Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 02 Ιουν, 2012 20:04

Nα κανω και εγω μια ερωτηση?
Η γεννητρια που χρησιμοποιεις ειναι Ελληνικης κατασκευης απο καποιον στο γαλατσι που τις φτιαχνει?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό vagroy » Κυρ 03 Ιουν, 2012 01:16

chrisd έγραψε:Nα κανω και εγω μια ερωτηση?
Η γεννητρια που χρησιμοποιεις ειναι Ελληνικης κατασκευης απο καποιον στο γαλατσι που τις φτιαχνει?

ειναι δικης μου κατασκευης φιλε μου
vagroy

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Δευτ 04 Ιουν, 2012 09:22

Το θεματάκι με την διαφορετική πίεση στα δύο δοχεία (υδρογόνου-οξυγόνου) πως το έλυσες?
nikos1973

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό vagroy » Δευτ 04 Ιουν, 2012 15:05

nikos1973 έγραψε:Το θεματάκι με την διαφορετική πίεση στα δύο δοχεία (υδρογόνου-οξυγόνου) πως το έλυσες?

Απλα το οξυγονο το δινω εξω με ενα γωνιακο ρακορ και το υδρογονο φευγει απο το αλλο δοχειο με το σωληνα(καθοτι παει προς τα επανω).Απλα πρεπει να προσεξεις τα δοχεια και τα δυο να ειναι ποιο ψηλα απο την δεξαμενη παντα
vagroy

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Δευτ 04 Ιουν, 2012 16:47

Ίσως δεν το εξέφρασα σωστά. Και τα δύο δοχεία έχουν νερό με ηλεκτρολύτη και λειτουργούν και ως bublers σωστα? Και τα προκύπτοντα αέρια είναι σε αναλογία 2Η και 1Ο. Η στάθμη λοιπόν των δύο δοχείων υπό φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να πέφτει ανισόμορφα (δηλ να μειώνεται η στάθμη του Η με διπλάσιο ρυθμό από αυτή του Ο) Δεν συμβαίνει αυτό στην δική σου περίπτωση?
nikos1973

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 04 Ιουν, 2012 21:11

vagroy έγραψε:.Το υδρογονο δεν ειναι καταλυτης φυσικα ,απλα σου εξηγω οτι πηγαινει με την αερια μορφη του στην εισαγωγη του αερα και εκει βοηθαει στο να γινει σχεδον μια τελεια καυση σε σχεση με πριν

ή εγω δε ξερω ελληνικά ή αυτο ειναι η ενοια του καταλυτη....

απο κει και περα
δε χρειαζεται κανενoς εγγριση να δειξεις δυναμομετρησεις. Δε σε ρωτησα τους αρ κυκλοφoριας των οχηματων - το μοντελο τους...
μπορεις να πεις πχ ΚΙΑ ΣΠΟΡΤΑΤΖ 2000 κυβικά εδειξε "αυτο" πριν και "αυτο" μετα, δεν κυκλοφορει ενα στην ελλαδα...
ή εστω ενα Ρενω Μεγκαν...
Το AFR ομοιως...
τελος παντων
επειδη το θεμα εχει συζητηθει ΔΙΕΞΟΔΙΚΟΤΑΤΑ και εδω και στο Jpforoum και στο 4tforum δεν εχει νοημα η συζητηση..
Απλά μου κανει εντυπωσει που ευχαρηστημενους χρηστες εχω βρει μονο σε φορουμ και ποτε σε συνεργειο ή σε παρεα...
Τυχαιο γεγονος φανταζομαι...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vagroy » Πέμ 07 Ιουν, 2012 01:49

nikos1973 έγραψε:Ίσως δεν το εξέφρασα σωστά. Και τα δύο δοχεία έχουν νερό με ηλεκτρολύτη και λειτουργούν και ως bublers σωστα? Και τα προκύπτοντα αέρια είναι σε αναλογία 2Η και 1Ο. Η στάθμη λοιπόν των δύο δοχείων υπό φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να πέφτει ανισόμορφα (δηλ να μειώνεται η στάθμη του Η με διπλάσιο ρυθμό από αυτή του Ο) Δεν συμβαίνει αυτό στην δική σου περίπτωση?

χρησιμοποιουμε 2 δοχεια το ενα οξυγονο και το αλλο το υδρογονο που παει στην εισαγωγη του αερα.και τα 2 ειναι συγκοινωνουντα και εχουν παντα την ιδια σταθμη .το bubller το τοποθετω λιγο πριν την εισαγωγη σαν 3ο ξεχωριστο δοχειο.
vagroy

Δημοσίευσηαπό vagroy » Πέμ 07 Ιουν, 2012 01:58

fokion έγραψε:
vagroy έγραψε:.Το υδρογονο δεν ειναι καταλυτης φυσικα ,απλα σου εξηγω οτι πηγαινει με την αερια μορφη του στην εισαγωγη του αερα και εκει βοηθαει στο να γινει σχεδον μια τελεια καυση σε σχεση με πριν

ή εγω δε ξερω ελληνικά ή αυτο ειναι η ενοια του καταλυτη....

απο κει και περα
δε χρειαζεται κανενoς εγγριση να δειξεις δυναμομετρησεις. Δε σε ρωτησα τους αρ κυκλοφoριας των οχηματων - το μοντελο τους...
μπορεις να πεις πχ ΚΙΑ ΣΠΟΡΤΑΤΖ 2000 κυβικά εδειξε "αυτο" πριν και "αυτο" μετα, δεν κυκλοφορει ενα στην ελλαδα...
ή εστω ενα Ρενω Μεγκαν...
Το AFR ομοιως...
τελος παντων
επειδη το θεμα εχει συζητηθει ΔΙΕΞΟΔΙΚΟΤΑΤΑ και εδω και στο Jpforoum και στο 4tforum δεν εχει νοημα η συζητηση..
Απλά μου κανει εντυπωσει που ευχαρηστημενους χρηστες εχω βρει μονο σε φορουμ και ποτε σε συνεργειο ή σε παρεα...
Τυχαιο γεγονος φανταζομαι...

να στο εξηγησω απλα,οταν δουλευεις με υδρογονο τα οκτανια που εχεις φτανουν τα 138-140.το υδρογονο την ωρα που πεφτει το καυσιμο και ανοιξουν οι βαλβιδες βοηθαει να καει σχεδον ολο το καυσιμο πραγμα που δεν συναιβαινε πριν ,εχοντα λοιπον ενα ποιο πλουσιο μειγμα ο εγκεφαλος κοβει καυσιμα διοτι βλεπει οτι δεν χρειαζεται (ποιο πλουσιο μειγμα).εκτος απο αυτο αυξανεται η ροπη και εκει που πηγαινες π.χ. με 3η ταχυτητα τωρα πας με 4η το ιδιο ξεκουραστα οπως πριν.παμε στο θεμα των δυναμομετρησεων,μιας και ανεφερες ρενο μεγκαν θα αρχισω απο αυτο διοτι και εγω εχω ενα ιδιο 1600 κουπε μοντελο 2005.εχω δει μικτη μειωση 27% και ποιο μεγαλη ροπη.επειδη λοιπον θες και δυναμομετρησεις στο ρενο δεν εχω κανει ακομα (επειδη ειναι δικο μου χαχαχ) αλλα θα πω στους πελατες και φιλους που εχω τοποθετησει κιτ υδρογονου και εχουμε κανει δυναμομετρησεις να μπουν εδω στο φορουμ να βαλουν ολα τα στοιχεια να τα δειτε και να κρινετε ολοι.
vagroy

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 07 Ιουν, 2012 06:35

τα οκτανια απο οσο ξερω εχουν σχεση με την αντικροτικότητα της βενζινας με απλά λογια ποση συμπιεση μπορει να αντεξει

τι σχεση εχει αυτο με το ΠΛΟΥΣΙΟ μιγμα που λες το οποιο ειναι αναλογια αερα με - οποιο - καυσιμο ( Air to Fuel Ratio = AFR ) που σου ζηταω και....... μετα απο 4 χρονια δεν εχεις και θα ζητησεις απο τους πελατες σου

Πως το εξελιξες δηλ πρν το πουλησεις????? στον αερα????? αφου οπως λες δεν εκανες στο δικο σου αυτοκινητο δυναμομετρηση??
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 07 Ιουν, 2012 09:25

Επειδη εχω ακουσει κατα καιρους πολλες π@π@ριες εδω και 2 χρονια.
Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι εμπλουτιζοντας τον αερα με υδρογονο εχεις οικονομια και μαλιστα μεγαλη ΑΛΛΑ χρειαζεσαι πολυ μεγαλες ποσοτητες υδρογονου που με τις βλακειες που κυκλοφορουν για γεννητριες στο εμποριο δεν προκειται να καταφερεις ποτε.
Εκτος αυτου θα χρειαστεις 2 δυναμο και μπαταριες φορτηγων για να αντεξει τα πολλα Amper που θα τραβαει η γεννητρια.και οταν λεω γεννητρια εννοω γεννητρια και οχι παγουρακια.
Τα κιτ που πωλουνται στο εμποριο ειναι παιχνιδακια και ο ευκολος τροπος να χασεις 700-1000 ευρω.
Να αναφερω επισης ενα παραδειγμα του waterfuel.gr απο τον οποιο γνωστος μου εβαλε Γεννητρια δεν ειδε καμοια διαφορα,του δινει την Γεννητρια με το σετ παλι πισω και εδω και 1 χρονο περιμενει να παρει πισω τα 750 ευρω που εδωσε αλλα οι τυποι μαλλον εξαφανιστηκαν.
Για να παρετε μια ιδεα ριξτε μια ματια εδω http://www.youtube.com/watch?v=yjqkHhWU ... re=related
Μονο απο το παχος των καλωδιων καταλαβαινει κανεις οτι ο τυπος παιζει πανω απο 50 αμπερ.
Προσεξτε και μην δινετε λεφτα παρα μονον αν βαλετε το συστημα και μεινετε απολυτα ευχαριστημενοι απο αυτα που υποσχετε.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες