Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό igraeriokinitos » Παρ 21 Μαρ, 2014 10:43

LPGas έγραψε:Κανε δοκιμές με το map πρώτα και βλέπεις. Αν δουλεύει καλα δεν υπάρχει λόγος να βάλεις το plug and drive. Φαντάζομαι πως δηλώσατε μεςα στο προγραμμα την ύπαρξη του map, σωστα;

Ναι κανονικα τον δηλωσαμε τον μαπ στο προγραμμα.Θα αφηνα μονο τον μαπ αλλα τελικα θα το κανω αλλαγη σε P&D γιατι οπως ειπα εστρσωσε λιγο αλλα οχι πληρως.Το προβλημα τελικα ειναι με το προγραμμα που εχει στο αμαξι στον εγκεφαλο της βενζινης και δεν μπορει το υγραεριο να πατησει ακριβως στον χαρτη του.Ελπιζω τωρα με P&D και συνδεση OBD να φτιαξουν ολα.
igraeriokinitos

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό igraeriokinitos » Σάβ 29 Μαρ, 2014 19:02

Τελικα εγινε η αλλαγη σε P&D και το αυτοκινητο δουλευει τελεια οπως και με βενζινη εκτος απο κατι πολυ ασημαντα θεματακια που κανει στην εναλλαγη οταν ειναι κρυο(για δευτερολεπτα).Πιστευω οτι σημαντικο ρολο παιζει η συνδεση OBD που εγινε στο αυτοκινητο.Πριν ειχα μειωση στην αποδοση του κινητηρα εως και 40%.Επρεπε απο την αρχη να ειχα τοποθετησει το συγκεκριμενο κιτ και να μην κοιταξω μονο την τσεπη μου.Τελος παντων,τελος καλο-ολα καλα.Και ευχαριστω εκεινους που ειπαν την γνωμη τους.
igraeriokinitos

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 31 Μαρ, 2014 12:59

Μπράβο φίλε μου, χαιρόμαστε που βρήκες άκρη τελικά. Η σύνδεση OBD βοηθά στις βελτιστοποίηση των καταναλώσεων όχι στη βασική ρύθμιση. Οπότε το βασικό είναι ότι στο ρύθμισαν σωστά και έχεις μόνιμα συνδεδεμένο τον MAP.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό arkas79 » Τετ 02 Απρ, 2014 10:58

χαιρετω ολους
εχω ενα fiesta st του 2005 εδω και περιπου 3 χρονια φοραω ενα συστημα brc χωρις λαδιερα το αμαξι εχει διανυσει περιπου 70.000 με 80.000 χιλιομετρα με αεριο, το αμαξι δουλευε ικανοποιητικα, το καλοκαιρι που μας περασε κι επειδη δεν καθομαι στ αυγα μου και λιγο η βελτιωση ειναι ενα θεμα, αλλαξα το χταποδι και τον καταλυτη με εναν πιο ελευθερο συρματινο, εκτοτε οταν δουλευω στο αεριο μου αναβει check engine με κωδικο βλαβης P0301, μολις γυρισω στη βενζινη μετα απο καποια χλμ σβηνει μονο του το check, στους μηχανικους που εχω παει, γιατι ακρη δεν βρισκω μου λενε διαφορα απο πολλαπλασιαστη, αλλαγη στη θεση που ψεκαζει το αεριο (ξανα τρυπημα την πολλαπλη) και αλλα τετοια φαιδρα, συγγνωμη για το υφος αλλα εχω απογοητευτει παρα πολυ και το επομενο βημα ειναι να το ξηλωσω και να το πεταξω.
arkas79

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 02 Απρ, 2014 15:48

Αναβει η αναβοσβηνει? οταν συμβαινει αυτο το αμαξι ρεταρει? στα συστηματα της landirenzo συνηθως ειναι πλουσιο μιγμα και καποιες αλλες φορες μεγαλη διαφορα στο σωληνακι του ενος μπεκ σε σχεση με τα αλλα 3. Δεν ειμαι ο ποιο ειδικος στα brc αλλα λογικα ενα απο τα 2 ειναι...

Sent from my iPhone using Tapatalk
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 02 Απρ, 2014 15:56

arkas79 έγραψε:χαιρετω ολους
εχω ενα fiesta st του 2005 εδω και περιπου 3 χρονια φοραω ενα συστημα brc χωρις λαδιερα το αμαξι εχει διανυσει περιπου 70.000 με 80.000 χιλιομετρα με αεριο, το αμαξι δουλευε ικανοποιητικα, το καλοκαιρι που μας περασε κι επειδη δεν καθομαι στ αυγα μου και λιγο η βελτιωση ειναι ενα θεμα, αλλαξα το χταποδι και τον καταλυτη με εναν πιο ελευθερο συρματινο, εκτοτε οταν δουλευω στο αεριο μου αναβει check engine με κωδικο βλαβης P0301, μολις γυρισω στη βενζινη μετα απο καποια χλμ σβηνει μονο του το check, στους μηχανικους που εχω παει, γιατι ακρη δεν βρισκω μου λενε διαφορα απο πολλαπλασιαστη, αλλαγη στη θεση που ψεκαζει το αεριο (ξανα τρυπημα την πολλαπλη) και αλλα τετοια φαιδρα, συγγνωμη για το υφος αλλα εχω απογοητευτει παρα πολυ και το επομενο βημα ειναι να το ξηλωσω και να το πεταξω.

τσεκαρε βαλβιδες, μπορει να εχει ερθει η ωρα για ρυθμιση και ειδικα στον 1ο κυλινδρο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 02 Απρ, 2014 17:00

Να φανταστώ ότι έκανες επαναρρύθμιση μετά το χταπόδι και τον καταλύτη?
Καινούρια μπουζί δοκίμασες?
Αν ναι, καλό είναι να ελέγξεις τα διάκενα των βαλβίδων όπως λέει και ο Ηλίας.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 02 Απρ, 2014 19:37

Υπαρχει μια λαθος αντιμετωπιση απο εγκαταστατες που δεν γνωριζουν η εχουν μαθει λαθος καποια πραγματα με το υγραεριο .... στα μπεκ τυπου βενζινης το μεγεθος απο τα σωληνακια στα μπεκ δεν παιζει κανενα ρολο..

αν δουμε εργοστασιακα εγχειριδια της prins υπαρχουν διαφορες στην αποσταση μεχρι και 12 εκ .

καποιος εξυπνος στη κρητη εγκαταστατης ειπε σε δικο μας πελατη οτι τι χαλια βλεπω εδω τα σωληνακια εχουν διαφορετικο μεγεθος για αυτο δεν δουλευει σωστα ... ( αντι εχουμε καυσιμο 20 ημερων και δεν εχει πιεση καθολου )

δεν θελω να δωσω το συναδερφο αλλα ετσι του ειπαν απο την αντιπροσωπια του κιτ του ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό arkas79 » Τετ 02 Απρ, 2014 21:58

LPGas έγραψε:Να φανταστώ ότι έκανες επαναρρύθμιση μετά το χταπόδι και τον καταλύτη?
Καινούρια μπουζί δοκίμασες?
Αν ναι, καλό είναι να ελέγξεις τα διάκενα των βαλβίδων όπως λέει και ο Ηλίας.

o κωδικος που προανεφερα ειναι missfire στον κυλινδρο 1
επαναρυθμιση εγινε μαζι και σερβις
βαλβιδες μετρηθηκαν και ρυθμιστηκαν περυσι
σημερα εβγαλα τα μπουζι απο τον 1 και 2 και του 1 ηταν μαυρο στην ακρη
να σημειωσω οτι το check αναβει μονο στο αεριο στη βενζινη ειναι ολα οκ
τα μπουζι ειναι ιριδιου και αλλαχτηκαν περυσι το καλοκαιρι
arkas79

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 02 Απρ, 2014 22:21

το ρυθμισα περυσι ή το αλλαξα περυσι δεν λεει τιποτα, με τα στοιχεια που εχεις γραψει κανεις περιπου 25000km τον χρονο, απο κει και περα απο καπου πρεπει να ξεκινησεις το ψαξιμο για την αιτια της βλαβης, εδω σου δωθηκαν καποιες γνωμες γιατι ονο γνωμες και υποψιες μπορουν να δωθουν απο αποσταση και χωρις να εχουμε δει το αυτοκινητο, σε περιπτωση που δεν εχεις εμπιστοσυνη στον τεχνικο σου συζητησε αυτες τις γνωμες μαζι του και αποφασιστε το πως θα προχωρησετε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες