Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 03 Ιαν, 2013 11:01

μπορεις να το χαρακτηρισεις και παραμυθι και οπως αλλιως σε βολευει, η πραγματικοτητα ομως ειτε σου αρεσει ειτε οχι ειναι αυτη.
τα περισσοτερα αυτοκινητα με υγραεριο ετσι και ειχαν προβλημα σε αυτο το ελληνικο φορουμ θα υπηρχαν πανω απο 30000 μελη δυσαρεστημενα με το υγραεριο, (απο αυτους που δεν εχουν προβλημα, λιγοι γραφονται σε φορουμ. με μια ανγνωση στα θεματα του φορουμ θα το διαπιστωσεις και μονος σου) δειξε μου τα σε παρακαλω γιατι εγω μπορει να εχω προβλημα ή να μην ειμαι αντικειμενικος και να μην τα βλεπω.

Έτσι ακριβώς! Αν όλοι οι υγραεριοκίνητοι είχαν προβλήματα τότε το forum θα είχε 70.000 μέλη.
Ότι δίνεις παίρνεις… ισχύει και στην υγραεριοκίνηση. :thumbup:
Το έχω δημοσιεύσει πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές όπως φαίνεται…

http://lpgas.gr/el/blog/57-oti-plironis ... eriokinisi
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό stratos » Παρ 04 Ιαν, 2013 09:58

Εγω ξερω να πω απο προσωπικη εμπειρια οτι αν ο κουμπαρος μου δεν ειχε συνεργειο αυτοκινητων και να φτιαχνω το αμαξι σχεδον τζαμπα θα ειχα μπει μεσα με το συστημα υγραεριοκινησης
Ενω το αμαξι δουλευε για 6 μηνες πολυ καλα εβγαλε σε 4 μηνες ολες τις ζημιες ολον των χρονων του.
Τελος παντων συνεχιζω να δουλευω υγραεριο γιατι κανω πολλα χιλ. καικαθε φορα κανω το Σταυρο μου.
Citroen Saxo 1.4 με συστημα my gas .................το αγαπαω
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 04 Ιαν, 2013 11:22

stratos έγραψε:Εγω ξερω να πω απο προσωπικη εμπειρια οτι αν ο κουμπαρος μου δεν ειχε συνεργειο αυτοκινητων και να φτιαχνω το αμαξι σχεδον τζαμπα θα ειχα μπει μεσα με το συστημα υγραεριοκινησης
Ενω το αμαξι δουλευε για 6 μηνες πολυ καλα εβγαλε σε 4 μηνες ολες τις ζημιες ολον των χρονων του.
Τελος παντων συνεχιζω να δουλευω υγραεριο γιατι κανω πολλα χιλ. καικαθε φορα κανω το Σταυρο μου.

Η επιλογή σας να βάλετε το χαμηλής ποιότητας σύστημα My Gas στο αυτοκίνητο σας ήταν συνειδητή? Κάνατε έρευνα αγοράς?
Έγινε με βάση το χαμηλό κόστος ή την ποιότητα του συστήματος και την τεχνογνωσία του εγκαταστάτη?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Κυρ 13 Ιαν, 2013 21:26

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Μετά από σχεδόν 1 μήνα που είχα λύσει το πρόβλημα επιστρέφω να σας γράψω τα δυσάρεστα επειδή το πρόβλημά μου
επέστρεψε εδώ και 2 βδοάδες περίπου.
Κάτι άρχισα να αντιλαβάνομαι στην αρχή μερικές μέρες μετά την τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα.
Αλλά την τελευταία βδομάδα άρχισε να χειροτερεύει κάπως.
Ευτυχώς αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι πολύ μικρότερο και με μια βόλτα καμια 30αρια χλμ με βενζίνη είδα μια μικρή βελτίωση την επόμενη μέρα. Αλλά μετά ξανά με χρήση
υγραερίου έβλεπα πάλι μια άσχημη λειτουργία. όχι όπως παλιότερα όμως.
Οπότε όπως καταλαβαίνεται δεν έγινε ούτε αυτή τη φορά τέλεια χαρτογράφηση.
Να αναφέρω πως το μόνο διαφορετικό που έκανα είναι να κινούμε μόνο πόλη. (ίδιο πρατήριο βενζίνης - υγραερίου) κίνηση μόνο πόλη. Και κάπου εκεί άρχισε να χειροτερεύει.
Μήπως να φταίει το ότι έγινε χαρτογράφηση εκτός πόλης;
Από βδομάδα πάλι συνεργείο.

Και λογικό το βλέπω αφού ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου κάνει διορθώσεις ενώ ο lpg όχι.
Άρα έχουμε μια παλιά χαρτογράφηση εγκεφάλου βενζίνης μέσα σε εγκέφαλο lpg ενώ ο 2ος "οδηγείται" από εγκέφαλο βενζίνης με νέα χαρτογράφιση.
Ίσως κάνω και λάθος.
Το περίεργο είναι ότι παίρνει κανονικά με την 1η με μισή μιζιά και ξεκινάει επίσης κανονικά!!
Στο 2ο-3ο ξεκίνημα τα χαλάει κάπως και όσο ζεσταίνεται στρώνει.
Δηλαδή βάζεις μπρός ξεκινάς, όλα κομπλέ. Συναντάς στοπ, σταματάς, εκεί θα ζοριστεί στο ξεκίνημα, στο επόμενο στοπ το ίδιο, ίσως και λίγο χειρότερα...
Πριν μερικές μέρες (μέσα στη βδομάδα) έβγαλα και την μπαταρία για 5 λεπτά και έκανα μια βόλτα 10χλμ με βενζίνη τα 5χλμ σε πόλη. αλλά καμια ουσιαστική διαφορά.
Μια μικρή βελτίωση.
Επίσης να αναφέρω πως μετά την αλλαγή εγκεφάλου έβλεπα στο αυτοκίνητο μεγάλη ιπποδύναμη, ακόμα και στο υγραέριο. Τώρα έχει πέσει αισθητά.
Όταν έβγαλα την μπαταρία και έκανα την βόλτα είδα πάλι αυτή την δύναμη
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό tedd » Δευτ 14 Ιαν, 2013 02:35

Σε εμενα βρε παιδια που συμβαινει ακριβως το αντιθετο τι μπορει να συμβαινει??? Εχω BRC sequent και δυσκολα παιρνει μπρος, ειτε παιρνει με την δευτερη μιζια ή κατα την πρωτη θελει πατημενο συμπλεκτη και λιγο γκαζι οταν παει να παρει μπρος.
Αφου παρει μπροστα δεν μου δημιουργει προβλημα ακομη και αν σβυσω το κινητηρα αλλα αν η διακοπη ειναι πανω απο κανα 10λεπτο παλι δυσκολευεται να παρει μπρος.
Δοκιμασα να αποσυνδεσω την μπαταρια, απεργοποιησα το υγραεριο αλλα τιποτα.
Να προσθεσω οτι συνηθως εχω και ενα "τσιριγμα" απο καποιον ιμαντα οταν ειναι στο ρελαντί ή παει με πολυ μικρη ταχυτητα 10-20χιλ με παραπανω ταχυτητα ή μετα απο κανα μισαωρο οταν ζεσταθει καλα ο κινητηρας δεν ακουγεται τιποτα, δεν ξερω αν ευθυνεται αυτο σε καποιο βαθμο γιατι και πιο παλια το ειχα παρατηρησει αυτο οταν δεν ειχα αεριο και δεν ειχα κανενα προβλημα.
:?:
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 14 Ιαν, 2013 11:23

tedd έγραψε:Σε εμενα βρε παιδια που συμβαινει ακριβως το αντιθετο τι μπορει να συμβαινει??? Εχω BRC sequent και δυσκολα παιρνει μπρος, ειτε παιρνει με την δευτερη μιζια ή κατα την πρωτη θελει πατημενο συμπλεκτη και λιγο γκαζι οταν παει να παρει μπρος.
Αφου παρει μπροστα δεν μου δημιουργει προβλημα ακομη και αν σβυσω το κινητηρα αλλα αν η διακοπη ειναι πανω απο κανα 10λεπτο παλι δυσκολευεται να παρει μπρος.
Δοκιμασα να αποσυνδεσω την μπαταρια, απεργοποιησα το υγραεριο αλλα τιποτα.
Να προσθεσω οτι συνηθως εχω και ενα "τσιριγμα" απο καποιον ιμαντα οταν ειναι στο ρελαντί ή παει με πολυ μικρη ταχυτητα 10-20χιλ με παραπανω ταχυτητα ή μετα απο κανα μισαωρο οταν ζεσταθει καλα ο κινητηρας δεν ακουγεται τιποτα, δεν ξερω αν ευθυνεται αυτο σε καποιο βαθμο γιατι και πιο παλια το ειχα παρατηρησει αυτο οταν δεν ειχα αεριο και δεν ειχα κανενα προβλημα.
:?:

Πρέπει να μη έχουν συνδέσει το σήμα στροφών.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 15 Ιαν, 2013 02:04

LPGas έγραψε:Πρέπει να μη έχουν συνδέσει το σήμα στροφών.
Αν είσαι Αθήνα πέρνα από το κατάστημα μας να το δω.

Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.
Τωρα για αυτο που μου ειπες δεν το πολυκαταλαβα αλλα δεν πιστευω να προερχεται απο κατι που ξεχασαν να συνδεσουν καθως απο τοτε που εκανα το κανονικο σερβις και του υγραεριου εχουν περασει 6-8 μηνες, το προβλημα με το ξεκινημα και το τσιριγμα το εχω εδω και 1 μηνα που εσφιξαν τα κρυα, οσο αναφορα το τσιριγμα προερχεται μαλλον απο χαλαρωμα του ιμαντα ή λογω των συστολων την εποχη αυτη γιατι ειχε παρουσιαστει και παλαιοτερα οπως ειπα.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Τετ 30 Ιαν, 2013 20:34

Πριν λιγες μερες σας ειχα γραψει οτι ως δια μαγιας το προβλημα εξαφανιστικε.Αυτο συνεβει πριν περιπου 2 μηνες αν θημαμαι καλα και η διαρκεια του ηταν μεχρι πριν μια ευδομαδα.Το θεμα μας ξαναεκανε δυναμικοτερο cοmeback.Οταν ηταν το αμαξι τελειος κρυο επερνε μεν αμεσος αλλα σχεδον αμεσος εσβηνε.Μπορει να το εκανε και 2 φορες απανοτα.Προχθες αρνειοταν επειμονα να παρει μπρος και αφου πηρε μετα απο δεκα περιπου (αναψε-εσβησε) φορες πηρα την αποφαση επιτοπου να παω στον μηχανικο μου.Στην διαδρομη μου τελειωσε το γκαζι οποτε γυρναει αναγκαστικα βενζινη.Ξεκινησε απιστευτο μαρτηριο (διακοπες) μεχρι να φτασω στο συνεργειο.Ανακαληψαμε οτι η τρομπα βενζινης ηταν off.Ανηγωντας την τρομπα μηναμε ολοι με ανοιχτο στομα οταν ειδαμε οτι το ενσοματομενο φιλτρο που εχουν μεσα οι τρομπες ηταν σαν ενα παραφουσκομενο τουλι με λασπη.Αφου την αλλαξαμε και μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα και προφανος ουτε το προβλημα που συζηταμε τοσο καιρο.Μακαρι να ηταν αυτο και να ειναι εδω το τελος.
ALMAN

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 28 Φεβ, 2013 19:52

Μετά από δεύτερη χαρτογράφηση πριν ένα μήνα αν θυμάμαι καλά, όλα ήταν εντάξει.
Προχτές αναγκάστηκα να αλλάξω μπαταρία επειδή τα είχε φτύσει...
Και τώρα διακρίνω ένα μικρό μπουκωματάκι με κρύα μηχανή, στη βενζίνη όπως πριν.
όχι τπτ το ιδιαίτερο, σαν μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση του γκαζιού.
Μήπως έπρεπε να το κάνω καμια βόλτα με βενζίνη μετά την αλλαγή μπαταρίας.
Επαναλαμβάνω πως πριν την αλλαγή το αυτοκίνητο ήταν μια χαρά.
Άσχετα αν είχε τελειώσει 2-3 φορές η μπαταρία. Μόνο με το βάλε - βγάλε βλέπω πως άλλαξε κάτι.
Όχι τπτ το ιδιαίτερο...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 31 Μάιος, 2013 14:09

Όταν ένα αυτοκίνητο που δουλεύει συνεχώς με υγραέριο και έχει αυτές τις δυσλειτουργίες το πρωί με κρύα μηχανή,
Μετά από πόσο καιρό στρώνει όταν δουλεύει αποκλειστικά ΜΟΝΟ με βενζίνη; με βγαλμένη ασφάλεια του κιτ.
Πριν 2 βδομάδες που ήθελα να ξαναπάω για προγραμματισμό επειδή τώρα με την αλλαγή του καιρού και του καυσίμου
μου άρχισε ξανά να τραγουδάει, έβγαλα την ασφάλεια του κιτ, έκανα 100km με καμια 80αρια εκτος, σε 3 μέρες και
η κρύα εκκίνηση σταδιακά καλυτέρευε αλλά δεν έστρωσε τελείως, είδα σημαντική διαφορά όμως.
Δεν έβγαλα την μπαταρία για να δώ αν θα στρώσει από την πρώτη μέρα.
Είναι φυσιολογικό αυτό; Μετά από τόσα km?
Και επίσης να προσθέσω κάτι ακόμα που πρόσεξα.
Αν το βάλω μπρος τελείως κρύο (10+ ώρες ακκινησία) και ξεκινήσω 1-2 δευτερόλεπτα μετά τη μίζα τότε ξεκινάει τελεια, και η απόκριση στο γκάζι αν μαρσάρεις φαίνεται άμεση! αν το αφήσω να δουλέψει μισό λεπτό καταλαβαίνεις ότι όσο ζεσταίνεται η απόκριση στο γκάζι δεν είναι τόσο άμεση και στο ξεκίνημα θέλει γκάζι.
Επίσης, αν ζεσταθεί λίγο περισσότερο τότε δουλεύει ρολόι, και όταν μπει υγραέριο επίσης μια χαρά.
giorgos3924

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες