Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ηχος Βαλβίδας αλλαγής απο βενζίνη σε Lgp

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ηχος Βαλβίδας αλλαγής απο βενζίνη σε Lgp

Δημοσίευσηαπό nickos » Τετ 09 Μάιος, 2012 02:16

Καλησπέρα,
Έβαλα ένα Landi Renzo Omegas Evo σε Panda 1,2 Dynamic του 2005.Προς το παρόν δείχνει να πηγαίνει οκ,όμως συμβαίνει κάτι που μου φαίνεται σαν λάθος και θα ήθελα την γνώμη σας..
Την ώρα της εκκίνησης ,το αμάξι είναι στάσιμο και ζεσταίνεται κανονικά. Ο δείκτης υγραερίου είναι σε κατάσταση αναμονής ,με το πορτοκαλί λαμπάκι αναμμένο (της βενζίνης)και το πράσινο του lgp να αναβοσβήνει..
Ο εγκαταστάτης μου είχε πει ότι ,πατώντας τις 1.600rmp και ξεκινώντας θα ακούσω ένα ¨τσακ" πίσω στην δεξαμενή όπου είναι η βαλβίδα.Ετσι και γινόταν μέχρι και για 2-3 μέρες μετά την εγκατάσταση. Τώρα διαπιστώνω οτι τα "τσακ" εχουν γίνει δύο !!Για να καταλάβετε...
Με το που θα πάρει μπρος ο κινητήρας-το αμάξι ακίνητο-και σε περίπου 2 λεπτά ακούω το τσακ, όμως η ενδειξη ειναι ακομα στην αναμονή..(δηλ καιει βενζινη,). Μολις ζεσταθει και ξεκινήσω να φυγω, εκει με το που φτάνω όντως 1500-2000 ακουω το 2ο τσακ και αλλαζει σε γκαζι...
Είναι normal αυτό? Αν ναι, γιατί δεν το έκανε από την αρχή?(τώρα το κάνει συνέχεια έτσι..) Κατά τα άλλα το pandaki παει καλά :thumbup:
Ακόμα δεν έχω πάει στον εγκαταστατη να του το πω,περιμένω γνώμες πρώτα απο εδώ, για να μην "φάω"τις δικαιολογίες τους σε περίπτωση που θέλουν να την περάσουν στο ντούκου...

Ευχαριστώ, ;)
nickos

Δημοσιευσεις: 16

Re: Ηχος Βαλβίδας αλλαγής απο βενζίνη σε Lgp

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 09 Μάιος, 2012 08:46

το πρωτο τσακ πιθανον ειναι απο τον αισθητηρα θερμπκρασιας του πνευμονα που δινει εντολη να γυριση σε αεριο αλλα μηπως το εχει ρυθμιση σε χαμηλη θερμοκρασια η νορμαλ ειναι στους (35c)
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 09 Μάιος, 2012 11:12

κατ' αρχην ειναι λογικό να ακους 2 τσακ.

σε ΑΠΟΛΥΤΗ υσυχια κι εγω ακουω και το δευτερο.

Το πρωτο ειναι το... "τσουφ" που κανει η πολυβαλβιδα οταν ανοιγει την δεξαμενη και γεμιζει με καυσιμο την γραμμη μεχρι την δευτερη βαλβιδα που ειναι στο χωρο του κινητηρα - αυτη ειναι που ακουω στην ησυχία.. μαζι με το μπιπ που κανει το οργανακι οταν πως και σε εσενα παταω λιγο γκαζι ωστε να γυρισει σε γκαζι.
Απλά το δικο μου οριο για το γυρισμα ( την πρωτη φορα εννοω βαζοντας μπροστα - μετα ειναι συνεχεια στο γκαζι) ειναι χοντρικά στις 1200 στροφες...
και λεω χοντρικά γιατι στην πραξη η ρυθμιση ειναι σε μιλισεκοντ ψεκασμου
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό nickos » Τετ 09 Μάιος, 2012 15:07

fokion έγραψε:κατ' αρχην ειναι λογικό να ακους 2 τσακ.

σε ΑΠΟΛΥΤΗ υσυχια κι εγω ακουω και το δευτερο.

Το πρωτο ειναι το... "τσουφ" που κανει η πολυβαλβιδα οταν ανοιγει την δεξαμενη και γεμιζει με καυσιμο την γραμμη μεχρι την δευτερη βαλβιδα που ειναι στο χωρο του κινητηρα - αυτη ειναι που ακουω στην ησυχία.. μαζι με το μπιπ που κανει το οργανακι οταν πως και σε εσενα παταω λιγο γκαζι ωστε να γυρισει σε γκαζι.
Απλά το δικο μου οριο για το γυρισμα ( την πρωτη φορα εννοω βαζοντας μπροστα - μετα ειναι συνεχεια στο γκαζι) ειναι χοντρικά στις 1200 στροφες...
και λεω χοντρικά γιατι στην πραξη η ρυθμιση ειναι σε μιλισεκοντ ψεκασμου

Σ ευχαριστώ!
Προφανώς έχεις δίκιο.Πάντως σε εμένα το 1ο τσούφ είναι πιο δυνατό απο το 2ο 'τσάκ' που λές,απλά και τα δύο τα ακούω απο πίσω που είναι η δεξαμενή(πρώην ρεζέρβα!) και χωρίς να υπάρχει απόλυτη ησυχία...
nickos

Δημοσίευσηαπό nickos » Τετ 09 Μάιος, 2012 15:11

GREGORI έγραψε:το πρωτο τσακ πιθανον ειναι απο τον αισθητηρα θερμπκρασιας του πνευμονα που δινει εντολη να γυριση σε αεριο αλλα μηπως το εχει ρυθμιση σε χαμηλη θερμοκρασια η νορμαλ ειναι στους (35c)

Δεν ξέρω που το έχει ρυθμίσει για να είμαι ειλικρινής ...Όταν θα πάω απο εκεί θα τα συζητήσω μαζί τους. Απλά ήθελα να δω οτι τα 2 τσακ είναι νορμάλ κατάσταση...Thanks
nickos

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 09 Μάιος, 2012 16:21

nickos έγραψε:
GREGORI έγραψε:το πρωτο τσακ πιθανον ειναι απο τον αισθητηρα θερμπκρασιας του πνευμονα που δινει εντολη να γυριση σε αεριο αλλα μηπως το εχει ρυθμιση σε χαμηλη θερμοκρασια η νορμαλ ειναι στους (35c)

Δεν ξέρω που το έχει ρυθμίσει για να είμαι ειλικρινής ...Όταν θα πάω απο εκεί θα τα συζητήσω μαζί τους. Απλά ήθελα να δω οτι τα 2 τσακ είναι νορμάλ κατάσταση...Thanks

κ εμένα 2 κάνει...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες