Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

North Italy Gas σε Ford Fiesta Trend 1.25 '09

Re: North Italy Gas σε Ford Fiesta Trend 1.25 '09

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 31 Ιαν, 2013 03:22

Δυστυχώς και εγώ πριν δύο εβδομάδες έβαλα north Italy Gas τον Τσοπελογιάννη και μόλις μου έφεραν το αυτοκίνητο από το κτεο τους έσβησε στις μανούβρες. Το είδα, τους ρώτησα σχετικά αλλά ο ετιμόλογος τεχνικός μου είπε ότι δεν το ξέρει. Μόλις το πήρα και κάθε μέρα την πρώτη εβδομάδα μου σβήνει συνήθως σε επιτόπους ελιγμούς ή σε χαμηλή κίνηση και τρίψημο τιμονιού. Τα υπόλοιπα συμπτώματα ίδια επίσης ... περισσότερο γκάζι και ελάχιστη πτώση απόδοσης του μοτερ. Σίγουρα λάθος ρύθμιση. Αυτά την πρώτη εβδομάδα.
Από την 2η εβδομάδα τα προβήματα μεγαλώνουν ρετάρισμα (λαμπάκι μηχανής) αρχικά σε πρωινή εκκίνηση στην βενζίνη 1-2 μέρες. Μετά ρεταρίσματα και αφού μπει το γκάζι και μέρχι να ζεσταθεί καλά το αυτοκίνητο. Σήμερα 3η εβδομάδα και αφού είχε ζεσταθεί σε διαστάυρωση μου έσβησε και όταν ξαναέβαλα ρεταρίσματα και στα δύο κάυσιμα παρότι ήταν ζεστό. Φοβάμαι ότι και η εγκατάσταση δεν είναι σωστή. Το αυτοκίνητο παλιό αλλά μέχρι τώρα 12 χρόνια δεν έχει βγάλει το παραμικρό εκτός από τα προκαθορισμένα service & αναλώσιμα.
Έχω κλείσει ραντεβού για την πρώτη προσπάθεια επισκευών αλλά δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα. Να σημειώσω εδώ ότι το πήγα ήδη συνεργείο να δουν τι βλάβη έγραψε ο εγκέφαλος και να βεβαιωθώ ότι δεν φταίει το αυτοκίνητο - βενζίνη. Φάνηκε πρόβλημα στο 1ο κύλινδρο από τους 6. Αλλάξαμε μπουζι, πολλαπλασιαστή (προληπτικά), ρωγμή σε φούσκα εισαγωγής αέρα αλλά το πρόβλημα εξακολούθησε. Τσεκάραμε καλωδίωση οκ αλλά το πρόβλημα φάνηκε στο μπεκ (δεν έχει παλμό) παρότι έχει ρεύμα. Το πρόβλημα λύνετε μόνο του σε σβήσιμο και ξαναάνοιγμα ή ενναλαγή μεταξύ των καυσίμων. Άρα ούτε το μπεκ φταίει και μάλλον είναι ο εγκέφαλος του Αερίου και η εγκατάσταση γενικότερα. :sick:
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 31 Ιαν, 2013 09:49

Οτι πληρώνει παίρνει ο καθένας μας σε αυτη τη ζωη ποσο το πλήρωσες ;

Τώρα θα το λουστείς. Λογικά η τοποθέτηση και το σύστημα ειναι λάθος όχι τόσο παράξενο σε ένα βουλγαρικό σύστημα που σου προσφέρθει ως ιταλικό ...
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 31 Ιαν, 2013 21:21

dathens έγραψε:Οτι πληρώνει παίρνει ο καθένας μας σε αυτη τη ζωη ποσο το πλήρωσες ;

Τώρα θα το λουστείς. Λογικά η τοποθέτηση και το σύστημα ειναι λάθος όχι τόσο παράξενο σε ένα βουλγαρικό σύστημα που σου προσφέρθει ως ιταλικό ...

Θα διαφωνήσω λίγο. Το σύστημα είναι made Italy ή made EU σε κάποια εξαρτήματα όπου μπόρεσα να δω στα ταμπελάκια. Ο πνευμονας zavoli. Όσο για το κόστος δεν έψαξα το φθηνότερο αλλά πήγα σε ένα μεγάλο μαγαζί και ρώτησα ποιό σύστημα θεωρούσαν κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου. Υπήρχαν και ακριβότερα πχ prins αλλά στο δικό μου παλιό μοτερ δεν είχε νόημα. Επίσης επέλεξα το συγκεκριμένο για τις εγγυήσεις που δίνει. Το κόστος της εγκατάστασης μου πήγε 1300 χωρίς κάποια επιπλέον άδεια, κτέο, γκάζι κλπ. Μάλλον άτυχος ήμουν θεωρώ στην τοποθέτηση και την 1η ρύθμιση ενώ μία ρωγμή στην εισαγωγή αέρά ίσως έκανε την διαφορά και επιδείνωσε τα προβλήματα.
Πρόσθετα σε συμβουλή κάποιου σε άλλο forum μου είπε ότι όταν ρετάρει δεν πρέπει να προσπαθείς με συχνές εναλλαγές γκάζι - βενζίνη να διορθώσεις το πρόβλημα γιατί έτσι γίνεται χειρότερα. Μόνο το κλείσιμο του μοτερ και το ξαναάνοιγμα είναι καλύτερο. Χτες αυτό έκανα και αφού έστρωσε το ρετάρισμα δεν ξαναεμφανίστηκε. Σήμερα πάλι όλα καλά και έσβησε και το λαμπάκι του μοτέρ. Ίσως αυτό να ήταν που άθελά μου μεγάλωσε το πρόβλημα, ίσως πάλι αυτό να είναι τυχαίο. Αύριο έχω ραντεβού για την πρώτη ρύθμιση μετά την εγκατάσταση και ελπίζω να έχω καλύτερα αποτελέσματα. Θα ενημερώσω.
pank

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 01 Φεβ, 2013 00:43

pank έγραψε:
dathens έγραψε:.

Θα διαφωνήσω λίγο. Το σύστημα είναι made Italy ή made EU σε κάποια εξαρτήματα όπου μπόρεσα να δω στα ταμπελάκια. Ο πνευμονας zavoli. Όσο για το κόστος δεν έψαξα το φθηνότερο αλλά πήγα σε ένα μεγάλο μαγαζί και ρώτησα ποιό σύστημα θεωρούσαν κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου. Υπήρχαν και ακριβότερα πχ prins αλλά στο δικό μου παλιό μοτερ δεν είχε νόημα. Επίσης επέλεξα το συγκεκριμένο για τις εγγυήσεις που δίνει. Το κόστος της εγκατάστασης μου πήγε 1300 χωρίς κάποια επιπλέον άδεια, κτέο, γκάζι κλπ. Μάλλον άτυχος ήμουν θεωρώ στην τοποθέτηση και την 1η ρύθμιση ενώ μία ρωγμή στην εισαγωγή αέρά ίσως έκανε την διαφορά και επιδείνωσε τα προβλήματα.
Πρόσθετα σε συμβουλή κάποιου σε άλλο forum μου είπε ότι όταν ρετάρει δεν πρέπει να προσπαθείς με συχνές εναλλαγές γκάζι - βενζίνη να διορθώσεις το πρόβλημα γιατί έτσι γίνεται χειρότερα. Μόνο το κλείσιμο του μοτερ και το ξαναάνοιγμα είναι καλύτερο. Χτες αυτό έκανα και αφού έστρωσε το ρετάρισμα δεν ξαναεμφανίστηκε. Σήμερα πάλι όλα καλά και έσβησε και το λαμπάκι του μοτέρ. Ίσως αυτό να ήταν που άθελά μου μεγάλωσε το πρόβλημα, ίσως πάλι αυτό να είναι τυχαίο. Αύριο έχω ραντεβού για την πρώτη ρύθμιση μετά την εγκατάσταση και ελπίζω να έχω καλύτερα αποτελέσματα. Θα ενημερώσω.

Made in Italy αποκλείεται , ειναι ένα κιτ βουλγαρικό made in eu διότι η Βουλγαρία ειναι στην ευρωπαϊκή Ένωση , βαπτισμενο ιταλικό κάτι σαν το μπαρτολινι , και το πλήρωσες πιο ακριβα απο το Prins ; Το Prins εχει 1200-1230 € το πολυ για το αμάξι σου τελική τιμή....

Λες για πρώτη ρύθμιση άρα τώρα κοντα το έβαλες το kit , εγκαταστατης το εχει 650 συν ΦΠΑ εσύ γιατι 1300 ; Αντι 800 το πολύ ;

Επίσης γιατι δεν έβαλες Prins με 970 χωρις φπα ή 1200 € τελικη , που επίσης πολυαδιαφιμιζει ο ίδιος εγκαταστατης στη μεταμόρφωση ; μήπως οι τιμες είνσι κράξιμο και δεν υπάρχουν στη πραγματικοτητα , πως γίνετε τα 800 να γίνουν 1300 με μαγικά ;

Εντάξει ο ζαβολι μια χαρα πνεύμονας είνσι αλλα εχει 80-90 € όχι παραπάνω και παλι δεν δικιολογήτε η τιμή, μπεκ injection εχει ;

Οπως εχει πχ το Prins ( keihin ,Hana barracuda ) ? το ίδιο κιτ nigs τοποθετούν και στον Πειραιά με 700-800 €

Η ρωγμή στην εισαγωγή πως προέκυψε ; Πριν η μετα την εγκατάσταση ; Διότι αν βάζει αέρα δεν θα στρώσει ποτέ σωστά και θα καίει πολυ παραπάνω.
dathens

Δημοσίευσηαπό pank » Παρ 01 Φεβ, 2013 08:53

Το κόστος είναι 1050 + ΦΠΑ και ήταν το ίδιο όπου και να ρώτησα και για διαφορετικά συστήματα.
Είναι ποιό ακριβό γιατί το μοτέρ είναι εξακλυλινδρο.
Όσον αφορά το made in italy αυτό βλέπω στα ταμπελάκια. Αν είνα μαιμού δεν μπορώ να το ξέρω.
Το prins νομίζω προτείνεται σε μοτέρ άμεσου ψεκασμού.
Τέλος για τα μπεκ δεν έχω άποψη τι είναι ενώ η ρωγμή στη φούσκα προυπήρχε πολύ καιρό.
pank

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 01 Φεβ, 2013 12:14

pank έγραψε:Το κόστος είναι 1050 + ΦΠΑ και ήταν το ίδιο όπου και να ρώτησα και για διαφορετικά συστήματα.
Είναι ποιό ακριβό γιατί το μοτέρ είναι εξακλυλινδρο.
Όσον αφορά το made in italy αυτό βλέπω στα ταμπελάκια. Αν είνα μαιμού δεν μπορώ να το ξέρω.
Το prins νομίζω προτείνεται σε μοτέρ άμεσου ψεκασμού.
Τέλος για τα μπεκ δεν έχω άποψη τι είναι ενώ η ρωγμή στη φούσκα προυπήρχε πολύ καιρό.

Απλα το Prins και σε εμεσου ψεκασμού σε 6 κύλ εχει 1800 € δεν στο πρότειναν καν , κακώς τοποθετήθηκε με ρωγμή στην εισαγωγη, έπρεπε πρώτα να επισκευαστεί άσχετα του συστήματος. Το μπεκ που δε δουλεύει εχει να κάνει με το κιτ του αερίου !! Στη βενζίνη δεν ειναι οκ το αμαξι ;
dathens

Δημοσίευσηαπό pank » Παρ 01 Φεβ, 2013 15:15

Τα νεώτερα από το μέτωπο... on line
Για τα ρεταρίσματα αλλάξαμε εγκέφαλο του LPG γιατί έχει βλάβη.
Για τα σβησίματα αλλάζουμε τα μπεκ με λίγο ποιό γρήγορα γιατί χαμηλά ο MAF φαίνεται λίγο πεσμένος.
pank

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 01 Φεβ, 2013 16:44

pank έγραψε:Τα νεώτερα από το μέτωπο... on line
Για τα ρεταρίσματα αλλάξαμε εγκέφαλο του LPG γιατί έχει βλάβη.
Για τα σβησίματα αλλάζουμε τα μπεκ με λίγο ποιό γρήγορα γιατί χαμηλά ο MAF φαίνεται λίγο πεσμένος.

1. Το νήμα ειναι για fiesta ford trend 1.25 09.
2. Βλάβη ο ιταλικός εγκέφαλος !! και αλλαγή μπέκ ? ΄Οπως λέω πιο πάνω οτι πληρώσεις πέρνεις στη ζωή αυτή. :mrgreen:
3. και μπεκ !! ποιος έκανε τη διάγνωση τι δουλειά έχει ο maf με τα μπέκ ? ( εκτός του ότι είνοι κάτω από το καπώ της μηχανής δεν έχουν άλλο κοινό σημείο.)

Καλό θα ήταν οι διαγώσεις των προβλημάτων να δίδοντε από επαγγελματίες του χώρου. :))
dathens

Δημοσίευσηαπό dgtfeargr » Τρί 19 Φεβ, 2013 12:10

Προτείνω να φτιάξουμε Σύλλογο (τα θύματα του "Τσοπελο...") και ομαδικά να κάνουμε αγωγές / μηνύσεις ώστε να βρούμε το δικιο μας και να μοιραστούμε τα έξοδα.... :P

Μεταξύ αστείου και σοβαρού...
Νοrth Italy Gas + λαδιέρα σε Ford Fiesta trend 1.25 2009
Άβαταρ μέλους
dgtfeargr

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό pank » Τετ 20 Φεβ, 2013 00:27

Έχω ραντεβού από Δευτέρα (το τρίτο). Θα το αφήσω μέσα όσες μέρες χρειαστεί και ελπίζω να το φτιάξουν. Αν όχι θα προσπαθήσω την ρύθμιση από αλλού. Ήδη έχω πάρει το καλώδιο και το πρόγραμμα για την ρύθμιση αλλά πρέπει να βρω υπολογιστή με windows XP για να δουλέψει.
Στο μεταξύ είδα και το site στην Ιταλία :
http://nigsgas.it/#/en/Products/id=0
για να τσεκάρω τα ανταλλακτικά που μου έχουν βάλει και όλα φαίνονται οκ εκτός του map sensor που είναι διαφορετικός.

Τα ρεταρίσματα, μετά την αλλαγή εγκεφάλου δεν έχουν ξαναεμφανιστεί.
Το πρόβλημα που μένει είναι ένα μικρό κόμπιασμα στο πάτημα του γκαζιού από πολύ χαμηλές στροφές (1000-1800) ενώ εξακολουθούν και κάποια σβησίματα όταν σταματώ από κίνηση ή στις μανούβρες παρκαρίσματος και αυτά όχι πάντα.
Τελευταία επεξεργασία από pank και Τετ 20 Φεβ, 2013 00:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
pank

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες