Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σβησιμο κινητηρα εν κινήσει

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Σβησιμο κινητηρα εν κινηση.

Δημοσίευσηαπό IakovosV » Τρί 09 Ιούλ, 2013 22:46

Το αυτοκινητο ειναι skoda fabia. Κι ο αισθητηρας στροφων ειναι καλη ιδεα. Αφου τελειωσω ομως με τον διακοπτη.
IakovosV

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Τρί 09 Ιούλ, 2013 23:49

IakovosV έγραψε:Το αυτοκινητο ειναι skoda fabia. Κι ο αισθητηρας στροφων ειναι καλη ιδεα. Αφου τελειωσω ομως με τον διακοπτη.

τι σύστημα έχεις κ που το έβαλες; Πεταλούδα κοίταξε;
Επίσης μήπως παίρνει απο το τρυπημα της πολλαπλής αέρα;
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 10 Ιούλ, 2013 00:15

IakovosV έγραψε:Το αυτοκινητο ειναι skoda fabia. Κι ο αισθητηρας στροφων ειναι καλη ιδεα. Αφου τελειωσω ομως με τον διακοπτη.

ποιο κινητηρα 1.2 η 1.4;
antonis132

Δημοσιευσεις: 478

Δημοσίευσηαπό fordfocus7 » Τρί 13 Αύγ, 2013 17:25

καλησπέρα κι απο μένα,
λοιπόν εγώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχω το εξής πρόβλημα μόνο με τη χρήση γκαζιού, όχι βενζίνης που δουλευει κανονικά,
όταν ξεκινώ όλα καλά, μετά όμως από μία ώρα περίπου οδήγησης και οι θερμοκρασίες μηχανής και περιβάλλοντος έχουν φυσιολογικά ανέβει, στις αλλαγές ταχύτητας, πατώντας το συμπλεκτη το αυτοκίνητο (ford focus 2009 1.6) σβήνει. Όταν δοκιμάζω να το βάλω μπρος, φυσικά παίρνει με βενζίνη, εδώ όλα καλά, αλλά μόλις γυρίζει σε γκάζει δεν κρατά σταθερό ρελαντί +-150 στροφές. Αν δε πατήσω και συμπλεκτη, ακόμα και στο ρελαντί, ρίχνει τις στροφές σχεδόν στις 500. Αν το πάρω την επόμενη ημέρα, όλα πάλι ξεκινούν φυσιολογικά, και μετά από μία ώρα συνεχούς οδήγησεις καταλήγουμε κάπως έτσι. Με βενζίνη που έχω δοκιμάσει, δεν παρουσιαστηκε κανένα πρόβλημα, στις αλλαγες ταχύτητας, στο ρελαντί, όλα νορμάλ.
έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?
fordfocus7

Δημοσιευσεις: 9

Re: Μόλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 13 Αύγ, 2013 17:58

fordfocus7 έγραψε:καλησπέρα κι απο μένα,
λοιπόν εγώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχω το εξής πρόβλημα μόνο με τη χρήση γκαζιού, όχι βενζίνης που δουλευει κανονικά,
όταν ξεκινώ όλα καλά, μετά όμως από μία ώρα περίπου οδήγησης και οι θερμοκρασίες μηχανής και περιβάλλοντος έχουν φυσιολογικά ανέβει, στις αλλαγές ταχύτητας, πατώντας το συμπλεκτη το αυτοκίνητο (ford focus 2009 1.6) σβήνει. Όταν δοκιμάζω να το βάλω μπρος, φυσικά παίρνει με βενζίνη, εδώ όλα καλά, αλλά μόλις γυρίζει σε γκάζει δεν κρατά σταθερό ρελαντί +-150 στροφές. Αν δε πατήσω και συμπλεκτη, ακόμα και στο ρελαντί, ρίχνει τις στροφές σχεδόν στις 500. Αν το πάρω την επόμενη ημέρα, όλα πάλι ξεκινούν φυσιολογικά, και μετά από μία ώρα συνεχούς οδήγησεις καταλήγουμε κάπως έτσι. Με βενζίνη που έχω δοκιμάσει, δεν παρουσιαστηκε κανένα πρόβλημα, στις αλλαγες ταχύτητας, στο ρελαντί, όλα νορμάλ.
έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?

αυτο με προβληματιζει αρκετα, σε καποιον μηχανικο ριξτε μια ματια στα μεταλλα θροστ του στροφαλου.
αν ειχες μονο τα υπολοιπα θα σου ελεγα θεμα ρυθμισης ή μπεκ υγραεριου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 14 Αύγ, 2013 13:33

Σίγουρα κάτι χρειάζεται ρύθμιση ή αντικατάσταση.
Θα πρότεινα να μην το λειτουργείς έως τότε με υγραέριο γιατί το πρόβλημα μπορεί να είναι εμφανές στο ρελαντί, αλλά μπορεί να επηρεάζει και όλο το φάσμα των στροφών με λανθασμένο μίγμα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό FAMOUS » Δευτ 19 Αύγ, 2013 16:25

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Όταν βάζω μπροστά όλα είναι ok. Μετά από κάποια ώρα οδήγησης παρατηρώ αστάθεια στο ρελαντί. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι πως όταν πατάω γκάζι για να ξεκινήσω, το αυτοκίνητο σβήνει. Για να μην συμβεί αυτό πρέπει να πατήσω συμπλέκτη ώστε να ανεβάσω στροφές.
Επίσης, κάποιες φορές, όταν σβήνω τον κινητήρα παρουσιάζεται ένα πολύ έντονο τρέμουλο. Όταν αμέσως μετά βάζω μπροστά, ο κινητήρας μου φαίνεται ότι μπερδεύει και πρέπει να κρατήσω τη μίζα για 2-3 sec για πετύχω την εκκίνηση.
Το φαινόμενο παρατηρείται μόνο όταν λειτουργεί το αυτοκίνητο με υγραέριο γι αυτό κυκλοφορώ το αμάξι με βενζίνη.

Πήγα το αμάξι εκεί που έκανα την εγκατάσταση και μετά από πολλές επισκέψεις μου εκεί, είπαν ότι άλλαξαν μπεκιέρα (εντός εγγύησης). Μετά από περίπου 1000 χλμ το πρόβλημα επανήλθε.

Ξέρει κανένας τι μπορεί να συμβαίνει; Επειδή έχω απογοητευτεί και δεν έχω άλλο χρόνο για χάσιμο, μπορεί να μου προτείνει κάποιος που να πάω να το φτιάξω;

Το αυτοκίνητο είναι seat Ibiza και το κιτ είναι tartarini. Από την εγκατάσταση και μετά έχω κάνει 28000 χλμ

Ευχαριστώ
FAMOUS

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 19 Αύγ, 2013 16:56

πες μας ιπποδυναμη αυτοκινητου και ποια μπεκιερα υγραεριου φοραει?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Σβησιμο κινητηρα εν κινήσει

Δημοσίευσηαπό FAMOUS » Τρί 20 Αύγ, 2013 08:58

Φίλε δυστυχώς δεν το είχα ψάξει πολύ το θέμα της εγκατάστασης όταν έπρεπε και μάλλον την πάτησα. Δυστυχώς δεν ξέρω ποια μπεκιέρα φοράει. Απ’ ότι φαίνεται όσοι εργάζονται εκεί είναι άσχετοι με το αντικείμενο καθώς δεν μπορούν να βρουν το πρόβλημα. Τις πρώτες φορές μάλιστα που το πήγα για να το φτιάξουν, προσπάθησαν να με βγάλουν τρελό καθώς μου έλεγαν ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσανε, η ρύθμιση είναι σωστή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το αυτοκίνητο είναι ένα seat Ibiza ’06 101hp και η εγκατάσταση έγινε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο seat που κάνει και εγκαταστάσεις υγραεριοκίνησης.
FAMOUS

Re: Σβησιμο κινητηρα εν κινήσει

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Τρί 20 Αύγ, 2013 21:32

Κανε μια προσπάθεια μήπως βρεις νορμαλ εγκαταστατη να στο φτιάξει.
Αν σε δεις αποτελεσμα πήγαινε κ πάρε τα λεφτά σου πίσω.
Δυστυχώς κάποια skoda seat κλπ group vag έχουν βγάλει αυτο το ανεξήγητο πρόβλημα δίχως λύση.
Εγω το αποδίδω σε εργοστασιακη βλάβη του αυτ-του η οποία επιδεινώνεται με το υγραεριο.
Σε skoda φίλου μου του άλλαξαν τα πάντα ( εγκέφαλο skoda, αισθητηρεσ στροφαλου, πολλαπλασιαστεσ,πεταλούδα, κομπρεσορα κ εγκεφαλο κλιματιστικου, πλεξούδα) έβαλαν άλλο κιτ υγραεριου κ το πρόβλημα δε λύθηκε.
Να μην αναφέρω ότι το προσπάθησε με έμπειρους εγκαταστατες ακόμη κ απο το φόρουμ χωρίς λύση.
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες