Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

North Italy Gas σε Ford Fiesta Trend 1.25 '09

Re: North Italy Gas σε Ford Fiesta Trend 1.25 '09

Δημοσίευσηαπό pank » Τετ 20 Φεβ, 2013 00:48

dgtfeargr έγραψε:Προτείνω να φτιάξουμε Σύλλογο (τα θύματα του "Τσοπελο...") και ομαδικά να κάνουμε αγωγές / μηνύσεις ώστε να βρούμε το δικιο μας και να μοιραστούμε τα έξοδα.... :P

Μεταξύ αστείου και σοβαρού...

Στα σοβαρά ...
Ευτυχώς που για την εγκατάσταση έκοψα όλο το ποσό απόδειξη (1300€) οπότε αν θέλω έχω κάτι στα χέρια μου να τους μηνύσω. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έστειλα μία ωραία επιστολή ώστε να έχω και κάτι γραπτά μετά την εγκατάσταση. Μετά την επιστολή πλάκωσαν τα τηλέφωνα.
Ο δικηγόρος μου έχει και αυτός γκάζι στο αυτοκίνητο ... celica με prins ... πριν δύο χρόνια χωρίς προβλήματα εκτός από ένα λαμπάκι μηχανής μόνιμα αναμμένο !?!
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 20 Φεβ, 2013 11:06

Θα πρέπει να δει σοβαρά τι ειναι το λαμπάκι και αν προέρχεται απο το υγραεριο και γενικά απο το καύσιμο εκτός αν προκειτε για άσχετο θέμα του αυτοκινήτου.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 21 Φεβ, 2013 01:01

Qgas έγραψε:Θα πρέπει να δει σοβαρά τι ειναι το λαμπάκι και αν προέρχεται απο το υγραεριο και γενικά απο το καύσιμο εκτός αν προκειτε για άσχετο θέμα του αυτοκινήτου.

Βασικά το προσπάθησε αλλά στο τέλος βαρέθηκε τα πηγαινέλα στο συνεργείο και το παράτησε αφού σε δύο τεχνικούς που πήγε αδυνατούσαν να το καταφέρουν. Άσχετα από το λαμπάκι όμως το αυτοκίνητο πάει μιά χαρά ενώ ο οδηγός δεν το πάει σιγά. Χτυπάει συχνά 8000 στροφές το μοτέρ.
pank

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 21 Φεβ, 2013 01:16

Πήρα απάντηση από email που είχα στείλει στην Ιταλία για τα προβλήματά μου.
Για το FORD δεν νομίζω να ισχύουν καθότι το δικό μου μοτέρ είναι πολύ διαφορετικό αλλά θέλω να ελπίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την επίλυση των θεμάτων μας φίλε dgtfeargr.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι και ο Τεχνικός του Τσοπ.. ο Γιάννης (αυτός είναι ο καλύτερος τεχνικός τους) τις προηγούμενες φορές πάνω κάτω τα ίδια προσπάθησε, καθότι ήμουν από πάνω, αλλά δεν το πέτυχε. Νομίζω ότι τα σβησίματα βελτιώθηκαν αλλά τα κομπιάσματα έγιναν ποιό έντονα.

Hi,
please accept this BMW is double vanos system, so there is no vacuum into the manifold.
You have to compensate this by increasing the multiply coefficients from idle increasing linearly
to high ms zones. For instance koeff. at idle is 1.3, at 13 ms. koeff could be 1.8. Be careful at high RPM ans ms.
not to reach gas times over 26 ms at 6000 RPM, than you need to increase the pressure or the nozzle size. In this case the idle could be unstable, you could fix it by using minimum gas time to 3,4 ms or if the check lamp is up then by using Horizon or other fast injectors.

Best regards
North Italy Gas Systems S.r.l.
Via Giuseppe Carcassola 32/34 -
20056 TREZZO SULL'ADDA (MI)
pank

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 21 Φεβ, 2013 10:32

Απορία:
Γιατί δεν βάζεις ένα κιτ που να υποστηρίζει την επιλογή Vanos στο πρόγραμμα; Τσεκάρεις το κουτάκι ότι έχει το σύστημα το αυτοκίνητο στον προγραμματισμό και τελειώνεις. :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 21 Φεβ, 2013 13:20

gakost έγραψε:Απορία:
Γιατί δεν βάζεις ένα κιτ που να υποστηρίζει την επιλογή Vanos στο πρόγραμμα; Τσεκάρεις το κουτάκι ότι έχει το σύστημα το αυτοκίνητο στον προγραμματισμό και τελειώνεις. :?:

Που να τα ξέρω αυτά από πριν. Πήγα σε αυτούς γιατί έβαζαν 4 διαφορετικά συστήματα συμπεριλαμβανομένου και του prins και μου πρότειναν το kit που θεώρησαν σωστό για το αυτοκίνητο. Το prins για το δικό μου αυτοκίνητο κατά τα λεγόμενά τους ήταν ένα extra κόστος που δεν είχε νόημα αφού και με το άλλο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα!
pank

Δημοσίευσηαπό pank » Τετ 27 Φεβ, 2013 20:32

Πρόχειρα να ενημερώσω ότι πήρα το απόγευμα το αυτοκίνητο και ναι νομίζω ότι όλα είναι οκ πλέον.
Το είχα μέσα τρεις μέρες ώστε να το ψάξουν με την ησυχία τους.

Τεράστια η διαφορά και η λειτουργία είναι σαν την βενζίνη.
Τελικά το πρόβλημα ήταν στο καθάρισμα Πεταλούδας και ρελαντί που δεν είχε γίνει ποτέ 12 χρόνια τώρα.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις θα τις βγάλω αναλυτικά το ΣΚ αλλά σε παρουσίαση που τους ζήτησα η πίεση στο υγραέριο ήταν στο 1,29 πίεση ενώ βγήκε πλέον και το κάτω όριο των 3,64 ms αφού μετά το καθάρισμα δεν χρειάζεται πλέον.
pank

Δημοσίευσηαπό dgtfeargr » Πέμ 14 Μαρ, 2013 16:28

Μόλις γύρισα από τον Τσοπελό και η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Το πρόβλημα με το νερό στο παρπρίζ (όταν έριχνα νερό στα τζάμια με πετούσε από υγραέριο σε βενζίνη) λύθηκε, επίσης στα θέματα του "ξεκινήματος" (κομπιάσματα, μπουκωματάκια κτλ...) αλλά και στο παρκάρισμα και στην ανηφόρα λύθηκαν 100% , όπως και η απόδοση είναι ίδια με αυτή της βενζίνης και γενικά πλέον δεν καταλαβαίνω διαφορά ανάμεσα σε βενζίνη & αέριο όσον αναφορά τη συμπεριφορά κτλ... Επίσης το θεματάκι που αφορούσε την αργοπορία στην εναλλαγή βενζίνης υγραερίου (όταν ήταν κρύο το αμάξι) λύθηκε και αυτό και πλέον γυρνάει γρήγορα σε υγραέριο. Ελπίζω να έχω ξεμπερδέψει οριστικά

Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας & το ενδιαφέρον σας.
Νοrth Italy Gas + λαδιέρα σε Ford Fiesta trend 1.25 2009
Άβαταρ μέλους
dgtfeargr

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό pank » Σάβ 16 Μαρ, 2013 00:01

Συγχαρτήρια για τα καλά νέα φίλε μου. Ελπίζω πλέον να πηγαίνεις μόνο για τα καθιερωμένα service.
Για τα κομπιάσματα, σβησίματα κλπ τι σου είπαν? Πως το διόρθωσαν?

Τελικά στη δική μου περίπτωση δεν ήταν απλά το καθάρισμα που ανάφεραν (προφανώς για να μου πάρουν επιπλέον χρήμα) καθότι κοιτώντας ποιό προσεκτικά την εγκατάσταση είδα αρκετές αλλαγές με σημαντικότερη την διπλή παροχή με δύο σωλήνες από τον πνεύμονα στα μπεκ.

Εκείνο όμως που δεν μπορώ να χωνέψω είναι ότι αφού έχουν την δυνατότητα απότι φαίνεται να φτιάξουν και να ρυθμίσουν σωστά μία εγκατάσταση γιατί δεν το κάνουν από την αρχή ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι πελάτες αλλά και αυτοί!
pank

Δημοσίευσηαπό dgtfeargr » Παρ 22 Μαρ, 2013 12:54

pank έγραψε:Συγχαρτήρια για τα καλά νέα φίλε μου. Ελπίζω πλέον να πηγαίνεις μόνο για τα καθιερωμένα service.
Για τα κομπιάσματα, σβησίματα κλπ τι σου είπαν? Πως το διόρθωσαν?

Εκείνο όμως που δεν μπορώ να χωνέψω είναι ότι αφού έχουν την δυνατότητα απότι φαίνεται να φτιάξουν και να ρυθμίσουν σωστά μία εγκατάσταση γιατί δεν το κάνουν από την αρχή ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι πελάτες αλλά και αυτοί!

Tίποτε, απλά τα διόρθωσαν. Από ότι φαίνεται έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να μάθουν να ρυθμίζουν σωστά
Νοrth Italy Gas + λαδιέρα σε Ford Fiesta trend 1.25 2009
Άβαταρ μέλους
dgtfeargr

Δημοσιευσεις: 7

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες