Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό ctsirkas » Τρί 31 Μάιος, 2011 22:27

ntinaras έγραψε:αυτο θα ειχε μια λογικη,αλλα απο τη στιγμη που προσπαθεις να βελτιωσεις τη καυση,σημαινει οτι σε λιγοτερο χωρο/χρονο θα καψεις περισσοτερη βενζινη
ισως να εχεις μεγαλυτερη αποδοση,αλλα σιγουρα θα εχεις και μεγαλυτερη καταναλωση.κατι αναλογο με το αζωτο που βαζουν στα αυτοκινητα...

Παιδιά λυπάμαι που σας χαλάω την παρέα. Εμφανώς δεν έχετε ιδέα για το τι λέει ο ntintaras.Διαβάστε τα σχόλιά του άλλη μια φορά καθώς δεν έχει υποπέσει σε κανένα ατόπημα. Υποψιάζομαι μάλιστα ότι είναι φυσικός.
Μπορείτε να πείτε ότι σας φτιάχνει και καφέ το σύστημα αυτό αλλά πιο οικονομικό σε καύσιμα δεν είναι, από τη στιγμή που παίρνει δύναμη από τον κινητήρα (ή το δυναμό, το οποίο με τη σειρά του παίρνει δύναμη από τον κινητήρα). Αν έπαιρνε από τα φρένα ή τα αμορτισέρ, τότε θα βλέπατε ότι ούτε ο ntintaras ούτε κι εγώ θα έλεγα το παραμικρό.
Μη μου πείτε ότι "τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά" που βλέπω σε σχόλια διότι πρώτος θα συμφωνήσω. Είναι εξαιρετικά περίπλοκα για να παίρνετε θέση χωρίς σπουδές.
Επαναλαμβάνω: Διαβάστε σαν ευαγγέλιο τα σχόλια του ntintaras!!
Με τελείως φιλική διάθεση... :D :-*
ctsirkas

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 31 Μάιος, 2011 22:57

Πάντως στο video που κάνει την παρουσίαση του συστήματος ο κος Βάτσος, εμφανίζεται και λέει τη γνώμη του κι ένας Χημικός που από όσα λέει δείχνει να έχει πειραματιστεί αρκετά.
Ποιον να πιστέψεις;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 01 Ιουν, 2011 00:25

Έχεις δίκιο να λες για την φυσική και φυσικά ισχύουν οι νόμοι αλλά εδώ δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Χρησιμοποιείς σαφώς το ρεύμα του αυτοκινήτου που παράγεται με κάποιο κόστος αλλά όχι για να μετατρέψεις την ηλεκτρική ενέργεια σε άλλου είδους ενέργεια πχ να τροφοδοτήσεις έναν ηλεκτροκίνητήρα αλλά για να κάνεις μια χημική αντίδραση και να χρησιμοποιήσεις το παραγόμενο χημικό στοιχείο για να ενισχύσεις ή να βελτιώσεις την καύση. Το σχόλιο δεν είναι το αν όντως δουλεύουν ή όχι οι γεννήτριες αυτές αλλά στο ότι η θεωρία τους στέκει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό ctsirkas » Τετ 01 Ιουν, 2011 13:48

Οπότε για να καταλάβουμε όλοι μας:
- Παίρνεις βενζίνη που έχει χημική ενέργεια Ε
- Μέσω της μηχανής τη μετατρέπεις σε κινητική ενέργεια Ε1 = Ε - θ1 (θερμική ενέργεια αναπόφευκτα λόγω της αύξησης της εντροπίας)
- Μέσω του δυναμό μετατρέπεις ένα μέρος αυτής σε ηλεκτρική ενέργεια. Έστω το 10% το μετατρέπεις σε ηλεκτρική: Ε2 = Ε1 * 10% - θ2 (μη ξεχνάμε τις θερμικές απώλειες!)
- Παίρνεις την ηλεκτρική ενέργεια και τη μετατρέπεις σε χημική (υδρογόνο): Ε3 = Ε2 - θ3 (μην επαναλαμβανόμαστε!)
- Παίρνεις τη χημική ενέργεια και τη μετατρέπεις σε κινητική ξανά-μανά: Ε4 = Ε3 - θ4 (ω ναι. πάλι έχουμε θερμότητα)

Ας υποθέσουμε αυθαίρετα 10% (μόνο) θερμικές απώλειες κατά τη μετατροπή της ενέργειας από μία μορφή στην άλλη:
Ε1 = 90% * Ε
Ε2 = 90% * 10% * Ε1 = 9% * Ε1
Ε3 = 90% * Ε2 = 8.1% * Ε1
Ε4 = 90% * Ε3 = 7.29% * Ε1

Τώρα λοιπόν μου λες ότι Ε4 (κινητική από το υδρογόνο) + Ε1 - Ε2 (Κινητική από τη βενζίνη - χαμένη ενέργεια από το δυναμό) είναι μεγαλύτερη από Ε1. Για να δούμε:
Ε4 + Ε1 - Ε2 = 7.29% * Ε1 + Ε1 - 9% * Ε1 = 98.29% * Ε1 --> Άτοπο
Δυστυχώς ό,τι νούμερα και να βάλεις στις θερμικές απώλειες θα δεις παρόμοια αποτελέσματα. Η φρικτή αλήθεια είναι ότι όσο αλλάζει μορφές η ενέργεια η εντροπία τείνει να αυξηθεί. Που σημαίνει ότι όλα τείνουν να γίνουν θερμότητα.

Τώρα πρόσεχε. Αν βρεις τρόπο να χρησιμοποιήσεις έστω και ένα μέρος της θ1 (όπως πχ τα καλοριφέρ στα παλιά αυτοκίνητα) τότε αυτό θα έρθει ανέξοδα μιας και έτσι κι αλλιώς η θ1 διαφεύγει στο περιβάλλον.
Το ίδιο ισχύει με τα φρένα που μετατρέπουν την κινητική ενέργεια σε θερμική. Αν μπορέσεις να παρεμβάλλεις κάποια μηχανή που να αποθηκεύει μέρος της κινητικής ενέργειας σε χημική πχ (όπως μια μπαταρία) τότε αυτό θα είναι κέρδος μιας και πάλι αυτή η θερμική ενέργεια διαφεύγει στο περιβάλλον τελικά.
Με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό στα αμορτισέρ θα μπορούσες να αποθηκεύεις ενέργεια αλλά και όπου αλλού υπάρχει μετατροπή ενέργειας από μία μορφή σε μία άλλη. Όπως είπα παραπάνω για τη θ1 που πετάμε στο περιβάλλον, αν η μονάδα ηλεκτρόλυσης λειτουργούσε με αυτή τη θερμότητα τότε θα έλεγα μπράβο στα παιδιά για την ωραία ιδέα. Τώρα όμως είναι εύκολα αποδείξιμο μαθηματικά ότι λένε ψέματα. Δεν κρίνω αν λένε ψέματα εν γνώση τους ή όχι.

Τέλος, μη σε παρασύρει το γεγονός ότι το δυναμό είναι εκεί (και άρα παρέχει τσάμπα ενέργεια). Αυτό είναι λάθος. Αν ανάψεις τα φώτα του αυτοκινήτου σου για παράδειγμα, θα αυξηθεί αμέσως η κατανάλωση! Απλή φυσική είναι όλα τελικά... ;)
ctsirkas

Δημοσίευσηαπό ctsirkas » Τετ 01 Ιουν, 2011 14:04

gakost έγραψε:Έχεις δίκιο να λες για την φυσική και φυσικά ισχύουν οι νόμοι αλλά εδώ δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Χρησιμοποιείς σαφώς το ρεύμα του αυτοκινήτου που παράγεται με κάποιο κόστος αλλά όχι για να μετατρέψεις την ηλεκτρική ενέργεια σε άλλου είδους ενέργεια πχ να τροφοδοτήσεις έναν ηλεκτροκίνητήρα αλλά για να κάνεις μια χημική αντίδραση και να χρησιμοποιήσεις το παραγόμενο χημικό στοιχείο για να ενισχύσεις ή να βελτιώσεις την καύση. Το σχόλιο δεν είναι το αν όντως δουλεύουν ή όχι οι γεννήτριες αυτές αλλά στο ότι η θεωρία τους στέκει.

Άρα λες ότι η (ενέργεια από τη βενζίνη + ενέργεια από το υδρογόνο - ενέργεια δυναμό) είναι πράγματι μικρότερη από την αρχική ενέργεια βενζίνης αλλά ότι για κάποιο λόγο αν δεν καούν ξεχωριστά αλλά μαζί βενζίνη και υδρογόνο ότι ο συνδυασμός έχει μεγαλύτερη απόδοση...
Αυτό ίσως θα μπορούσε να συμβαίνει... Υπάρχουν άραγε επιστημονικά δεδομένα που να το στηρίζουν; Εφόσον υπάρχουν τότε είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάποια πρόσφατη τεχνολογική πρόοδο στον τομέα των καυσίμων.
Θα το ψάξω και θα επανέλθω!
ctsirkas

Δημοσίευσηαπό ctsirkas » Τετ 01 Ιουν, 2011 14:35

ctsirkas έγραψε:
gakost έγραψε:Έχεις δίκιο να λες για την φυσική και φυσικά ισχύουν οι νόμοι αλλά εδώ δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Χρησιμοποιείς σαφώς το ρεύμα του αυτοκινήτου που παράγεται με κάποιο κόστος αλλά όχι για να μετατρέψεις την ηλεκτρική ενέργεια σε άλλου είδους ενέργεια πχ να τροφοδοτήσεις έναν ηλεκτροκίνητήρα αλλά για να κάνεις μια χημική αντίδραση και να χρησιμοποιήσεις το παραγόμενο χημικό στοιχείο για να ενισχύσεις ή να βελτιώσεις την καύση. Το σχόλιο δεν είναι το αν όντως δουλεύουν ή όχι οι γεννήτριες αυτές αλλά στο ότι η θεωρία τους στέκει.

Άρα λες ότι η (ενέργεια από τη βενζίνη + ενέργεια από το υδρογόνο - ενέργεια δυναμό) είναι πράγματι μικρότερη από την αρχική ενέργεια βενζίνης αλλά ότι για κάποιο λόγο αν δεν καούν ξεχωριστά αλλά μαζί βενζίνη και υδρογόνο ότι ο συνδυασμός έχει μεγαλύτερη απόδοση...
Αυτό ίσως θα μπορούσε να συμβαίνει... Υπάρχουν άραγε επιστημονικά δεδομένα που να το στηρίζουν; Εφόσον υπάρχουν τότε είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάποια πρόσφατη τεχνολογική πρόοδο στον τομέα των καυσίμων.
Θα το ψάξω και θα επανέλθω!

Λοιπόν, φαίνεται ότι το θέμα είναι παλιό. Ήταν (είναι;) μία από τις τεχνολογίες που θα ανέβαζαν την απόδοση του κινητήρα γύρω στο 20% λόγω ομοιόμορφης καύσης. Βλέπω ότι 10 χρόνια μετά ακόμα δεν έχει καταλήξει η έρευνα. Αναμένεται να πάρει αρκετά χρόνια ακόμα. Όμως άλλες ανταγωνιστικές τεχνολογίες για τη βελτίωση της καύσης του μίγματος αέρα/βενζίνης απέδωσαν στο μεταξύ σχετικά ανέξοδα (όπως απευθείας ψεκασμός και μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων). Αυτές έχουν ήδη δώσει αποτελέσματα γύρω στο 15%. Οπότε το 20% που αναφέρουμε έχει να κάνει με τα παλιά και συμβατικά αυτοκίνητα, διότι για τα υπόλοιπα φαίνεται ότι το κέρδος θα πρέπει να είναι γύρω στο 5% μόνο.
Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται, αν και δεν έχει περάσει στη βιομηχανία ακόμα η έρευνα, ότι υπάρχει όφελος από την καύση μείγματος αέρα/υδρογόνου/βενζίνης αντί του αθροίσματος αέρα/βενζίνης + αέρα/υδρογόνου.
Γενικά οι τεχνολογίες που περνάνε στη βιομηχανία είναι η μία στις είκοσι. Οι υπόλοιπες 19 πάνε στο καλάθι των αχρήστων. Προτείνω να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας για μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να φανεί επίσημα αν η τεχνολογία αξίζει πραγματικά. Μέχρι τότε πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε τσαρλατάνο που πάει να κεφαλαιοποιήσει στη δημοσιότητα που παίρνει η έρευνα καμιά φορά για λόγους χρηματοδότησης.
ctsirkas

Δημοσίευσηαπό talos » Πέμ 02 Ιουν, 2011 00:53

Εγώ την δουλεύω 1 χρόνο τώρα σε ένα citroen saxo και μου κάνει οικονομία απο 8 λίτρα χαλαρά στα 5 εκτός του ότι μου δίνει και υποδίναμη, σε πετρελαιοκινητήρα δίνει σίγουρα παραπάνω, συν ότι δεν μου χαλάνε τα λάδια τα μπουζί κ.τ.λ εύκολα!!!
talos

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό talos » Πέμ 02 Ιουν, 2011 00:57

Εγώ το δουλεύω 1 χρόνο τώρα σε ένα citroen saxo και μου κάνει οικονομία απο 8 λίτρα χαλαρά στα 5 εκτός του ότι μου δίνει και υποδίναμη, σε πετρελαιοκινητήρα δίνει σίγουρα παραπάνω, συν ότι δεν μου χαλάνε τα λάδια τα μπουζί κ.τ.λ εύκολα!!! Αλλοι 2 δικοί μου που τα βάλανε έχουν τα ίδια αποτελέσματα αλλά τα συγκεκριμένα είναι πολύ ποιοτικά!!!
talos

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 02 Ιουν, 2011 18:28

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ποιο kit έβαλες, που έκανες την τοποθέτηση, κόστος, κλπ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό yiannis64 » Παρ 03 Ιουν, 2011 02:23

Παιδια διαβασα ολο το topic ,και θα ηθελα λιγο τα φωτα σας επι του θεματος , γενικοτερα , πως , τι και που και το ποσο?
Επισης σας παραθετω e-mail μου , στην http://www.wfs.gr/ με ερωτησεις και την απαντηση τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ.
> ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ , ΚΟΣΤΟΣ , ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ , ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ , ΕΓΓΥΗΣΗ , Κ.Λ.Π ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΡΚΑΣ FIAT FIORINO QUBO 1.4cc 8V ΜΟΝΤΕΛΟ 2009 ΜΕ 47000ΧΛΜ.
> ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΕΣ ΠΛΗΛΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ.
> ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας
Χρόνος τοποθέτησης θέλει 1 ημέρα το αυτοκίνητο στο συνεργείο.
Κόστος θα σάς πεί ο Συνεργάτης μας.
Μείωση κατανάλωσης αυτό που έχουν δεί οι πελάτες μας είναι έως και 30% .
Εγγύηση 2χρόνια
Υπάρχει πιστοποιημένο συνεργείο συνεργάτης στα Σπάτα. Πού μπορείτε να
δείτε το σύστημα.
Είναι Ρόκκος Βασίλης Τσιουνης Δημητρ. Τηλ. 210 6635932.

Με εκτίμηση

Τμήμα πωλήσεων
yiannis64

Δημοσιευσεις: 27

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες