Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 16 Νοέμ, 2012 21:12

Το ρετάρισμα ενός κυλίνδρου οφείλεται στη μη σωστή παροχή ρεύματος. Την ίδια βλάβη μου είχε βγάλει και εμένα όταν άλλαξα τον πολλαπλασιαστή και μάλιστα σε τρεις κυλίνδρους. Όταν μιλάμε για ρεύμα βάλε τους να ελέγξουν τη σειρά μπουζί , μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστής. Στο δικό μου ήταν ο πολλαπλασιαστής και το βρίκανε με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 21:44

Και τον αισθητήρα αέρα γιατί τον άλλαξες;
Με την αλλαγή του πολλαπλασιαστή δεν λύθηκε το πρόβλημα;
Η αλήθεια είναι πως, τώρα το θυμήθηκα, ακόμα και λίγους μήνες πριν την εγκατάσταση
εν κινήση στις χαμηλές ταχύτητες 60-80km/h και με σταθερό γκάζι, σπανίως, ένιωθα ένα μικρό κοψιματάκι.
Σαν αποτυχία καύσης.
Έχω ανοιξει ένα παρόμοιο θέμα "κοψίματα εν κινήση" τα οποία στο υγραέριο είναι σημαντικά πιο έντονα!
Τόσο έντονα που είχα ξεχάσει ότι το έβλεπα και στη βενζίνη (πριν την εγκατάσταση).
Και υποθέτω, μήπως με τη χρήση υγραερίου χειροτέρεψε ο πολλαπλασιαστής;
Τα μπουζί πάλι είναι καινούργια (ούτε 2000χλμ δεν έχουν).

Τώρα το έχω αφήσει στο συνεργείο και θα δούμε αύριο τι θα γίνει.
Ότι κι αν είναι θέλω να ξέρω τί είναι...
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 11:08

ο μηχανικός μου είπε πως έφταιγαν τα μπουζί! και συγκεκριμένα το πρόβλημα ήταν πως τα μπουζί ήταν denso! τα hyundai μου λεει δεν φορανε denso. μου έβαλε ngk!
μόλις έβαλε ngk στο γκαζι δεν ειχε κομπιασμα! αμφιβάλλω αν ήταν αυτό...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 12:52

Τα προβλήματα που με οδήγησαν να αλλάξω πολλαπλασιαστή και έμιαζαν με τα δικά σου συνέβησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και διορθώθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Τώρα τον φετινό ΣΕπτέμβριο άρχισε να παρουσιάζει ένα κλότσημα στην εκκίνηση σαν να πάνε να πέσουν οι στροφές. Μετά από αυτό το κλότσημα που ήταν για μισό δευτερόλεπτο λειτουργούσε κανονικότατα χωρίς τα προβλήματα τα περσινά. Ο εγκαταστάτης μου μου έβαλε να δοκιμάσω έναν αισθητήρα αέρα που είχε στο μαγαζί για τρεις μέρες και το κλότσημα σταμάτησε. Έτσι επέστρεψα αυτό που έβαλε και έβαλα έναν καινούργιο. Δηλαδή πολλαπλασιαστής και αισθητήρας αέρα αλλάχτηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για διαφορετικούς λόγους. Και για αυτό μπερδεύτηκα λίγο για το πια είναι η λύση στο δικό σου πρόβλημα. Νομίζω ότι εσύ βρίσκεσαι στην περίπτωση του πολλαπλασιαστή.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 13:16

Σήμερα στο συνεργείο που ειχα πάει ο μηχανικός εβαλε μπρος το αμαξι και ξαφνικά είδα μαύρο καπνο απ την εξάτμιση! ήταν η πρώτη φορά που είδα το αμαξι να παίρνει μπρος κρυο. στο μεταξυ δεν ξέρω τι εκανε κ τι κοιτούσε αλλα το αμαξι πηρε με την 4η! στο τέλος όταν αλλαχτηκαν τα μπουζί με ngk ιριδιου το αμαξι πήρε κανονικά και δεν έβγαλε καπνο και ούτε κομπιασματα είχε στο γκαζι! μετα μου εβαλε τα απλα ngk (νομίζω πλατινα ιριδιου μου ειπε) και μου ειπε πως τα denso δεν είναι γιαυτό το αυτοκίνητο. ειδικά για το υγραεριο. του είπα πως και λίγο πριν την εγκατάσταση τα ίδια φορουσε (denso) και όταν έγινε η εγκατάσταση αρχισε το ολο θεμα. και επεμενε πως δεν κανουν γιαυτό υο αυτοκίνητο! και πως το υγραεριο λογω θερμοκρασιων και οκτανίων δεν κάνουν καλη καυση. εγω τον εμπιστευτικα και τα αλλαξα με ngk απλα. 20 ευρω
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 13:23

Αν ήταν τα μπουζί ακόμα καλύτερα. Εμένα από τη σειρά των τριών ήταν ο πολλαπλασιαστής. Δοκίμασέ το καμιά εβδομάδα και βλέπεις. Μακάρι να μην ξαναέχεις πρόβλημα.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 13:35

μακάρι αν και λίγο δύσκολο το βλέπω. θα δούμε... αν ήταν όντως λάθος μπουζί θα φανεί μέχρι αύριο!
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 19:24

giorgos3924 έγραψε:ο μηχανικός μου είπε πως έφταιγαν τα μπουζί! και συγκεκριμένα το πρόβλημα ήταν πως τα μπουζί ήταν denso! τα hyundai μου λεει δεν φορανε denso. μου έβαλε ngk!
μόλις έβαλε ngk στο γκαζι δεν ειχε κομπιασμα! αμφιβάλλω αν ήταν αυτό...

μην το λες απο ενα λαθος νπυμερο μπουζι σε κανει και τρεχεις να ψαχνεις για αλλα,κοιτα ο πολλαπλασιαστης οταν χαλαει-καιγεται συνηθως δεν φερνει καθολου ρευμα οταν γινει καποιο ραγισμα στον κορμο του τοτε κανει διακοπες με λιγη υγρασια η σπινθιριζει σε καποιο υλικο,την στιγμη που λειτουργει ο κινητηρας αν ψεκαστει με ενα σπρευ πανω θα φανει αν σπινθιριζει
μια χαρα ειναι τα ngk σαν εταιρια ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους προμηθευτες σε αναλωσιμα με χαρακτηριστικο καλη ποιοτητα σε προσιτη τιμη
denso φορουσες σε oem νουμερο η ιριδιου; αρκετοι πανε σε denso ως αναβαθμιση σε ιριδιου, απο μπουζι προτιμω τα champion-ngk-bosch
το εργοστασιακο νουμερο σε ngk ειναι τα BKR5ES-11
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 20:07

Φορούσα denso απλά.
και έβαλα ngk πλατίνας ιριδίου νομίζω... τα απλά μου είπε ότι είναι.
Τα ιριδίου τα έδινε 40ευρώ.
7 ώρες μετά που το έβαλα μπρος έκανε σχεδόν τα ίδια.
Δηλαδή πήρε μπρος, δε ρέταρε, πάτησα γκάζι, ανέβασε στροφές χωρίς κόμπιασμα ή δισταγμό και όταν το άφησα ρέταρε για λίγο και
σταθεροποιήθηκε. Διακρίνω σημαντική βελτίωση. Όχι όμως λύση!!
Τα μπουκώματα επίσης βελτιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Επίσης, όπως πάντα μια φορά έσβησε όταν πήγα να ξεκινήσω.
Στη 2η με λίγο γκάζι τα κατάφερε και ξεκίνησε.
Λοιπόν, τώρα τί να κάνω να πάω σε ένα ακόμα συνεργείο ή να κοιτάξω για μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστή;
Τί σπρέυ πρέπει να ρίξω για να δω αν σπηνθιρίζει;
Γιατί κανείς δεν το έχει τσεκάρει;
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 22:12

στην αρχη ειπες οτι εβγαζε μαυρο καπνο απο την εξατμιση και οταν αλλαξατε μπουζι εστρωσε τωρα σου κανει παλι τα ιδια :eh:
δεν σου προτεινω να παρεις σπρευ και να κανεις δοκιμες ισως να μην οφειλεται σε αυτο και να φορτωνεσαι με πραγματα που δεν χρειαζεται, στον ιδιο προτεινω να πας και να το ψαξει σε τι οφειλεται
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες