Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο σε Tiguan 1,4 TSI

Re: Υγραέριο σε Tiguan 1,4 TSI

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 29 Φεβ, 2012 02:48

DimZig έγραψε:Ρώτησα και τον αντιπρόσωπο της Κοσμοκαρ στις Σέρρες, την '"Πορεία Α.Ε" και μου είπαν ότι αυτοί βάζουν σε Τiguan σύστημα αέριου ψεκασμού (!) της Landirenzo! Επειδή ξέρω ότι στους ΤSI το σύστημα υγρού ψεκασμού είναι σχεδόν μονόδρομος, μου φάνηκε παράξενο. Μήπως ξέρει κάποιος κάτι;

Δώσε κωδικο κινητηρα όλοι σιγά σιγά βγάζουν άμεσο ψεκασμο brc aeb landi κτλ το θέμα έχει να κάνει πως και ποσο καλα δουλεύει και δεν έχω άποψη , ένα οctavia που έπιασα με προγράμμα πετάγε 240 άλογα ...
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 29 Φεβ, 2012 02:51

DaKancho έγραψε:(Πωπω, τζάμπα πήγε τόση διαφήμιση...)

Χαμός και αυτός ο υγρός ψεκασμός θα μπορούσε να κινεί και αεροπλάνο χωρίς να καίει καθολου βενζίνη !!
dathens

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 29 Φεβ, 2012 19:20

DimZig έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους σας γιά το ενδιαφέρον σας. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην Kosmocar και ρώτησα γιά το σύστημα της Vialle. Όμως επειδή ο κωδικός κινητήρα είναι BWK δεν υπάρχει ακόμη συμβατό ΚΙΤ για το αμάξι μου. Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο;

Στον κατάλογο της Vialle όντως δεν εμφανίζεται ο κωδικός του κινητήρα σου. Πάντως για τον 1.4 TSi σε διάφορες παραλλαγές του και σε όλα τα μοντέλα της VW, υπάρχουν αντίστοιχα kit.
Δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις στο info@vialle.nl ή μέσω twitter ή τέλος στον Δ. Βρεττό μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο μια και είναι ο παλιότερος εγκαταστάτης συστημάτων της Vialle στην Ελλάδα.

gakost έγραψε:Εγώ θα σου έλεγα τα εξής:
Η πολιτική τιμών Vialle + KOSMOKAR ξεχωριστά είναι το λιγότερο τσουχτερή (για να το πω κομψά), Ο συνδυασμός φαντάζομαι θα είναι παρόμοιος και φαντάζομαι ότι θα ακουμπάς τα 3000 €. Σκέψου σοβαρά πόσα χιλιόμετρα θα χρειαστούν για να κάνεις απόσβεση και σε πόσα ακόμη θα έχεις ένα κέρδος για να αξίζει πραγματικά η μετατροπή. 1.4 TSI χμμ με τις σημερινές τιμές και με υπόθεση 8,5 λ/100 και πραγματική οικονομία 40% έχουμε

Βενζίνη /100 = 14,60€
Υγραέριο = 8,8 €
ή αλλιώς ~ 6 € / 100 κέρδος
Προβλεπόμενη απόσβεση 50,000 km!!!!!!!!! :shock: :o
Θέλεις ένα (πολύ) πιο αισιόδοξο σενάριο; 40,000 km.
Αν βάζεις αποκλειστικά 100αρα ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα κάνε τα μαθηματικά μόνος σου.

Νομίζω οτι οι συγκεκριμένοι κινητήρες επιβάλλεται να χρησιμοποιούν 100άρα...
Τώρα για το κόστος του LPdi, παλιότερα είχα ακούσει γύρω στα 2600, τώρα ίσως και να παίζει γύρω στα 2400, ανάλογα πάντα το kit...

gakost έγραψε:Πόσα χιλιόμετρα κάνεις ανά έτος ; Πότε υπολογίζεις να βγάλεις κέρδος από το όλο εγχείρημα και πόσο θα γλιτώσεις τελικά; Ξέρεις τι θα ισχύει με τις τιμές τότε; Θα σου πω απλά πέρυσι (2010) το καλοκαίρι με τιμή υγραερίου 0,65 η βενζίνη γυρνόφαιρνε το 1,45. Σήμερα υγραέριο έχει 0,93 και η βενζίνη 1,73 δηλαδή αύξηση 43% LPG και βενζίνη 19% :problem:

Σημασία δεν έχει το ποσοστό αύξησης της τιμής του υγραερίου, αλλά η πραγματική οικονομία που κάνει κάποιος σε ευρώ κινούμενος με υγραέριο. Αν κάποιος γλυτώνει 100 ευρώ το μήνα στο κόστος καυσίμων, δεν πρέπει να τον ενδιαφέρει αν το υγραέριο ανέβηκε παραπάνω απ' ότι η βενζίνη. Απλά με την αύξηση της τιμής του υγραερίου, αυξάνεται και ο χρόνος απόσβεσης του συστήματος. Αν κάποιος έχει σκοπό να κρατήσει αρκετά χρόνια το αυτοκίνητό του και πάλι δεν πρέπει να τον απασχολεί αν θα κάνει απόσβεση σε 1, ή σε 1,5 χρόνο. Φυσικά, αν δεν κάνει το χρόνο πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, τότε ναι, πρέπει να υπολογίσει πόσα χρόνια θα χρειαστεί για την απόσβεση και να σταθμίσει αν όντως τον συμφέρει να κάνει την εγκατάσταση.

gakost έγραψε: Α και μόλις σκέφτηκα ότι η Kosmokar θα σε φορτώσει κάποια (πολλά πιστέυω) € επιπλέον στο σέρβις για το υγράεριο που ουσιαστικά είναι αλλαγή φίλτρων ευτελούς αξίας αλλά επειδή όπως είπα η τιμολιγιακή πολιτική της συγκεκριμμένης αντιπροσωπείας δεν την λες φτηνή ρώτα και το κόστος και να ξέρεις ότι η όποια εγγύηση σου δώσουν πιθανώς να σε δεσμεύει να κάνεις τα σερβις εκεί. Ρώτα και αυτές τις "λεπτομέρειες".

Το φίλτρο στα Vialle είναι μέσα στη δεξαμενή και δεν αλλάζεται (θεωρητικά) ποτέ! Τουλάχιστον έτσι ισχύει στο LPi.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό DimZig » Τετ 29 Φεβ, 2012 20:28

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους μας όλους σας, για την ανταπόκρισή σας στο ερώτημά μου. Ήσασταν όλοι ενημερωμένοι και κατατοπιστικοί. Και κάτι από μενα, ενημερωτικά: εκτός από την υγραεριοκίνηση, υπάρχει και η ΥΔΡΟΓΟΝΟκίνηση. Μπορείτε να δείτε και στους 4Τροχούς (τεύχος Φεβρουαρίου), άρθρο με τίτλο "και εγένετο υδρογόνο". Ίσως τα νούμερα και οι αποδόσεις να μην είναι οι αναμενόμενες, αλλά ξέρετε τι σκέφτομαι; Αφού έτσι κι αλλιώς, φορολογώντας τη βενζίνη (η ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη), κάναμε "μάγκες" Ιταλούς και Ολλανδούς με τα αντίστοιχα κιτ υγραεριοκίνησης, γιατί να μη γίνουμε (λέω εγώ) εμείς μάγκες, με τη συγκεκριμένη τεχνογνωστία. Εξάλλου σε 30-40 χρόνια θα έχουν στερέψει τα πετρέλαια (παντού, ακόμη και τα Ελληνικά). Πόλεμοι δεν θα γίνονται πλέον για τα πετρέλαια (όσοι έγιναν, έγιναν, αντε κανά δυό ακόμη). Ο επόμενος πόλεμος (αν γίνει, που να μη γίνει ποτέ), θα γίνει γιά το Ν Ε Ρ Ο. Βέβαια όλα τα παραπάνω σηκώνουν αντίλογο. Μη ξεχνάτε ότι είναι κάποιες πρώτες σκέψεις που τις μοιράζομαι μαζί σας.
DimZig

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό Panosl » Τετ 29 Φεβ, 2012 21:33

Φίλε DimZig καλύτερα να περιμένεις αν θες να τοποθετήσεις συσκευή υγραερίου...Ακόμα δεν έχουν φιαχτεί αρκετά σαν το δικό σου και όσα εχουν φιαχτεί δεν ξέρεις αν δουλεύουν σωστά!!Γι αυτό υπομονή και μην κάνεις το λάθος να ''γλιτώσεις το 100στάρικο'' οταν το αποφασίσεις γιατί μπορεί να την πατήσεις!Επίσης η λύση του υγρού ψεκασμού για το αυτοκίνητό σου είναι καλύτερη απ ότι φαίνεται, αλλά οχι τελειοποιημένη ακόμα!
Panosl

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό DimZig » Τετ 29 Φεβ, 2012 23:22

dathens έγραψε:
DimZig έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους σας γιά το ενδιαφέρον σας. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην Kosmocar και ρώτησα γιά το σύστημα της Vialle. Όμως επειδή ο κωδικός κινητήρα είναι BWK δεν υπάρχει ακόμη συμβατό ΚΙΤ για το αμάξι μου. Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο;

Ναι οτι είναι συμβατό εδω πρώτο στη λίστα με χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών και παρά πολλα περασμένα συστηματα
http://autogasforum.gr/viewtopic.php?f=5&t=727

Να ρωτήσω όμως κάτι; απ' ότι ξέρω το Ladirenzo είναι αέριου ψεκασμού. Μπορεί η λίστα να λέει ότι είναι συμβατό με το δικό μου (VW Tiguan 1,4 TSI κωδ. ΒWK), λόγω άμεσου ψεκασμού;
DimZig

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 01 Μαρ, 2012 01:06

dti έγραψε:Το φίλτρο στα Vialle είναι μέσα στη δεξαμενή και δεν αλλάζεται (θεωρητικά) ποτέ! Τουλάχιστον έτσι ισχύει στο LPi.

Στην παλιά (ακριβή) αντλία, το φίλτρο βρίσκεται στο πάνω μέρος την αντλίας και "υποτίθεται ότι" θα έχει χαλάσει η αντλία (αφού πρώτα λήξει η εγγύηση) μέχρι να χρειαστεί αλλαγή το φίλτρο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα (για το εργοστάσιο).

Εικόνα

Εικόνα

Στην καινούργια (φθηνότερη) αντλία το σκέφτηκαν λίγο καλύτερα και έβαλαν το φίλτρο στο καπάκι για να αλλάζεται (ώστε να πουλάνε και φίλτρα χωριστά, εκτός από αντλίες).

Εικόνα

Εικόνα
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 01 Μαρ, 2012 01:15

DimZig έγραψε:Να ρωτήσω όμως κάτι; απ' ότι ξέρω το Ladirenzo είναι αέριου ψεκασμού. Μπορεί η λίστα να λέει ότι είναι συμβατό με το δικό μου (VW Tiguan 1,4 TSI κωδ. ΒWK), λόγω άμεσου ψεκασμού;

Στην περίπτωση που τοποθετηθεί σύστημα αερίου ψεκασμού υγραερίου σε κινητήρα άμεσου ψεκασμού βενζίνης, τότε το υγραέριο ψεκάζεται στην εισαγωγή (όπως στα αυτοκίνητα έμμεσου ψεκασμού πολλαπλών σημείων).

Ταυτόχρονα τα μπεκ βενζίνης συνεχίζουν να ψεκάζουν (λίγη) βενζίνη γιατί αλλιώς θα λιώσουν (καθόσον βρίσκονται μέσα στο θάλαμο καύσης και ψύχονται μόνο όταν ψεκάζουν βενζίνη).
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 01 Μαρ, 2012 01:27

Panosl έγραψε:Φίλε DimZig καλύτερα να περιμένεις αν θες να τοποθετήσεις συσκευή υγραερίου...Ακόμα δεν έχουν φιαχτεί αρκετά σαν το δικό σου και όσα εχουν φιαχτεί δεν ξέρεις αν δουλεύουν σωστά!!Γι αυτό υπομονή και μην κάνεις το λάθος να ''γλιτώσεις το 100στάρικο'' οταν το αποφασίσεις γιατί μπορεί να την πατήσεις!Επίσης η λύση του υγρού ψεκασμού για το αυτοκίνητό σου είναι καλύτερη απ ότι φαίνεται, αλλά οχι τελειοποιημένη ακόμα!

Κάνεις λάθος έχουν φτιαχτει πάνω σπο 100 τέτοια μοντέλα απο την prins οπότε δεν έχει θέμα
dathens

Δημοσίευσηαπό Panosl » Τρί 06 Μαρ, 2012 00:10

dathens έγραψε:
Panosl έγραψε:Φίλε DimZig καλύτερα να περιμένεις αν θες να τοποθετήσεις συσκευή υγραερίου...Ακόμα δεν έχουν φιαχτεί αρκετά σαν το δικό σου και όσα εχουν φιαχτεί δεν ξέρεις αν δουλεύουν σωστά!!Γι αυτό υπομονή και μην κάνεις το λάθος να ''γλιτώσεις το 100στάρικο'' οταν το αποφασίσεις γιατί μπορεί να την πατήσεις!Επίσης η λύση του υγρού ψεκασμού για το αυτοκίνητό σου είναι καλύτερη απ ότι φαίνεται, αλλά οχι τελειοποιημένη ακόμα!

Κάνεις λάθος έχουν φτιαχτει πάνω σπο 100 τέτοια μοντέλα απο την prins οπότε δεν έχει θέμα

A αυτό δεν το ξέρω στα σίγουρα, οπότε λογικά έχεις δίκιο.Εγώ όμως μίλησα για Vialle και Ιcom!Και σε αυτά όμως τα προβλήματα λύνονται σιγά σιγά...
Panosl

Δημοσιευσεις: 10

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Volkswagen

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης