Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Σάβ 26 Μαρ, 2011 01:06

Σόρρυ δεν είδα όλη την απάντηση πρίν..

ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ζήτημα...αν δεν ακουγόταν ο σχετικός ήχος που ενημερώνει πως μπήκε άεριο...δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα και το ίδιο και σήμερα απο την ώρα που άναψε το λαμπάκι κινητήρα

Εχει σημασία αυτο;
psir10115

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 26 Μαρ, 2011 01:19

psir10115 έγραψε:Σόρρυ δεν είδα όλη την απάντηση πρίν..

ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ζήτημα...αν δεν ακουγόταν ο σχετικός ήχος που ενημερώνει πως μπήκε άεριο...δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα και το ίδιο και σήμερα απο την ώρα που άναψε το λαμπάκι κινητήρα

Εχει σημασία αυτο;

Να εισαι καλα για την προσκληση φιλε μου :D αλλα η Πρεβεζα ειναι λιγο μακρια...
Αν δεν εχεις τιποτ'αλλο ειναι πολυ πιθανο να ειναι το πρατηριο γιατι εχει συμβει και σε αλλους
Οσο για τις βαλβιδες...αν στο ρυθμίσει σωστα, να αρχιζεις να ανησυχείς μετα τις 100.000χλμ

Καληνυχτα :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό athsoy » Δευτ 30 Μάιος, 2011 13:58

Γεία σας παιδιά,
εγώ έχω ένα corolla 1,4 του 2002 με icom jtg, και εμένα μου παρουσιάζει διακοπές ψηλά (4000 έως 5000 σαλ) και την πρώτη φορά που μου άναψε λαμπάκι μηχανής ήταν επειδή κόλλησε ανοιχτό το μπέκ υγραερίου 3ου κυλίνδρου, τις διακοπές δεν τις έχω πιάσει ακόμη και το έχω στον εγκαταστάτη γιατί μου άναψε πάλη λαμπάκι. Μήπως παίζει καμιά ιδέα για τις διακοπές;
athsoy

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό rogerius » Δευτ 30 Μάιος, 2011 14:10

athsoy έγραψε:Γεία σας παιδιά,
εγώ έχω ένα corolla 1,4 του 2002 με icom jtg, και εμένα μου παρουσιάζει διακοπές ψηλά (4000 έως 5000 σαλ) και την πρώτη φορά που μου άναψε λαμπάκι μηχανής ήταν επειδή κόλλησε ανοιχτό το μπέκ υγραερίου 3ου κυλίνδρου, τις διακοπές δεν τις έχω πιάσει ακόμη και το έχω στον εγκαταστάτη γιατί μου άναψε πάλη λαμπάκι. Μήπως παίζει καμιά ιδέα για τις διακοπές;

pes ston eggatastath, na kserei gia tis diakopes kai na to kanei test. Tha dei avtos an peftei h piesh kai an thelei kalibrators h rythmish pieshs h anavathmish.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 30 Μάιος, 2011 22:41

athsoy έγραψε:Γεία σας παιδιά,

Καλως ηλθες στην παρεα :thumbup:

Μου ειχε συμβει και μενα στην αρχη περιπου το ιδιο. Αν δεν ειναι τιποτ'αλλο οπως αντλια, κατα πασα πιθανοτητα θελει περισσοτερο καυσιμο γιατι τωρα εχεις φτωχο μιγμα. Οπως λεει και ο φιλος παραπανω, να πας στον εγκαταστατη και να ξανακοιτάξει να βαλει σωστους καλιμπρατορους αυτη τη φορα.

Λαμπακι δεν πρεπει να αναβει σε καμια περιπτωση ουτε και να κανει τιποτ'αλλο οπως διακοπες κτλ. Με λιγα λογια να ειναι οπως με τη βενζινη
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό xtrailas » Τρί 31 Μάιος, 2011 21:35

μην ανησυχείς - όπως μάλλον διάβασες και παραπάνω διακοπές στον 3ο κύλινδρο και λαμπάκι μηχανής "θεραπεύθηκαν" με σωστή ρύθμιση μίγματος και - κυρίως - ρύθμιση βαλβίδων.Σε λίγο συμπληρώνω τα πρώτα 10000 κλμ με υγραέριο - τα 7000 μετά την ρύθμιση: κανένα πρόβλημα.
xtrailas

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό makis711 » Δευτ 20 Ιουν, 2011 21:00

Καλώς σας βρήκα, πολύ καλό το φόρουμ, και οι πληροφορίες του. Να σημειώσω και εγώ ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον τελευταίο μήνα.
Είμαι κάτοχος BRC συστήματος σε KIA SEPHIA II (1600κ.εκ), από τον Μάρτιο. Έκανα πάνω από 8000χλμ. Στα πρώτα (ας πούμε) 5000χλμ, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τον τελευταίο μήνα παρατήρησα ότι στο ρελαντί το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται κάπως παράξενα, δηλ, πότε οι στροφές του είναι ανεβασμένες, πότε φυσιολογικές, πότε χαμηλές που κάνουν την μηχανή να ρετάρει. Ακόμα πολλές φορές, οι στροφές "πέφτουν" σχεδόν στο 0 και ανεβαίνουν στο φυσιολογικό. Ακόμα τα πρωινά δεν παίρνει μπροστά με την πρώτη, παίρνει με το δεύτερο "μιζάρισμα".
Στο συνεργείο που πέρασα το σύστημα για το υγραέριο, μου είπαν είναι θέμα ρύθμισης. Πήγα και ανέβασαν την πίεση του υγραερίου (ήταν στο 1,0Χ, και το βάλαν στο 1,2Χ -σας λέω αυτό που έβλεπα, δεν ξέρω τιμές, και τι είναι αυτό, γύριζαν μιά βίδα στον πνεύμονα). Από τότε, δύο φορές άναψε το λαμπάκι βλάβης στην μηχανή, που το διαγνωστικό έβγαζε "φτωχό μείγμα". Το πρόβλημα με τις στροφές στο ρελαντί παρέμεινε, και μου πρότειναν να το δουλέψω με βενζίνη κάποιες μέρες και να δώ αν το κάνει και στην βενζίνη (αν το κάνει μου είπαν ότι είναι το "μοτεράκι του ρελαντί", και να το αλλάξουμε).
Επειδή, στην χώρα μας είναι "καινούργια τεχνολογία", ρωτώ και εδώ, μήπως και κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και τον τρόπο που το έλυσε ή αν μπορεί κάποιος να μου πεί πιθανές αιτίες του προβλήματος.
Στην πορεία το αυτοκίνητο πάει τέλεια, δεν αισθάνομαι κανένα πρόβλημα στην δύναμή του, ούτε να έχω αυξημένα καύσιμα (με 52 λίτρα, κάνω 600χλμ)
makis711

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Δευτ 20 Ιουν, 2011 21:56

Η δοκιμή με βενζίνη θα δώσει επαρκή στοιχεία για τα αίτια του προβλήματος.

Αν όμως με βενζίνη όλα λειτουργούν κανονικά, και αν το θέμα παρουσιάστηκε πρόσφατα, όταν λόγω υψηλών θερμοκρασιών αφενός το μίγμα υγραερίου (από τα διυλιστήρια) αλλάζει, αλλά και ο θερμός αέρας του περιβάλλοντος που είναι αραιότερος μεταβάλλει προς το χειρότερο την απόδοση των μηχανών εσωτερικής καύσης και αν το σύστημα εγκαταστάθηκε (και ρυθμίστηκε) χειμώνα ή με χαμηλές θερμοκρασίες αέρα, τότε μια νέα ρύθμιση, (ακόμα και η αυτόματη ρύθμιση που διαθέτει το σύστημα), που όμως θα γίνει με το τωρινό μίγμα υγραερίου και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Αν η αυτόματη ρύθμιση του συστήματος δεν επαρκεί, τότε μπορούμε να τροποποιήσουμε την μετάθεση της καμπύλης τροφοδοσίας υγραερίου σε σχέση με την καμπύλη βενζίνης, αυτή η ρύθμιση επηρεάζει κυρίως τις χαμηλές στροφές (ρελαντί).

Και βέβαια υπό την προϋπόθεση οτι ο εγκαταστάτης σου ξέρει τι είναι όλα αυτά και πώς να τα κάνει.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό hondakias » Πέμ 16 Φεβ, 2012 10:13

skorbillys αν μπορεις επικοινωνησε μαζζι μου νικος 6936797964 η 2107494688 ωρες ημερες γραφειου
hondakias

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 43 επισκέπτες