Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Τετ 24 Οκτ, 2012 21:09

Το συνδρομο της δευτερης μιζιας,το ειχα και γω...Αλλαξα τρομπα βενζινης και εστρωσε...Ομως το ξανακανε,και το εκανε μονο οταν το ντεποζιτο ηταν απο το 1/4 και κατω....
Διατηρω την βενζινη πανω απο την μεση και ειμαι κομπλε....

Καποια θεματακια μεχρι να ζεσταθει τα εχει ακι το δικο μου ομως...Κομπιαζμα και κενα μεχρι να μπει στο γκαζι,μετα αερας...
Νομιζα οτι ειναι λογω προγραμματος στον μαμα εγκεφαλο,αλλα τελικα φαινεται οτι ειναι συνηθες...

Ο νους μου παει στα μπεκ βενζινης και την παροχη...Αλλα δεν ξερω γιατι το κανει ΜΟΝΟ το πρωι,ΜΟΝΟ μεχρι να ζεσταθει και να γυρισει στο γκαζι...
Αν γυρισω καπακια σε βενζινη και πατησω καλα,θα δωσει κανονικα χωρις κομπιαζματα........................
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 24 Οκτ, 2012 21:44

Πόσα km έχεις με υγραέριο και πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα;
Πόσο καιρό έχεις το ντεπόζιτο πάνω από τη μέση;
Εγώ το είχα κάνα 4μηνο, από ιούνιο και ξανα άρχισε να ρετάρει πρόσφατα (εδώ και 1-2 βδομάδες) ακόμα και γεμάτο.
Οπότε τώρα το αφήνω να αδειάσει και θα το ξαναγεμίσω με 10-15 λίτρα 100άρα να δώ τί θα γίνει. Έχω να βάλω 2 μήνες βενζίνη.
Επίσης λέω να βάλω και κάνα καθαριστηκό.
Έχει κανείς να προτείνει τίποτα;
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό StiloLpg » Τετ 24 Οκτ, 2012 21:59

giorgos3924 έγραψε:Πόσα km έχεις με υγραέριο και πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα;
Πόσο καιρό έχεις το ντεπόζιτο πάνω από τη μέση;
Εγώ το είχα κάνα 4μηνο, από ιούνιο και ξανα άρχισε να ρετάρει πρόσφατα (εδώ και 1-2 βδομάδες) ακόμα και γεμάτο.
Οπότε τώρα το αφήνω να αδειάσει και θα το ξαναγεμίσω με 10-15 λίτρα 100άρα να δώ τί θα γίνει. Έχω να βάλω 2 μήνες βενζίνη.
Επίσης λέω να βάλω και κάνα καθαριστηκό.
[b]Έχει κανείς να προτείνει τίποτα;[/b]

...έχω εγώ να προτείνω φίλε../..προσπάθησε να το συνηθίσεις έτσι , ζέστανε το λιγάκι 1-2 λεπτά και μετά όλα καλά..ότι άλλο και να κάνεις δεν θα βρείς λύση , όπως δεν έχει βρεί ΚΑΝΕΝΑΣ μέχρι τώρα../..φαίνεται ότι τελικά αυτή είναι μια συνηθισμένη " ασθένεια " των εκ των υστέρων τροποιηθέντων LPG αυτοκινήτων..μη σπάς άλλο τα νεύρα σου και μην ξοδεύεσαι..ότι και να κάνεις άδικα θα το κάνεις..λίγο ζεσταματάκι και τσάαακ, όλα καλά....

..φιλικά ,
StiloLpg
StiloLpg

Δημοσίευσηαπό kyriak » Τετ 24 Οκτ, 2012 22:32

Το αυτοκίνητο λόγο υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης διαστολής που προκαλείται από αυτήν την αύξηση στα διάφορα μέρη της ΜΕΚ , έχει πάρει πλέον ( κενά )στο εσω του κινητήρα ,από τα οποία χάνει συμπίεση και γι αυτό ρετάρει κρύο , μετά μόλις ζεσταθεί κλείνουν αυτά από την διαστολή και έτσι δουλεύει κανονικά ….όμως σε βάθος χρόνου …κάποια μέρα δεν θα κλείνουν καλά αυτά τα κενά και …καπουτ . Συνήθως αυτό γίνεται ανάμεσα στα 25000~ 50000 km ανάλογα το πόσο επί τις % περισσότερο καίει σε λίτρα lpg , σε σχέση με την βενζίνη. Υπάρχει μελέτη Παν/μιου για αυτό την έχω ανεβάσει και δω , στις Φώτο δείχνει τα σημεία αυτά , ψάξε στο φόρουμ θα είναι ….αν δεν την διαγράψαν
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 24 Οκτ, 2012 22:44

Φίλε stilo LPG συγνώμη αλλά έχεις λάθος εδώ ή τέλος πάντων δεν έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης.
1)Εγώ πρέπει να ξεκινήσω το πρωί σε αρκετή ανηφόρα και να βγω σε επίσης ανηφορικό κεντρικό από τυφλό στενό με καθρέφτη οπότε τα κοψίματα δεν είναι κάτι που θέλεις εκείνη την στιγμή.
2)Αν γυρίζεις πολύ την μίζα επιβαρύνεις την μίζα και την μπαταρία μακροπρόθεσμα.
3)Μου την σπάει απίστευτα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα γενικά, ακόμη και το πιο μικρό. Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά θέλω να δουλεύουν όλα. Να σκεφτείς έφαγα τον τόπο να βρω ένα παράξενο λαμπάκι που είχε καεί από έναν διακόπτη και δεν φωτίζονταν το βράδυ αλλά το έφτιαξα.
4)Αν έχεις μια βλάβη που μπορεί να σε αφήσει στον δρόμο δεν θα ήθελες να το φτιάξεις να είσαι σίγουρος;
5)Αν κάποτε αποφασίσεις να το πουλήσεις τι θα πεις στον υποψήφιο αγοραστή έτσι είναι δεν έχει πρόβλημα, θα το συνηθίσεις ή θα κάνεις το κορόιδο μιας και θα είναι ζεστό όταν θα το δοκιμάσει;
6)Αποφεύγεις ενοχλητικές ερωτήσεις του στυλ "γιατί στο κάνει και δεν παίρνει μπρος;"

Αυτά τα βάζω με σειρά σπουδαιότητας για μένα.

Σίγουρα δεν θέλω να πληρώνω λεφτά για να κυνηγάω φαντάσματα, αλλάζοντας στην τύχη πράγματα, αλλά μάλλον πρέπει να βρεις μηχανικό που να θέλει να ασχοληθεί και να ξέρει την μάρκα του αυτοκινήτου σου. Στην περίπτωση μου ας πούμε η αντλία δεν κρατούσε πίεση, το είδα με τα μάτια μου, δεν έπρεπε να το φτιάξω; Η τα μπεκ της βενζίνης μετά από 11 χρόνια δεν έπρεπε να γίνει ένα σέρβις;

Πάντα φιλικά και είναι η προσωπική μου άποψη
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 24 Οκτ, 2012 22:52

Αυτό το σκέφτηκα και γώ αν και μου φάνηκε λίγο χαζό, δεν ξέρω...
Αν πάω στη hyundai να μετρήσουν συμπίεση θα χει διαφορά ζεστό ή πρέπει να είναι κρύο για να δεις διαφορά;
χρεώνουν τίποτα;
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 24 Οκτ, 2012 22:53

kyriak έγραψε:Το αυτοκίνητο λόγο υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης διαστολής που προκαλείται από αυτήν την αύξηση στα διάφορα μέρη της ΜΕΚ , έχει πάρει πλέον ( κενά )στο εσω του κινητήρα ,από τα οποία χάνει συμπίεση και γι αυτό ρετάρει κρύο , μετά μόλις ζεσταθεί κλείνουν αυτά από την διαστολή και έτσι δουλεύει κανονικά ….όμως σε βάθος χρόνου …κάποια μέρα δεν θα κλείνουν καλά αυτά τα κενά και …καπουτ . Συνήθως αυτό γίνεται ανάμεσα στα 25000~ 50000 km ανάλογα το πόσο επί τις % περισσότερο καίει σε λίτρα lpg , σε σχέση με την βενζίνη. Υπάρχει μελέτη Παν/μιου για αυτό την έχω ανεβάσει και δω , στις Φώτο δείχνει τα σημεία αυτά , ψάξε στο φόρουμ θα είναι ….αν δεν την διαγράψαν

Ποιός μίλησε για ρεταρίσματα;;
Θα σε απογοητεύσω αλλά η τηλεδιάγνωση σου διαφωνεί με την διάγνωση του μηχανικού. Αλλά έτσι να είχαμε να λέγαμε και να καταστραφεί ο κινητήρας στα 50.000 κμ (κοντά είμαι έχω πάνω από 42.000) θα έχω εξοικονομήσει αρκετά ώστε είτε να επισκευάσω την μηχανή ή να την αλλάξω και να μου μείνουν και αρκετά χρήματα, είτε να συμπληρώσω και άλλα να πάρω κανένα πιο καινούργιο, αν και το τελευταίο με τα σημερινά δεδομένα είναι όνειρο θερινής νυχτός,
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 25 Οκτ, 2012 11:53

kyriak έγραψε:Το αυτοκίνητο λόγο υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης διαστολής που προκαλείται από αυτήν την αύξηση στα διάφορα μέρη της ΜΕΚ , έχει πάρει πλέον ( κενά )στο εσω του κινητήρα ,από τα οποία χάνει συμπίεση και γι αυτό ρετάρει κρύο , μετά μόλις ζεσταθεί κλείνουν αυτά από την διαστολή και έτσι δουλεύει κανονικά ….όμως σε βάθος χρόνου …κάποια μέρα δεν θα κλείνουν καλά αυτά τα κενά και …καπουτ . Συνήθως αυτό γίνεται ανάμεσα στα 25000~ 50000 km ανάλογα το πόσο επί τις % περισσότερο καίει σε λίτρα lpg , σε σχέση με την βενζίνη. Υπάρχει μελέτη Παν/μιου για αυτό την έχω ανεβάσει και δω , στις Φώτο δείχνει τα σημεία αυτά , ψάξε στο φόρουμ θα είναι ….αν δεν την διαγράψαν

Μπορείτε να προσδιορίσετε την ορολογία «κενά σε έναν κινητήρα ΜΕΚ?

Πως συνδέεται το πρωινό μπούκωμα με τα «κενά» του κινητήρα?

Πως συνδέεται το υγραέριο με τα «κενά» του κινητήρα?

Ποια απ’όλα τα «κενά» κάποια στιγμή δεν κλείνουν σε έναν κινητήρα και μένουν ανοιχτά?

Τι εννοείται με τον όρο κινητήρας «καπουτ»? Έψαξα όλες τις πανεπιστημιακές μελέτες που αναφέρετε και δεν βρήκα κάπου την συμπτωματολογία των «κενών» που προκαλούν «καπουτ» στον κινητήρα.

Διακρίνω μια ημιμάθεια και φλυαρία, που δεν βοηθά στη λύση των προβλημάτων των μελών. :-@
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 25 Οκτ, 2012 13:12

ΜΕΚ =μοναδα εγχυσης καυσιμου=καρμπυρατερ
Αν οντως υπηρξε τετοια μελετη θα πρεπει να ηταν απο το 70'.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Re: Απ: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 25 Οκτ, 2012 13:12

LPGas έγραψε:

Μπορείτε να προσδιορίσετε την ορολογία «κενά σε έναν κινητήρα ΜΕΚ?

Πως συνδέεται το πρωινό μπούκωμα με τα «κενά» του κινητήρα?

Πως συνδέεται το υγραέριο με τα «κενά» του κινητήρα?

Ποια απ’όλα τα «κενά» κάποια στιγμή δεν κλείνουν σε έναν κινητήρα και μένουν ανοιχτά?

Τι εννοείται με τον όρο κινητήρας «καπουτ»? Έψαξα όλες τις πανεπιστημιακές μελέτες που αναφέρετε και δεν βρήκα κάπου την συμπτωματολογία των «κενών» που προκαλούν «καπουτ» στον κινητήρα.

Διακρίνω μια ημιμάθεια και φλυαρία, που δεν βοηθά στη λύση των προβλημάτων των μελών. :-@

Επισης εχω και εγω απορια οταν το κανει σε μια εγκατασταση με πχ 6.000 χλμ με υγραεριο η 2.000 χλμ και βασει της "επιστημης" δεν εχουν δημιουργηθει λογω υψηλων θρμοκρασιων τα κενα τοτε τι φταιει;;;;;;;;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες