Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 19 Απρ, 2012 07:28

Καλημέρα σας.

Συμφωνώ απόλυτα με τον focusakis , σε όσα ανέφερε λεπτομερώς στο παραπάνω ποστ.
Και θα συμφωνήσω περισσότερο μαζί του ότι το μεγάλο μυστικό είναι η συχνές ρυθμίσεις και να προσθέσω ότι εδώ θα πρέπει να υπάρχει γαϊδουρινή υπομονή.

Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μερικές φορές η θεωρία με την πράξη έχουν διαφορές.

Πραγματικά οι εμπειρίες που αποκόμισα με τον καιρό με βοήθησαν να καταλάβω την φιλοσοφία του συστήματος και να του δίνω περισσότερη σημασία σε μεγάλες αποστάσεις.

Σε πρόσφατο ταξίδι για τις γιορτές του Πάσχα με 5 άτομα , φουλ αποσκευές , φουλ ρεζερβουάρ βενζίνης και υγραερίου και μαζί την ρεζέρβα το αμάξι είχε πάρα πολύ βάρος και να προσθέσω ότι το αμάξι φοράει πρόγραμμα , αγωνιστική χειροποίητη εξάτμιση από το χταπόδι έως πίσω , μπουζί ιριδίου lpg της NGK που τα έβαλα πριν φύγω και με καινούργιο επαναπρογραμματισμό του εγκέφαλου του υγραερίου , έκανα 530 χλμ και έκαψα 40 λίτρα υγραέριο και μου το έφερε στα 7,5 στα 100 χλμ.
Ενδεικτικά αναφέρω κάποια μέλη που έχουν υγραέριο σε παρόμοια αυτοκίνητα σαν το δικό μου και έχουν κατανάλωση από 12 έως 15 λίτρα στα 100 χλμ.

Για αυτό σας λέω ότι η θεωρία από την πράξη απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Το έχω το σύστημα 2 χρόνια με αρκετές ταλαιπωρίες ώσπου το έφερα στα επιθυμητά σημεία που το ήθελα.

Επίσης δεν έχω να κερδίσω τίποτα από την κουβέντα που κάνουμε , παρά μόνο να βοηθήσω σε κάποιον που να το πιστεύει.
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 19 Απρ, 2012 07:40

focusakis έγραψε:Το απλό pwm πετάχτηκε και αντικαταστήθηκε με ccpwm ώστε να μη στέλνει παραπάνω ρεύμα όταν η γεννήτρια θερμαίνεται. Το chip volo hho edition πετάχτηκε επίσης αφού δε δούλευε με υδρογόνο μόνο και δημιουργούσε προβλήματα με υπερθέρμανση λόγω πολύ φτωχού μείγματος. Δηλ σχεδόν 300 ευρώ με μεταφορικά και εκτελωνισμό πεταμένα.

Εδώ θα χρειαστώ την συμβουλή σου focusakis.
Το σκεφτόμουν για το volo perfomance chip hho edition 2 να το αγοράσω με 89 € που το βρήκα σε σαϊτ και από τι κατάλαβα δεν αξίζει τον κόπο.
Με ενδιαφέρει να μάθω το ccpwm από που το πήρατε και πόσο.σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω.
Το pwm που έχω δεν βοηθάει και πολύ.Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 19 Απρ, 2012 14:18

Goldwagon ποσο θα σου εχει στοιχισει με ολα αυτα τα τσιπακια το συστημα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό mesolouris » Πέμ 19 Απρ, 2012 15:53

focusakis έγραψε:Δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα γεννήτρια υδρογόνου στο δικό μου αλλά ήμουν παρόν στη ρύθμιση τέτοιου συστήματος. Το σύστημα όντως συμβάλλει στην οικονομία ΑΛΛΑ (μεγάλο ΑΛΛΑ) όλο το μυστικό βρίσκεται στη ρύθμιση. Σε astra 1.6 χρειάστηκε 1 μήνας και 6 γεμίσματα για να επιτευχθεί η ιδανική ρύθμιση ώστε με λίγα amp να έχει ικανοποιητική παραγωγή υδρογόνου με παράλληλη μείωση κατανάλωσης.

Το απλό pwm πετάχτηκε και αντικαταστήθηκε με ccpwm ώστε να μη στέλνει παραπάνω ρεύμα όταν η γεννήτρια θερμαίνεται. Το chip volo hho edition πετάχτηκε επίσης αφού δε δούλευε με υδρογόνο μόνο και δημιουργούσε προβλήματα με υπερθέρμανση λόγω πολύ φτωχού μείγματος. Δηλ σχεδόν 300 ευρώ με μεταφορικά και εκτελωνισμό πεταμένα.

Πολλά παραπάνω δε θέλω και δεν μπορώ να πω αφού είναι γνώση που αποκτήθηκε με αρκετό κόστος. Η τελική οικονομία είναι της τάξης του 15-30% στην καλύτερη περίπτωση, αλλά και πάλι δεν ενδείκνυται για χρήση από άτομο που δε γνωρίζει. Σίγουρα κινδυνεύεις να πάρεις τη μπαταρία στο χέρι αν το χρησιμοποιείς για μικρές αστικές μετακινήσεις αμέσως μετά την εκκίνηση του κινητήρα με αυξημένα amp.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το χρησιμοποιεί μόνο για μεγάλες μετακινήσεις και το χειμώνα υπήρχε το πρόβλημα του πάγου (προσθέτεις παραπάνω καταλύτη αλλά εκεί ανεβαίνει και η θερμοκρασία λειτουργίας – οπότε φτου κι από την αρχή για τις ρυθμίσεις)

Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι ώριμη τεχνολογία και αν δεν υπάρχει η τεχνογνωσία για τοποθέτηση και ρύθμιση σε κάθε κινητήρα ξεχωριστά μη μπείτε στον κόπο και στα έξοδα να το βάλλετε. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο: δυναμικότητα γεννήτριας, δυναμικότητα δυναμό, κατάσταση μπαταρίας, ECU κινητήρα, κατάσταση αισθητήρων ειδικά του ‘λ’, κατάσταση κινητήρα, είδος μπουζί-ιριδίου/πλατίνας/OEM κτλ, δηλαδή σε ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να μη δουλέψουν οι ρυθμίσεις αναφοράς λόγω των παραπάνω παραγόντων.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε focusakis. Τοποθέτησα κ γω σύστημα με υδρογόνο χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όντως χρειαζόταν να ρυθμίζεται συνεχώς το σύστημα ειδικά σε ταξίδια όπου η θερμοκρασία ανέβαινε πολύ κ έπρεπε να μειωθεί το ρεύμα. Με το τσιπάκι (volo) δεν είχα αποτελέσματα, το έβγαλα και έβαλα ροοστάτες στον ΜΑΡ. Εκεί και μετά από πολύ κόπο κατάφερα να πετύχω μία πραγματική μείωση max12%. Επίσης παρατήρησα να περνάει και σε μορφή υδρατμών (λόγο αναταράξεων επειδή πάω στο κυνήγι υποθέτω) πράγμα που σημαίνει φθορά κινητήρα. Έτσι τοποθέτησα και φίλτρο υγρασίας. Το αποτέλεσμα ήταν να με κουράσει και να το ξηλώσω για να βάλω υγραέριο. Πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον, απλά θέλει βελτιώσεις. Πάντως κάποιος γνωστός μου που το έβγαλε από το βενζινοκίνητο αμάξι του και το τοποθέτησε στο πετρελαιοκίνητο είδε όντως καλύτερη απόδοση του συστήματος.
mesolouris

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 19 Απρ, 2012 16:11

Βασική χημεία. Η εξάτμιση βγάζει διοξείδιο του άνθρακα και νερό σε μορφή υδρατμών αν κάψουμε υδρογονάνθρακες και σκέτο νερό πάλι σε μορφή υδρατμών αν κάψουμε υδρογόνο. Αυτό για όσους εκπλήσονται που είπα για νερό στην εξάτμιση. Αυτά είναι τα προιόντα καύσης. Είμαι φυσικός και ξέρω ότι η αρχή διατήρησης της ενέργειας δεν παραβιάζεται. Δεν είναι θέμα τεχνολογίας ή ρυθμίσεων. Το σύστημα αυτό είναι απάτη όπως είναι και το 'αλλο με τους μαγνήτες.Με αυτούς τους φυσικούς νόμους δε μπορεί να προσφέρει οικονομία. Σε ένα άλλο σύμπαν ίσως. Είναι σα να πηγαίνεις στο σουπερ μάρκετ να ξοδεύεις 100 ευρώ και μετά αυτά ως δια μαγείας να ξαναγυρίζουν στην τσέπη σου και να ξαναψωνίζεις. Απλά δε γίνεται.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 19 Απρ, 2012 17:45

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και θα τις σεβαστώ.νομίζω ότι ο καθένας που λέει διάφορα , θετικά ή αρνητικά σχόλια θα έπρεπε να αναφέρει και το είδος και την προέλευση του κιτ υδρογόνου.
Να προσθέσω ότι στην ελληνική αγορά υπάρχουν πάνω από 20 διαφορετικά μοντέλα γεννήτριας υδρογόνου , οπότε καταλαβαίνουμε εύκολα ότι ο καθένας
θα πει τις εμπειρίες ανάλογα με το κιτ που έχει χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες κλπ..

Την δουλειά μου την κάνει και μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει προβλήματα στον κινητήρα.
Προς τον Λάμπρο η ερώτηση , δηλαδή τα πετρελαιοκίνητα που καίνε πετρέλαια πλούσια σε υδρογονάνθρακες γιατί δεν βγάζουν νερά από την εξάτμιση?
Και σε ρώτησα πιο πάνω και δεν απάντησες όπως όφειλες.

GOLDWAGON έγραψε:Για να ξέρουμε και τι λέμε με το θέμα με το οξυγόνο που λέτε από την εισαγωγή και έπειτα με τον καταλύτη , θα σας θέσω ένα ερώτημα πολύ απλό.

Γιατί η εξάτμιση έχει "άλλη" μυρωδιά από εκείνη της κλασικής μυρωδιάς των καυσαερίων και δεύτερον , γιατί στον έλεγχο του ΚΤΕΟ στην κάρτα καυσαερίων έχει πολύ λιγότερα καυσαέρια από τι είχε ο προηγούμενος έλεγχος ΚΤΕΟ με βενζίνη.
Εννοείται ότι στον πρόσφατο έλεγχο το πέρασα μαζί με την υδρογονοκίνηση.

Τέλος πάντων δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν παρόλο που αναφέρω από την πράξη κάποια αποτελέσματα.

Φωκίων το σύστημα όλο μου κόστισε στα 650€ πριν 2 χρόνια και τσιπ δεν έχω βάλει παρά μόνο ρυθμιστή αμπέρ με γνώμονα πάντα την οικονομία χώρου και την ανασφάλεια που είχα τότε για την τοποθέτηση του συστήματος της υγραεριοκίνησης.
Τι έχεις να πεις για την κατανάλωση που είχα στο πρόσφατο ταξίδι μου μιας και έχουμε το ίδιο μοντέλο,παρόλο που το μέγεθος και οι μετατροπές των αυτοκινήτων μας διαφέρουν σε ορισμένα σημεία.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 19 Απρ, 2012 19:47

Όλα τα οχήματα με μηχανή εσωτερικής καύσης βγάζουν νερό. Είναι προιόν της καύσης. Το νερό όπως είπα και πιο πάνω είναι σε μορφή υδρατμών δηλαδή σε αέρια μορφή. Δε βλέπουμε δηλαδή με το μάτι να βγαίνει νερό εκτός και αν κάνει πολύ κρύο οπώτε κάποια ποσότητα υγροποιείται και βλέπουμε να πέφτει και καμιά σταγόνα. Είναι κάτι φυσιολογικό. Αν δεν απάντησα πιο πάνω ζητώ συγνώμη. Η δεν το πρόσεξα ή δεν ήμουν μπροστά στον υπολογιστή. Δεν το έκανα για να το παίξω κάποιος.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 20 Απρ, 2012 08:09

GOLDWAGON έγραψε:Φωκίων το σύστημα όλο μου κόστισε στα 650€ πριν 2 χρόνια και τσιπ δεν έχω βάλει παρά μόνο ρυθμιστή αμπέρ με γνώμονα πάντα την οικονομία χώρου και την ανασφάλεια που είχα τότε για την τοποθέτηση του συστήματος της υγραεριοκίνησης.
Τι έχεις να πεις για την κατανάλωση που είχα στο πρόσφατο ταξίδι μου μιας και έχουμε το ίδιο μοντέλο,παρόλο που το μέγεθος και οι μετατροπές των αυτοκινήτων μας διαφέρουν σε ορισμένα σημεία.

Οπως σου εγραψα και στο showroom απο χτες :)
fokion έγραψε:το 7,5 ειναι εξοφρενικα καλο νουμερο...
σε ταξιδι δεν εχω καταφερει ΠΟΤΕ να πεσω στα 10 λιτρα.. πιο κοντα στα 12 φερνω... θες λαστιχα ψηλωμα κ.λ.π.??? οκ αντε να ηταν 11... 7,5??? ουτε στα καλυτερα ονειρα μου... ( βεβαια ειναι κι ενα μοτερ με 235.000 τα επισημα αλλα ανεπισημα πανω απο 300.000 χλμ...)

Αυτες τις μερες θα κανω μαλλον αλλο ενα ταξιδακι οποτε θα εχω και πιο φρεσκιες μετρησεις...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Παρ 20 Απρ, 2012 08:29

labros έγραψε:Όλα τα οχήματα με μηχανή εσωτερικής καύσης βγάζουν νερό. Είναι προιόν της καύσης. Το νερό όπως είπα και πιο πάνω είναι σε μορφή υδρατμών δηλαδή σε αέρια μορφή. Δε βλέπουμε δηλαδή με το μάτι να βγαίνει νερό εκτός και αν κάνει πολύ κρύο οπώτε κάποια ποσότητα υγροποιείται και βλέπουμε να πέφτει και καμιά σταγόνα. Είναι κάτι φυσιολογικό. Αν δεν απάντησα πιο πάνω ζητώ συγνώμη. Η δεν το πρόσεξα ή δεν ήμουν μπροστά στον υπολογιστή. Δεν το έκανα για να το παίξω κάποιος.

Καλημέρα σας.
Νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς με τα νερά και σε τελική ανάλυση δεν είναι και τόσο επίπονο όσον αφορά με την υδρογονοκίνηση.
Κάτι που θυμήθηκα και το αναφέρω.όταν πήγα να αλλάξω το παλιό σύστημα που είχα με το καινούργιο το συζήτησα με έναν γνωστό μου φυσικό που με συμβούλεψε να κοιτάξω αν είναι τύπου dry το καινούργιο σύστημα , τότε να το βάλω ασυζητητί.
Που σε ρώτησα ποιο πάνω για το ΚΤΕΟ δεν το είπα για να σου βάλω χέρι , απλά με ενδιαφέρει να μάθω τον λόγο και όχι για να πουλήσω εξυπνάδες.
Μου αρέσει να μαθαίνω "χωριάτικα" που λέει ο λόγος. :lol:
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Παρ 20 Απρ, 2012 08:46

Δεν το είχα προσέξει φίλε μου Φωκίων ότι μου έγραψες.

Θυμάμαι το ιστορικό του αυτοκινήτου σου , άλλωστε στο ίδιο κλαμπ είμαστε. :)

Θυμάσαι σε μια ενότητα με θέμα την κατανάλωση που είχα πρόβλημα στο αυτοκίνητο και ανακαλύφτηκε ότι έφταιγαν τα φισάκια με τις συμβουλές σας , τότε με την ευκαιρία του προβλήματος όλοι μου είπαν τα πιθανά αίτια και είχαμε αναλύσει
το τι μπορεί να φταίει , από τα λάστιχα , πλύμνες , πρόγραμμα , ύψος , φθορά μηχανής από χλμ , βάρος και ότι ήθελε προκύψει.
Το wagon αποδεδειγμένα είναι το πιο βενζινοφόρο από όλα τα μοντέλα KIA SPORTAGE 4X4 λόγω του μήκους και του βάρους.Θυμάσαι τον Πατέρα Εμμανουήλ που και αυτός έχει myd λάστιχα μεγαλύτερα και του είχε δώσει και ύψος. :)
Το δίπορτο το HARD TORP είναι το πιο οικονομικό λόγω του μικρότερου βάρους.
Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να επαναπαυτώ , θα εξακολουθώ τις μετρήσεις.
Αναμένω τις δικές σου.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες