Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τετ 18 Απρ, 2012 09:50

labros έγραψε:Ερώτηση. Η ενέργεια που χριάζεται για να γίνει η διάσπαση (ηλεκτρόλυση) του νερου σε υδρογόνο και οξυγόνο είναι ακριβώς ίδια με αυτή που δίνει το υδρογόνο όταν καιγεται μέσα στο θάλαμο καύσης προς σχηματισμό νερού. Αν βάλουμε ότι η κάθε μετατροπή θα έχει και κάποιες απώλειες ενέργειας δε βλέπω από που προκύπτει το κέρδος και η μειωμένη κατανάλωση. Δηλαδή με απ΄λα λόγια το νεράκι όσο ρεύμα του δίνεις για να γίνει υδρογόνο τόση ενέργεια σου δίνει και αυτό στον κινητήρα. Και ενοείται την ενέργεια που του δίνεις την παράγει ο βενζινικινητήρας μέσω του δυναμό.
Νομίζω πως πρόκειται για ένα σύστημα απάτη που βασίζεται στην ψυχολογία του αγοραστή ότι όντως θα κάνει οικονομία. Κάτι σαν τους μαγνήτες στο σωληνάκι της βενζίνης που και καλά μειώνουν την κατανάλωση.

Χριστός Ανέστη.

Δεν νομίζω να είναι απάτη διότι μέσα σε όλα αυτά που αναρωτιέσαι , παρέλειψες ένα πολύ σημαντικό παράγοντα τής διάσπασης του απ ιονισμένου νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο που έχει πολύ μεγάλο ρόλο , της καυστικής ποτάσας.

Η καυστική ποτάσα δίνει τα απαραίτητα αμπέρ για την αναλογική ποσότητα που χρειάζεται το αυτοκίνητο για την καύση του υδρογόνου.

Τουλάχιστον στο αυτοκίνητο που το έχω βάλει συνήθως το έχω στα 5 αμπέρ.

Αν το συγκρίνεις με κάποιο άλλο σύστημα του αυτοκινήτου , π.χ φώτα , καλοριφέρ , αντιθαμπωτικό πίσω τζαμιού κλπ τα περισσότερα θέλουν πάνω από 10 αμπέρ και βάλε.οπότε δεν χρειάζεται να το συζητάμε.
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 18 Απρ, 2012 11:24

Η διάσπαση του απιονισμένου νερού δίνει 2H2O = 2H2 +O2. Η καυστική ποτάσα που κολάει. Και άντε και κολάει Από που δίνει αυτή ενέργεια;
Η αντίδραση νερό προς υδρογόνο και οξυγόνο είναι ενδόθερμη και τραβάει ενέργεια από το δυναμό. Στη συνέχεια το σύστημα πέρνει το υδρογόνο που παράχθηκε το πετάει στον κύλινδρο μαζί με τη βενζίνη όπου γίνεται η αντίστροφη αντίδραση υδρογόνο συν οξυγόνο δίνει νερό η οποία είναι εξόθερμη με ακριβώς ίδιο ποσό ενέργειας με αυτό που διέσπασε το νερό (στα καυσαέρια βγαίνουν υδρατμοί)
Δεν υπάρχει περίπτωαη στη φύση να δώσεις μικρό ποσό ενέργειας και να πάρεις ένα μεγάλο. Παραβιάζει τη βασικότερη αρχή της φυσικής που είναι η διατήρηση της ενέργειας.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τετ 18 Απρ, 2012 12:00

labros έγραψε:Η διάσπαση του απιονισμένου νερού δίνει 2H2O = 2H2 +O2. Η καυστική ποτάσα που κολάει. Και άντε και κολάει Από που δίνει αυτή ενέργεια;
Η αντίδραση νερό προς υδρογόνο και οξυγόνο είναι ενδόθερμη και τραβάει ενέργεια από το δυναμό. Στη συνέχεια το σύστημα πέρνει το υδρογόνο που παράχθηκε το πετάει στον κύλινδρο μαζί με τη βενζίνη όπου γίνεται η αντίστροφη αντίδραση υδρογόνο συν οξυγόνο δίνει νερό η οποία είναι εξόθερμη με ακριβώς ίδιο ποσό ενέργειας με αυτό που διέσπασε το νερό (στα καυσαέρια βγαίνουν υδρατμοί)
Δεν υπάρχει περίπτωαη στη φύση να δώσεις μικρό ποσό ενέργειας και να πάρεις ένα μεγάλο. Παραβιάζει τη βασικότερη αρχή της φυσικής που είναι η διατήρηση της ενέργειας.

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως τα λες μέχρι ενός σημείου και θα εξηγήσω παρακάτω.

Καταρχήν η καυστική ποτάσα κάνει την δουλειά της ηλεκτρόλυσης και του διαχωρισμού του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο ,χωρίς αυτήν την καυστική ποτάσα διαχωρισμός δεν γίνεται ποτέ.

Το δυναμό δουλεύει πάντα σταθερά και θα δώσει περίπου 0,5 αμπέρ και από εκεί και πέρα ανεβαίνουν τα αμπέρ με την ποτάσα.
Ύστερα μετά τον διαχωρισμό , το υδρογόνο μπαίνει στον θάλαμο καύσης και το οξυγόνο φεύγει μόνο του έξω.

Η περιγραφή που δίνεις ισχύει για παλιά μοντέλα γεννήτριας HHO που δούλευαν στα 28 αμπέρ και στον θάλαμο καύσης έμπαιναν μαζί και το υδρογόνο και το οξυγόνο. Για τότε ναι ισχύουν αυτά που λες.

Η υδρογονοκίνηση προόδευσε πάρα πολύ με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Μέχρι και μπουζί HHO έχουν φτιάξει και συγκεκριμένα η BOSCH.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 18 Απρ, 2012 12:42

δε λέω ότι μπαίνει μαζί με το οξυγόνο. Οξυγόνο παίρνει από τον αέρα που εισαγει μέσα η μηχανή. Αλλά το ίδιο πράγμα είναι. Αυτή η ποτάσα πως δεν καταναλλώνεται αφού δίνει έξτρα ενέργεια (αμπερ). Δε μπορείς να παραβιάσεις την αρχή διατήρησης της ενέργειας και να πάρεις ενέργεια από το τίποτα ότι τεχνολογία και να χρησιμοποιήσεις.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τετ 18 Απρ, 2012 13:38

GOLDWAGON έγραψε:
labros έγραψε:Η διάσπαση του απιονισμένου νερού δίνει 2H2O = 2H2 +O2. Η καυστική ποτάσα που κολάει. Και άντε και κολάει Από που δίνει αυτή ενέργεια;

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως τα λες μέχρι ενός σημείου και θα εξηγήσω παρακάτω.

Καταρχήν η καυστική ποτάσα κάνει την δουλειά της ηλεκτρόλυσης και του διαχωρισμού του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο ,χωρίς αυτήν την καυστική ποτάσα διαχωρισμός δεν γίνεται ποτέ.

Το δυναμό δουλεύει πάντα σταθερά και θα δώσει περίπου 0,5 αμπέρ και από εκεί και πέρα ανεβαίνουν τα αμπέρ με την ποτάσα.
Ύστερα μετά τον διαχωρισμό , το υδρογόνο μπαίνει στον θάλαμο καύσης και το οξυγόνο φεύγει μόνο του έξω.

Η περιγραφή που δίνεις ισχύει για παλιά μοντέλα γεννήτριας HHO που δούλευαν στα 28 αμπέρ και στον θάλαμο καύσης έμπαιναν μαζί και το υδρογόνο και το οξυγόνο. Για τότε ναι ισχύουν αυτά που λες.

Η υδρογονοκίνηση προόδευσε πάρα πολύ με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Μέχρι και μπουζί HHO έχουν φτιάξει και συγκεκριμένα η BOSCH.

O kaταλυτης (ΚΟΗ, ΝαΟΗ κ.ά) που προστιθεται αυξάνει την ενέργεια που θα τραβήξει η γεννητρια ΗΗΟ από το δυναμο του αυτοκινητου και ΔΕΝ παραγει ο ιδιος (καταλυτης ) ΕΝΕΡΓΕΙΑ απο το πουθενα(τιποτα). Αυτο που ισχυριζεσαι αποτελεί ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του 1ου & 2ου Θ.Δ.Ν και γενικοτερα τησ Α.Δ.Ε., οπως πολυ σωστα τονιζει και ο Λαμπρος. ΜΗΝ καταργησουμε και τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της φυσης!!!
ΗΜΑΡΤΟΝ πια με την απατη που ξεκινησε απο τις ΗΠΑ περι το 2004-2005 και εχει μεταφερθει και στη χωρα μας τα τελευταια χρονια...
Παραθετω και λινκ απο βικιπαιδεια:
http://en.wikipedia.org/wiki/Water-fuelled_car

Εχει δοκιμαστεί και στην πραξη απο σοβαρους ερευνητες με ανεπιτυχη αποτελεσματα στην μειωση της καταναλωσης οπως αναμενοταν αλλωστε συμφωνα με την Φυσικη!
Επισης, αν σκεφτουμε μονο ποια ειναι η μεση συγκεντρωση Υδρογονου(Η) σε καθε λιτρο ατμοσφαιρικου αερα που τραβαει η εισαγωγη του μοτερ μας και την συγκρινουμε με την μεση παραγομενη συγκεντρωση Η απο την γεννητρια ΗΗΟ (περι τα 2 Lt / min) στον ιδιο χρονο, θα διαπιστωσουμε ΟΤΙ η ποσοτητα Η που εισαγεται στο μοτερ απο τον ατμ αερα ειναι παρα πολλες ταξεις μεγεθους (~10^6) μεγαλυτερη απο την αντιστοιχη παραγομενη μεσω ηλεκτρολυσης του Η2Ο στο ΙΔΙΟ παντα χρονικο διαστημα!!!!
Συνεπώς, την καλησπερα μου στον GOLD WAGON και την καληνυχτα μου στις Αμερικανικες Αρχες οι οποίες ΔΕΝ συλλαμβανουν τους επιτηδειους αυτής της πολύχρονης μεθοδευμένης και καλοστημενης απατης..... Ζητω στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΗΠΑ :mrgreen:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τετ 18 Απρ, 2012 13:59

labros έγραψε:δε λέω ότι μπαίνει μαζί με το οξυγόνο. Οξυγόνο παίρνει από τον αέρα που εισαγει μέσα η μηχανή. Αλλά το ίδιο πράγμα είναι. Αυτή η ποτάσα πως δεν καταναλλώνεται αφού δίνει έξτρα ενέργεια (αμπερ). Δε μπορείς να παραβιάσεις την αρχή διατήρησης της ενέργειας και να πάρεις ενέργεια από το τίποτα ότι τεχνολογία και να χρησιμοποιήσεις.

Νομίζω εδώ με την ποτάσα έχει να κάνει με χημική αντίδραση και όχι κάτι άλλο.
Σαφώς και καταναλώνεται και σχεδόν δεν κοστίζει τίποτα.
Συνήθως όποτε χρειαστεί να συμπληρώσω ποτάσα , μου την δίνουν δωρεάν.

Ύστερα , για να καταλάβω τι εννοείς με το οξυγόνο που λες , είπες παραπάνω:

labros έγραψε:Η αντίδραση νερό προς υδρογόνο και οξυγόνο είναι ενδόθερμη και τραβάει ενέργεια από το δυναμό. Στη συνέχεια το σύστημα πέρνει το υδρογόνο που παράχθηκε το πετάει στον κύλινδρο μαζί με τη βενζίνη όπου γίνεται η αντίστροφη αντίδραση υδρογόνο συν οξυγόνο δίνει νερό η οποία είναι εξόθερμη με ακριβώς ίδιο ποσό ενέργειας με αυτό που διέσπασε το νερό (στα καυσαέρια βγαίνουν υδρατμοί).

Ποτέ δεν μου έχει βγάλει νερά στην εξάτμιση.
Ύστερα , για να καταλάβεις πως συνεργάζεται το υδρογόνο με την βενζίνη , γίνεται το εξής.
Ο αισθητήρας λάμδα διαβάζει πολύ πλούσιο μείγμα με αποτέλεσμα να στέλνει λιγότερη βενζίνη και εκεί διαπιστώνεται η οικονομία και φυσικά και η οικολογική του σημασία διότι εδώ παράγονται πολύ λιγότερα καυσαέρια.Όσον αφορά το οξυγόνο που λες ότι μπαίνει ως αέρας από το φιλτροκούτι,δεν πρέπει να ευσταθεί διότι κατά κυριότερο λόγο το οξυγόνο δεν προλαβαίνει να ενωθεί με το υδρογόνο γιατί το υδρογόνο είναι τόσο εύφλεκτο αέριο που προηγείται από την εισαγωγή του αέρα και προλαβαίνει την καύση μαζί με την βενζίνα.
το υδρογόνο δεν μπαίνει από την εισαγωγή του αέρα όπως νομίζεις, αλλά μπαίνει κατευθείαν στο λούφ του καρμπιρατέρ.
Και τέλος αυτό που λες για τα νερά στον κινητήρα ισχύει με τα παλιά συστήματα υδρογονοκίνησης που έμπαινε και οξυγόνο στον κινητήρα διότι εδώ μπαίνουν μαζί.τόσο απλά είναι τα πράγματα νομίζω σύμφωνα με την εμπειρία που αποκτώ με τον καιρό.
Για αυτό και στα παλιά συστήματα έβαζαν και ειδικό αντάπτωρα στον αισθητήρα λάμδα για τον ξεγελάει.έβγαζαν όμως νερά εκεί.έπειτα είχε αποδειχτεί ότι με τα παλιά συστήματα ο διαχωρισμός γινόταν γύρω στο 50 με 60%.
Και το λέω διότι το είχα βάλει την πρώτη φορά δοκιμαστικά στο αυτοκίνητό μου και με είχε απογοητεύσει και ευτυχώς η εταιρία μου το άλλαξε με ένα άλλο καλύτερο σύστημα που το φοράω τώρα με 100% διαχωρισμό του νερού.Ευτυχώς έκανα λίγα χλμ με το παλιό σύστημα , αλλιώς θα μου έμενε στο χέρι ο κινητήρας.

Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα , ότι αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις ,στην πράξη πάντα. :D
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τετ 18 Απρ, 2012 14:18

taxtsom έγραψε:
GOLDWAGON έγραψε:

O kaταλυτης (ΚΟΗ, ΝαΟΗ κ.ά) που προστιθεται αυξάνει την ενέργεια που θα τραβήξει η γεννητρια ΗΗΟ από το δυναμο του αυτοκινητου και ΔΕΝ παραγει ο ιδιος (καταλυτης ) ΕΝΕΡΓΕΙΑ απο το πουθενα(τιποτα). Αυτο που ισχυριζεσαι αποτελεί ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του 1ου & 2ου Θ.Δ.Ν και γενικοτερα τησ Α.Δ.Ε., οπως πολυ σωστα τονιζει και ο Λαμπρος. ΜΗΝ καταργησουμε και τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της φυσης!!!
ΗΜΑΡΤΟΝ πια με την απατη που ξεκινησε απο τις ΗΠΑ περι το 2004-2005 και εχει μεταφερθει και στη χωρα μας τα τελευταια χρονια...
Παραθετω και λινκ απο βικιπαιδεια:
http://en.wikipedia.org/wiki/Water-fuelled_car

Εχει δοκιμαστεί και στην πραξη απο σοβαρους ερευνητες με ανεπιτυχη αποτελεσματα στην μειωση της καταναλωσης οπως αναμενοταν αλλωστε συμφωνα με την Φυσικη!
Επισης, αν σκεφτουμε μονο ποια ειναι η μεση συγκεντρωση Υδρογονου(Η) σε καθε λιτρο ατμοσφαιρικου αερα που τραβαει η εισαγωγη του μοτερ μας και την συγκρινουμε με την μεση παραγομενη συγκεντρωση Η απο την γεννητρια ΗΗΟ (περι τα 2 Lt / min) στον ιδιο χρονο, θα διαπιστωσουμε ΟΤΙ η ποσοτητα Η που εισαγεται στο μοτερ απο τον ατμ αερα ειναι παρα πολλες ταξεις μεγεθους (~10^6) μεγαλυτερη απο την αντιστοιχη παραγομενη μεσω ηλεκτρολυσης του Η2Ο στο ΙΔΙΟ παντα χρονικο διαστημα!!!!
Συνεπώς, την καλησπερα μου στον GOLD WAGON και την καληνυχτα μου στις Αμερικανικες Αρχες οι οποίες ΔΕΝ συλλαμβανουν τους επιτηδειους αυτής της πολύχρονης μεθοδευμένης και καλοστημενης απατης..... Ζητω στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΗΠΑ :mrgreen:

Ελπίζω να κατανοείς για ποιο σύστημα εννοείς.

Εξάλλου την WIKI μην την εμπιστεύεσαι απόλυτα , διότι ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τετ 18 Απρ, 2012 14:28

Για να ξέρουμε και τι λέμε με το θέμα με το οξυγόνο που λέτε από την εισαγωγή και έπειτα με τον καταλύτη , θα σας θέσω ένα ερώτημα πολύ απλό.

Γιατί η εξάτμιση έχει "άλλη" μυρωδιά από εκείνη της κλασικής μυρωδιάς των καυσαερίων και δεύτερον , γιατί στον έλεγχο του ΚΤΕΟ στην κάρτα καυσαερίων έχει πολύ λιγότερα καυσαέρια από τι είχε ο προηγούμενος έλεγχος ΚΤΕΟ με βενζίνη.
Εννοείται ότι στον πρόσφατο έλεγχο το πέρασα μαζί με την υδρογονοκίνηση.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό focusakis » Τετ 18 Απρ, 2012 19:23

Καταλύτες - Κατάλυση

Είναι γνωστό από τη καθημερινή εμπειρία που έχουμε ότι τα χημικά φαινόμενα δεν ολοκληρώνονται ΅ε την ίδια ταχύτητα. Υπάρχουν χημικές αντιδράσεις, όπως η έκρηξη της νιτρογλυκερίνης οι οποίες ολοκληρώνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ άλλες, όπως η αλκοολική ζύμωση που χρειάζονται αρκετό χρόνο για να πραγματοποιηθούν.
Οι καταλύτες είναι σώματα τα οποία βοηθούν μια αργή αντίδραση να πραγματοποιηθεί σε σημαντικά μικρότερο χρόνο. Τα σώματα αυτά προστίθενται σε μικρές ποσότητες στο χώρο αντίδρασης και τροποποιούν τον μηχανισμό της, δίχως θεωρητικά τα ίδια να μεταβάλλονται
Έτσι για παράδειγμα κόκκοι διοξειδίου του μαγγανίου (MnΟ2) όταν προστεθούν σε διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου (Η2Ο2) βοηθούν στη ταχύτατη διάσπασή του σε νερό και οξυγόνο.

http://www.clab.edc.uoc.gr/aestit/physi ... emi_17.HTM
focusakis

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό focusakis » Τετ 18 Απρ, 2012 20:15

Δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα γεννήτρια υδρογόνου στο δικό μου αλλά ήμουν παρόν στη ρύθμιση τέτοιου συστήματος. Το σύστημα όντως συμβάλλει στην οικονομία ΑΛΛΑ (μεγάλο ΑΛΛΑ) όλο το μυστικό βρίσκεται στη ρύθμιση. Σε astra 1.6 χρειάστηκε 1 μήνας και 6 γεμίσματα για να επιτευχθεί η ιδανική ρύθμιση ώστε με λίγα amp να έχει ικανοποιητική παραγωγή υδρογόνου με παράλληλη μείωση κατανάλωσης.

Το απλό pwm πετάχτηκε και αντικαταστήθηκε με ccpwm ώστε να μη στέλνει παραπάνω ρεύμα όταν η γεννήτρια θερμαίνεται. Το chip volo hho edition πετάχτηκε επίσης αφού δε δούλευε με υδρογόνο μόνο και δημιουργούσε προβλήματα με υπερθέρμανση λόγω πολύ φτωχού μείγματος. Δηλ σχεδόν 300 ευρώ με μεταφορικά και εκτελωνισμό πεταμένα.

Πολλά παραπάνω δε θέλω και δεν μπορώ να πω αφού είναι γνώση που αποκτήθηκε με αρκετό κόστος. Η τελική οικονομία είναι της τάξης του 15-30% στην καλύτερη περίπτωση, αλλά και πάλι δεν ενδείκνυται για χρήση από άτομο που δε γνωρίζει. Σίγουρα κινδυνεύεις να πάρεις τη μπαταρία στο χέρι αν το χρησιμοποιείς για μικρές αστικές μετακινήσεις αμέσως μετά την εκκίνηση του κινητήρα με αυξημένα amp.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το χρησιμοποιεί μόνο για μεγάλες μετακινήσεις και το χειμώνα υπήρχε το πρόβλημα του πάγου (προσθέτεις παραπάνω καταλύτη αλλά εκεί ανεβαίνει και η θερμοκρασία λειτουργίας – οπότε φτου κι από την αρχή για τις ρυθμίσεις)

Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι ώριμη τεχνολογία και αν δεν υπάρχει η τεχνογνωσία για τοποθέτηση και ρύθμιση σε κάθε κινητήρα ξεχωριστά μη μπείτε στον κόπο και στα έξοδα να το βάλλετε. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο: δυναμικότητα γεννήτριας, δυναμικότητα δυναμό, κατάσταση μπαταρίας, ECU κινητήρα, κατάσταση αισθητήρων ειδικά του ‘λ’, κατάσταση κινητήρα, είδος μπουζί-ιριδίου/πλατίνας/OEM κτλ, δηλαδή σε ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να μη δουλέψουν οι ρυθμίσεις αναφοράς λόγω των παραπάνω παραγόντων.

Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μου και οι λόγοι που καμία εταιρία δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Αποδίδει λίγο σε σχέση με το κόστος, δεν έχει σταθερή απόδοση, χρειάζεται συνεχώς επαναρύθμιση και καμία μα καμία από όλες τιε εταιρίες στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει τη σωστή ρύθμιση του ούτε και σας εγγυάται ότι θα έχετε οικονομία από τη χρήση του, αυτοί απλά πουλάνε.

Ίσως στο μέλλον αν ασχοληθεί κάποια μεγάλη εταιρία πχ VIALLE και παρέχει πιστοποιημένα συστήματα με εξειδικευμένο πακέτο αισθητήρων, ecu, μπουζί, γεννήτριας… να αξίζει, προς το παρόν ο καθένας τοποθετεί με δική του ευθύνη μη πιστοποιημένες γεννήτριες υδρογόνου ή ΗΗΟ που πιθανώς να κατασκευάστηκαν στο γκαράζ κάποιου αμερικανού μηχανικού (ή στην καλύτερη περίπτωση από εταιρίες της Κίνας) με αμφίβολης ποιότητας υλικά και συναρμολόγηση χωρίς εγγύηση.
focusakis

Δημοσιευσεις: 3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες