από taz » Παρ 25 Μάιος, 2012 17:01
Για να καταλήξουμε...
"Απλά" και κατ' επέκταση φθηνά συστήματα για τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν μόνο υγρού ψεκασμού (που χρησιμοποιούν τα μπεκ του κινητήρα) ή αερίου ψεκασμού που ψεκάζουν (πάντα) παράλληλα και βενζίνη για πολλούς και διάφορους λόγους ένας εκ των οποίων είναι η ψύξη των μπεκ βενζίνης που είναι απευθείας μέσα στον θάλαμο καύσης.
Η επιλογή λοιπόν είναι μεταξύ συστημάτων 1600€ έως 2800€ περίπου για τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού και στην δικιά μου περίπτωση ακόμα πιο περιορισμένη.
Το αυτοκίνητο μου από τότε που το αγόρασα έχει επισκευθεί το συνεργείο 3-4 φορές (όσα και τα service που έχουν πραγματοποιηθεί). Αν μπορούσα να μην πηγαίνω ούτε τότε ακόμα καλύτερα.
Δεν ήμουν ούτε είμαι διατεθειμένος να κάνω ούτε μία παραπάνω επίσκεψη στον εγκαταστάτη προκειμένου να γίνουν ρυθμίσεις κλπ (το ενδεχόμενο να έχω προβλήματα και βλάβες ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω).
Κάποιοι προκειμένου να γλυτώσουν 500€ μπορεί να μην τους πειράζει να πάνε και 3-4 φορές στον εγκαταστάση προκειμένου να ρυθμίσουν το σύστημα, εγώ προτίμησα να δώσω τα επιπλέον χρήματα σε κάτι που έρχεται προγραμματισμένο από τον κατασκευαστή και μετά από έρευνα αγοράς που έκανα σε φόρουμ του εξωτερικού ότι δουλεύει χωρίς προβλήματα στον δικό μου κινητήρα.
Ειλικρινά αν δεν υπήρχε κάποια τέτοια λύση δεν θα είχα βάλει υγραέριο.