Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καλωσόρισμα νέων μελών...

Καλωσόρισμα νέων μελών...Γνωριμία!

Re: Καλωσόρισμα νέων μελών...

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 19 Μάιος, 2015 01:16

whitehawk έγραψε:Καλημέρα σε όλοι την παρέα με λένε Χρήστο και είμαι κάτοχος ενός Mazda CX-7 μοντέλο 2008 άμεσου ψεκασμού και ενδιαφέρομαι για να βάλω υγραέριο στο αυτοκίνητο μου περιμένω να ακούσω απόψεις :D :D

Δυσκολο γιατι δεν υπαρχει σε υγρο απο τα μπεκ της βενζινης.. Με μετατροπη της αντλιας υψηλης οποτε αεριος ψεκαμσος μονο ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό whitehawk » Τρί 19 Μάιος, 2015 09:17

giannis6 έγραψε:Γειά σου Χρηστάρα ... άρχοντα :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Γεια σου Γιάννη άρχοντα :shock: :shock:

Qgas έγραψε:Δυσκολο γιατι δεν υπαρχει σε υγρο απο τα μπεκ της βενζινης.. Με μετατροπη της αντλιας υψηλης οποτε αεριος ψεκαμσος μονο ..

Σε ευχαριστώ πολύ Qgas :) για την πληροφόρηση σου βέβαια όπου σχεδόν και αν πήγα δεν μου πρότειναν να βάλω ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από εκεί και πέρα σε άλλο μαγαζί μου πρότειναν το Landirentzo τι και πως δεν γνωρίζω
whitehawk

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό ghortat » Τρί 19 Μάιος, 2015 18:29

Γειά σου Χρήστο!

Μόνο αερίου, που θα κάνει και παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης γύρω στο 20%. Οπότε μικρότερη οικονομία, μεγαλύτερος χρόνος απόσβεσης κλπ.

Αξιόπιστα κιτάκια είναι της Prins (VSI-DI) και της BRC που έρχονται ρυθμισμένα, έτοιμα από το εργοστάσιο για το CX7. Και μην ακούσω πάλι κανέναν να μου πει ότι σε λίγο θα είναι έτοιμο και το VSI2-DI γιατί ΔΕΝ.

ΥΓ. Μετά την προσωπική μου έρευνα κατέληξα ότι είναι λίγο "ριψοκίνδυνο" για τον συγκεκριμένο κινητήρα και το άφησα.
ghortat

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 19 Μάιος, 2015 23:19

Εμεις εχουμε 4 στο δρομο με prins χωρις προβληματα .. Οντως οι ολλανδοι δεν εχουν προχωρησει με την αναβαθμιση vsi 2.0 di παρα τις υποσχεσεις .. Βγηκε ομως σε υγρο το cx5 οποτε αναμονη ή επιλογη απο τα υπαρχοντα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό whitehawk » Τετ 20 Μάιος, 2015 09:02

ghortat έγραψε:Γειά σου Χρήστο!

Μόνο αερίου, που θα κάνει και παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης γύρω στο 20%. Οπότε μικρότερη οικονομία, μεγαλύτερος χρόνος απόσβεσης κλπ.

Αξιόπιστα κιτάκια είναι της Prins (VSI-DI) και της BRC που έρχονται ρυθμισμένα, έτοιμα από το εργοστάσιο για το CX7. Και μην ακούσω πάλι κανέναν να μου πει ότι σε λίγο θα είναι έτοιμο και το VSI2-DI γιατί ΔΕΝ.

ΥΓ. Μετά την προσωπική μου έρευνα κατέληξα ότι είναι λίγο "ριψοκίνδυνο" για τον συγκεκριμένο κινητήρα και το άφησα.

Άρα δηλαδή 80% υγραέριο και 20% βενζίνη έτσι πάει ή κάνω λάθος?????Σχετικά με αυτό που λες στο ΥΓ και εγώ για αυτό δεν το έχω βάλει γιατί πολλά ακούω και βλέπω....Αλλά έχω μια απορία όλα τα άλλα του άμεσου ψεκασμού πως μπορούν και παίρνουν υγραέριο και το CX-7 δεν μπορεί να πάρει ή αν θα πάρει να έχει προβλήματα μου λέτε????????

Qgas έγραψε:Εμεις εχουμε 4 στο δρομο με prins χωρις προβληματα .. Οντως οι ολλανδοι δεν εχουν προχωρησει με την αναβαθμιση vsi 2.0 di παρα τις υποσχεσεις .. Βγηκε ομως σε υγρο το cx5 οποτε αναμονη ή επιλογη απο τα υπαρχοντα

Στα αυτοκίνητα που έχεις φτιάξει είχε κανένα θέμα με μηχανή ή σύστημα ώστε να γυρίσει πίσω??????Πότε θα έρθει Ελλάδα το σύστημα από το CX-5?????????
whitehawk

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό ghortat » Τετ 20 Μάιος, 2015 12:20

whitehawk έγραψε: Άρα δηλαδή 80% υγραέριο και 20% βενζίνη έτσι πάει ή κάνω λάθος?????Σχετικά με αυτό που λες στο ΥΓ και εγώ για αυτό δεν το έχω βάλει γιατί πολλά ακούω και βλέπω....Αλλά έχω μια απορία όλα τα άλλα του άμεσου ψεκασμού πως μπορούν και παίρνουν υγραέριο και το CX-7 δεν μπορεί να πάρει ή αν θα πάρει να έχει προβλήματα μου λέτε????????

Δύο δρόμοι υπάρχουν: είτε βρίσκεις καλό μάστορα και επιλέγοντας αξιόπιστο και επώνυμο κιτ (όχι Βουλγαρία) στο τοποθετεί και στο ρυθμίζει αξιόπιστα. Ίσως χρειαστούν περισσότερες ρυθμίσεις, trial and error. Απλά επειδή το αμάξι δεν είναι φτιαγμένο για LPG θα πρέπει να είσαι προσεχτικός, αν θες να το πιέζεις θα το γυρνάς σε βενζίνη και θα κάνεις τακτικά ελέγχους ότι όλα λειτουργούν εύρυθμα, πχ μέτρηση διάκενων βαλβίδων κλπ.
Ο άλλος δρόμος είναι να επιλέξεις έτοιμο κιτ ειδικά ρυθμισμένο από τον Ολλανδό/Ιταλό κλπ για το CX-7. Με ειδικές μελέτες από το RND τους έχουν καταλήξει σε κάποιες δικλείδες ασφαλείας για "περισσότερα" ασφαλή χιλιόμετρα εκτός απροόπτου φυσικά. Πάλι οι συχνοί έλεγχοι θεωρούνται ως απαραίτητη προϋπόθεση. Ως προς τους ψεκασμούς θεωρείται αναγκαία η έγχυση παράλληλα βενζίνης για την "λίπανση" των εδράνων για να μην πάρεις τις βαλβίδες στο χέρι! Τα ποσοστά ψεκασμού βενζίνης είναι περίπου εκεί και διαφοροποιούνται λίγο ανάλογα τη μάρκα/μοντέλο. Ως προς τον 2.3 DISI είναι διαφορετικά σχεδιασμένος από τους TFSI πχ οπότε στην περίπτωση μας δεν έχει προχωρήσει η έρευνα και ανάπτυξη ασφαλέστερων λύσεων γιατί η Mazda σταμάτησε την παραγωγή του. Συνεπώς δεν υπήρχε νόημα να σπαταλάνε εργατοώρες σε ένα "νεκρό" πρότζεκτ. Γι'αυτό και δε θα βγει υγρού για το CX-7 όπως για το CX-5.

Λύσεις όπως είπα υπάρχουν, το θέμα είναι τι ROI θα έχεις ή διαφορετικά πόσο γρήγορα θα αποσβέσεις την "μετατροπή" σε LPG και πόσο ρισκάρεις τον χρόνο ζωής του αυτοκινήτου σου δεδομένου ότι με τις υπάρχουσες λύσεις τρυπάς την εισαγωγή. Η Prins, BRC και άλλες ισχυρίζονται ότι βγάζουν πολλά και αξιόπιστα χιλιόμετρα στο συγκεκριμένο μοντέλο. Its up to you!
ghortat

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό iakgia » Παρ 12 Ιουν, 2015 20:12

Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι ο Ιάκωβος απο την Άνδρο ...έχω ένα vitara 1600 jlx 16v 1994 βενζίνη ...ακόμη...!!!
Εύχομαι σε αυτό το φορούμ οι παλαιότεροι να κατατοπίσουν τους νεώτερους γύρω απο την υγραεριοκίνηση...!!!
iakgia

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Παρ 12 Ιουν, 2015 20:19

καλώς ήρθες στην παρέα μας .... υπάρχουν αρκετές ενδιαφέροντες συζητήσεις...γιαυτό ...

Διάβασε... διάβασε περισσότερα , κρίνε, αποφάσισε. !!
Paradisos

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό thomaslar » Πέμ 18 Ιουν, 2015 23:40

Καλως σας βρηκα παιδια!
Πολυ ωραιο το forum σας μιας και τυχαινω και Moderator του Saabforum.gr

Saab 9-3 Aero 2003,με συστημα υγραεριου Brc P&D
thomaslar

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό Candlemass » Πέμ 02 Ιούλ, 2015 12:09

Καλησπέρα και από μένα, παρακολουθούσα το φορουμ λίγο καιρό πριν βάλω LPG, ελπίζω να έχουμε πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

VW EOS 1.4 TSi με Landi Renzo Omegas Direct LPG system.
VW EOS 1.4 TSi : LandiRenzo Omegas Direct
Land Rover Freelander SE 1.8 : LandiRenzo Omegas EVO
Άβαταρ μέλους
Candlemass

Δημοσιευσεις: 128

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ξεκινώντας...

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες