Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 31 Μάιος, 2012 15:41

η μονη εκμεταλευση θερμικής ενεργειας ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ που μπορω να σκεφτω... ειναι το..... χειμονα που μας δινει ζεστη στο καλοριφερ της καμπινας. ναι τοτε πλαγιως αυξανουμε την αποδοση της ενεργειας που δωσαμε.....

Λεσ και μονος σου οτι τοσες φορες και τοσα χρονια που ασχολεισαι εχεις ξηλωσει το συστημα 800 φορες....

Συγνωμη φιλε μου αλλα αυτο το λεω πλεον gatzet κι οχι κατι που θα ειναι πρακτικά χρησιμο...
υποτιθεται το θελουμε για οικονομια οχι να εχουμε να ασχολουμαστε τον ελευθερο χρονο μας παιζοντας με κουτια ηλεκτροδια και καυστική ποτασσα ( ή τι τελος παντων)....

αμ αειναι για 2 ευρω οικονομια καθε 100 χιλιομετρα να ειναι ανοιξε κλεισε καπω βαλε βγαλε ρυθμισε.... σε τελική και αυτο κοστος ειναι... εμμεσο μεν αλλα κοστος.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Πέμ 31 Μάιος, 2012 15:50

Σε διαβεβαιώνω ότι εάν το όφελος ήταν 2 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα θα το θεωρούσα κι εγώ gadjet.
nikos1973

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 31 Μάιος, 2012 15:59

οκ και πενηντα να ηταν παλι gatzet ειναι οταν για να παιξει τις μισες αν οχι ολες τις φορές ειναι με ενα ανοιχτο καπο επι 4 χρονια βαλε βγαλε...

το χρονο και τα λεφτα που εχεις ΧΑΛΑΣΕΙ μεχρι τωρα στα 4 ΧΡΟΝΙΑ ( να το κανεις να δουλεψει ) τα εχει υπολογισει.???
την εργατο-ωρα σου ποσο την αποτιμας?????

4 χρονια για να δουλεψει σωστα????? και θες να με πεισεις οτι ειναι πρακτικό και στην καθημερινότητα χρισιμοποιησημο συστημα?????
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Πέμ 31 Μάιος, 2012 16:13

Φίλε μου δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Το τελευταίο που θα σου πώ είναι πως δεν αποτιμώ σε εργατοώρες το χόμπι μου και πως πλέον η μόνη στιγμή που θα ανοίξω το καπό είναι όταν θα με ειδοποιήσει το ledακι πως το απεσταγμένο νερό έχει χαμηλή στάθμη και θα πρέπει απλώς να συμπληρώσω νεράκι. Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε 1000km.
nikos1973

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 31 Μάιος, 2012 16:40

Ομοιως...

και επιπροσθετως ειναι μια ευχαριστη δημιουργική κουβεντα η οποια ( περιεργως στην εποχη μας... ) ΔΕΝ παρεκτραπει...

Σεβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ ( μια και εγω εχω τα δικα μου χομπυ που σπαταλαω τον οποιο ελευθερο χρονο μου και οποιο ( λεμε...)ελευθερο χρημα)

σιγουρα ο καθενας αποφασιζει για τον εαυτο του τι και αν τον συμφαιρει υπο ποιες προυποθεσεις
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό vagroy » Σάβ 02 Ιουν, 2012 02:32

Καλησπερα σε ολους,αν και νεος στο φορουμ παρακολουθησα τις συζητησεις σας περι υδρογονου .Ασχολουμαι απο το 2006 με το υδρογονο και μεσα απο πολλες δοκιμες και μελετες εφτασα στο σημειο να μπορω να διαχωριζω το οξυγονο απο το υδρογονο κατα 99.7%.Μπορω να σας δωσω λεπτομερειες,πως δουλευει κλπ.Γινεται διασπαση του οξυγονου και του υδρογονου με το μεν οξυγονο να το ριχνουμε εξω και το μεν υδρογονο στην εισαγωγη αερα .Η συσκευη μου παραγει 2.3λτ υδρογονου ανα λεπτο στα 6-8 αμπερ για αυτοκινητα εως 1700 κυβικα και με την μεγαλη δεξαμενη φτανει τα 3.5 λτ υδρογονου ανα λεπτο για κινητηρες εως 3500 κυβικων,και υπαρχει και η ποιο μεγαλη συσκευη για αυτοκινητα απο 3500 κυβικα εως 6000 κυβικα που παραγει 5-6 λτ υδρογονου το λεπτο..Αυτη η συσκευη φτανει να δινει μειωση απο 20% σε ενα κινητηρα σε κινηση ,και σε ελευθερη ροη να φτανει σε καποια αμαξια το 35%-40%.Αυξανει την ιπποδυναμη απο 2%-4% και την ροπη απο 6%-15% αναλογα τον κινητηρα.Μειωνει τον θορυβο του και γενικα δουλευει ομαλα ολο το αυτοκινητο,καθαριζει καταλυτη μπουζι εξατμιση μεχρι βαλβιδες και πιστονια συν οτι αυξανει την διαρκεια ζωης και των λαδιων.Εχει μειωση ρυπων απο 60%-80% αναλογα το μοντελο.Πως λειτουργει;μα με υλεκρολυση μεσω μιας δεξαμενης που παραγει ρευμα και απο την πολικοτητα καταφεραμε να διαχορισουμε το οξυγονο και το υδρογονο,(το ενα φευγει απο το αρνητικο και το αλλο απο το θετικο) και ο σωστος καταλυτης ειναι η καθαρη καυστικη ποτασσα ΚΟΗ και μονο αυτη φερνει τα αποτελεσματα που θελουμε σε μεγιστο βαθμο.Στα φορτηγα και στα παλαια αυτοκινητα μη καταλυτικα κανουμε χρηση αλλης συσκευης με υδροοξυ και οχι καθαρο υδρογονο καθοτι αν το κανουμε με υδρογονο θα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα.Το υδρογονο ειναι ακινδυνο καθοτι ειναι σε αερια μορφη και δεν ειναι αποθηκευμενο και ποιο ασφαλης απο την βενζινη και το υγραεριο.Το μονο που μπορει να δει κανεις αν βαλει φωτια στο σωληνα που φερνει την παροχη ειναι να δει οτι σκαει με ενα θορυβο και τιποτε αλλο.Συνεπως δεν αυτοαναφλεγεται στην μηχανη καθοτι πχ. η βενζινη αυτοαναφλεγεται στην μιση θερμοκρασια απο οτι το υδρογονο.Καθαριζει και μεγαλωνει την μακροζωια του κινητηρα συν οτι μειωνει την θερμοκρασια του και με το κιτ αυτο εχετε ενα φουλ οικολογικο αυτοκινητο.Η συσκευη μας εχει εγγυηση 5 χρονων λειτουργιας.Το κιτ αποτελειται απο την δεξαμενη ηλεκτρολυσης(σε αυτην γινανε ολες οι μελετες 6 χρονων)ενα bubbler tank 1 βαλβιδα ανεπιστροφης 2 δοχεια 1λτ που συγκοινωνουν μεταξυ τους και με την δεξαμενη,1 ρελιε και μια ασφαλειοθηκη και ενος τροφοδοτικου παλμικου.Σας διαβεβαιωνω οτι το εχω τοποθετησει σε πανω απο 45 αυτοκινητα και φορτηγα και ολοι τους εχουν δει μειωση καταναλωσης απο 20% εως 40%.Κανενα απο αυτα δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα.Δεν χρειαζεται να ανεβασω τα αμπερ οπως κανουνε πολλοι διοτι ακομα και απο τα 5-6 αμπερ εχω μεγιστη αποδοση και σε συνδιασμο με το παλμικο τροφοδοτικο δεν καταναλωνω πολλα αμπερ απο το δυναμο.Η συσκευη με την τοποθετηση για μεχρι 1700cc κοστιζει 550 -580 ευρω ενω για αυτοκινητα απο 1800cc- 3500 cc κοστιζει 680 ευρω.Συνεργαζομαι με μεγαλες μεταφορικες εταιριες οπου εχω τοποθετησει το συστημα μου και εχω και πολους πελατεσ στον τομεα των σκαφων και κοτερων οπου σε πολλα απο αυτα εχω πετυχει μειωση και 45%.Δεν ειμαι καποιος τσαρλατανος και οποιος δεν πιστευει μπορω να του τοποθετησω την συσκευη δωρεαν για 1 μηνα και αν δεν εχει τα αποτελεσματα που αναφερω την βγαζω ,αν ειναι ευχαριστημενος μου δινει τα χρηματα.Χαρακτηριστικα αανφερω οτι αν πχ. με 50χλμ εχετε 3η ταχυτητα με το υδρογονο θα εχετε 4η και 5η αν θελησετε χωρις κανενα σκορτσαρισμα του κινητηρα σας.Πως πετυχαινουμε μειωση;με την μεγαλυτερη ταχυτητα στο κιβωτιο καταρχην και για να το εξηγησω και ποιο απλα με το οτι το μειγμα πλεον ειναι πλουσιοτερο και ετσι ο εγκεφαλος δινει εντολη για λιγοτερο καυσιμο συν οτι η καυση της βενζινης γινεται σχεδον τελεια σε σχεση με πριν δλδ τα καταλοιπα του καυσιμου πριν δεν υφισταντο τωρα διοτι σχεδον ολο το μειγμα εχει καει σε σχεση με χωρις το κιτ υδρογονου και αυτο σημαινει λιγοτερους ρυπους και καθαροτερος κινητηρας.Συγνωμη αν σας κουρασα και ελπιζω οτι βοηθησα καποιους να μαθουν τι εστι υδρογονο σε κινητηρα εσωτερικης καυσης.Και να προσθεσω οτι δουλευει σε ολους τους τυπους απο βενζινη ντιζελ και σε αυτοκινητα με υγραεριο οπου και εκει μειωνει την καταναλωση σε ιδιο σχεδον βαθμο χωρις κανενα απολυτως κινδυνο.
vagroy

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 02 Ιουν, 2012 08:29

Εχετε να μας δειξετε διαγραμα AFR????

στο τελος του - διαφημιστικου - ποστ σας διαφαινεται αυτο που ελεγα πριν οτι τελικά το υδρογονο δεν ειναι καυσιμο αλλα καταλυτης...

επεισεις μηπως εχετε καποιο διαγραμα δυναμομετρησης???
Μου φαινεται ασυμβατο - με τις λιγες γνωσεις που εχω - να εχουμε αυξηση ιπποδυναμης 2-4% ΑΛΛΑ αυξηση ροπής στην ιδια εφαρμογή (????) 6-15% καθοτι απο οσο ξερω και παλι ιπποδυναμη = ροπη επι στροφές...

το αν ειναι δυνατον αυτο που μου φαινεται ως τεραστια ποσοτητα υγραεριου ( 3,5 λιτρα το λεπτο ) να παραχθει μονο με 5-6 αμπερ δε το ξερω, δεν εχω τις γνωσεις επ αυτου.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό anton » Σάβ 02 Ιουν, 2012 09:24

Από το φόρουμ των 4Τ που παρουσίασε στο περιοδικό, ένα τεστ αυτοκινήτου με υδρογόνο:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... &start=765
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Δημοσίευσηαπό vagroy » Σάβ 02 Ιουν, 2012 10:27

fokion έγραψε:Εχετε να μας δειξετε διαγραμα AFR????

στο τελος του - διαφημιστικου - ποστ σας διαφαινεται αυτο που ελεγα πριν οτι τελικά το υδρογονο δεν ειναι καυσιμο αλλα καταλυτης...

επεισεις μηπως εχετε καποιο διαγραμα δυναμομετρησης???
Μου φαινεται ασυμβατο - με τις λιγες γνωσεις που εχω - να εχουμε αυξηση ιπποδυναμης 2-4% ΑΛΛΑ αυξηση ροπής στην ιδια εφαρμογή (????) 6-15% καθοτι απο οσο ξερω και παλι ιπποδυναμη = ροπη επι στροφές...

το αν ειναι δυνατον αυτο που μου φαινεται ως τεραστια ποσοτητα υγραεριου ( 3,5 λιτρα το λεπτο ) να παραχθει μονο με 5-6 αμπερ δε το ξερω, δεν εχω τις γνωσεις επ αυτου.

Τα 3.5 λτ/λεπτο αφορουν την μεγαλη συσκευη την οποια τοποθετουμε σε ποιο μεγαλου κυβισμου αυτοκινητα.Ναι εχω κανει 7-8 δυναμομετρησεις και αν καποιος θελει μπορω να του δωσω στοιχεια καθως και των ιδιοκτητων των αυτοκινητων αφου τους ρωτησω πρωτα βεβαια.για αυτοκινητα εως 1700 κυβικα η παρεχομενη ανα λεπτο ποσοτητα ειναι απο 2 -2.3 λτ ανα λεπτο.Το υδρογονο δεν ειναι καταλυτης φυσικα ,απλα σου εξηγω οτι πηγαινει με την αερια μορφη του στην εισαγωγη του αερα και εκει βοηθαει στο να γινει σχεδον μια τελεια καυση σε σχεση με πριν.Και για να σας βοηθησω απλα θα σας πω πως μπορειτε να μετρησετε την ποσοτητα υδρογονου που βγαζει μια τετοια συσκευη χωρισ νε τρεχετε να αγοραζετε οργανα μετρησεως και αλλες τετοιες βλακειες που λενε πολλοι για να σας πουλησουν κατι,απλα γεμιζσετε μια λεκανιτσα με νερο βαζετε ενα μπουκαλι 1λτ το γεμιζετε με νερο και το εχετε μεσα .Το μπουκαλι αναποδα μεσα στο νερο τις λεκανης δεν αδειαζει.Βαλτε μεσα τωρα το σωληνα με το υδρογονο που ερχεται για την εισαγωγη και μετρηστε σε ποση ωρα αδειαζει το μπουκαλι και θα δειτε αναλογικα ποσο υδρογονο παραγει η συσκευη ανα λεπτο.
Τελευταία επεξεργασία από vagroy και Σάβ 02 Ιουν, 2012 10:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
vagroy

Δημοσίευσηαπό vagroy » Σάβ 02 Ιουν, 2012 10:34

[quote="fokion"]Εχετε να μας δειξετε διαγραμα AFR????

quote]
Μην μπερδευεσαι,βαζουμε καταλυτη (ΚΟΗ) και νερο απιονισμενο, μονο για να κανουμε ηλεκτρολυση και μεσω αυτης να παραγουμε υδρογονο το οποιο ΔΕΝ ειναι καταλυτης.
vagroy

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες