Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό topmar » Δευτ 01 Δεκ, 2014 11:44

manoliss έγραψε:
topmar έγραψε:
LPGas έγραψε:Αν δεν μπορει να βρει την αιτία το κατάστημα που στο τοποθέτησε, πρεπει με ξεχωρίσεις τουλάχιστον αν το πρόβλημα προέρχεται 100% απο το υγραέριο. Οπότε για τα επόμενα 500 χλμ λειτούργησε το βενζίνη, και πες μας αν σου ξαναβγάλει check

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ ως λύση, αλλά σήμερα ήρθε επί τόπου ο μηχανικός και έφερε μαζί του την λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζα με το αμάξι, έτσι είπε τουλάχιστον....

Λοιπόν, είπε ότι ήταν λάθος η επιλογή για τοποθέτηση ακροφυσίων 1,6mm στο σύστημα και πως μετά από ενημέρωση από την εταιρία Lovato (μετά από email παρουσίασης του προβλήματος και απάντησή τους), και ως λύση στο πρόβλημα είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερων ακροφυσίων 1,8mm.

Οπότε, σήμερα ήρθε, τοποθέτησε τα 4 νέα ακροφύσια 1,8mm (αντί των 1,6mm που είχε πριν), επαναπρογραμματίστηκε και έγινε δοκιμή 55ΚΜ χωρίς το παραμικρό.

Από αύριο θα δοκιμαστεί ξανά, με 100ΚΜ ημερησίως για όλη την εργάσιμη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ποια η άποψή σου για την λύση αυτή?

βολτα για ρυθμισεις το κανατε η το αφησατε με τον αυτοπρογραμματισμο?διοτι εχω την εντυπωση ότι και την πρωτη φορα καπως ετσι εγινε....αν το αμαξι δεν βγει στο δρομο δεν κανεις δουλεια....

Ναι, εννοείται.. ...εν κινήσει έγινε ο προγραμματισμός. ....
topmar

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό STAMI » Τετ 31 Δεκ, 2014 10:59

Καλημερα χρονια πολλα σε ολη την παρεα.Χτες αναψε λαμπακι τσεκ εντζιν γυρισα σε βενζινη και μετα απο 75χλμ εσβησε μονο του.Πηγα να το τσεκαρω εδειξε φτωχο μιγμα ρυθμιστηκε στα 500μ αναψε παλι το διαγνωστικο εδειξε σφαλμα Ρ0171 με σημειωση μονιμη !!! στα φορντ ειναι ο αισθητηρας λ.Σβηστηκε το σφσλμα ρυθμιστηκε παλι εκανα εως τωρα 50χλμ με υγραεριο ολα καλα.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι σε ξερογκαζια με αεριο απο ρελαντι στιγμιαια ψιλοκομπιαζει (αν του κανω 3-4 απανωτες σχεδον εξαλειφεται) σε αντιθεση με την βενζινη και σε εκκινηση απο σταση δειχνει να θελει λιγο παραπανω γκαζι
Φοραω μπουζι για αεριο το αμαξι ειναι απο σερβις πριν 2χ.χλμ με ελεγμενα τα διακενα και η συμπιεση.
Το λαμπακι αποδοθηκε σε μιγμα και λογω της χαμηλης θερμοκρασιας.
STAMI

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 31 Δεκ, 2014 13:18

Τα μπουζί υγραερίου τι μάρκα είναι; Δοκίμασε και με τα μαμά....πολλά προβλήματα προκύπτουν από αλλαγή μπουζί...
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό STAMI » Τετ 31 Δεκ, 2014 16:54

NGK τα μπουζι πλατινα για FORD 1.4 εχω βαλει και μπουζι BOSCH για αεριο και απ οτι θυμαμαι πρεπει να ηταν καλυτερα.Τα μαμα μπουζι στα 10 τα σκοτωνει.
STAMI

Δημοσίευσηαπό gouris » Τετ 31 Δεκ, 2014 23:26

STAMI έγραψε:Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι σε ξερογκαζια με αεριο απο ρελαντι στιγμιαια ψιλοκομπιαζει (αν του κανω 3-4 απανωτες σχεδον εξαλειφεται) σε αντιθεση με την βενζινη και σε εκκινηση απο σταση δειχνει να θελει λιγο παραπανω γκαζι

Στο δικο μου συστημα omvl ειχα το ιδιο θεμα, το εψαξα λιγο και ειδα οτι αναφερει αυτο.

Extra-injection filters
Some engine management units have extra-injection strategies, that inject very short petrol
injections out of the aspiration stroke. These strategies are used to increase the power output or
cool down the engine head.
On gas, extra-injections must be filtered because they cause jerking during accelerations, while
cruising or even at idle. When that happens, you will see petrol injection times suddenly go to very
low values, and the ball on the map jumping to the top.

Στην ξερογκαζια και εμένα βυθιζόταν και μετά ανέβαζε στροφές
Υπάρχει επιλογή την οποία την μείωσα και το κόμπιασμα σταμάτησε, δες αν είναι κάτι αντίστοιχο
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό STAMI » Πέμ 01 Ιαν, 2015 15:32

Φιλε GOURIS εμενα δεν βυθιζεται το ρελαντι απλα εχει μια υστερηση να ανεβασει απο 750στρ ρελαντι εως 1-1200στρ περιπου αν λεμε το ιδιο.Το παλληκαρι που κανει το σερβις μου ειπε οτι η αυτοματη λειτουργια εχει κλειδωσει στο συστημα (immega evo).Γενικα δεν μου δημιουργει προβλημα απλα θελει στροφαρισμα παραπανω οχι κατι τραγικο η επικινδυνο στην εκκινηση απο σταση δλδ με βενζινη αφηνω συμπλεκτη απο τις 1000στρ ενω με αεριο παω λιγο πριν τις 1500στρ ειδικα σε ανηφορικο ξεκινημα.
STAMI

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 01 Ιαν, 2015 15:50

STAMI έγραψε:Φιλε GOURIS εμενα δεν βυθιζεται το ρελαντι απλα εχει μια υστερηση να ανεβασει απο 750στρ ρελαντι εως 1-1200στρ περιπου αν λεμε το ιδιο.Το παλληκαρι που κανει το σερβις μου ειπε οτι η αυτοματη λειτουργια εχει κλειδωσει στο συστημα (immega evo).Γενικα δεν μου δημιουργει προβλημα απλα θελει στροφαρισμα παραπανω οχι κατι τραγικο η επικινδυνο στην εκκινηση απο σταση δλδ με βενζινη αφηνω συμπλεκτη απο τις 1000στρ ενω με αεριο παω λιγο πριν τις 1500στρ ειδικα σε ανηφορικο ξεκινημα.

αν εχει επιλογη προψεκασμου βαλτην και θα βελτιωσει αρκετα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό STAMI » Παρ 02 Ιαν, 2015 00:49

Ευχαριστω HLIAS χρονια πολλα!
STAMI

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 07 Ιαν, 2015 12:50

Την προηγούμενη εβδομάδα ενώ κινούμουν με υγρέριο σε μια απότομη γκαζιά το αμάξι έκανε κοψίματα και άναψε λαμπάκι μηχανής. Το γύρισα αμέσως σε βενζίνη και συνέχισα κανονικά ενώ το λαμπάκι έσβησε. Το διαγνωστικό έδειξε αστοχία περιοδικά τριών κιλύνδρων. Πηγα στον εγκαταστάτη και μου είπαν ότι το σύστημα είχε υψηλή πίεση και ότι ήθελε αλλαγή η μεμβράνη του πνεύμονα. Την άλλαξα και όλα οκ. (τη Δευτέρα όλα αυτά) Την Παρασκευή έφυγα για ταξίδι Θεσσαλονίκη Αθήνα. Στη Θήβα μου ξανακάνει το ίδιο. Γυρίζω σε βενζίνη και επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή πάντα με βενζίνη. Προχθές Δευτέρα 05/01 ξαναέβαλα το υγραέριο και πήγα ξανά στον εγκαταστάτη να το ξαναδούμε. Το έβαλε στον υπολογιστή, το πήγε βόλτα,μέτρησε συμπίεση, ξαναέκανε προγραμματισμό, έλεγξε τα μπουζί και τα μπουζοκαλώδια και τα βρήκε όλα οκ. Και όντως μέχρι σήμερα κινούμαι κανονικά με υγραέριο χωρίς πρόβλημα (μικρές όμως διαδρομές)
Από το μυαλό μου περνάει ο πολλαπλασιαστής. Μπορεί όμως να δουλεύει σωστά στη βενζίνη και στο αέριο να το κάνει όπωτε θυμάται; Το αμάξι είναι accent του 2002 και μακάρι να είναι μόνο πολλαπλασιαστής γιατί είναι πιο θφηνός από τα μπουζί υγραερίου που φοράει.Κάθε άποψη δεκτή.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό STAMI » Παρ 09 Ιαν, 2015 02:12

Επειδη και εγω δεν εχω καταφερει να το ρυθμισω ακομα και υπαρχει περιπτωση να θελω πολλ/στη το υγραεριο ειναι πιο απαιτητικο και η οποια απωλεια σπινθηρα γινεται πιο ευκολα και πιο αμμεσα αντιληπτη
STAMI

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες