Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 25 Ιουν, 2013 06:41

:thumbup: :thumbup:
Αλλά γιατί τόσομεγάλη διαφορά. :o :o
Αυτοί δεν έχουν δασμούς στα καύσιμα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Τρί 25 Ιουν, 2013 08:45

Μαγκες τωρα με τον ανασχηματισμο θα είναι τοσο μεγαλη η αλλαγη στην Ελλάδα που θα σπασουν τα καρτελ κ θα πέσει η τιμή του lpg!

Υ. Γ. έτσι για να γελάσουμε κ λιγο :ugeek:

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 26 Ιουν, 2013 00:30

Oσο το σκεφτομαι τρελαινομαι ακομη περισσοτερο,δεν φτανει που τα κοπροσκυλα οι Ελληναρες τα καθικια του κερατα πρατηριουχοι εχουν στησει το καρτελ τους εδω Θεσ/νικη με 20+ λεπτα κερδος στο λιτρο κλεβουν και ασυστολα στην ποσοστητα,κοιταξα τις σημειωσεις μου και προσεξα οτι εδω γεμισα με 39,5 λιτρα και στην Βουλγαρια παλι εντελος αδειος με 37,1 λιτρα,πως γινεται αυτο ρε παιδια?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 26 Ιουν, 2013 15:29

όπως γινόταν πάντα με τη βενζίνη.

Πληρώναμε για 40 λίτρα,βάζαμε το ανώτερο 35. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 26 Ιουν, 2013 20:10

Kαι μετα μου λενε καλα 2 χρονια εκανες να αποφασισεις για να βαλεις υγραεριο?
Βρε για ολους τους καργιολοκαργιολους Ελληναρες δεν εβαζα,συστηματα που για να τα βαλεις πριν 1-2 χρονια και ζητουσαν 1500 ευρω τωρα οι ιδιοι τα βαζουν με 650(νταβαντζιδες στην τσεπη μας οι μαγκες οι Ελληναρες!),το αεριο στα 89,2 εδω παντου Θεσ/νικη + ενα 20% αυξηση στην καταναλωση που εχω + τα λαδια της λαδιερας+ το τουναπ στο ντεποζιτο μου εφτασε το υγραεριο στα 1,12 το λιτρο ,βαζω και τους καργιολιδες τους κλεφτες τους πρατηριουχους που με κλεβουν και αλλα 2,5-3 λιτρα(αλλα 2,7 ευρω τα 280 χ.λ.μ που με παει το γεμισμα ,λες και δεν τους εφτανε που μας κλεβουν με την τιμη καρτελ τους!) σε καθε γεμισμα και φτασαμε να μου βγαινει το υγραεριο στα 1,21 ευρω το λιτρο!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 26 Ιουν, 2013 21:06

valsam έγραψε:Kαι μετα μου λενε καλα 2 χρονια εκανες να αποφασισεις για να βαλεις υγραεριο?
Βρε για ολους τους καργιολοκαργιολους Ελληναρες δεν εβαζα,συστηματα που για να τα βαλεις πριν 1-2 χρονια και ζητουσαν 1500 ευρω τωρα οι ιδιοι τα βαζουν με 650(νταβαντζιδες στην τσεπη μας οι μαγκες οι Ελληναρες!),το αεριο στα 89,2 εδω παντου Θεσ/νικη + ενα 20% αυξηση στην καταναλωση που εχω + τα λαδια της λαδιερας+ το τουναπ στο ντεποζιτο μου εφτασε το υγραεριο στα 1,12 το λιτρο ,βαζω και τους καργιολιδες τους κλεφτες τους πρατηριουχους που με κλεβουν και αλλα 2,5-3 λιτρα(αλλα 2,7 ευρω τα 280 χ.λ.μ που με παει το γεμισμα ,λες και δεν τους εφτανε που μας κλεβουν με την τιμη καρτελ τους!) σε καθε γεμισμα και φτασαμε να μου βγαινει το υγραεριο στα 1,21 ευρω το λιτρο!

μην παμε στα παλια παλι, πριν 2 χρονια με 1500 αν το ειχες βαλει θα ειχες κανει ηδη αποσβεση απο την διαφορα στην τιμη και δεν θα περιμενες τωρα να κανεις, κερδισμενος ή χαμενος τελικα που δεν το εβαλες πριν 2 χρονια και ας ειχε 1500 ευρω.
1ον και λαδιερα και tunap μαζι να μην το χαρακτηρησω γιατι θα χαλασουμε παλι τις καρδιες μας,
2ον θα εδινα 200-300 ευρω πιο πολλα και θα εβαζα ενα συστημα που υποστηριζει μεικτο ψεκασμο και με μια καταναλωση 2-3% βενζινης εκει που χρειαζετε μονο θα ειχα πολυ μικροτερο κοστος στο λιτρο (οχι οτι το συτημα που εβαλες δεν ειναι καλο) και θα εκαιγα σε ολες τις στροφες και ολα τα φορτια υγραεριο κατα 97% τουλαχιστον (αυτο δεν το υπολογισες οτι σε καποιες συνθηκες θα καις μονο βενζινη)
3ον πολυ καλα εκανες και με την δικια σου αναγωγη εφτασες το λιτρο υγραεριου 1,12, για να εισαι πιο σωστος ομως κανε αυτη την αναγωγη και στην βενζινη (κλεψιμο, κακη ποιοτητα κ.τ.λ.) και βγαλε μου τιμη λιτρου βενζινης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 27 Ιουν, 2013 01:34

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Kαι μετα μου λενε καλα 2 χρονια εκανες να αποφασισεις για να βαλεις υγραεριο?

μην παμε στα παλια παλι, πριν 2 χρονια με 1500 αν το ειχες βαλει θα ειχες κανει ηδη αποσβεση απο την διαφορα στην τιμη και δεν θα περιμενες τωρα να κανεις, κερδισμενος ή χαμενος τελικα που δεν το εβαλες πριν 2 χρονια και ας ειχε 1500 ευρω.
1ον και λαδιερα και tunap μαζι να μην το χαρακτηρησω γιατι θα χαλασουμε παλι τις καρδιες μας,
2ον θα εδινα 200-300 ευρω πιο πολλα και θα εβαζα ενα συστημα που υποστηριζει μεικτο ψεκασμο και με μια καταναλωση 2-3% βενζινης εκει που χρειαζετε μονο θα ειχα πολυ μικροτερο κοστος στο λιτρο (οχι οτι το συτημα που εβαλες δεν ειναι καλο) και θα εκαιγα σε ολες τις στροφες και ολα τα φορτια υγραεριο κατα 97% τουλαχιστον (αυτο δεν το υπολογισες οτι σε καποιες συνθηκες θα καις μονο βενζινη)
3ον πολυ καλα εκανες και με την δικια σου αναγωγη εφτασες το λιτρο υγραεριου 1,12, για να εισαι πιο σωστος ομως κανε αυτη την αναγωγη και στην βενζινη (κλεψιμο, κακη ποιοτητα κ.τ.λ.) και βγαλε μου τιμη λιτρου βενζινης.

Γιατι Ηλια θα επρεπε να δοσω 200-300 ευρω παραπανω για να βαλω συστημα που υποστηριζει μεικτο ψεκασμο,ισα ισα με 200 λιγοτερα εβαζα τετοιο συστημα(650 ευρω θα μου εβγαινε το lovato)αλλα προτιμησα το πολωνεζικο απο αυτα που διαβασα εδω μεσα οτι ειναι καλυτερο και λογο των μπεκ και τα 5 χρονια εγγυησης που δινει!
Οσο για την αναγωγη που εκανα ημουν και επιηκεστατος γιατι δεν υπολογισα και την καταναλωση της βενζινης στο αναμα ουτε το πιο ακριβο χειμερινο υγραεριο φιλε, αν τα εβαζα και αυτα θα φταναμε στο 1,30 ευρω το λιτρο ανετα !
Φιλε ειλικρινα το εχω ξαναζησει το σκηνικο εγω να προσπαθω χωνωντας τα λεφτουδακια μου σε μια επενδυση για να γλυτωσω λεφτα και να ερχεται ο Ελληναρας ο πεταμενος το σκυλη της αρπαχτης να μου φαει την μεριδα του λεοντος απο το υποτιθενο κερδος που θα μου εμενε,εχωσα λεφτα φιλε κοντα 3000 ευρω για να απεξαρτηθω απο το δυσβασταχτο πετρελαιο και εν'γνωση μου οτι θα γινω χαμαλης-μουτζουρης να κουβαλαω ξυλα σαν τον μ@λακα βρεξει χιονησει και στην περιπετεια μου αυτη απο τον πρωτο εως τον τελευταιο ολοι οι εμπλεκομενοι κυριολεκτικα ηθελαν να με γ@μησουν,απο που να ξεκινησω,απο τον Ελληναρα τον εμπορα που μου εδινε τον λεβητα και τα παρελκομενα 1000-2000+ευρω παραπανω απο τον Βουλγαρο τον Τσεχο τον Πολωνο,απο τον Ελληναρα τον μαστορα που για 2 μερες δουλεια ηθελε 600 ευρω μεροκαματα,απο τον Ελληναρα τον ξυλεμπορα που με κατακλεψε στο ζυγισμα και που δεν εφτανε αυτο τωρα με την δικαιολογια του πουλαμε μονο κυβικα θελει να με ξαναγ@μησει ακομη ενα 40-50% παραπανω?

Ολοι δηλ. να φανε με χρυσα κουταλια και ο μαλακας που τα εχωσε εγω δηλ. να γινω χαμαλης και να φαω οτι και αν περισεψε!

Οχι φιλε πρωτα θα φαω εγω(θα παρω την μεριδα του λεοντος του κερδος που θα μου αποφερει η επενδυση που εκανα με τα λεφτουδακια μου που γ@μηθηκα για να βγαλω)και μετα ολοι οι υπολοιποι,ετσι ειναι πως θα γινει δηλ.!

Οχι ρε φιλε το νταβαντζιλικη εγω δεν το σηκωνω,δεν ενεδωσα στο νταβαντζιλικη αυτων της θερμανσης και αγορασα λεβητα απο εξω, πηρα μαστορα που πεινουσε και ηθελε δουλεια για να φαει και οχι για να πλουτισει σε μια μερα, αγορασα νταλικα ξυλα απο εξω(μετα την πρωτη παπαρα του κλεψιματος στο ζυγη και την φετινη αυξηση!).
Ασε Ηλια το εχω ξαναδει το εργο σου λεω,εσεις οι εγκαταστατες τωρα δεν ειστε μεσα στο μελι πια,η αγορα σας ισιωσε για τα καλα,και αυτο περιμενα να γινει για να βαλω και'γω αεριο στο αυτοκινητο μου,στο ξαναπα και παρεξηγηθηκαμε αλλα μου φαινοταν υπερβολικο ενα συστημα που η τιμη του π.χ με ολα μεσα τα υλικα να ειχε 400 ευρω (καλα να ειναι το ιντερνετ ,ολα μαθαινονται)και να μου ζητουσαν 1300-1500 ευρω,οχι φιλε προτιμησα να χασω και λιγο παρα να ενδοσω, αυτα τα κοπροσκυλα ομως οι πρατηριουχοι μονο ως νταβαντζιδες μπορω να τους χαρακτηρισω γι'αυτο και προτιμω αν γινεται να βαλω ακομη ενα ρεζερβουαρ (αν γινετε)100 λιτρων και μια φορα τον μηνα να πηγαινω η Σκοπια η Βουλγαρια για γεμισμα!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 27 Ιουν, 2013 10:21

Ωπα ηρεμησε θα παθεις κανα εγκεφαλικό και δε κανω πλακα, κι αυτο ειναι συμαντικότερο απο το ποσα χανεις/κερδιζεις.....

Προφανώς και δεν εχεις αδικο και στα 2 ( θερμανση - υγραεριο ) σε γενικές γραμμες

Πριν 2 χρονια 1,200 - 1,300 τα συστηματα τα απλά και....... 3μηνη αναμονή..... μη τα ξεχναμε αυτα....
Μη ξεχναμε οτι και "η κουτση μαρια" εβαζε υγραερια ( και οντος δειχνει καπως να εχει "καθαρισει" η αγορά των εγκαταστατων )
Μη ξεχναμε ποσα αυτοκινητα καταστραφηκαν απο εγκαταστασεις ΓΤΠ

Για το θεμα πρατηρια "διαφωνω" ( προσοχη εβαλα εισαφωγικά ) αν φταιει ΜΟΝΟ ο πρατηριουχος ή αν το "πλιατσικο" της τσεπης μας ξεκιναει απο πιο πανω... αυτο και μονο
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 27 Ιουν, 2013 10:36

Τι γίνεται ρε παιδια καθε μερα ανεβαίνει 0,05€ το λίτρο

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 27 Ιουν, 2013 14:07

fokion έγραψε:Ωπα ηρεμησε θα παθεις κανα εγκεφαλικό και δε κανω πλακα, κι αυτο ειναι συμαντικότερο απο το ποσα χανεις/κερδιζεις.....

Προφανώς και δεν εχεις αδικο και στα 2 ( θερμανση - υγραεριο ) σε γενικές γραμμες

Πριν 2 χρονια 1,200 - 1,300 τα συστηματα τα απλά και....... 3μηνη αναμονή..... μη τα ξεχναμε αυτα....
Μη ξεχναμε οτι και "η κουτση μαρια" εβαζε υγραερια ( και οντος δειχνει καπως να εχει "καθαρισει" η αγορά των εγκαταστατων )
Μη ξεχναμε ποσα αυτοκινητα καταστραφηκαν απο εγκαταστασεις ΓΤΠ

Για το θεμα πρατηρια "διαφωνω" ( προσοχη εβαλα εισαφωγικά ) αν φταιει ΜΟΝΟ ο πρατηριουχος ή αν το "πλιατσικο" της τσεπης μας ξεκιναει απο πιο πανω... αυτο και μονο

Μια χαρα ηρεμος ειμαι fokion(που να με δεις και τσατισμενο)!
Και στην Χοντα που παω το αυτοκινητο αλλα και ο μαστορας που περασα το αεριο και οι 2 δουλεαν την εποχη των παχιων αγελαδων(1300-1500 ευρω η εγκατασταση!) σε μεγαλα συνεργεια εγκαταστασης υγραεριου,με το που εγινε χειροτερη η κατασταση και εκλεισαν τα μεγαλα συνεργεια απολυθηκαν αυτοι οι 2 οπως παρα πολλοι ακομη και αυτο ευνοησε την κατασταση προς οφελος του καταναλωτη,αυτα τα παιδια επειδη εμειναν απο δουλεια πηγαν και ανοιξαν συνεργεια(ο ενας απο τους 2 ο δικος μου εγκαταστατης λεω)για να βγαλουν μεροκαματο (αφου ουτος η αλλος και στα συνεργεια που δουλευαν στο μεροκαματο ηταν)συγκεκριμενα το κιτ το δικο μου που τα ειδα τα τιμολογια με τον φπα βγηκε κοντα στα 600 ευρω,+ το ΚΤΕΟ αλλα 40-50, το παιδι μου ειπε στα ισια για 200 ευρω παω φιλε, και απο αυτα θα πληρωνε και τον πιτσιρικα που ειχε βοηθο ,χαρατσια, ρευμα,τεβε, αναλωσιμα κ.τ.λ, αν μου μεινουν 100 τσεπη μια χαρα ειμαι φιλε,με 10 αυτοκινητα τον μηνα δεν πειναω με 15 βγαζω και γουστα τα λογια του επι λεξη!
Εγω αυτο το εκτιμησα και γι'αυτο προτιμησα τον συγκεκριμενο!
Για το ποιος φταιει φιλε fokion για το πλιατσικο της τσεπης μας στο θεμα τις τιμης του υγραεριου οποιος και να΄ναι ειτε πανω ειτε κατω, το πιπι της μανας τους,και ψωφο να εχουν,σιχαμερα υποκειμενα ειναι που κυνηγουν την αισχροκερδια σε εποχη που δεν υπαρχει σαλιο απο τον λαο,κατι μου λεει οτι με σιγουρια οτι ειναι εργο των πρατηριουχων φιλε γιατι μετα τα τοσσα μπινελικια που τους ριχνω οταν παω στο πρατηριο ουτε μια φορα δεν υπηρξε αντιδραση εκ'μερους τους.σκυβουν το κεφαλι και πανε στην πιο κατω αντλια,αν ειχαν εστο και λιγο δικαιο θα αντιδρουσαν!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες