xampos79 έγραψε:παιδια τι εγινε βρηκε καποιοσ την λυση στο προβλημα μασ εμενα εχει γηνει χειροτερο οσο δεν φανταζαστε δεν περνει και ευκολα πλεον επιμενο αρκετι ωρα 2 3 λεπτα μιζιεσ περιπου ειχα ριξει ενα προτεκτ καθαρισμου και ψιλο ευτιαξε !!!
Φίλε xampos79, διάβασε αν θέλεις, τι έχω γράψει 10 μέρες πριν, για το ίδιο πρόβλημα αλλά σε άλλο topic με άλλο τίτλο...
""Επιστρέφω με λύση στο πρόβλημα, που ελπίζω να είναι μόνιμη. Φαίνεται ότι το ζήτημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς, αναφαίρεται σε πολλά topic's, με διαφορετικούς τίτλους, όπως: (Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα,-Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο κτλ). Όπως ήδη έχω αναφέρει λοιπόν, έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Όλα συμβαίνουν όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!!
Μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη μου και αφού απέκλεισε πολλές από τις αιτιάσεις των συμπασχόντων στο FORUM, αποφάσισε να μου αντικαταστήσει τα ακροφύσια των μπεκ του αερίου΄ (Φοράω μπεκιέρα της BRC τύπου Rail). Αντικατέστησε λοιπόν τα ακροφύσια των 2mm που εξ΄ αρχής μου είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον λίγο μεγάλα για τα 95 άλογα του μοτέρ, με αυτά των 1,8mm. Το επιχείρημα έχει ως εξής: Τα μεγαλύτερα μπεκ του αερίου, τροφοδοτούσαν με πλουσιότερο μίγμα και ο παράλληλος εγκέφαλος χαρτογραφούσε αναλόγως, μεταφέροντας στο σβήσιμο του κινητήρα τα δεδομένα στον εγκέφαλο της τροφοδοσίας βενζίνης.
Στην κρύα εκκίνηση λοιπόν, το πλούσιο μίγμα καυσίμου γίνονταν ακόμα πιό πλούσιο, με αποτέλεσμα το μπούκωμα και τα ρεταρίσματα.
Προς το παρόν το αμάξι δουλεύει ρολόι!!! Θα αναφερθώ ξανά όταν περάσει λίγος καιρός και έλθουν και οι κλιματικές αλλαγές με τα συνεπακόλουθά τους."" Ε λοιπον,
ΤΖΙΦΟΣ !!! Δύο μέρες μετά, τα προβλήματα επέστρεψαν στον ίδιο βαθμό! Δεν έφτασα ακόμη στην απόγνωση αλλά δεν είμαι και μακριά... Αυτό που μπορώ να πώ ωστόσο, είναι τα συμπεράσματά μου από όσα έχω διαβάσει στα forum για το ίδιο πρόβλημα που εκθέτεται σε πολλά topics, με διαφορετικούς τίτλους, από πάρα πολλούς υγραεριοκίνητους. Να ξεκαθαρίσω κατ΄αρχήν ότι δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων και δεν θέλω να φανώ ξερόλας. Όμως, δεν γίνεται να μην συμπεράνω ότι, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά της λειτουργίας του συστήματος της υγραεριοκίνησης αφού, συμβαίνει αποκλειστικά σε μας και κατ΄επανάληψη!
Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι πρόκειται για αδυναμία τριμαρίσματος του αερίου σε κάποια αυτοκίνητα που πιθανόν έχουν ευαίσθητο εγκέφαλο σε ότι αφορά την τροφοδοσία καυσίμου. Ειλικρινά οργίζομαι όταν πλέον διαβάζω από συμπάσχοντες, να κυνηγούν φαντάσματα, αντικαθιστώντας ένα σωρό εξαρτήματα στα αυτοκίνητά τους, πιστεύοντας ότι όλα στα αυτοκίνητά μας, χάλασαν έτσι ξαφνικά, σε όλους εμάς, τη στιγμή που εγκαταστήσαμε το σύστημα υγραεριοκίνησης και φυσικά ως εκ θαύματος, αυτό συμβαίνει μόνο στην πρωινή εκκίνηση... Έλεος!!!
Σε ότι με αφορά, νομίζω ότι ξεγελάστηκα με την προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης, γιατί απλά, αμέσως μετά τις όποιες παρεμβάσεις του εγκαταστάτη μου, αυτός έβγαλε τον πόλο της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να rebootάρει ο κεντρικός εγκέφαλος, σβήνοντας τις όποιες χαρτογραφήσεις είχε αντιγράψει έως τότε από τον παράλληλο εγκέφαλο του αερίου. Όταν την μεθεπόμενη μέρα δέχθηκε νέες χαρτογραφήσεις από τον εγέφαλο του αερίου... ξανά-μανά τα ίδια!