας να το εξηγησω ξανα λιγο πιο διαφορετικα,γιατι με ενα πανε-ελα στα Σκοπια (20 λιτρα υγραεριο με 65 λεπτα το λιτρο τιμη Σκοπιων=13 ευρω το πανε-ελα)γλυτωνω 24 ευρω απ'το φουλαρισμα βενζινης που θα κανω και αλλα ενα ταλιρο απο το υγραεριο που θα μου περισεψει δηλ. 30 ευρω περιπου1
Εχω βαλει λοιπον 60 λιτρα βενζινης με 1,30 το λιτρο και μου εχουν μεινει και 20 λιτρα υγραεριο με 65 λεπτα το λιτρο,80 λιτρα μεικτου καυσιμου με 91 ευρω για να συμπληρωσω το υπολοιπο υγραεριο που αντιστοιχει για να μου βγουν τα 30% συμετοχη βενζινης και 70% υγραεριο χρειαζομαι αλλα 120 λιτρα υγραεριου(δηλ. 120 λιτρα υγραεριο+τα 20 που ειχα απο Σκοπια 140 λιτρα στοσυνολο ειναι με την καταναλωση 70% υγραεριο και 30% βενζινη)που θα αγοραστουν με Ελληνικη τιμη καρτελ Θεσ/νικης στα 92-92,2,δηλ. αλλα 110,5 ευρω,110,5+91 μας κανουν 201,5 ευρω για 200 λιτρα μεικτου καυσιμου, με 200 λιτρα υγραεριο τωρα εχω 12 λιτρα μ.ο καταναλωση και βγαζω περιπου 1670 χλμ αν θα βαλουμε και τον παραγοντα λιγοτερης καταναλωσης που ειχα με βενζινη(-20% σε σχεση με το υγραεριο)χονδρικα υπολογιζω ο μ.ο καταναλωσης με το 70-30% να πεσει λιγο πιο πανω απο τα 11 λιτρα δηλ. τα 200 λιτρα μεικτου να με βγαλουν 1800 χλμ ,δηλ. 201,5 ευρω για 1800 χλμ=11,20 τα 100 χλμ ,τωρα οπως εχουν τα πραγματα και εν Ελλαδι και με λαδι(flashlube)με 12 λιτρα μ.ο καταναλωσης Χ 92,2=11,065 μαζι με το λαδι=11,10 τα 100 χλμ μια η αλλη δηλ.
Τι λες σωστη η σκεψη μου?
valsam

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 13 Σεπ, 2013 16:11

Κανείς δεν μπορεί να σου πει ή να σου εγγυηθεί ότι με 30% συμμετοχή βενζίνης θα έχεις σίγουρη προστασία ειδικά σε κινητήρα ευαίσθητο. Συνολικά η σκέψη δεν είναι κακή απλά η ένσταση μου είναι το κατα πόσο χρειάζεται ή όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό η βενζίνη. Επίσης εχε υπόψη σου πως δεν ψεκάζει κανένα σύστημα με ποσοστά αλλά με millisecond όταν διαβάσει φορτίο ή στροφές και αν δεν κάνω λάθος αυτό έχει ένα min και ένα max προκαθορισμένο απο τον κατασκευαστή του συστήματος που δεν ξέρω αν μεταβάλλεται.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
splitapsou

Δημοσίευσηαπό mayas » Παρ 13 Σεπ, 2013 16:16

το θεμα ειναι γιατι κάποιοι κινητηρες ομως ειναι πιο ευαισθητοι ή παρουσιαζουν προβλημα με διαφορετικες εγκαταστασεις... Δε νομιζω ότι ειναι εντελώς ξεκαθαρο. Π.χ πως ενα car παει 100.000+ km χωρις λαδιερες κλπ. Ειναι μόνο τα κραματα των κινητήρων ? Ειναι τόσο διαφορετικά?
mayas

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Σεπ, 2013 17:29

splitapsou έγραψε:Κανείς δεν μπορεί να σου πει ή να σου εγγυηθεί ότι με 30% συμμετοχή βενζίνης θα έχεις σίγουρη προστασία ειδικά σε κινητήρα ευαίσθητο. Συνολικά η σκέψη δεν είναι κακή απλά η ένσταση μου είναι το κατα πόσο χρειάζεται ή όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό η βενζίνη. Επίσης εχε υπόψη σου πως δεν ψεκάζει κανένα σύστημα με ποσοστά αλλά με millisecond όταν διαβάσει φορτίο ή στροφές και αν δεν κάνω λάθος αυτό έχει ένα min και ένα max προκαθορισμένο απο τον κατασκευαστή του συστήματος που δεν ξέρω αν μεταβάλλεται.

Αφου λοιπον ουτε με 30-40% παραλληλης χρησης υγραεριου δεν μπορει να μου εγγυηθει κανεις οπως λες την μακροζωια των εδρων μου τοτε δεν εχω παρα μονο να αμφισβητο τα οποια αποτελεσματα εχει ο παραλληλος ψεκασμος ελαχιστης ποσοτητας βενζινης ακομη και σε αυτοκινητα που δεν εχουν εντονο προβλημα με τις εδρες,εγω σε 3-4 χιλιαδες χιλιομετρα δηλ. μολις συμληρωσω 10.000 με υγραεριο (με χρηση απλης λαδιερας και flashlube)θα παω και θα μου κοιταξει ο μαστορας τις βαλβιδες (τις ειχα ρυθμισει 3χιλιαδες χ.λ.μ πριν περασω το υγραεριο,δηλ. θα τις ξαναρυθμισω σε μολις 13.000 χλμ).,αν βγουν συμφωνα με αυτα που δινει αυτος http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas-Vl ... a_CR-V.pdf σημαινει οτι κανει δουλεια το λαδακι,μετα θα το παω για να ενεργοποιηθει ο παραλληλος ψεκασμος και στις 10.000 θα το ξαναπαω για να δουμε τις βαλβιδες,μονο ετσι θα την βρω την ακρη και αν κανουν δουλεια και τα 2 το ενα λιγοτερο το αλλο περισσοτερο τοτε γιατι οχι και τα 2 συγχρονος!
Αλλα παλι να"χαμε να λεγαμε!
Εδω ειδα με τα ματια μου honda crv ιδιο με το δικο μου στην Σαμαρινα και ο τυπος ειχε κανει κοντα 150.000 χλμ ταπα με εναν τουρκικο συστημα χωρις λαδιερες και ψεκασμους βενζινης και στο συνεργειο που παω ειδα παλι ιδιο με λαδιερα και ψεκασμους και κατεβασμενο κεφαλαρι για επισκευη ,μου φαινετε οτι η υποθεση ειναι οπως μας κατσει περισσοτερο!
valsam

LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 13 Σεπ, 2013 18:46

Και πάλι δεν θα δεις την πραγματικότητα γιατί ο κινητήρας θα έχει κάνει +10000 απο την ρύθμιση. Δηλαδή τώρα έχεις 30000 και μετά θα έχεις 40000. Η ουσία είναι πως ακόμα και ζημιά να βγει τελικά να είσαι κερδισμένος απο το χαμηλό κόστος χρήσης. Μακάρι όλοι να κάνουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς κιχ

splitapsou

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 13 Σεπ, 2013 21:03

valsam έγραψε:
splitapsou έγραψε:Κανείς δεν μπορεί να σου πει ή να σου εγγυηθεί ότι με 30% συμμετοχή βενζίνης θα έχεις σίγουρη προστασία ειδικά σε κινητήρα ευαίσθητο. Συνολικά η σκέψη δεν είναι κακή απλά η ένσταση μου είναι το κατα πόσο χρειάζεται ή όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό η βενζίνη. Επίσης εχε υπόψη σου πως δεν ψεκάζει κανένα σύστημα με ποσοστά αλλά με millisecond όταν διαβάσει φορτίο ή στροφές και αν δεν κάνω λάθος αυτό έχει ένα min και ένα max προκαθορισμένο απο τον κατασκευαστή του συστήματος που δεν ξέρω αν μεταβάλλεται.

Αφου λοιπον ουτε με 30-40% παραλληλης χρησης υγραεριου δεν μπορει να μου εγγυηθει κανεις οπως λες την μακροζωια των εδρων μου τοτε δεν εχω παρα μονο να αμφισβητο τα οποια αποτελεσματα εχει ο παραλληλος ψεκασμος ελαχιστης ποσοτητας βενζινης ακομη και σε αυτοκινητα που δεν εχουν εντονο προβλημα με τις εδρες,εγω σε 3-4 χιλιαδες χιλιομετρα δηλ. μολις συμληρωσω 10.000 με υγραεριο (με χρηση απλης λαδιερας και flashlube)θα παω και θα μου κοιταξει ο μαστορας τις βαλβιδες (τις ειχα ρυθμισει 3χιλιαδες χ.λ.μ πριν περασω το υγραεριο,δηλ. θα τις ξαναρυθμισω σε μολις 13.000 χλμ).,αν βγουν συμφωνα με αυτα που δινει αυτος http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas-Vl ... a_CR-V.pdf σημαινει οτι κανει δουλεια το λαδακι,μετα θα το παω για να ενεργοποιηθει ο παραλληλος ψεκασμος και στις 10.000 θα το ξαναπαω για να δουμε τις βαλβιδες,μονο ετσι θα την βρω την ακρη και αν κανουν δουλεια και τα 2 το ενα λιγοτερο το αλλο περισσοτερο τοτε γιατι οχι και τα 2 συγχρονος!
Εδω ειδα με τα ματια μου honda crv ιδιο με το δικο μου στην Σαμαρινα και ο τυπος ειχε κανει κοντα 150.000 χλμ ταπα με εναν τουρκικο συστημα χωρις λαδιερες και ψεκασμους βενζινης και στο συνεργειο που παω ειδα παλι ιδιο με λαδιερα και ψεκασμους και κατεβασμενο κεφαλαρι για επισκευη ,μου φαινετε οτι η υποθεση ειναι οπως μας κατσει περισσοτερο!

λαθος συμπερασμα εβγαλες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 14 Σεπ, 2013 01:17

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:

λαθος συμπερασμα εβγαλες.

Hλια σε σεβομαι σε εκτιμω αλλα ασε με να εχω τις αμφιβολιες μου,αποδειξε μου με μακροχρονια τεστ η με χειροπιαστα παραδειγματα οτι αυτος ο ελαχιστος παραλληλος ψεκασμος βενζινης εχει ευεργετικα αποτελεσματα στην προστασια των εδρων και θα σου βγαλω το καπελο αλλιος ασε με οπως ειχα πει να εχω τις αμφιβολιες μου!
Εχω χομπι και κολλημα τον ελευθερο μου χρονο οπως θα καταλαβες να μπαινω στο ιντερνετ και να την ψαχνω λιγουλακι και σε Αυστραλιανα φορουμ Αγγλικα και Πολωνικα που ανακαλυψαν το lpg πολυ πριν απο εμας και απ'οσα διαβαζω παντου διαπιστωνω ενα πραγμα και αυτο ειναι αναλογα το αυτοκινητο αλλο λιγο αλλο πολυ lpg=VSR δηλ.Valve Seat Recession:
Due to the ever increasing cost of LPG and the unsuitability of most modern petrol engines from around 2006 onwards most now suffer from severe exhaust valve and valve seat recession when converted to run on LPG. This is caused by cheap and poor quality materials being used in the manufacture of the exhaust valves and seats, and also the discontinuation of Manually Adjustable Tappets, Self Adjusting Hydraulic Tappets and engines with VVT Variable Valve Timing.

In most modern multi-valve engines in a bid to reduce prices and ease of manufacture, the makers have opted for fixed clearance or solid tappets which cannot be adjusted without extensive work and often the removal of the cylinder head. These components and materials are fine when running on petrol only, I will explain in more detail below.

This is where the problems with valve seat recession starts, LPG once vaporised is a pure vapour and has no lubricating properties at all, this then passes through the inlet valves and into the cylinder where it is ignited by the spark plugs, combustion takes place and the hot spent gasses exit through the exhaust valves.

Because these gasses are very hot and contain no lubricants or additives they very slowly start to burn the valve face and valve seat of the exhaust valve away, this process (called recession) over time eventually causes the valve to recede in to its seat eventually reducing the valve or tappet clearance to zero. Once this has happened it is only a matter of a few miles before the valve head starts to disintegrate causing loss of compression and misfire. This will also lead to catalytic converter failure if the vehicle continues to be driven with misfires by way off unburnt fuel passing through the exhaust system to the catalytic convertor.

On some cars such as:

All V6 Jaguar / Ford Engines

All Freelander 2's

All V8 Discovery 3's

All V8 Range Rover Sports with super-charged and normally aspirated engines

All V8 Range Rovers manufactured after 2006 with super-charged and normally aspirated engines All the above Land-Rovers now use Ford engines.

Also most Fords

All Vauxhalls after 2006

Subaru, Hondas, Toyotas, Lexus and Nissans can suffer in less than 10,000 miles, even with lubrication systems such as Flashlube fitted these oil injection systems help a little but will not prevent wear entirely.

Pre 2006 L322 Range Rovers with BMW engines and Older P38 4.0 and 4.6 V8 Rover engines are fine and will easily cover large mileages

Caution must be used with Flashlube or similar systems as excess dosing will severely damage oxygen sensors and catalytic convertors. In the past we have experimented fitting hardened valve seats at great expense to Vauxhalls, Nissan X Trails and Primeras along with Flashlube kits and all have suffered valve recession damage within 20k miles the Vauxhall Zafira in fewer than 12k miles

Το καταλαβαινω οτι σαν επαγγελματιας εσυ οπως και οι οι υπολοιποι εδω στο φορουμ δεν σας συμφερει να ανεφερετε εκτεταμενα αυτα τα προβληματα αλλα δεν παυουν να υπαρχουν ,αν λεω αν μας λεγατε στα ισια ξερεις φιλε 800-850 ευρω το ταδε συστημα και αλλα 700 μαξιμουμ αν και οποτε θα σου βγει αυτο το VSR και δεν υπηρχαν και αυτα τα καργιολια οι πρατηριουχοι με το 92,2 το λιτρο αλλα με το 76 λεπτα του Βολου να εισαι σιγουρος οτι ουρα θα περιμεναν σημερα οι πελατες στους εναπομηναντες εγκαταστατες!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες