Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό macmac » Πέμ 06 Δεκ, 2012 10:44

hlias έγραψε:
macmac έγραψε:Ρύθμιση? Ποιά ρύθμιση.
Άλλαξες εγκέφαλο υγραερίου δεν είπες?
Καμένος ήταν ο προηγούμενος.
Τα προβλήματα που είχες δεν ήταν ρύθμιση
Αν επαναληφθεί, που το απεύχομαι, ξέρεις ποιον πρέπει να κοπανήσεις. Ελπίζω να μην πλήρωσες τον εγκέφαλο...

και ο εγκεφαλος να καει, η βενζινη δουλευει κανονικα.

Δεν είμαι εγκαταστάτης, αλλά από ηλεκτρονικά και υπολογιστές κάτι ξέρω.
Στα περισσότερα φτηνά συστήματα ψεκασμού υγραερίου, ο εγκέφαλος του υγραερίου μεταξύ άλλων αισθητήρων, "κλέβει" το σήμα του εγκεφάλου βενζίνης που πάει στα μπέκ βενζίνης, το οποίο τους λέει πότε να ψεκάσουν και πότε να σταματήσουν. Ουσιαστικά δηλαδή παρεμβάλλεται μεταξύ του εγκεφάλου της βενζίνης και των μπεκ της βενζίνης. Κάτι σαν τσόντα καλώδιο - παράκαμψη όπως θέλετε πείτε το.
* Αν ο εγκέφαλος του υγραερίου έχει καεί ολοκληρωτικά, ανάλογα με το μοντέλο και την μάρκα, ή που θα κόβει τελείως τα μπεκ βενζίνης και δεν θα λειτουργεί καθόλου ο κινητήρας, ή που ΔΕΝ θα κόβει καθόλου τα μπεκ βενζίνης και ο κινητήρας θα δουλεύει τέλεια με βενζίνη, αλλά δεν θα λειτουργεί με υγραέριο. Αυτό θα συμβαίνει είτε αν έχουμε την ασφάλεια του εγκεφάλου του υγραερίου πάνω, είτε την έχουμε βγάλει. Αυτή η περίπτωση βλάβης είναι εύκολη στη διάγνωση και θεραπεύεται αμέσως.
* Αν ο εγκέφαλος του υγραερίου ΔΕΝ έχει καεί ολοκληρωτικά, αλλά παρουσιάζει στιγμιαίες (milisecs) διακοπές στην λειτουργία του (λόγω κραδασμών, λόγω σπινθηρισμών, λόγω ελλειπούς σχεδίασης και ίσως ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ και για πολλούς άλλους λόγους), εδώ είναι που αρχίζουν τα παρατράγουδα. Οι ενδείξεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που είχε ο Γιώργος και επηρεάζουν ΚΑΙ την βενζίνη.
Το αυτοκίνητο μην ξεχνάμε είναι κινητό αντικείμενο το οποίο υπόκειται σε κραδασμούς και στιγμιαίες επιταχύνσεις πολύ μεγάλες. Αν κάποιο εξάρτημα της πλακέτας του εγκεφάλου (εδώ του υγραερίου) δεν είναι καλά κολημένο, αν κάποιο εξάρτημα παρουσιάζει αστοχία υλικού δεν είναι απαραίτητο ότι ο εγκέφαλος θα σταματήσει τελείως να δουλεύει. Ακόμη και οι συνδέσεις των καλωδίων, τα βίσματα όπου υπάρχουν, υπόκεινται διαβρώσεις, υγρασία που τα καταστρέφουν με τον καιρό.
Ελπίζω να μην κούρασα.
Ευχαριστώ
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 06 Δεκ, 2012 12:06

macmac έγραψε:
hlias έγραψε:
Αν επαναληφθεί, που το απεύχομαι, ξέρεις ποιον πρέπει να κοπανήσεις. Ελπίζω να μην πλήρωσες τον εγκέφαλο...

Στα περισσότερα φτηνά συστήματα ψεκασμού υγραερίου, ο εγκέφαλος του υγραερίου μεταξύ άλλων αισθητήρων, "κλέβει" το σήμα του εγκεφάλου βενζίνης που πάει στα μπέκ βενζίνης, το οποίο τους λέει πότε να ψεκάσουν και πότε να σταματήσουν. Ουσιαστικά δηλαδή παρεμβάλλεται μεταξύ του εγκεφάλου της βενζίνης και των μπεκ της βενζίνης. Κάτι σαν τσόντα καλώδιο - παράκαμψη όπως θέλετε πείτε το.
* Αν ο εγκέφαλος του υγραερίου έχει καεί ολοκληρωτικά, ανάλογα με το μοντέλο και την μάρκα, ή που θα κόβει τελείως τα μπεκ βενζίνης και δεν θα λειτουργεί καθόλου ο κινητήρας, ή που ΔΕΝ θα κόβει καθόλου τα μπεκ βενζίνης και ο κινητήρας θα δουλεύει τέλεια με βενζίνη, αλλά δεν θα λειτουργεί με υγραέριο. Αυτό θα συμβαίνει είτε αν έχουμε την ασφάλεια του εγκεφάλου του υγραερίου πάνω, είτε την έχουμε βγάλει. Αυτή η περίπτωση βλάβης είναι εύκολη στη διάγνωση και θεραπεύεται αμέσως.
* Αν ο εγκέφαλος του υγραερίου ΔΕΝ έχει καεί ολοκληρωτικά, αλλά παρουσιάζει στιγμιαίες (milisecs) διακοπές στην λειτουργία του (λόγω κραδασμών, λόγω σπινθηρισμών, λόγω ελλειπούς σχεδίασης και ίσως ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ και για πολλούς άλλους λόγους), εδώ είναι που αρχίζουν τα παρατράγουδα. Οι ενδείξεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που είχε ο Γιώργος και επηρεάζουν ΚΑΙ την βενζίνη.
Το αυτοκίνητο μην ξεχνάμε είναι κινητό αντικείμενο το οποίο υπόκειται σε κραδασμούς και στιγμιαίες επιταχύνσεις πολύ μεγάλες. Αν κάποιο εξάρτημα της πλακέτας του εγκεφάλου (εδώ του υγραερίου) δεν είναι καλά κολημένο, αν κάποιο εξάρτημα παρουσιάζει αστοχία υλικού δεν είναι απαραίτητο ότι ο εγκέφαλος θα σταματήσει τελείως να δουλεύει. Ακόμη και οι συνδέσεις των καλωδίων, τα βίσματα όπου υπάρχουν, υπόκεινται διαβρώσεις, υγρασία που τα καταστρέφουν με τον καιρό.
Ελπίζω να μην κούρασα.
Ευχαριστώ

οι ρελεδες που περναει το σημα των μπεκ ειναι παντα κλειστοι οταν δεν δουλευει ο εγκεφαλος του υγραεριου ή οταν καει, και ο λογος ειναι σε βλαβη του συστηματος το αυτοκινητο να μπορει να παει με βενζινα.
κατα την αναμονη μεχρι να μπει στο υγραεριο τα μπεκ της βενζινας τα διαχειριζετε μονο ο εγκεφαλος του αυτοκινητου, η βλαβη του φιλου ειναι καθαρα θεμα κακης ρυθμισης και μονο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό stratos » Πέμ 06 Δεκ, 2012 13:06

Συμφνω οτι ειναι θεμα κακης ρυθμισης αλλα μπορει και τοποθετησης :geek:
Citroen Saxo 1.4 με συστημα my gas .................το αγαπαω
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό macmac » Πέμ 06 Δεκ, 2012 13:39

hlias έγραψε:
macmac έγραψε:
hlias έγραψε:

Ελπίζω να μην κούρασα.
Ευχαριστώ

οι ρελεδες που περναει το σημα των μπεκ ειναι παντα κλειστοι οταν δεν δουλευει ο εγκεφαλος του υγραεριου ή οταν καει, και ο λογος ειναι σε βλαβη του συστηματος το αυτοκινητο να μπορει να παει με βενζινα.
κατα την αναμονη μεχρι να μπει στο υγραεριο τα μπεκ της βενζινας τα διαχειριζετε μονο ο εγκεφαλος του αυτοκινητου, η βλαβη του φιλου ειναι καθαρα θεμα κακης ρυθμισης και μονο.

Συμφωνώ με όσα γράφετε, το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως ανήκει στην δεύτερη κατηγορία που ανάφερα.
Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου του Γιώργου δεν ήταν τελείως καμένος. Λειτουργούσε με προφανή στοιχεία στιγμιαίων διακοπών (μάλλον σπινθηρισμών). Κάποιο από τα ρελεδάκια, ή κάποιο κύκλωμα ελέγχου των ρελέ έχει παραδώσει πνεύμα. Αυτό δεν κάνει τον εγκέφαλο να σταματήσει να λειτουργεί σαν σύνολο. Αλλά δημιουργεί προβλήματα σαν και αυτά που αντιμετώπιζε ο Γιώργος.
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 06 Δεκ, 2012 13:42

Οι ρελέδες φίλε Ηλία, αποτελούν φυσική σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου αυτοκινήτου και μπεκ βενζίνης.
Εγώ ρώτησα τον εγκαταστάτη μου και μου είπε πως τα μπεκ βενζίνης διασυνδέονται μέσω software μέσω του εγκεφάλου lpg.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 06 Δεκ, 2012 14:34

giorgos3924 έγραψε:Οι ρελέδες φίλε Ηλία, αποτελούν φυσική σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου αυτοκινήτου και μπεκ βενζίνης.
Εγώ ρώτησα τον εγκαταστάτη μου και μου είπε πως τα μπεκ βενζίνης διασυνδέονται μέσω software μέσω του εγκεφάλου lpg.

τοτε αν βγαλεις την ασφαλεια του υγραεριου πως δουλευει με βενζινα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 06 Δεκ, 2012 16:08

Δεν έχω δοκιμάσει να βγάλω μόνο την ασφάλεια του υγραερίου.
Όταν είχα αποσυνδέσει το κιτ υγραερίου είχαμε συνδέσει, στον κονέκτορα επάνω, τα σήματα μπεκ (που πηγαίνουν ως είσοδο τον εγκέφαλο lpg) με τα σήματα έξοδο (που βγαίνουν από την έξοδο του εγκεφάλου lpg). Έτσι υπήρχε φυσική σύνδεση
με καλώδια, μεταξύ αυτοκινήτου και μπεκ βενζίνης, χωρίς τον εγκέφαλο lpg.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 08 Δεκ, 2012 09:11

Κατα την γνωμη μου τα πιο πολλα ηλεκτρικα προβληματα σε βενζινη και lpg προερχονται απο την ελλειψη προσοχης στις γειωσεις και μετα στις αστοχιες υλικων κτλ.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Σάβ 22 Δεκ, 2012 10:40

ALMAN έγραψε:Εχω το FORD TRANZIT το ανοιχτο φορτιγο και αντιμετοπιζω καποιο προβλημα μετα την εκινηση τησ μηχανης.Συγκεκριμενα οταν βαλω μπρος την μηχανη και ειμαι στην φαση που ακομα δουλευει με την βενζινη,αν εκεινη την στιγμη πατησω το πεταλι του γκαζιου το αυτοκινητο κανει κατι σαν υποστροφη.Δηλαδη αντι να ανεβενουν οι στροφες πευτουν.Μετα απο λιγο οταν γυρισει σε γκαζι το προβλημα εξαφανιζετε.Αυτο παρουσιαζεται μονο οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο.Δηλαδη κατα την πρωτη εκινηση.Τις επομενες φορες που ειναι ζεστο δεν υπαρχει προβλημα.Νομιζα οτι ηταν θεμα κακης βενζινης.Δοκιμασα και αφησα να τελιωσει σχεδον ολη η ρεζερβα τησ βενζινης και μετα εβαλα παλι απο αλλο βενζιναδικο και super αμολιβδη.Διστυχος τιποτα δεν αλλαξε.Αν εχει τυχει σε καποιον και μπορει, θα ηθελα να μου γραψει μια γνωμη.Ευχαριστω πολυ.

Καλη σας μερα.Ειμαι ο εκκινητης αυτου του πολυσυζητημενου θεματος.Περιμενα περιπου 1,5 μηνα για να συγουρευτω και να σας γραψω.Αυτο που ηθελα να συγουρευτω πρωτα για να σας ενημερωσω ειναι οτι χωρις να κανω κατι στο αυτοκινητο μου εκτος απο ενα απλο καθαρισμο πεταλουδας το καλοκαιρι (χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα) ,εδω και 1,5 μηνα το προβλημα σχεδον εξαφανιστηκε.Μην με ρωτησετε πως γιατι πραγματικα δεν ξερω.Ξερω οτι δεν εχω κανει κατι περα απο το να του βαζω γκαζι και βενζινη.Δεν εκανα πραγματικα τιποτε αλλο.Το προβλημα ειναι τοσο ανεπεστητο πλεον που αν το εδεινα το αμαξι σε καποιον που δεν το ξερει ειμαι σχεδον συγουρος οτι δεν θα επερνε χαμπαρι.Αυτο που σας λεω ισχηει μεχρι και σημερα που σας γραφω 22/12/12.Ελπιζω να μην ξαναεμφανιστει. :thumbup:
ALMAN

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 22 Δεκ, 2012 11:31

Το εκανε και σε μενα για περιπου 20 μερες και πολλα μπηκαν στο μυαλο μου, απο αισθητηρες μεχρι και το υγραεριο. Το εκανε ΜΟΝΟ στην πρωτη εκκινηση ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΚΑΥΣΙΜΑ.
Μετα απο ενα μικρο ταξιδι και βενζινη απο αλλο πρατηριο ομως δεν ξαναεκανε τιποτα. Σιγουρα δεν ηταν το συστημα υγραεριου και υποψιαζομαι κακη ποιοτητα βενζινης.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες