Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 24 Μάιος, 2012 14:57

Το πρόβλημά σου είναι διακοπές καύσης και δεν έχει καμιά σχέση με το σύστημα του υγραερίου. Άρα κοιτάς μπουζί μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστή με πιο πιθανό τον τελευταίο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 24 Μάιος, 2012 15:33

labros έγραψε:Το πρόβλημά σου είναι διακοπές καύσης και δεν έχει καμιά σχέση με το σύστημα του υγραερίου. Άρα κοιτάς μπουζί μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστή με πιο πιθανό τον τελευταίο.

Και όλα αυτά 300km (3 ημέρες) μετά την εγκατάσταση υγραερίου;
Αφού δουλέψει με υγραέριο κάποια λεπτά ή κάποια km, μετά όταν το βάζεις μπρος κρύο ρετάρει για μερικά δευτερόλεπτα και σταθεροποιείται στις 1200-1100 στροφές (όσες απαιτούνται στην κρύα εκκίνηση) κανονικά.
Αν το σβήσω πάλι εκείνη τη στιγμή (αφού σταθεροποιηθεί δηλαδή) και το ξαναβάλω μπρος μετά από 2 ώρες (εφόσον έχει κρυώσει πάλι) τότε παίρνει κανονικά!
Το πρόβλημα συμβαίνει αν και μόνο αν γυρίσει το σύστημα σε αέριο.
Κατά την λειτουργία σε αέριο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (ούτε στην βενζίνη αν εξαιρέσουμε τα ρεταρίσματα στις κρυες εκκινήσεις).
Τώρα το ξαναδοκιμάζω με λειτουργία βενζίνης 2 λεπτά πριν το σβήσιμο.
Τώρα να φθάρθηκε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα έτσι ξαφνικά το σύστημα ανάφλεξης από την λειτουργία αερίου μου φαίνεται απίθανο...

EDIT: Τα μπουζί αλλάχτηκαν πριν 3.000-4000Km
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό xampos79 » Τρί 19 Ιουν, 2012 20:16

paidia εγω το ψαχνω πανω απο 8 μηνεσ και δεν εχω βγαλει ακρη ,αν βγαλετε θα σωθουμε !το τελευταιω που εκανα ηταν να αλαξω μοτερ ρελαντι εστροσε για 2μ 3 μερες αλλα ξανα τα ιδια αυριο παλη θα το παω γιατι εχω κουραστη να μου λενε οτι το βρηκαν και να επαναλαμβανετε !παρεπιπροντοσ αν διαβασετε απο την αρχη το θεμα εχω κανει παρα πολλα πηραματα !μονο μηχανη που δεν αλλαξα !!ασ το βρουμε να τελειονουμε επιτελουσ !
xampos79

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 20 Ιουν, 2012 08:14

Είχα το ίδιο πρόβλημα σε accent και το έψαχνα για πάνω από δυο μήνες. Άλλαξα ένα σωρό άσχετα πράγματα Τελικά η λύση ήταν ο πολλαπλασιαστής. Τον άλλαξα και όλα οκ. Μην περιμένετε να δείξει ο εγκέφαλος κάτι. Στα περισότερα αμάξια όταν είναι κάτι στιγμιαίο το γράφει σαν ακαθόριστη βλάβη. Και τα περισσότερα μαστόρια επειδή είναι άσχετα από υγραέριο το ρίχνουν εκεί και δεν ψάχνουν πραγματικά. Σε λίγο θα χαλάει το ραδιοCd και θα μας λένε ότι φταίει το υγραέριο. Ζητήστε από κάποιον ηλεκτρολόγο και επιμείνετε να ελέγξει τη σειρά μπουζί μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστής. Ακούστε με και δε θα χασετε.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 20 Ιουν, 2012 08:17

Δεν είμαι εγκαταστάτης για να υπερασπιστώ το υγρέριο. Το υγραέριο μπορεί να φταίει για πολλά πράγματα όχι όμως για αυτό. Είμαι παθών με το ίδιο πρόβλημα που το έλυσα έτσι.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τετ 20 Ιουν, 2012 13:05

Θα ήθελα να σας συστήσω όσον αφορά τη βενζίνη, να τσεκάρετε ένα καλό βενζινάδικο και να βάζετε 5-10 ευρώ 100άρα αμόλυβδη (μία στο τόσο, αφού ούτως ή άλλως η κατανάλωση βενζίνης είναι μηδαμινή όταν έχουμε υγραέριο).
Προσωπικά πλέον βάζω 5 ευρώ 100άρας αμόλυβδης κάθε 1000+χιλιόμετρα, ίσα-ίσα για να πάει ο δείκτης της βενζίνης εκεί που ήταν 1000+χιλιόμετρα πριν (βενζίνη καίει μόνο όταν το βάζω εμπρός και μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία στην οποία μπαίνει το υγραέριο - από εκεί και πέρα καίει μόνο υγραέριο -> σύστημα Prins Silverline ;) ).

Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται από τη νοθευμένη βενζίνη με την οποία το θέμα έχει παραγίνει στη "χώρα" μας..... .... .....
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό xampos79 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 21:28

παιδια τι εγινε βρηκε καποιοσ την λυση στο προβλημα μασ εμενα εχει γηνει χειροτερο οσο δεν φανταζαστε δεν περνει και ευκολα πλεον επιμενο αρκετι ωρα 2 3 λεπτα μιζιεσ περιπου ειχα ριξει ενα προτεκτ καθαρισμου και ψιλο ευτιαξε !!!
xampos79

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό gioadam » Δευτ 01 Οκτ, 2012 01:26

xampos79 έγραψε:παιδια τι εγινε βρηκε καποιοσ την λυση στο προβλημα μασ εμενα εχει γηνει χειροτερο οσο δεν φανταζαστε δεν περνει και ευκολα πλεον επιμενο αρκετι ωρα 2 3 λεπτα μιζιεσ περιπου ειχα ριξει ενα προτεκτ καθαρισμου και ψιλο ευτιαξε !!!

Φίλε xampos79, διάβασε αν θέλεις, τι έχω γράψει 10 μέρες πριν, για το ίδιο πρόβλημα αλλά σε άλλο topic με άλλο τίτλο...
""Επιστρέφω με λύση στο πρόβλημα, που ελπίζω να είναι μόνιμη. Φαίνεται ότι το ζήτημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς, αναφαίρεται σε πολλά topic's, με διαφορετικούς τίτλους, όπως: (Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα,-Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο κτλ). Όπως ήδη έχω αναφέρει λοιπόν, έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Όλα συμβαίνουν όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!!
Μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη μου και αφού απέκλεισε πολλές από τις αιτιάσεις των συμπασχόντων στο FORUM, αποφάσισε να μου αντικαταστήσει τα ακροφύσια των μπεκ του αερίου΄ (Φοράω μπεκιέρα της BRC τύπου Rail). Αντικατέστησε λοιπόν τα ακροφύσια των 2mm που εξ΄ αρχής μου είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον λίγο μεγάλα για τα 95 άλογα του μοτέρ, με αυτά των 1,8mm. Το επιχείρημα έχει ως εξής: Τα μεγαλύτερα μπεκ του αερίου, τροφοδοτούσαν με πλουσιότερο μίγμα και ο παράλληλος εγκέφαλος χαρτογραφούσε αναλόγως, μεταφέροντας στο σβήσιμο του κινητήρα τα δεδομένα στον εγκέφαλο της τροφοδοσίας βενζίνης.
Στην κρύα εκκίνηση λοιπόν, το πλούσιο μίγμα καυσίμου γίνονταν ακόμα πιό πλούσιο, με αποτέλεσμα το μπούκωμα και τα ρεταρίσματα.
Προς το παρόν το αμάξι δουλεύει ρολόι!!! Θα αναφερθώ ξανά όταν περάσει λίγος καιρός και έλθουν και οι κλιματικές αλλαγές με τα συνεπακόλουθά τους.""

Ε λοιπον, ΤΖΙΦΟΣ !!! Δύο μέρες μετά, τα προβλήματα επέστρεψαν στον ίδιο βαθμό! Δεν έφτασα ακόμη στην απόγνωση αλλά δεν είμαι και μακριά... Αυτό που μπορώ να πώ ωστόσο, είναι τα συμπεράσματά μου από όσα έχω διαβάσει στα forum για το ίδιο πρόβλημα που εκθέτεται σε πολλά topics, με διαφορετικούς τίτλους, από πάρα πολλούς υγραεριοκίνητους. Να ξεκαθαρίσω κατ΄αρχήν ότι δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων και δεν θέλω να φανώ ξερόλας. Όμως, δεν γίνεται να μην συμπεράνω ότι, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά της λειτουργίας του συστήματος της υγραεριοκίνησης αφού, συμβαίνει αποκλειστικά σε μας και κατ΄επανάληψη!
Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι πρόκειται για αδυναμία τριμαρίσματος του αερίου σε κάποια αυτοκίνητα που πιθανόν έχουν ευαίσθητο εγκέφαλο σε ότι αφορά την τροφοδοσία καυσίμου. Ειλικρινά οργίζομαι όταν πλέον διαβάζω από συμπάσχοντες, να κυνηγούν φαντάσματα, αντικαθιστώντας ένα σωρό εξαρτήματα στα αυτοκίνητά τους, πιστεύοντας ότι όλα στα αυτοκίνητά μας, χάλασαν έτσι ξαφνικά, σε όλους εμάς, τη στιγμή που εγκαταστήσαμε το σύστημα υγραεριοκίνησης και φυσικά ως εκ θαύματος, αυτό συμβαίνει μόνο στην πρωινή εκκίνηση... Έλεος!!!
Σε ότι με αφορά, νομίζω ότι ξεγελάστηκα με την προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης, γιατί απλά, αμέσως μετά τις όποιες παρεμβάσεις του εγκαταστάτη μου, αυτός έβγαλε τον πόλο της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να rebootάρει ο κεντρικός εγκέφαλος, σβήνοντας τις όποιες χαρτογραφήσεις είχε αντιγράψει έως τότε από τον παράλληλο εγκέφαλο του αερίου. Όταν την μεθεπόμενη μέρα δέχθηκε νέες χαρτογραφήσεις από τον εγέφαλο του αερίου... ξανά-μανά τα ίδια!
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό Stinger » Δευτ 01 Οκτ, 2012 10:18

Παιδιά, για το συγκεκριμένο πρόβλημα εάν κινηθείτε με βενζίνη σας το κάνει? Τι εννοώ.. έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την πρωινή εκκίνηση. Δεν κρατάει στροφές το ρελαντί και συμπεριφέρεται σαν μπουκωμένο. Αν γυρίσω σε βενζίνη καμιά 10αριά χλμ πριν φτάσω στο σπίτι τότε το επόμενο πρωί δεν εμφανίζεται το πρόβλημα..(Landi Renzo). Περιτό να πω πως 2 φορές πήγα στην αντιπροσωπία που είναι και ο εγκαταστάτης (FIAT Ανδρεάδης) και δεν βρέθηκε λύση.
Fiat Bravo t-jet Emotion - Landirenzo Omegas
Stinger

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 01 Οκτ, 2012 14:39

Κατ'αρχην ψυχραιμία

Αυτό με το τριμάρισμα δεν το πολυ πιστεύω γιατί για πολύ καιρό δούλευε κανονικότατα στην περίπτωση μου οπότε κάτι άλλο φταίει.

Μετά το γενικό σέρβις εξακολουθεί να κάνει τα ίδια.
Σήμερα μου πρότεινε ο εγκαταστάτης να δοκιμάσω να το δουλέψω βενζίνη μερικά χιλιόμετρα πριν σβήσω. Αν το κάνει και το πρωί τότε πιθανόν να είναι από μπεκ βενζίνης να κατουράνε, αν δουλέψει κανονικά τότε τα μπεκ υγραερίου έχουν διαρροή και χάνουν μέσα στον κινητήρα οπότε βενζίνη + υγραέριο μπουκώνει. Αύριο θα το δοκιμάσω και θα ξέρω περισσότερα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες