Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 21:28

giorgos3924 έγραψε:Ευχαριστώ και ελπίζω να είσαι εντάξει και συ τώρα...

Τώρα, η δικια μου πεταλούδα δεν ξέρω αν είναι ηλεκτρική.
Δεν έχω ιδέα. Αν κάποιος γνωρίζει από hyundai ας μας πει.
Είναι accent μοντέλο 2005 1341cc

Δεν την καθάρισα μόνος μου, σε μηχανικό το πήγα, οπότε σίγουρα θα έκανε και ρύθμιση, αν χρειάζεται!

η πεταλουδα γκαζιου στο συγκεκριμενο μοντελο ειναι με ντιζα, δεν χρειαζεται ρυθμιση καλο ειναι να ελεγξει και την iacv(βαλβιδα που ελεγχει το ρελαντι) αν λειτουργει και να την καθαρισει, παιζει καθοριστικο ρολο στις πρωινες εκκινησεις ;)
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 21:48

Εννοείς την βαλβίδα κρύας εκκίνησης; ή κάπως έτσι;
Μπορώ να το κάνω μόνος μου;
Μην δώσω κιάλλα λευτά... 25 ευρώ έφυγαν για την πεταλούδα.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 22:48

iacv=idle air control valve http://www.ebay.co.uk/itm/IDLE-AIR-CONT ... 2a1b111c82
αν εχεις κλειδια και πιανει το χερι σου μπορεις να το λυσεις και να το καθαρισεις, οι βιδες που την κρατανε ειναι συνηθως torx 27mm & 30mm
επειδη βγηκαν 2-3 εκδοσεις accent 1.3 πρεπει να ειναι καποια απο τις παρακατω η iacv:
http://www.worldcarparts.co.uk/Store/ta ... fault.aspx
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Idle-air- ... 0515985241
απο τις φωτογραφιες που φαινονται αν ειναι καποια απο αυτες πιθανοτατα να μην καθαριζονται αλλα να αντικαθιστονται οταν υπαρχει προβλημα
το σημειο που βρισκεται συνηθως ειναι στην πολλαπλη εισαγωγης η στην πεταλουδα
Τελευταία επεξεργασία από antonis132 και Σάβ 03 Νοέμ, 2012 22:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
antonis132

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 22:51

Και απ' ότι βλέπω είναι και λίγο ακριβή...
Θα το κοιτάξω μετά, λέω να το βάλω μπρος κατά της 11-12
Το έχω σταματημένο από τις 12 παρά το μεσημέρι.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 23:06

Βασικά κάθε φορά που έβαζα καινούργια βενζίνη (συχνή ανανέωση - έστω και +5λίτρα μέσα) δεν είχα ρεταρίσματα
Τώρα πρόσφατα άρχισαν (δεν είχα βάλει για 1 μήνα), και είπα να καψω όλη τη βενζίνη και να βάλω καινούργια.
Τότε θα ρέταρε συνήθως αν άγγιζα το γκάζι.
Τώρα όμως ρετάρει μετά τη μίζα. Και θέλω να πιστεύω πως αν βάλω νέα βενζίνη δε θα ξαναρετάρει. Το σημαντικό πρόβλημα
είναι να λύσουμε τα μπουκώματα (ατροφία-αδυναμία ή όπως αλλιώς λέγεται) που κάνει όταν ξεκινάς.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 23:40

Το ξαναέβαλα μπρος. πάτησα μίζα 2 φορές και δεν πήρε (κάτι σκασιματάκια ακούστηκαν και δεν πρόλαβε να ανεβάσει στροφές) στην 3η πήρε κανονικά αλλά όταν πήγα να ξεκινήσω αμέσως μου έσβησε. Στην 4η ξεκίνησε αλλά πάλι ένιωθα τα μικρά μπουκωματάκια. στην πρώτη και στη δευτέρα.
Το έκανα μια βόλτα 500 μέτρα.
Νεότερα αύριο...
Το ένιωθα πολύ ζωηρό όμως, είχε δύναμη - ροπή. έκανε δουλειά ο καθαρισμός πεταλούδας αλλά όχι τελείως...
Αύριο θα γίνει μια καλή βόλτα...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 11:00

μπορεις να περιγραψεις μερικα πραγματα οταν λειτουργουσε σωστα σε σχεση με τα τωρινα δεδομενα;
δηλαδη ποσο ρελαντι κρατουσε στις πρωινες εκκινησεις πριν και με ποσες τωρα;
πριν εβαζες μπρος περιμενες 30δευτ. και ξεκινουσες αμεσως και ''εφευγε'' ενω τωρα...;
κανε μια αναλυτικη συνοψη τις διαφορες που ειχε πριν με το τωρα και σε ποια σημεια, να εχουμε μια εικονα μα μην σου προτεινουμε απροσδιοριστα να αλλαζεις πραγματα που δεν χρειαζεται :roll:
antonis132

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 13:22

30δευτ πολλά λες!
Πριν, ήταν όπως ένα καινούργιο καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο.
Το έβαζες μπρός και ανάλογα με τη θερμοκρασία είχε ψηλό ρελαντί πχ χειμώνα συνήθως 1200-1300 στροφές
Πέρσι το χειμώνα (ούτε 6 μήνες πριν την εγκατάσταση) με μισό μετρο χιονι έξω, και το αυτοκίνητο ντιμένο στο χιόνι κυριολεκτικά είδα ένα ρελαντί στις 1400-1500
για 1+ λεπτό, και μετά στις 1300.
Τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι τί θα κάνω στην ίδια περίπτωση. Θα σπρώχνω το αυτοκίνητο. Αν πάρει μπρος...
Και όσο ζεσταίνεται πέφτει λίγο λίγο, όπως όλα τα αυτοκίνητα.
Το καλοκαίρι με 30 βαθμούς είχε 1000-1100 και ζεσταινόταν αισθητά πολύ γρηγορότερα.
Και το έβαζα μπρος και έφευγα αμέσως, ούτε 10δευτ δεν περίμενα. Αφήνεις μίζα, ζώνη, χειρόφρενο, πρώτη και έφυγες...
Αυτό για το κρύο.
Ας το πάρουμε απ την αρχή. Μετά την εγκατάσταση είχα κάπου στο 1/5 βενζίνη ίσως λιγότερο δεν θυμάμαι καλά.
Από την 1η μέρα, δεν ξεκινούσα αν δεν γυρνούσε σε αέριο. Δηλαδή περίμενα 2-3 λεπτά όσο ήταν κρύο. Όταν άκουγα τη βαλβίδα και έβλεπα το λαμπάκι να πρασινίζει έφευγα.
Μια μέρα, μέσα στην 1η βδομάδα, το βάζω μπρος και με το που αφήνω τη μίζα βλέπω το ρελαντί εκεί που είναι στις 1100 περίπου να πέφτει και να αγγίζει τις 500 και να τρέμει
και να μην μπορεί να ανεβάσει, το αφήνω, δεν σβήνει, επανέρχεται. Δεν ξεκινάω, περιμένω να ακούσω τη βαλβίδα υγραερίου και να δω το πράσινο λαμπάκι.
Επόμενη μέρα τα ίδια, βλέπω πως ρετάρει πατάω γκάζι και πάει να σβήσει, το αφήνω επανέρχεται, περιμένω το πράσινο λαμπάκι.
Επόμενη, πατάω μιζα και μετά αμέσως πατάω γκάζι ανεβάζει - μαρσάρει, αφήνω γκάζι, πέφτει πάλι και τρέμει. Επανέρχεται και περιμένω, ανάβει λαμπάκι, φέυγω...
Περνούσαν οι μέρες, άδειαζε το ντεπόζιτο, είχα επι 2-3 μέρες αναμένο λαμπάκι βενζίνης. Ο δείκτης βενζίνης, με το που γυρνούσες το κλειδί πριν τη μίζα, δεν κουνιόταν απ το πάτωμα!!
Αμφιβάλω αν είχα πάνω από 2 λίτρα μέσα...
Και εκείνη τη μέρα (μετά από 2-3 μέρες που άναψε το λαμπάκι βενζίνης) βάζω μπρος, πατάω γκάζι κατευθείαν με σκοπό να το σώσω από το ρετάρισμα -πρίν ακόμα ρετάρει- και δεν ανεβάζει, πέφτει και τρέμει (πάντα στις 500). Περιμένω, το βλέπω τρεμουλιάζει, ανεβαίνει το ρελαντί και λεω, πάμε να βάλουμε 5 ευρώ. Πάω να ξεκινήσω αλλά πριν πατάω λίγο γκάζι να ανεβάσει και να
μαρσάρει. Πέφτει πάλι! τρέμει στις 500 και ξεψυχάει. Περιμένω... ξαναστρώνει το ρελαντί στις 1100 ή κάπου εκεί και ξεκινάω... Ξεκίνησε. Ξαφνικά βλέπω μια πτώση ιπποδύναμης, πατάω γκάζι με 1η, και δεν φεύγει - δεν επιταχυνει. Δεν ανεβάζει για να βάλω 2α. Ακούω ένα μπούκωμα, σαν κάποιος να με κρατάει από πίσω - και ξαφνικά με αφήνει και επιταγχυνω.
Αυτό το κάνει εκ τοτε μέχρι τώρα!
Κουμπώνω 2α, δίνω γκάζι! Το ίδιο. με κρατάει για 5 δευτ (περίπου) και ξαφνικά με αφήνει και φεύγει!! Πρασινίζει το λαμπάκι - ακούω τα μπεκ υγραερίου και ξαφνικά, άλλο αυτοκίνητο!
Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό που αναφέρω ως "μπουκώματα".
Εν το μεταξύ κάτι που δεν δοκίμασα να κάνω και μου το είπε ο εγκαταστάτης μου (το δοκίμασα όταν το πε και όντως αληθευει), αν την ώρα που πρασινίζει το λαμπάκι, πατήσεις το κουμπί
και γυρίσεις πάλι σε βενζίνη, τότε το πρόβλημα επιμένει. Αν ξαναγυρίσεις σε αέριο, πρόβλημα τέλος!
Δηλαδή ότι κάνει το κάνει μόνο σε βενζίνη. και αν το έχεις μόνιμα στη βενζίνη θα το κάνει μέχρι να κουνηθεί και να αρχίσει να ανεβαίνει ο δείκτης θερμοκρασίας.
Και συνεχίζω... βάζω 5 ευρώ.
Την επόμενη ρεταρίσματα τέλος! Παραξενεύομαι... Λέω, μάλλον δεν θα είχε αρκετή βενζίνη για να τραβίξει όσο πρέπει. Δεν ξέρω υποθέσεις έκανα...
Πάω βάζω άλλα 10 ευρώ και το δίνω στον εγκαταστάτη να το δει. Μου λέει δεν κάνει τίποτα, ίσως είναι η αντλία βενζίνης λέει και δεν μπορεί να τραβήξει καύσιμο.
Και αναρωτιέμαι, μήπως επειδή έβαλα σύνολο 15 ευρώ να μπόρεσε να τραβήξει;
Μετά το αφήνω, δεν θυμάμαι για πόσο, Έως ώτου ξαναβλέπω το ίδιο. Δεν θυμάμαι αν έκανε τα μπουκώματα... Δεν το ξεκινούσα.
Πάω βάζω 20 ευρώ. Ρεταρίσματα τέλος για άλλη μια φορά. μετά συνεχίζω και βάζω κάθε 2 βδομάδες περίπου από 10 ευρώ μέχρι να γεμίσει...
Το φουλάρω όλο το ντεπόζιτο και μέχρι τέλη σεπτεμβρίου δε ρέταρε. Αλλά κάθε φορά που πήγαινα να ξεκινήσω μπούκωνε.
Μερικές φορές έσβηνε, όχι όπως σβήνει οταν δεν πατάς γκάζι (τότε φαίνεται και τρέμει - σε προηδοποιεί) αλλά σβήνει ακαριαία σαν κάποιος να μου γυρνάει το κλειδί ή να κόβει
την παροχή καυσίμου. off με τη μία!
Τώρα άρχισε πάλι να ρετάρει, έκανε ότι έκανα με τη μπαταρία, μη τα γράφω ξανά.
Και από παρασκευή πρωί το δουλεύω με βενζίνη. Χθες καθάρισα πεταλούδα. Έγραψα τί έγινε μετά από 10 ώρες.
Θα το ξαναδώ σήμερα σε λίγο...
Ξανα αναφέρω πως τα ρεταρίσματα διαρκούν το πολύ για 10δευτ Καμια φορά φτάνει και 15δευτ. Καμια φορά εκεί που στρώνει και πατάς λίγο γκάζι ξαναπέφτει και ρετάρει για άλλα 5 δευτ. (σπανίως)
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 14:03

το φιλτρο βενζινης το αλλαξες προσφατα; επειδη και σε αυτο το διαστημα που λειτουργει με αεριο φιλτραρει τη βενζινη και τις οποιες επικαθισεις βρωμιες υπηρχαν στο ρεζερβουαρ
αν δεν ειναι απο αυτο θα εκανα μια μετρηση πιεση βενζινης με ζεστο τον κινητηρα και με κρυο τον κινητηρα 30-40βαθμους(επειδη η αντλια βενζινης εχει μεσα μια σιτα η οποια υπαρχει περιπτωση να εχει μερικη φραγη)
αν αποκλεισουμε τα 2 παραπανω θα πηγαινα για iacv με κλειστα τα ματια,αν δεν καθαριζεται το πολυ παιρνεις μια με 30-40Ε απο ενα τρακαρισμενο και δοκιμαζεις :thumbup:
antonis132

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 15:15

ολα τα φίλτρα αλλαχτηκαν στις 115.000 τώρα εχω 132 και κατι... το περασμένο Σάββατο, πριν 1 βδομάδα δηλαδή αλλαξα μπουζι λαδια και φίλτρο λαδιου και καθαρισα το φίλτρο αέρα, το φίλτρο βενζίνης το άφησα. πιεση αντλιας δεν μετρησα. Τώρα εχω κανει 50χλμ και το ξεμπουκωσα με βενζίνη. εδωσα αρκετό γκαζι. θα δω και την iacv φαίνεται να βγαίνει εύκολα.
giorgos3924

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες