labros έγραψε:Ερώτηση. Η ενέργεια που χριάζεται για να γίνει η διάσπαση (ηλεκτρόλυση) του νερου σε υδρογόνο και οξυγόνο είναι ακριβώς ίδια με αυτή που δίνει το υδρογόνο όταν καιγεται μέσα στο θάλαμο καύσης προς σχηματισμό νερού. Αν βάλουμε ότι η κάθε μετατροπή θα έχει και κάποιες απώλειες ενέργειας δε βλέπω από που προκύπτει το κέρδος και η μειωμένη κατανάλωση. Δηλαδή με απ΄λα λόγια το νεράκι όσο ρεύμα του δίνεις για να γίνει υδρογόνο τόση ενέργεια σου δίνει και αυτό στον κινητήρα. Και ενοείται την ενέργεια που του δίνεις την παράγει ο βενζινικινητήρας μέσω του δυναμό.
Νομίζω πως πρόκειται για ένα σύστημα απάτη που βασίζεται στην ψυχολογία του αγοραστή ότι όντως θα κάνει οικονομία. Κάτι σαν τους μαγνήτες στο σωληνάκι της βενζίνης που και καλά μειώνουν την κατανάλωση.
Χριστός Ανέστη.
Δεν νομίζω να είναι απάτη διότι μέσα σε όλα αυτά που αναρωτιέσαι , παρέλειψες ένα πολύ σημαντικό παράγοντα τής διάσπασης του απ ιονισμένου νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο που έχει πολύ μεγάλο ρόλο , της καυστικής ποτάσας.
Η καυστική ποτάσα δίνει τα απαραίτητα αμπέρ για την αναλογική ποσότητα που χρειάζεται το αυτοκίνητο για την καύση του υδρογόνου.
Τουλάχιστον στο αυτοκίνητο που το έχω βάλει συνήθως το έχω στα 5 αμπέρ.
Αν το συγκρίνεις με κάποιο άλλο σύστημα του αυτοκινήτου , π.χ φώτα , καλοριφέρ , αντιθαμπωτικό πίσω τζαμιού κλπ τα περισσότερα θέλουν πάνω από 10 αμπέρ και βάλε.οπότε δεν χρειάζεται να το συζητάμε.