Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Passat cc 1.8 tsi k04

Re: Passat cc 1.8 tsi k04

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Κυρ 18 Σεπ, 2011 15:08

odys2008 έγραψε:Βέβαια στα + είναι:
ότι δεν καταργεί τον άμεσο ψεκασμό
ότι ξεκινάει αποκλειστικά με υγραέριο οπότε καταργείς παντελώς την ανάγκη βενζίνης
χρησιμοποιεί τα εργοστασιακά μπεκ του αυτοκινήτου
είναι κιτ για το αμάξι σου μόνο
είναι υγρού ψεκασμού
είναι το κατά γενική ομολογία ποιο εξελιγμένο και ποιοτικότερο κιτ της αγοράς

Ναι αλλά άμα έχεις άλλο πρόγραμα και δουλεύεις σε μεγάλες πιέσεις κάνουν την πάπια... Θυμάμε πριν 7 χρόνια Γερμανία σε περιόδικό που έβλεπα βελτιωμένο RS6 LPG 0-100 4 top speed πάνω από 300 και εδώ πρέπει να ψάξεις να βρεις προγραματιστή γιατί σχεδόν όλοι τα περνάνε κονσέρβα έτοιμα.. Δεν είναι κάτι το τραγικά δύσκολο να προγραματίσουν ένα αμάξι να δουλευει με υγραέριο και εδώ το κάνουν να φενετε αδύνατον. Στην τελική με βλέπω να κάνω 1200 χλμ πάνε-έλα να πάω Αθήνα να το κάνω άμα βρω άκρη... Για Βουλγαρία έχει κανείς γνώσεις? Τόσσα χρόνια κάνουν μετατροπές εκεί και έδω σχεδόν όλοι οι μάστορες έχουν Βούλγαρους για προσοπικό.
cjgeorgio

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Κυρ 18 Σεπ, 2011 16:16

Ο
cjgeorgio έγραψε:Ναι αλλά άμα έχεις άλλο πρόγραμα και δουλεύεις σε μεγάλες πιέσεις κάνουν την πάπια... Θυμάμε πριν 7 χρόνια Γερμανία σε περιόδικό που έβλεπα βελτιωμένο RS6 LPG 0-100 4 top speed πάνω από 300 και εδώ πρέπει να ψάξεις να βρεις προγραματιστή γιατί σχεδόν όλοι τα περνάνε κονσέρβα έτοιμα.. Δεν είναι κάτι το τραγικά δύσκολο να προγραματίσουν ένα αμάξι να δουλευει με υγραέριο και εδώ το κάνουν να φενετε αδύνατον. Στην τελική με βλέπω να κάνω 1200 χλμ πάνε-έλα να πάω Αθήνα να το κάνω άμα βρω άκρη... Για Βουλγαρία έχει κανείς γνώσεις? Τόσσα χρόνια κάνουν μετατροπές εκεί και έδω σχεδόν όλοι οι μάστορες έχουν Βούλγαρους για προσοπικό.

Κάνεις λάθος, δεν χρειάζεται προγραμματισμό* ο εγκέφαλος του vialle, παίρνει το σήμα από τα μπεκ βενζίνης και το μετατρέπει για τα μπεκ υγραερίου με βάση κάποιες διορθώσεις για τα cc των injectors, την θερμοκρασία, την πίεση και την ποιότητα του υγραερίου. Απλά πρέπει να μπουν τα σωστά μπεκ για το αμάξι σου.

Αυτά με πνεύμονα απαιτούν προγραμματισμό γιατί ουσιαστικά είναι παράλληλος εγκέφαλος

*προγραμματισμό εννοώ με την κλασική έννοια. Απλά πρέπει να βρεθεί ο συντελεστής για την διάρκεια ψεκασμού ώστε να ψεκάζεται σωστή ποσότητα καυσίμου για να εξαλειφθεί όποια διαφορά στους injectors υγραερίου και βενζίνης

Στα τόσα άλογα δεν ξέρω αν σε καλύπτουν τα πιο μεγάλα μπεκ υγραερίου ή θα χρειαστείς 2 μπεκ ανα κύλινδρο. Το κόστος βέβαια με 8 μπεκ παει περίπατο. Θα σου πάει 3 χιλιάρικα
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Κυρ 18 Σεπ, 2011 18:11

odys2008 έγραψε:Ο
cjgeorgio έγραψε:Ναι αλλά άμα έχεις άλλο πρόγραμα και δουλεύεις σε μεγάλες πιέσεις κάνουν την πάπια... Θυμάμε πριν 7 χρόνια Γερμανία σε περιόδικό που έβλεπα βελτιωμένο RS6 LPG 0-100 4 top speed πάνω από 300 και εδώ πρέπει να ψάξεις να βρεις προγραματιστή γιατί σχεδόν όλοι τα περνάνε κονσέρβα έτοιμα.. Δεν είναι κάτι το τραγικά δύσκολο να προγραματίσουν ένα αμάξι να δουλευει με υγραέριο και εδώ το κάνουν να φενετε αδύνατον. Στην τελική με βλέπω να κάνω 1200 χλμ πάνε-έλα να πάω Αθήνα να το κάνω άμα βρω άκρη... Για Βουλγαρία έχει κανείς γνώσεις? Τόσσα χρόνια κάνουν μετατροπές εκεί και έδω σχεδόν όλοι οι μάστορες έχουν Βούλγαρους για προσοπικό.

Κάνεις λάθος, δεν χρειάζεται προγραμματισμό* ο εγκέφαλος του vialle, παίρνει το σήμα από τα μπεκ βενζίνης και το μετατρέπει για τα μπεκ υγραερίου με βάση κάποιες διορθώσεις για τα cc των injectors, την θερμοκρασία, την πίεση και την ποιότητα του υγραερίου. Απλά πρέπει να μπουν τα σωστά μπεκ για το αμάξι σου.

Αυτά με πνεύμονα απαιτούν προγραμματισμό γιατί ουσιαστικά είναι παράλληλος εγκέφαλος

*προγραμματισμό εννοώ με την κλασική έννοια. Απλά πρέπει να βρεθεί ο συντελεστής για την διάρκεια ψεκασμού ώστε να ψεκάζεται σωστή ποσότητα καυσίμου για να εξαλειφθεί όποια διαφορά στους injectors υγραερίου και βενζίνης

Στα τόσα άλογα δεν ξέρω αν σε καλύπτουν τα πιο μεγάλα μπεκ υγραερίου ή θα χρειαστείς 2 μπεκ ανα κύλινδρο. Το κόστος βέβαια με 8 μπεκ παει περίπατο. Θα σου πάει 3 χιλιάρικα

Στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφορει ενα skoda octavia 5 1.8 tsi Κ04 lpg με 4ης γενιας BRC (το εχει ο ιδιωκτητης της BRC στην Αλεξανδρούπολη) εχει κάνει πολλα χιλιομετρα χωρις προβλημα. Απο Δευτερα τηλεφωνο...... να μαθω κοστολογιο. Το αμαξι εχει σχεδον τα ιδια με εμενα και προγραμα απο τον ιδιο προγραματιστη...
cjgeorgio

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 18 Σεπ, 2011 21:18

cjgeorgio έγραψε:
odys2008 έγραψε:Ο

Στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφορει ενα skoda octavia 5 1.8 tsi Κ04 lpg με 4ης γενιας BRC (το εχει ο ιδιωκτητης της BRC στην Αλεξανδρούπολη) εχει κάνει πολλα χιλιομετρα χωρις προβλημα. Απο Δευτερα τηλεφωνο...... να μαθω κοστολογιο. Το αμαξι εχει σχεδον τα ιδια με εμενα και προγραμα απο τον ιδιο προγραματιστη...

Με αέριου ψεκασμού απλά θα πρέπει να καις διαρκώς ένα σεβαστό ποσοστό βενζίνης εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του κινητήρα σου (βλέπε tsi). Μιλάμε για 1,5-2 λίτρα στα 100 κλμ. Άρα βάλτα κάτω, κάνε τους υπολογισμούς σου και υπολόγισε τα εξτρα χρήματα που απαιτούνται για ένα vialle θα αποσβεστούν και σε πόσα κλμ.... ;) πχ έχουν 1000ευρώ διαφορά. Κάνεις 20.000κλμ/έτος με κατανάλωση πχ 10 λίτρα. Άρα σε ένα χρόνο χοντρικά πχ θα κάψεις εξτρα 200 ευρώ βενζίνη. Άρα σε 5 χρόνια αποσβαίνεις την έξτρα τιμή του κορυφαίου vialle.

Προσωπικά στο δικό σου κινητήρα θα έβαζα ΜΟΝΟ υγρού και μόνο vialle ή prins αν ερχόταν...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Κυρ 18 Σεπ, 2011 22:32

odys2008 έγραψε:Στα τόσα άλογα δεν ξέρω αν σε καλύπτουν τα πιο μεγάλα μπεκ υγραερίου ή θα χρειαστείς 2 μπεκ ανα κύλινδρο. Το κόστος βέβαια με 8 μπεκ παει περίπατο. Θα σου πάει 3 χιλιάρικα

Αυτό που έγραψα στο lpdi ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ καθώς χρησιμοποιούνται τα μπεκ που έχεις βάλει ήδη για να ψεκάσεις το υγραέριο. Φαντάζομαι φοράς από s3?
odys2008

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Δευτ 19 Σεπ, 2011 09:08

Έχω μια απορία. Το θέμα που είχαν πολλά αμάξια με υγραέριο ας το πούμε αερίου ψεκασμού ήταν ότι δεν ψεκαζε καθόλου βενζίνη. Μαυτό τον τρόπο όμως τώρα που ψεκάζει όταν χρειάζεται προστατεύεται ο κινητήρας έτσι δεν είναι; Όντως έχω κέρδος 1000€ μπορεί και παραπάνω αλλά ακόμα είναι λίγο νωρίς διότι το αμάξι μου είναι euro 5 και η BRC δεν έχει ακόμα έτοιμο κιτ. Μέσα στο φθινόπωρο.:) στο κιτ της vaille δεν παίζει να έχω θέμα με την αντλία υψηλής που πρέπει να βγει και να την κάνουν μια τροποποίηση; Το ότι θα δουλεύει το αμάξι μόνο με υγραέριο δεν θα έχω πρόβλημα λίπανσης;
Τα μπεκ που φοράω είναι τα μαμά, επαρκούν.
cjgeorgio

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Δευτ 19 Σεπ, 2011 09:44

Φίλε cjgeorgio έχεις ένα ακριβό αμάξι με 350 άλογα, κάνεις πολλά χιλιόμετρα και σκέφτεσαι το υγραέριο;

Η γνώμη μου είναι πως πας να μπλέξεις χωρίς λόγο, και αμφιβάλλω αν έχεις ελπίδα για οικονομικό όφελος. Η γνώμη μου είναι να αφήσεις το Passat όπως είναι αν σου αρέσει σαν αμάξι, αξιοπιστία, και επιδόσεις.

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η οικονομία (έτσι κατάλαβα από το 1ο σου post) η γνώμη μου είναι να κρατήσεις το Passat για τις ειδικές βόλτες, και να αγοράσεις με 8-9 χιλιάρικα ένα μεταχειρισμένο 1.400 Auris, Ceed, Golf ή Focus 2-3 χρόνων και με το πολύ 1.300 ευρώ να του βάλεις και υγραέριο. Και με αυτό το δεύτερο να κάνεις τα πολλά χιλιόμετρα και τις καθημερινές μετακινήσεις. 100% θα σου έρθει συνολικά πιο φτηνά (το Passat θα καίει σίγουρα 15Lt/100km, και το Auris θα καίει 7-8, δηλαδή εξαρχής τα μισά, και με το υγραέριο το 1/3). Επιδόσεις και οικονομία είναι αντιστρόφως ανάλογα μεγέθη.

Και θα κρατήσει και την αξία του και το κύρος του και το Passat με τα 350 άλογα, μην το σκοτώσεις άδικα με τα υγραέρια...
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Δευτ 19 Σεπ, 2011 10:16

Έχεις δίκιο αλλά... Μένω σε επαρχία και τα χιλιόμετρα γίνονται πάνω σε εγνατία και εθνική οπότε κατανάλωση είμαι 9-10 λίτρα. Δεύτερο αμάξι υπάρχει και ένα Honda jazz 1.3. Άμα εμένα μέσα σε πόλη τότε δεν θα το έπαιρνα το cc θα την έβγαζαν με μικρο. τα χιλιόμετρα τα κάνω με το cc και είναι αρκετός κόσμος που έβαλε υγραέριο και σε ποιο ακριβά αμάξια από το δικο μου. Άμα βρεθεί σωστό κιτ και το αναλάβει το αμάξι κάποιος που να ξέρει τι του γίνεται και όχι κάποιος που άνοιξε πριν ένα χρόνο τότε δεν θα έχω πρόβλημα. Τα προβλήματα ήρθαν από τους ξερόλες των συνεργείων. Δεν βιαζομαι οπότε θα περιμένω το κατάλληλο και δοκιμασμένο κιτ που θ το έχουν φορέσει ήδη αμάξια και να έχουν κάνει αρκετά χιλιόμετρα. Προς Αλεξανδρούπολη παίζει ένα καλό tsi LPG.
cjgeorgio

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Δευτ 19 Σεπ, 2011 11:37

Στο LPDI σου βάζουν πάνω από την μπεκιέρα το σύστημα το οποίο μπορεί να κάνει την εναλλαγή σε καύσιμα. Τι εννοείς ότι πρέπει να τροποποιλησουν την αντλία υψηλής? Νομίζω ότι είναι bolt on το σύστημα.

Τα άλλα συστήματα πχ το brc ψεκάζουν και βενζίνη όχι για λίπανση, αλλά επειδή καταργούν τον άμεσο ψεκασμό ψεκάζουν και βενζίνη για να μην σου κάψουν τα μπεκ βενζίνης που είναι μέσα στον κύλινδρο.
odys2008

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Δευτ 19 Σεπ, 2011 11:52

Πρην 2 μήνες που μίλησα με γνωστό μηχανικό που περνάει vaillo υγραέριο στον Βόλο μου είπε ότι βγάζει την αντλία υψηλής την στέλνει ολλανδία την κάνουν και την στέλνουν πίσω. Τώρα άμα άλλαξε κάτι από τότε δεν ξέρω. Παντός το κόστος έφτανε σε μεγάλα νούμερα 3000€.
Όσο και να το ψάχνω δεν βρίσκω κανένα tsi 1.8 με vaillo... Ενώ με BRC έχει.
cjgeorgio

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Volkswagen

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες