Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: check engine σε matiz

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 27 Φεβ, 2012 14:20

Μην αλλάζεις πράγματα που δεν χρειάζονται. Μη ξοδεύεσαι άδικα. Έχει γίνει λάθος στην εγκατάσταση, δεν είναι τυχαίο ότι σου άναψε λαμπάκι με το που το πήρες από το συνεργείο. Διαβάστε ακριβώς τον κωδικό βλάβης κινητήρα και προχωρήστε με βάση αυτό. Υπάρχουν πολύ κωδικοί σε σχέση με τον λάμδα. Αν μπορείς να μας τον αναφέρεις, θα σε καθοδηγήσω με 2-3 απλά βήματα. Για αρχή πάντως, ψαχτείτε με διαρροές αέρα στην πολλαπλή εισαγωγής (πολύ πιθανή βλάβη αφού εκπέμπει πολλούς ρύπους με βενζίνη).

anastos έγραψε:Χθες έβαλα και εγώ στο ματιζακι το οποιο κάνει πολλαααα χιλιομετρα την ημερα ένα κιτ της lovato. Όλα καλά πηγαίνανε μέχρι ότου το έβγαλα περιφεριακό. Με το που το γραζώνω από τρίτη και πάνω και από 70χλμ/ω και πάνω μου ανάβει το check. Αυτό δεν μου το έκανε ποτέ ξανα με την βενζίνη. Το παράξενο είναι ότι μου το κάνει από τη στιγμή που έβαλα το κιτ και με τα δύο καύσιμα. Το check σβήνει καθε φορά που σβήνω τη μηχανη. Σήμερα το πήγα σε ένα μηχανικό της γειτονιάς διότι η αντιπροσωπία ήταν κλειστή και χθες δεν τους πρόλαβα ανοιχτούς. Μου είπε ότι βγάζει σφάλμα ο αισθητήρας λάμδα και ότι το αυτοκίνητο έβγαζε πολλά καυσαέρια και στα δύο καύσιμα. ΜΟυ άλλαξε προαιρετικά τα μπουζί, τα οποία αν και τα είχα αλλάξει πριν 4000χλμ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, και έπεσαν αρκετά τα καυσαέρια αλλά και πάλι το προβλημα παραμένει αλλά σε λίγο μικρότερη συχνότητα. Τώρα που και που σβήνει από μόνο του κατά την πορεία. Παράλληλα το κιτ με πετάει εκτός αερίου και κάποιες φορές χωρίς να έχω καν check. Εκτός και αν είναι τόσο στιγμιαίο που το βλέπει ο εγκέφαλος τηε lovato και με πετάει. Δεν ξέρ ωτι να πω. Την τρίτη θα τους το πάω αλλά κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
Υ.Γ.Ο μηχανικός σήμερα μου είπε ότι ή κατι δεν συνδέθηκε σωστά ή φταίει αισθητήρας λ ή ο πολλαπλασιαστής αρχίζει να τα παίζει. Τυχαία όμως τώρααααα???
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Re: check engine σε matiz

Δημοσίευσηαπό anastos » Τρί 28 Φεβ, 2012 15:51

Ευτυχως τελικα όλα καλά. Το αυτοκίνητο πήγε απο τον εγκαταστάτη μου σε αντιπροσωπεία της Daewoo για καλύτερο έλεγχο. Ο αισθητήρας λαμδα ήταν μια χαρά, ευτυχως.Το έβγαλαν και στο δρόμο για να σιγουρευτούν. Το πρόβλημα στο check ήταν ενας αισθητηρας ο οποίος ελεγχει τα πηράκια στον κινητηρα(αισθητήρας κρότου, μου φαινεται μου το είπαν)Αυτός είχε παραδώσει πνεύμα. Αλλάχτηκε και όλα καλά. Πως τώρα ο άλλος μηχανικός είδε αισθητήρα λάμδα δεν ξερω :-? . Ίσως να είδε και ίσως όχι. Το αποτελεσμα έχει πάντως σημασία.
anastos

Δημοσιευσεις: 43

Re: προβλημα με λαμπακι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό netsome » Πέμ 15 Μαρ, 2012 01:32

Giannis έγραψε:Το παρέλαβα πριν 2 ωρίτσες.
Έκανα 50 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και φαίνεται μία χαρά.
Πήρε πάλι τα πάνω του.
Αν κάνω ακόμα 400-500κμ, θα είμαι και σίγουρος για το θέμα και με το λαμπάκι.
Είμαι αισιόδοξος.

τελικα που βρισκεσαι?
εκανες απο τοτε 50χλμ για να δεις πως εξελιχτηκε το πραγμα?
ενημερωσε μας...
netsome

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 15 Μαρ, 2012 09:33

Ειναι λογικο να εχουμε τετοια προβληματα με το γκρουπ vw γιατι οπως ολοι ξερουμε εχει πιο απασχολημενους και πιο ευαισθητους αισθητηρες.
Το σιγουρο ειναι οτι αναβει απο φτωχο και οχι απο πλουσιο μιγμα.Το 1,8τ μπορει να δουλεψει με 1000cc μπεκ και να μην αναψει τιποτα αν προσεξουμε τον προγραμματισμο του.
Το θεμα με τα VW ειναι οτι λογω της απολυτου ελεγχομενης εισροης αερα και καυσιμου απο τον εγκεφαλο,πολλοι εγκεφαλοι υγραεριου να μην μπορουν να <<κλεψουν>>ολα τα στοιχεια που χρειαζεται για να δουλεψει ο κινητηρας χωρις να καταλαβει οτι του εχουμε αλλαξει το καυσιμο.
Βεβαιως γινεται να ρυθμιστει,αλλα πιστεψτε με δεν υπαρχει καλυτερη ρυθμιση απο ενα πετυχημενο autocalibration.
Aυτο ομως γινεται μονο οταν ο εγκεφαλος του υγραεριου εχει την δυνατοτητα να διαβασει ολες τις παραμετρους λειτουργιας του αυτοκινητου και οχι μονο τις βασικες.
Αυτη ειναι η διαφορα του <<καλου>> conversion και οχι τα σωληνακια οι πνευμονες και οι λαδιερες! B-)
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό Giannis » Δευτ 19 Μαρ, 2012 10:13

netsome έγραψε:
Giannis έγραψε:Το παρέλαβα πριν 2 ωρίτσες.
Έκανα 50 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και φαίνεται μία χαρά.
Πήρε πάλι τα πάνω του.
Αν κάνω ακόμα 400-500κμ, θα είμαι και σίγουρος για το θέμα και με το λαμπάκι.
Είμαι αισιόδοξος.

τελικα που βρισκεσαι?
εκανες απο τοτε 50χλμ για να δεις πως εξελιχτηκε το πραγμα?
ενημερωσε μας...

Περάσανε κιόλας 2500κμ και είναι όλα οκ!
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 23 Μαρ, 2012 21:31

Όταν βγάζει φτωχό η πλούσιο μείγμα σημαίνει ότι έτσι είναι και όχι ότι ο αισθητήρας μπερδεύεται. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζονται τα προβλήματα στις βαλβίδες. Η τοποθέτηση υγραερίου δεν είναι κάτι δύσκολο. Η σωστή ρύθμιση όμως απαιτεί σωστή γνώση και κατάρτιση που λίγοι έχουν. Η γνώμη μου είναι ότι ο εγκαταστάτης σου είναι άσχετος και καλύτερα να πας σε κάποιον άλλο. Και η κουτσή Μαρία σήμερα τοποθετεί υγραέριο. Πχ μαζί με τις εξατμίσεις περνάμε και κανένα σύστημα υγραερίου και βάζει την υπογραφή άλλος.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό jimgiann » Σάβ 31 Μαρ, 2012 20:22

Αυτό σου το κάνει γιατί είναι φτωχό το μείγμα αν το γυρίσεις σε βενζίνα για μια δυο μέρες θα σου σβήσει. Είναι θέμα αισθητήρα λ επειδή τα μείγματα αντί για 80/20 τα έκαναν 90/10 βγάζει βλάβη εκεί. Θέλει ρύθμιση στο πρόγραμμα του εγκεφάλου για να το σβήνει αυτόματα.
jimgiann

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 31 Μαρ, 2012 20:26

jimgiann έγραψε:Θέλει ρύθμιση στο πρόγραμμα του εγκεφάλου για να το σβήνει αυτόματα.

:thumbdown:

Καλύτερα να κάνει ρύθμιση να δουλεύει με σωστά μείγματα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό andreas » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:21

Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά. Είμαι νέος στο forum και ήθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι για το lpg. Έχω ένα Maveric 2000 κυβικά και το 2010 τον Αύγουστο
έβαλα υγραέριο. Έχω κάνει περίπου 20.000 χλμ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (αν εξαιρέσουμε το λαμπάκι της μηχανής που ανάβει και σβήνει όποτε γουστάρει)
εχθές όμως η τρόμπα βενζίνης κάνει ένα βουητό και μου είπαν πως πάω
για καινούργια. Μπορεί να φταίει το γκάζι? :(
andreas

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:42

Ειχες παντα 30-40% βενζινη μεσα η το ειχες μονιμα ρεζερβα?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 84 επισκέπτες