Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Landirenzo Omegas EVO vs Omegas EVO OBD

Ξέρουμε ότι σας αρέσουν - τις μαζέψαμε όλες μαζί λοιπόν!

Landirenzo Omegas EVO vs Omegas EVO OBD

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 29 Απρ, 2015 22:09

Επειδή πολλα έχουν γραφτει για την συνεργασία της Landirenzo με την Fiat και άλλες αυτοκινητοβιομηχανιες δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν υπαρχει καμια αναφορα για το σύστημα "Omegas EVO OBD" στο forum αλλα και στον επισημο αντιπροσωπο ελλαδος. Ξερει κανεις τι γίνεται με αυτο το σύστημα το οποιο έχει τα μπεκ MED Eco Evo και οχι της ΑΕΒ iplus?
Τι κολπα είναι αυτα που κάνει η εταιρεία άλλο συστηματα δίνει στην αυτοκινητοβιομηχανια και άλλο στην αγορα για τους κοινους θνητους?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Re: Landirenzo Omegas EVO vs Omegas EVO OBD

Δημοσίευσηαπό pipagas » Πέμ 30 Απρ, 2015 01:20

Μπορεις να δωσεις μια πηγη αναφορας ή πωλησης του εν λογω προιοντος?
Για ποιον λογο η εταιρεια να βγαλει ενα τετοιο συστημα, απο την στιγμη που υπαρχει το Omegas 2.0 για αυτον ακριβως το λογο!
Οσον αφορα τα μπεκ ψεκασμου που συνοδευουν το EVO, τα δικα μου οπου τα εχω ψαξει με τον κωδικο τους, σαν EVO-ECO τα βρισκω και οχι I-PLUS.
Τελευταία επεξεργασία από pipagas και Πέμ 30 Απρ, 2015 23:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Δημοσίευσηαπό tripas » Πέμ 30 Απρ, 2015 08:06

Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 30 Απρ, 2015 08:09

Κάτι μαλλον δεν εχειS καταλάβει. Τα συστήματα αεριοκινησης της FIAT είναι σε συνεργασία με την landirenzo και βγαίνουν αποκλειστικά για αυτήν. Τα μπεκ μου χρησιμοποιεί η FIAT είναι τα MED ιδια ακριβώς με τα med του OMEGAS 2.0 με μια διαφορα ως προς το φις συνδεσης, ετσι ωστε να μην μπορείς να τοποθετήσεις το κοινό μπεκ της LANDIRENZO αλλα να υποχρεωθείς να δώσεις 390 ευρω για μια τετράδα των μπεκ της FIAT. Ενω ο εγκέφαλος και το προγραμμα του ειναι τελείως διαφορετικα απο αυτα που εχουμε εμεις σαν εγκαταστατες. Η διαγνωση του συστηματος LPG γίνετε με διαγνωστικό της FIAT και δεν μπορούν να γινουν ρυθμίσεις μιγμάτων απο κανέναν.
Τελευταία επεξεργασία από ECOKINISI και Πέμ 30 Απρ, 2015 08:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 30 Απρ, 2015 08:13

tripas έγραψε:http://www.landirenzo.com/layout.jsp?idz=10140&idtp=181&idnews=1312&lang=3

http://gazeo.pl/na-biezaco/reportaze-wy ... ,7615.html

Το evo OBD δεν είναι ακόμα διαθέσιμο. όπως και τα νέα μπεκ.Σε αναμονη λοιπον
ECOΚΙΝΗΣΗ

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tripas » Πέμ 30 Απρ, 2015 08:28

Φίλε ECOKINISI αυτα που αναφέρεις είχα ψιλοκαταλάβει ότι είναι αλλο το σύστημα που φορα το εργοστασιακο FIAT και δεν μπορείς να το βρεις έξω στην αγορα. Οι καταναλωτες δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει.

Έχουν ένα χρόνο τουλάχιστον που το έχουν παρουσιάσει το σύστημα και ακόμη δεν είναι διαθεσιμο στην ελλάδα .
Στην κινένιζη αγορα απο ότι φαίνεται είναι ετοιμο
http://landirenzo.com.cn/chanpin_view.asp?newsid=388

Όσο για την αναμονη πολυ αμφιβάλλω διοτι το σύστημα αυτο προορίζεται και πάλι για οχήματα με μηδενικα χιλιόμετρα.
Όλη την στοκαδουρα μας στελνουν.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό george7009 » Πέμ 30 Απρ, 2015 08:44

ECOKINISI έγραψε:Κάτι μαλλον δεν εχειS καταλάβει. Τα συστήματα αεριοκινησης της FIAT είναι σε συνεργασία με την landirenzo και βγαίνουν αποκλειστικά για αυτήν. Τα μπεκ μου χρησιμοποιεί η FIAT είναι τα MED ιδια ακριβώς με τα med του OMEGAS 2.0 με μια διαφορα ως προς το φις συνδεσης, ετσι ωστε να μην μπορείς να τοποθετήσεις το κοινό μπεκ της LANDIRENZO αλλα να υποχρεωθείς να δώσεις 390 ευρω για μια τετράδα των μπεκ της FIAT. Ενω ο εγκέφαλος και το προγραμμα του ειναι τελείως διαφορετικα απο αυτα που εχουμε εμεις σαν εγκαταστατες. Η διαγνωση του συστηματος LPG γίνετε με διαγνωστικό της FIAT και δεν μπορούν να γινουν ρυθμίσεις μιγμάτων απο κανέναν.

Ούτε με τον εγκέφαλο της FIAT δεν μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις στο σύστημα ?
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό tripas » Πέμ 30 Απρ, 2015 09:17

pipagas έγραψε:Οσον αφορα τα μπεκ ψεκασμου που συνοδευουν το EVO, τα δικα μου οπου τα εχω ψαξει με τον κωδικο τους, σαν MED-EVO τα βρισκω και οχι I-PLUS.

Αν έχεις το omegas evo τα μπεκ είναι της ΑΕΒ και iplus λεγονται στο πρόγραμμα όταν τα δηλώνεις. Τα MED τα έχει ο omegas 2.0 μονο.
Και είναι αυτα.
http://landirenzo.com.cn/chanpin_view.asp?newsid=387
δηλαδή αυτα
http://www.aeb.it/Products/Products/Cat ... le_nozzles

Νομίζω ότι πρέπει να είναι η μονη εταιρεια που μια καταληξη OBD του συστηματος της συνοδεύεται και απο αλλη μπεκερια.

Και ένα μεγαλο μπραβο στον εγκαταστατη ECOKINISI για την συμβολή του στην πλήρη διαλεύκανση της αληθειας ότι αυτα τα Landirenzo που τοποθετουν οι εγκαταστατες δεν είναι τα ιδια συστηματα με αυτα που περνα το εργοστασιο στα FIAT κλπ διότι πολλοι καταναλωτες το πιστευουν αυτο. Φυσικα αυτο δεν σημαινει ότι δεν είναι καλο συστημα για να μην παρεξηγουμαι.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 30 Απρ, 2015 15:12

Τα συστήματα Landirenzo omegas ειναι αυτά που πλησιάζουν στο 95% τα εργοστασιακά. Εκει αν ο εγκατασταστης εχει προσβαση στο Reserved area και με ενα ειδικο κλειδι μπορει να χρησιμοποιησει τους χαρτες που εχει φτιαξει η εταιρία βασισμένη στην συνεργασία της με ολα τα εργοστάσια που συνεργάζεται. FIAT,OPEL,NISSAN RENAULT,ΤΟΥΟΤΑ ΚΤΛ.Στο evo που τοποθετούμε ως επι το πλείστον στην Ελλάδα αυτο δεν μπορεί να γίνει. Αφήστε που πρόσβαση στο reserved area έχουμε πολυ λίγα άτομα...
ECOΚΙΝΗΣΗ

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό pipagas » Πέμ 30 Απρ, 2015 16:43

Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι γινεται η όποια συγκριση με τα εργοστασιακα συστηματα, και ταυτοχρονα μια προσπαθεια υποτιμησης των ηδη υπαρχοντων για την ελευθερη αγορα!
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω την σκοπιμοτητα που μπορει να εχει αυτο. :shifty:

Ποιος σας ειπε ή διαβασε ή ακουσε οτι η όποια εταιρεια κατασκευης συστηματων υγραεριοκινησης, ειναι υποχρεωμενη ή χρωστα στον οιονδηποτε να αλλαζει το γενικο κιτ της ελευθερης αγορας, με τα ειδικα που κατασκευαζει για τις αυτοκινητοβιομηχανιες?
Οι τελευταιες, εχουν συγκεκριμενες αξιωσεις απο τις εταιρειες παροχους υγραεριοκινησης, για τα κιτ-εξοπλισμο που θα τοποθετησουν στα οχηματα τους. Και βεβαιως τους τα φτιαχνουν οπως ακριβως τα ζητουν, διοτι πολυ απλα τα "ακουμπανε χοντρα", για να το πουμε και στην λαικη.

Κατ αρχας ολοι μιλουν και συγκρινουν το όποιο κιτ με τα αντιστοιχα εργοστασιακα, αλλα ολοι ξεχνανε τον ποιο βασικο παραγοντα. Τα εργοστασιακα τροποποιημενα μοντελα των εταιρειων, εχουν στο επανω μπλοκ σκληρυμενες βαλβιδες και εδρες. Ενα αυτοκινητο μετατροπης δεν εχει ομως!
Δηλαδη το προβλημα μας ειναι γιατι το κιτ που αγορασαμε απο το εμποριο, δεν εχει την obd προδιαγραφη, ή δεν φορα τα ταδε ή κηθε μπεκ????
Το κριτηριο που αγοραζει καποιος το κιτ υγραεριου για το αυτοκινητο του, θα πρεπει να ειναι το τι πραγματικα χρειαζεται αυτο. Τωρα αν καποιος θελει για ψυχολογικους λογους να εχει και την OBD λειτουργια συνδεδεμενη στο αυτοκινητο του, ή θελει τα λιγο ποιο γρηγορα μπεκ που συνοδευουν το αλλο κιτ, πολυ απλα ας δωσει τα παραπανω χρηματα που κοστιζουν, και ας αγορασει το Omegas 2.0, οπως προανεφερα και στο προηγουμενο μου post.

Εμενα προσωπικα που το αυτοκινητο μου δεν εχει ολοκληρωμενο OBD II, αλλα και ουτε αναγκη τα ελαφρως ποιο γρηγορα μπεκ (ειτε αυτα λεγονται Hanna μανα και εγω δεν ξερω τι), ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση που εχω με αυτα που μου τοποθετησαν.

Αρχικα διαβαζοντας και εγω εδω και εκει (και για να ειμαι ειλικρινης περισσοτερο εδω) ειχα επηρεαστει σε βαθμο ΤΡΕΛΑΣ. Γιατι δεν μου βαλανε αισθητηρα θερμοκρασιας, γιατι φοραω τον Li02 και οχι τον σουπερ ντουπερ Li10 υποβιβαστη πιεσης, γιατι δεν εχω φιλτρακι καυσιμου μεταξυ του υποβιβαστη και των ψεκαστων, και εγω δεν ξερω τι αλλο.....

Μετα βεβαια τις καταλληλες εμπεριστατωμενες εξηγησεις, τις οποιες η δικη μου νοημοσυνη τις βρηκε ακρως λογικες, απλα συνηλθα!

@tripas
Εμενα παντως το κιτ που αγορασα εχει αυτα στον παρακατω συνδεσμο. Τα EVO ECO.
Τωρα αν δηλωνονται ετσι ή αλλιως δεν το γνωριζω. Αν διαβασεις τωρα τα χαρακτηριστικα τους, ειναι αυτα που σου ανεφερα στο προηγουμενο post.

http://www.gas-shop.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=19847

Ο επισημος εδω αντιπροσωπος (Polargas) σε ερωτηση που του εκανα για την εκδοση evo obd μου απαντησε οτι προς το παρον δεν ειναι διαθεσιμη.

Αφου καποιοι λοιπον μιλουν με εικασιες, δεν βλεπω το λογο γιατι να μην κανω και εγω το ιδιο, και να εκθεσω τις σκεψεις μου.
Η σειρα EVO λοιπον κατ εμε, θα πρεπει να κατασκευαστηκε σαν μια ποιο οικονομικη λυση, για τα αυτοκινητα που δεν χρειαζονται ολα τα επιπλεον που προσφερει η μεγαλυτερη και μεχρι προτινως μοναδικη διαθεσιμη σειρα. Αν το δει καποιος πρακτικα, ο κατασκευαστης γλυτωνει επιπλεον ηλεκτρονικα κυκλωματα, μια τουλαχιστον φυσα, αντιστοιχη καλωδιωση, τυπωμενο pcb, και ολο αυτο το μεταλλικο πλαισιο προς χαριν ενος μικρου πλαστικου κυτιου. Οποτε καταλαβαινετε την εξοικονομηση χρηματων που απολαμβανει.
Βεβαιως αυτο σε καμια περιπτωση δεν μειωνει την αξιοπιστια ή την τεχνολογικη του αρτιοτητα, απο την στιγμη που κανει οτι πρεπει να κανει για τους κινητηρες που επισημα (υπαρχει λιστα απο την εταιρεια) καλυπτει!

Τελος ποιος μας λεει οτι βλεποντας αυτο οι αυτοκινητοβιομηχανιες, δεν ζητησαν με την σειρα τους ενα ποιο οικονομικο συστημα? Αλλωστε ολα για το χρημα δεν γινονται? Οποτε η Landi Renzo ανταπαντα, παρτε και εσεις το ιδιο οικονομικοτερο συστημα, με την προσθετη λειτουργια OBD, και καντε την δουλιτσα σας. Βεβαιως εαν οι κινητηρες για τους οποιος προοριζεται το συστημα ειναι απευθειας ψεκασμου στον κυλινδρο, ε τοτε ναι χρειαζονται και οι ταχυτεροι ψεκαστες με τους οποιους μπορει να το συνοδευει.

Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να δαιμονοποιουμε τα παντα, αλλα και ουτε να κατηγορουμε αλληλους για κατι που εμας δεν μας αρεσει ή δεν μας κανει. Υπαρχει παντα και η αλλη οπτικη γωνια του πρισματος, αρκει βεβαια να θελουμε να την δουμε..... :roll:
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Επόμενο

Επιστροφή στο Συγκρίσεις συστημάτων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 9 επισκέπτες