Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ερώτηση για νέα εγκατάσταση σε VW BORA

Ερώτηση για νέα εγκατάσταση σε VW BORA

Δημοσίευσηαπό xdoctor » Τρί 20 Σεπ, 2011 11:12

Καλησπέρα παιδιά, είμαι ο Νικηφόρος και μένω Κιλκίς(και Βέροια). Λοιπόν επειδή τώρα ενημερώνομαι και έχω ψιλο(μην πω χοντρό)μπερδευτεί σχετικα με την υγραεριοκίνηση και επειδή θέλω να βάλω στο αυτοκίνητό μου (VW BORA 1.4 16V, μοντέλο 2000, 75 PS, με "απλό" κινητήρα όχι TSI η FSI ) θέλω να ρωτήσω τα εξής :

α) Επειδή μίλησα με αντιπροσώπους της BRC και μου είπαν για 2 κιτ(4ης γενιάς) με διαφορετική τεχνολογία(το ένα, το ακριβό, μου το είπαν ως "point and drive" , το δεύτερο δεν θυμάμαι πώς το είπαν) τα οποία έχουν διαφορα στην τιμη, θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε τις διαφορές τους και ποιό είναι καλό για την δικό μου κινητήρα?

β) Ισχύει το οτι επειδή ο κινητήρας μου είναι γερμανικός και παλιός(έτος 2000) δεν έχει ανάγκη απο λαδιέρες κ.λ.π. και δεν αντιμετωπίζει τόσο πρόβλημα?

γ) Τα συστήματα 5ης γενιάς προσφέρουν τίποτε περισσότερο σε σχέση με τους 4ης γενιάς σε παλιούς κινητήρες?? Να θυμίσω οτι ο δικός μου είναι απλος και όχι TSI η FSI

δ) Επίσης, ο ένας εγκαταστάτης μου είπε οτι μπορώ να βάλω και ποιό φθηνό κιτ στο αυτοκίνητο (πάλι με 2 χρόνια εγγύηση όπως τα BRC) λόγω παλαιότητας και να μου κάνει την ίδια δουλεία, ποιά η γνώμη σας?

ε) Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε σωστούς επαγγελματίες εγκαταστάτες στις περιοχές που κινούμε(Κιλκίς-Βέροια-Θεσσαλονίκη) αν γνωρίζετε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :)
xdoctor

Δημοσιευσεις: 4

Re: Ερώτηση για νέα εγκατάσταση σε VW BORA

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 20 Σεπ, 2011 13:30

β) πιστευω ναι
γ) πιστευω οχι
δ) πιστευω ναι

κι εγω στη θεση σου θα εβαζα ενα οσο το δυνατον πιο φτηνο 4ης γενιας χωρις λαδιερα, σε οποιον εγκαταστατη νομιζα οτι ειναι αξιος εμπιστοσυνης.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό villasg » Τρί 20 Σεπ, 2011 13:54

Και για το
α. Οι τυποι που σου ειπαν ειναι 2
1 . PLUG AND DRIVE
2 .Sequent 24
Η βασικη διαφορα ειναι ο εγκεφαλος .
Το plug and drive συνδέετε με την θυρα ODB του αυτοκινητου και "διαβαζει" κανοντας τις αναλογες διορθώσεις .
Το Sequent 24 δεν εχει αυτη την δυνατοτητα .
Αυτο ειναι χρήσιμο για πιο "δυνατα" - συγχρονα αμαξια απο το δικο σου .

δ. σωστος ο μαστορας Νομιζω οτι το απλο σε βολευει μια χαρα

ε σωστος ειναι ο μαστορας που δεν προσπαθησε να σου πλασαρει το "ακριβο"
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό johnfree » Τρί 20 Σεπ, 2011 16:51

και εμενα ο plug and drive ειναι αλλα δεν νομιζω να ειναι συνδεμενος με την obd του εγκεφαλου.
οταν ρωτησα τον μαστορα που ειναι ακριβως η συνδεση μου ειπε πως ειναι συνδεμενο με τα μπεκ της βενζινης (διαβαζει δηλαδη τους παλμους) και αυτοχαρτογραφητε μονος του.
ενα αλλο καλωδιο που στο ενχειριδιο της Brc to ονομαζει Κ-Line πρεπει να συνδεθει με το K-Line του εγκεφαλου αλλα αυτο ειναι στο αερα. τι δουλεια κανει ακριβως αυτο το καλωδιο? ειναι πολυ συμαντικο να συνδεθει?
johnfree

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό villasg » Τρί 20 Σεπ, 2011 17:20

johnfree έγραψε:και εμενα ο plug and drive ειναι αλλα δεν νομιζω να ειναι συνδεμενος με την obd του εγκεφαλου.
οταν ρωτησα τον μαστορα που ειναι ακριβως η συνδεση μου ειπε πως ειναι συνδεμενο με τα μπεκ της βενζινης (διαβαζει δηλαδη τους παλμους) και αυτοχαρτογραφητε μονος του.
ενα αλλο καλωδιο που στο ενχειριδιο της Brc to ονομαζει Κ-Line πρεπει να συνδεθει με το K-Line του εγκεφαλου αλλα αυτο ειναι στο αερα. τι δουλεια κανει ακριβως αυτο το καλωδιο? ειναι πολυ συμαντικο να συνδεθει?

To K-line ειναι για την επικοινωνία και προγραμματισμό με το PC μέσω καλωδίου Κ -line
δες μια εδω : http://eurogasgroup.gr/brc-sequent-plug ... ction.html
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό xdoctor » Τρί 27 Σεπ, 2011 14:26

Μια τελευταία ερώτηση σας παρακαλώ....τα υγρού ψεκασμού είναι όπως μου είπαν , είναι ποιό οικονομικά? (σε κατανάλωση), παρέχουν καλύτερη απόδοση στο αυτοκίνητο?, δεν καταστρέφουν τις βαλβίδες? και είναι ποιό εύκολα να τα ξηλώσεις και να τα τοποθετήσεις αλλού? Ρωτάω γιατί το κόστος είναι και μεγαλύτερο για να τα τοποθετήσεις (περίπου 2000 ευρώ), και μιας και δεν έχω σκοπό να πάρω νέο αυτοκίνητο σύντομα(μετά απο 5 χρονια και βάλε) και κάνω αρκετά χιλιόμετρα το σκέφτομαι!!!
xdoctor

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 27 Σεπ, 2011 18:24

xdoctor έγραψε:τα υγρού ψεκασμού είναι όπως μου είπαν , είναι ποιό οικονομικά? (σε κατανάλωση),

Δε νομίζω οτι είναι εξ ορισμού πιο οικονομικά. Πιστεύω όμως οτι επιτυγχάνεται καλύτερη οικονομία λόγω της καλύτερης συνεργασίας που έχουν αυτά τα συστήματα με τον εργοστασιακό εγκέφαλο, σε σχέση με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις ή ειδικούς χάρτες που πρέπει να φτιάξει ο μάστορας στα περισσότερα συστήματα αέριας φάσης.

xdoctor έγραψε:παρέχουν καλύτερη απόδοση στο αυτοκίνητο?,

Αυτό ισχύει. Κάποιοι ειδικοί λένε για διαφορά μέχρι 7% σε σχέση με τα συστήματα αέριας φάσης. Όχι οτι θα καταλάβεις κάποια αισθητή διαφορά σε επιδόσεις κλπ., απλά δεν θα καταλάβεις κάποια απώλεια ισχύος (κάτι που συχνά αναφέρεται από ιδιοκτήτες που δεν έβαλαν σύστημα υγρού ψεκασμού).

xdoctor έγραψε:δεν καταστρέφουν τις βαλβίδες?

Αυτό μένει να το διαπιστώσουμε εν καιρώ.

xdoctor έγραψε:και είναι ποιό εύκολα να τα ξηλώσεις και να τα τοποθετήσεις αλλού?

Θεωρητικά ναι, λόγω των λιγότερων εξαρτημάτων. Τώρα στην πράξη θα πρέπει να ταιριάξουν αρκετά χαρακτηριστικά μεταξύ των 2 αυτοκινήτων για να αξίζει η όλη διαδικασία.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό xdoctor » Τετ 26 Οκτ, 2011 08:33

Λοιπόν παιδία σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Έβαλα κάτι ενδιάμεσο πλην επώνυμο(και σε καλή τιμή) - το BRC SEQUENT 24, το οποίο και ποιοτικό είναι αλλα και κατάλληλο για το Bora μου. Το θέμα είναι οτι ο εγκαταστάτης μου(ο οποίος είναι αντιπροσωπεία) ΔΕΝ μου έβαλε λαδιέρα, εξηγώντας μου οτι δεν απαιτήται(λόγω οτι είναι γερμανικής τεχνολογίας VW του 2000) και δεν θα έχει πρόβλημα. Μάλιστα όταν τον ξαναρώτησα μου είπε το ίδιο πράγμα όπως και την πρώτη φορά. Η ερώτησή μου είναι αν εσείς συμφωνείται σε αυτό ή αν πρέπει τελικά να βάλω λαδιέρα. Ευχαριστώ!!!
xdoctor

Επιστροφή στο Volkswagen

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες